לא רלוונטי
הוא רק מתחיל.danimili כתב:מה עם סילביה? יותר נפוצה כרגע...
סילביה פי 10 יותר קשה לתפעול מאשר הגאג'יות הביתיות הללו.
הסילביה מאוד מאוד מפונקת לעומת הגאג'יות, שניתן איתן להפיק קפה סופר מפנק גם אחרי מספר קטן מאוד של ניסיונות.
אז מכל המכונות הקלות לתפעול, גאג'יה אני חושב שהכי מומלצת.
בעיקרון חשבתי להמליץ לו על הTWIN בזכות הדוד הכפול, אבל היא יקרה לו, אפילו ביד שנייה.
נשארנו עם הקלאסיק, שהיא אולי המכונה הביתית כי מוערכת שלהם. אני גם מתכוון להחליף לו את הצינור הקצפה לכזה של סילביה כי זה מאסט בקלאסיק.
סילביה לא סלחנית כשמודדים אותה מול מכונות מקצועיות. מול הסינגל בוילר הביתיות היא עדיפה בכל פרמטר כולל פשטות הכנה כיוון שיש בה opv. היחידה שסלחנית יותר ממנה היא אסקסו אבל במבחן התוצאה ולדעתי גם באמינות לטווח ארוך הסילביה ללא ספק.
what's next?
אני יכול לומר מניסיון אישי עם הפיור והקלאסיק של גאג'ייה, שהן יודעות להכין קפה טעים גם במצבים בהם הקפה לא הכי הכי טרי, הטחינה לא מדוייקת ב100% ובנוסף, הדוד שלהן קטן ולכן גם מהיר מאוד שבבית שצורך לרוב 2 כוסות, זה בדיוק מה שצריך.hosq כתב:סילביה לא סלחנית כשמודדים אותה מול מכונות מקצועיות. מול הסינגל בוילר הביתיות היא עדיפה בכל פרמטר כולל פשטות הכנה כיוון שיש בה opv. היחידה שסלחנית יותר ממנה היא אסקסו אבל במבחן התוצאה ולדעתי גם באמינות לטווח ארוך הסילביה ללא ספק....
גאג'יה.
אהלן,
ראיתי שאתה מחפש גאג'יה לחבר. האמת שלא פירסמתי את שלי למכירה אבל בעקבות ההודעה שלך עלו לי רעיונות שדרוג
בקיצור גאג'יה קלאסיק במצב מעולה, עם מקציף של סילביה כמובן (יש גם את המקורי), עם טוחן MDF של גאג'יה, עם בסיס מקורי של גאג'יה למכונה ולטוחן ומגירה לריקון הקפה. בגלל שלא בא לי להתעסק עם מכירות אז זה רק הכל ביחד, אם מתאים אחלה. 2000 שקל להכל.
ראיתי שאתה מחפש גאג'יה לחבר. האמת שלא פירסמתי את שלי למכירה אבל בעקבות ההודעה שלך עלו לי רעיונות שדרוג
בקיצור גאג'יה קלאסיק במצב מעולה, עם מקציף של סילביה כמובן (יש גם את המקורי), עם טוחן MDF של גאג'יה, עם בסיס מקורי של גאג'יה למכונה ולטוחן ומגירה לריקון הקפה. בגלל שלא בא לי להתעסק עם מכירות אז זה רק הכל ביחד, אם מתאים אחלה. 2000 שקל להכל.
Re: גאג'יה.
תודה חבר,אלון1234 כתב:אהלן,
בקיצור גאג'יה קלאסיק במצב מעולה, עם מקציף של סילביה כמובן (יש גם את המקורי), עם טוחן MDF של גאג'יה, עם בסיס מקורי של גאג'יה למכונה ולטוחן ומגירה לריקון הקפה. בגלל שלא בא לי להתעסק עם מכירות אז זה רק הכל ביחד, אם מתאים אחלה. 2000 שקל להכל....
אך אני חושב שבמחיר כבר עדיף להוסיף כמה מאות ולקחת סט חדש ואפילו קצת יותר טוב....
http://www.coffee-house.co.il/gaggia-clasic.html
זה סט פחות טוב (מטחנה גרועה) ב 1500 יותר...shiko כתב:תודה חבר,......
אך אני חושב שבמחיר כבר עדיף להוסיף כמה מאות ולקחת סט חדש ואפילו קצת יותר טוב....
http://www.coffee-house.co.il/gaggia-clasic.html
...
הCM70 מטחנה גרועה? אין לי ניסיון עם מטחנות כניסה ממש, אבל אני יודע שכמטחנת כניסה הגראף הזו מאוד פופולרית ומומלצת...hosq כתב:זה סט פחות טוב (מטחנה גרועה) ב 1500 יותר............
ולמה 1500 יותר?
אולי פופולרית, כי מתאימה בול לנישת "השתגעת אלף שקל למטחנה אין משהו בפחות". בטח לא מומלצת, וממש לא בסדר גודל של ה MDF .
2890 + 540 = 3430. דיל לא טוב כי אתה מקבל מכונה בסדר ומטחנה גרועה. במחיר נמוך יותר סט של אסקסו עדיף. הקלאסיק מכונה חביבה אבל לא שווה אגורה מעל 2000 שח לדעתי לפחות.
---
עכשיו ראיתי שהם מוכרים אותה עם המטחנה ללא עלות, כלומר 2890. זה סביר אם מאפשרים לשדרג את המטחנה למשהו ראוי כמו גרף CM80 או אסקסו מיני בתוספת סמלית. צריך להבין שמטחנה היא מוצר המשרת שנים ארוכות, לעומת מכונת אספרסו שמחליפים פה ושם. חיסכון במטחנה יוביל להוצאה ודאית נוספת.
2890 + 540 = 3430. דיל לא טוב כי אתה מקבל מכונה בסדר ומטחנה גרועה. במחיר נמוך יותר סט של אסקסו עדיף. הקלאסיק מכונה חביבה אבל לא שווה אגורה מעל 2000 שח לדעתי לפחות.
---
עכשיו ראיתי שהם מוכרים אותה עם המטחנה ללא עלות, כלומר 2890. זה סביר אם מאפשרים לשדרג את המטחנה למשהו ראוי כמו גרף CM80 או אסקסו מיני בתוספת סמלית. צריך להבין שמטחנה היא מוצר המשרת שנים ארוכות, לעומת מכונת אספרסו שמחליפים פה ושם. חיסכון במטחנה יוביל להוצאה ודאית נוספת.
what's next?
הגאג'יה + המטחנה MDF של גאג'יה - הוא סט כניסה טוב, לעניות דעתי.
יש לי אותו.
כרגע הגאג'יה מאופסנת ואני משתמש בה 'בעיתות מצוקה' ואילו המטחנה ממשיכה לשרת אותי בכל יום.
המטחנה איטית ורועשת לעומת המטחנות החדשות, האלקטרוניות והמתוחכמות, אבל היא טוחנת טוב.
אצלי מחלק המנות נשבר אחרי שנים של עבודה, אבל אני מצליח להשתמש בה גם כך.
בבדיקה אצל אחד ממומחי הפורום מול מטחנה 'סופר מקצועית' - לא מצאנו הבדלים ברמת התוצאה המצדיקים את החלפתה. גם הכיונון שלה פשוט מאד. אין בעייה של גושים בגלל מחלק המנות.
לגבי מכונת הקפה - למתחילים העושים כל פעם מנה או שתיים, זו מכונת כניסה טובה.
לקפה הפוך, צריך למצוא את הכוסות המתאימות שיהיו נמוכות דיים להכנס מתחת למכונה.
(אם זאת לדעתי הסילביה היא ברמה גבוהה יותר ואם המחיר של מכונה יד שנייה זהה, הייתי הולך עליה).
כל זאת מנסיוני האישי ובעניות דעתי.
בהצלחה
יש לי אותו.
כרגע הגאג'יה מאופסנת ואני משתמש בה 'בעיתות מצוקה' ואילו המטחנה ממשיכה לשרת אותי בכל יום.
המטחנה איטית ורועשת לעומת המטחנות החדשות, האלקטרוניות והמתוחכמות, אבל היא טוחנת טוב.
אצלי מחלק המנות נשבר אחרי שנים של עבודה, אבל אני מצליח להשתמש בה גם כך.
בבדיקה אצל אחד ממומחי הפורום מול מטחנה 'סופר מקצועית' - לא מצאנו הבדלים ברמת התוצאה המצדיקים את החלפתה. גם הכיונון שלה פשוט מאד. אין בעייה של גושים בגלל מחלק המנות.
לגבי מכונת הקפה - למתחילים העושים כל פעם מנה או שתיים, זו מכונת כניסה טובה.
לקפה הפוך, צריך למצוא את הכוסות המתאימות שיהיו נמוכות דיים להכנס מתחת למכונה.
(אם זאת לדעתי הסילביה היא ברמה גבוהה יותר ואם המחיר של מכונה יד שנייה זהה, הייתי הולך עליה).
כל זאת מנסיוני האישי ובעניות דעתי.
בהצלחה
כן 2890, לכן התפלאתי.hosq כתב:אולי פופולרית, כי מתאימה בול לנישת "השתגעת אלף שקל למטחנה אין משהו בפחות". בטח לא מומלצת, וממש לא בסדר גודל של ה MDF .
---
עכשיו ראיתי שהם מוכרים אותה עם המטחנה ללא עלות, כלומר 2890. זה סביר אם מאפשרים לשדרג את המטחנה למשהו ראוי כמו גרף CM80 או אסקסו מיני בתוספת סמלית. צריך להבין שמטחנה היא מוצר המשרת שנים ארוכות, לעומת מכונת אספרסו שמחליפים פה ושם. חיסכון במטחנה יוביל להוצאה ודאית נוספת....
תקן אותי אם אני טועה, אבל ההבדל בין 80 ל70 הוא לא רק הגוף מתכת מול פלסטיק?
אגב, השימוש שלו לא יהיה מסיבי, הוא השותה היחיד בבית וגם כל זה לאחר שכנועים שלי.
Re: גאג'יה
אלון, תשאיר לי מייל או משהו, אני אקשר אותך איתו ונראה...אלון1234 כתב:הסט די חדש וכולל גם בסיס שעלה בסביבות ה-200 מקורי למכונה ולטוחן של גאג'יה.
אפשר קצת לרדת במחיר כי כבר הלכתי לראות מכונת חדשות)))
...