המלצה שבועית - קלאסי.
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
יש לי משהו מעניין לכל המסתייגים מהקלאסי הטהור והם בעצם ג'אזניקים
פסנתרן אלמוני בשם קיט ג'ארט,אמנם לא מפורסם כמו ארקדי דוכין אבל מצליח להוציא משהו תחת אצבעותיו
המגושמות,הוא הקליט כמה הקלטות קלאסיות טהורות שאחת מהן הפסנתר המושווה של ההוא באך,,,ביצוע ענק
מדהים,הוא גם מנגן עם צליל מיוחד שנשמע משהו בין כנף לפסנתר חשמלי,קנו לכם ושימו במחלקת הגאז שלכם
ואף אחד לא יוכל להגיד שאתם קלאסיים חלילה
פסנתרן אלמוני בשם קיט ג'ארט,אמנם לא מפורסם כמו ארקדי דוכין אבל מצליח להוציא משהו תחת אצבעותיו
המגושמות,הוא הקליט כמה הקלטות קלאסיות טהורות שאחת מהן הפסנתר המושווה של ההוא באך,,,ביצוע ענק
מדהים,הוא גם מנגן עם צליל מיוחד שנשמע משהו בין כנף לפסנתר חשמלי,קנו לכם ושימו במחלקת הגאז שלכם
ואף אחד לא יוכל להגיד שאתם קלאסיים חלילה
אמן מייסר
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
חס וחלילה יורם..
אין לי כלום נגד מוסיקה קלאסית ... הלוואי והייתי יכול להבין בה מספיק בכדי להיתחבר אליה ממש.
העיניין הוא שבשביל לשמוע אותה אתה צריך לדעת איך היא בנויה ועוד כמה דברים בכדי להבין מה קורה שם.
שים לב שרוב חובבי המוסיקה קלאסית מנגנים על כלי מסויים.
אין לי כלום נגד מוסיקה קלאסית ... הלוואי והייתי יכול להבין בה מספיק בכדי להיתחבר אליה ממש.
העיניין הוא שבשביל לשמוע אותה אתה צריך לדעת איך היא בנויה ועוד כמה דברים בכדי להבין מה קורה שם.
שים לב שרוב חובבי המוסיקה קלאסית מנגנים על כלי מסויים.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
בוקר טוב לכולם,
שטירליץ,
אתה בטח מתאר לעצמך איך זה בילתי אפשרי להמליץ על משהו כללי בתחום המוסיקה הקלאסית..
מאהלר שעופר הזכיר למעלה כתב בערך 15 יצירות מרכזיות, בשוק יש היום מעל אלפיים (2000) דיסקים שונים של יצירות מאהלר... אז איך אפשר ביכלל לא לקבל סחרחורת..
בכול אופן
: מוסיקה סוחפת כזו, כמו הקאן קאן, יש ביצירה של מלחין בשם Enesco שניקראת רפסודיה רומנית מס. 1 יש ביצוע מצויין שיצא בחברה: Mercury עם המנצח אנטל דורטי.
דומינגו הקליט את הופמן לחברה דקה. זו אחת ההקלטות ה"קלאסיות" שקימות ביכלל, לצידו מככבת סאטרלאנד ששרה את התפקידים הנשיים (4).
הקלטה נוספת של דומינגו היא ב DVD ששווה גם כן. די זול ויצא בוורנר.
יש הבדלים מסויימים בסדר המיתרחש באופרה בן הפקות שונות, אז אל תיתרגש אם זה ישמע לך מבולבל.
הופמן זו נידמה לי האופרה היחידה שאינה קומית שאופנבך כתב. היא נהדרת אבל גם האופרטות שכתב מקסימות. אז שם תימצא הרבה הנאה..
הופמן היה איש (בכוונה הגדרתי כך) שחי בגרמניה במאה התשע עשרה בן השאר בברלין, היה ברוך כישרונות ונוהגים ליראות בו את מיצג דמותה של התקופה הרומנטית. היום הוא זכור בעיקר ביזכות הסיפורים מלאי הדימיון (באמת באמת באמת) שכתב. יש תירגומים לעיברית וכדאי ליקרא. בנוסף הופמן הלחין יצירות מוסיקאליות בניהן אופרות, מיסות וגם חמישיה מקסימה לנבל.
האופרה של אופנבך מבוססת על מחזה שבו הופמן הוא הגיבור הראשי ומככב בשלושה מהסיפורים שכתב באמת.
בקשר להמלצות ניראה לי שתואהב גם את רוסיני...
נמר,
מרבה דעת מרבה מכאוב.
אפשר להנות ממוסיקה גם בלי להבין הכל ובלי לדעת הכל...
.
שטירליץ,
אתה בטח מתאר לעצמך איך זה בילתי אפשרי להמליץ על משהו כללי בתחום המוסיקה הקלאסית..
בכול אופן
דומינגו הקליט את הופמן לחברה דקה. זו אחת ההקלטות ה"קלאסיות" שקימות ביכלל, לצידו מככבת סאטרלאנד ששרה את התפקידים הנשיים (4).
הקלטה נוספת של דומינגו היא ב DVD ששווה גם כן. די זול ויצא בוורנר.
יש הבדלים מסויימים בסדר המיתרחש באופרה בן הפקות שונות, אז אל תיתרגש אם זה ישמע לך מבולבל.
הופמן זו נידמה לי האופרה היחידה שאינה קומית שאופנבך כתב. היא נהדרת אבל גם האופרטות שכתב מקסימות. אז שם תימצא הרבה הנאה..
הופמן היה איש (בכוונה הגדרתי כך) שחי בגרמניה במאה התשע עשרה בן השאר בברלין, היה ברוך כישרונות ונוהגים ליראות בו את מיצג דמותה של התקופה הרומנטית. היום הוא זכור בעיקר ביזכות הסיפורים מלאי הדימיון (באמת באמת באמת) שכתב. יש תירגומים לעיברית וכדאי ליקרא. בנוסף הופמן הלחין יצירות מוסיקאליות בניהן אופרות, מיסות וגם חמישיה מקסימה לנבל.
האופרה של אופנבך מבוססת על מחזה שבו הופמן הוא הגיבור הראשי ומככב בשלושה מהסיפורים שכתב באמת.
בקשר להמלצות ניראה לי שתואהב גם את רוסיני...
נמר,
מרבה דעת מרבה מכאוב.
אפשר להנות ממוסיקה גם בלי להבין הכל ובלי לדעת הכל...
.
נערך לאחרונה על ידי ramkol ב 14/11/2006 14:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
שלום למבינים..
אשמח לחוות דעתכם לגבי מאפייני הביצועים וההקלטות של סימפוניות בטהובן- של KARAJAN שיצאו בסידרת GOLD של דוטיישה בשנות ה 80 ושל ABBADO גם דוייטשה משנות ה 2000, (פילהרמונית ברלין שניהם).
תודה.
אשמח לחוות דעתכם לגבי מאפייני הביצועים וההקלטות של סימפוניות בטהובן- של KARAJAN שיצאו בסידרת GOLD של דוטיישה בשנות ה 80 ושל ABBADO גם דוייטשה משנות ה 2000, (פילהרמונית ברלין שניהם).
תודה.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')אהלן zy,
כמו במערכות סטראו הכל טעם אישי, אין חוקים וצריך לישמוע לבד...
אבל איזה כיף הפורום מיתעורר לחיים..
בקשר לבטהובן,
קאראין הקליט את הסט של כל הסימפוניות ארבע פעמים. בחוגים מסוימים מעריכים ביותר את ההקלטות האנלוגיות שעשה עם הברלינאים בתחילת שנות השישים. ההקלטות הדיגיטאליות שיצאו בסידרה גולד אינן לטעמו של כל אחד הן מבחינת האינטפרטציה והן מבחינת ההקלטה. בקיצור אם קאראין אז DG האנאלוגי.
אבאדו הוא מהמנצחים הגדולים שאפשר היום לחוות בקונצרטים. הסט שצינת הוקלט בקונצרטים חיים בברלין. חוץ מאבדו והפילהרמונית של ברלין גם אני הייתי באולם.
הסט יצא גם ב DVD AUDIO . אלו ביצועים מיוחדים וכדאי מאוד להקשיב להם.
בחוגים המיתעניינים בהקלטות של הסימפוניות של בטהובן נוהגים לציין מיספר הקלטות הנחשבות מיין סטרים. זאת אומרת אינטפרטציה מצוינת, אבל נורמאלית, שכל בית יהודי חם צריך להחזיק עותק ממנה..
למשל: גונטר וונד, או צינמאן. אם רוצים משהו מעט יותר מיוחד אז לוקחים (בנוסף) את הרנונקור ואולי גם סט בכלים אוטנטים. הסט של Harnoncourt (כך זה ניכתב בנוצרית) יצא בגירסה מורחבת עים ביצוע מצוין של הקונצרטו לכינור (שווה כל גרוש). אחר כך קונים מעט הקלטות היסטוריות, כמובן את קלמפרר וכמובן כמובן למרות ההקלטה את טוסקניני וכמובן גם את פורטוונגלר ואז אם יש חשק קונים קאראין... אבל קודם חייבים ליקנות את מה שהקליטו הקלייברים, האבא והבן וברונו וולטר וצלי כמובן וכו וכו וכו....
אם יש לך שאלות או הבהרות או שיש לך עינין בביצוע מסויים אנא שאל...
.
כמו במערכות סטראו הכל טעם אישי, אין חוקים וצריך לישמוע לבד...
אבל איזה כיף הפורום מיתעורר לחיים..
בקשר לבטהובן,
קאראין הקליט את הסט של כל הסימפוניות ארבע פעמים. בחוגים מסוימים מעריכים ביותר את ההקלטות האנלוגיות שעשה עם הברלינאים בתחילת שנות השישים. ההקלטות הדיגיטאליות שיצאו בסידרה גולד אינן לטעמו של כל אחד הן מבחינת האינטפרטציה והן מבחינת ההקלטה. בקיצור אם קאראין אז DG האנאלוגי.
אבאדו הוא מהמנצחים הגדולים שאפשר היום לחוות בקונצרטים. הסט שצינת הוקלט בקונצרטים חיים בברלין. חוץ מאבדו והפילהרמונית של ברלין גם אני הייתי באולם.
הסט יצא גם ב DVD AUDIO . אלו ביצועים מיוחדים וכדאי מאוד להקשיב להם.
בחוגים המיתעניינים בהקלטות של הסימפוניות של בטהובן נוהגים לציין מיספר הקלטות הנחשבות מיין סטרים. זאת אומרת אינטפרטציה מצוינת, אבל נורמאלית, שכל בית יהודי חם צריך להחזיק עותק ממנה..
למשל: גונטר וונד, או צינמאן. אם רוצים משהו מעט יותר מיוחד אז לוקחים (בנוסף) את הרנונקור ואולי גם סט בכלים אוטנטים. הסט של Harnoncourt (כך זה ניכתב בנוצרית) יצא בגירסה מורחבת עים ביצוע מצוין של הקונצרטו לכינור (שווה כל גרוש). אחר כך קונים מעט הקלטות היסטוריות, כמובן את קלמפרר וכמובן כמובן למרות ההקלטה את טוסקניני וכמובן גם את פורטוונגלר ואז אם יש חשק קונים קאראין... אבל קודם חייבים ליקנות את מה שהקליטו הקלייברים, האבא והבן וברונו וולטר וצלי כמובן וכו וכו וכו....
אם יש לך שאלות או הבהרות או שיש לך עינין בביצוע מסויים אנא שאל...
.
תודה רמקול, (עכשיו אני יודע של מי השיעול הגרוני באמצע ה Larghetto של ה שנייה בניצוח ABBADO
) ,
נתת לי לא מעט שעורי בית..... (למרות שעוד לא עליתי לכיתה א' בנושא הנדון).
שאלתי כיוון שרכשתי לאחרונה 4 סימפוניות בניצוח ABBADO שמעתי בנתיים רק את 5 ו 6 ולמרות ציפיותי לאיכות הקלטה מעולה שבמעולות (כך הערכתי מתוקף ההתפתחות הטכנולוגית והלייבל המכובד..), לא זיהיתי משהו חריג לטובה, גם הביצוע היה יחסית "שקט" (אבל זה לא חוכמה כיוון שאין לי את 5 ו 6 בביצוע אחר, יש לי אחרות בניצוח KARAJAN מ 83/84 , שם למיטב זיכרוני התזמורת "חיה" יותר, מדגיש זיכרון עמום- אני אנסה להקשיב שוב בימים הקרובים באופן השוואתי יותר ולהחכים).
לא שמעתי לעצת המוכר בחנות שהציע לי BOX קטן של כל הסימפוניות- אלו שהזכרת- האנלוגיות מתחילת שנות ה 60 (אגב יחסית בזול- 199 ש"ח), חששתי מאיכות הקלטה לא מספיק טובה, טעות- הרי אני שומע ונהנה מאוד מהמון ג'אז שהוקלט בשלהי שנות ה 50 במועדונים אפלים, תתוקן הטעות בקרוב מאוד.
לגבי שאר הבטהובנים שהמלצת, ימים יגידו אם אצליח לצלול לעומקים כאלו.
אגב, במקביל אני מצפה לרכישות חדשות (משלוח מחו"ל) של "פסנתרים"- קצת RACHMANINOV ו MEDTNER, כך שאגף הג'אז צריך להתחיל להיות מודאג
נתת לי לא מעט שעורי בית..... (למרות שעוד לא עליתי לכיתה א' בנושא הנדון).
שאלתי כיוון שרכשתי לאחרונה 4 סימפוניות בניצוח ABBADO שמעתי בנתיים רק את 5 ו 6 ולמרות ציפיותי לאיכות הקלטה מעולה שבמעולות (כך הערכתי מתוקף ההתפתחות הטכנולוגית והלייבל המכובד..), לא זיהיתי משהו חריג לטובה, גם הביצוע היה יחסית "שקט" (אבל זה לא חוכמה כיוון שאין לי את 5 ו 6 בביצוע אחר, יש לי אחרות בניצוח KARAJAN מ 83/84 , שם למיטב זיכרוני התזמורת "חיה" יותר, מדגיש זיכרון עמום- אני אנסה להקשיב שוב בימים הקרובים באופן השוואתי יותר ולהחכים).
לא שמעתי לעצת המוכר בחנות שהציע לי BOX קטן של כל הסימפוניות- אלו שהזכרת- האנלוגיות מתחילת שנות ה 60 (אגב יחסית בזול- 199 ש"ח), חששתי מאיכות הקלטה לא מספיק טובה, טעות- הרי אני שומע ונהנה מאוד מהמון ג'אז שהוקלט בשלהי שנות ה 50 במועדונים אפלים, תתוקן הטעות בקרוב מאוד.
לגבי שאר הבטהובנים שהמלצת, ימים יגידו אם אצליח לצלול לעומקים כאלו.
אגב, במקביל אני מצפה לרכישות חדשות (משלוח מחו"ל) של "פסנתרים"- קצת RACHMANINOV ו MEDTNER, כך שאגף הג'אז צריך להתחיל להיות מודאג
')
')- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
עולם רחב ורבגוני... 8)
נמר, לא צריך להיות מומחה גדול בתחום{גם אני לא מבין גדול...}
בשביל להפיק ממנו נחת והנאה.
כמובן שכניסה לעולם הקלאסי...אמורה להיעשות באופן הדרגתי ומתון.
{זה לא סוג המוזיקה שאפשר להיכנס עליו בסערה..}
בכל אופן, נסה דברים "קליטים" יותר של מוצרט -ציקובסקי..שם אני התחלתי
את המסע שלי.{ועוד כמה דברים...}
ramkol, לא המלצתי על מאהלר...
רק ציינתי עובדה שבזמן האחרון אני מאזין לו יותר ויותר..
ובמיוחד לסימפוניות ה -3 - ו 5
מרתקות,ומורכבות ביותר.
חוויה מיוחדת.
בשביל להפיק ממנו נחת והנאה.
כמובן שכניסה לעולם הקלאסי...אמורה להיעשות באופן הדרגתי ומתון.
{זה לא סוג המוזיקה שאפשר להיכנס עליו בסערה..}
בכל אופן, נסה דברים "קליטים" יותר של מוצרט -ציקובסקי..שם אני התחלתי
את המסע שלי.{ועוד כמה דברים...}
ramkol, לא המלצתי על מאהלר...
רק ציינתי עובדה שבזמן האחרון אני מאזין לו יותר ויותר..
ובמיוחד לסימפוניות ה -3 - ו 5
מרתקות,ומורכבות ביותר.
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 14/11/2006 21:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
אהלן עופר,
הבנתי אותך כבר קודם.. עניתי לשטירליץ ישירות על מה ששאל, ואת מהלר הזכרתי כבדרך אגב להראות את העושר האדיר והמרתק שזכינו בו.
אגב, של מי ההקלטות שאתה שומע?
מה עים הסימפוניות האחרות שלו? גם הם עולם ומלואו...
.
הבנתי אותך כבר קודם.. עניתי לשטירליץ ישירות על מה ששאל, ואת מהלר הזכרתי כבדרך אגב להראות את העושר האדיר והמרתק שזכינו בו.
אגב, של מי ההקלטות שאתה שומע?
מה עים הסימפוניות האחרות שלו? גם הם עולם ומלואו...
.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

עכשיו בדיוק ריקוד המכשפות...פנטסטי. :wink:
היי רמקול
כרגע אני מאזין ל - FANTASTIQUE של ברליוז.
ששם משפחתו למי שלא יודע...? לואיז הקטור .
מנצח muti riccardo
* אחת היצירות שדרכה גיליתי את העולם המופלא הזה!
ויש כמובן את שחרזדה שלא שמעתי כבר עשור...
בכל אופן לגבי מאהלר? רק לאחרונה אני מנסה לשמוע אותו...ואני לא מבין
אין לא ניסיתי מזמן.
מלחין גדול, עם מוזיקה עשירה - יש קטעים שאני ממש נדהם מהעוצמה.
תמיד רציתי... ולא יצא, אבל עכשיו כן.
בגרות מוזיקלית? אולי...
בכל מקרה אני מנסה לשמוע אותו בשלבים...
ואכן ניסיתי לשמוע את הסימפוניה ה 3 -5 וגם לאחרונה את הראשונה
וכל מילה שאני אגיד/אספר עליו, תהיה מיותר...כל מי שבקי ברזי המוזיקה הזאת...
יודע עליו... וחייב להגיע למאהלר בשלב מסוים...
לגבי התזמורות והמנצחים שמבצעים את היצירות?
צר לי לאומר זאת, אבל מה שיש לי בית זה דיסקים צרובים
של אחי - שצורב את האורגינל! - לביקורי בית...
ורק כשאני אדבר איתו... אני אדע על מה מדובר?
ואני יעדכן אותך בכיף...
כרגע אני מאזין ל - FANTASTIQUE של ברליוז.
ששם משפחתו למי שלא יודע...? לואיז הקטור .
מנצח muti riccardo
* אחת היצירות שדרכה גיליתי את העולם המופלא הזה!
ויש כמובן את שחרזדה שלא שמעתי כבר עשור...
בכל אופן לגבי מאהלר? רק לאחרונה אני מנסה לשמוע אותו...ואני לא מבין
אין לא ניסיתי מזמן.
מלחין גדול, עם מוזיקה עשירה - יש קטעים שאני ממש נדהם מהעוצמה.
תמיד רציתי... ולא יצא, אבל עכשיו כן.
בגרות מוזיקלית? אולי...
בכל מקרה אני מנסה לשמוע אותו בשלבים...
ואכן ניסיתי לשמוע את הסימפוניה ה 3 -5 וגם לאחרונה את הראשונה
וכל מילה שאני אגיד/אספר עליו, תהיה מיותר...כל מי שבקי ברזי המוזיקה הזאת...
יודע עליו... וחייב להגיע למאהלר בשלב מסוים...
לגבי התזמורות והמנצחים שמבצעים את היצירות?
צר לי לאומר זאת, אבל מה שיש לי בית זה דיסקים צרובים
של אחי - שצורב את האורגינל! - לביקורי בית...
ורק כשאני אדבר איתו... אני אדע על מה מדובר?
ואני יעדכן אותך בכיף...
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

נמר,בא אלי יש לי לא כמה, אלה פי כמה וכמה,מהיש תתאמץ קצתנמר כתב:אין לי קלאסי בפטיפון![]()
אני אביא כמה תקליטים מחבר ונראה איך זה נישמע....
תפתור לשנינו בעיה דחופה
יכולים להיות לך כרגע הרבה תקליטים בבית מאיכות על בהשאלה להרבה זמן
הרבה מהם נקנו בחנות קנדית שקיבלה עותקים ראשונים אחרי המטריצה,אפשר גם
לשים אצל מרטין כמה
אמן מייסר
המאהלרים שלי (1 ו 2 לפחות) הם ניצוח של SIR GEORG SOLTI ביצוע לונדון סימפוני + Harper ו Watts במקהלה, שנת 64 ו 66 הוצאת DECCA.
מה זה אומר? (או ברוח היום- זה מתאים לקטגוריה דו ערוצי "פושט" או "יוקרתי"
)
מה זה אומר? (או ברוח היום- זה מתאים לקטגוריה דו ערוצי "פושט" או "יוקרתי"
')
')- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

איזה שמח נהיה כאן... (f)
ramkol כתב:
לי יש את סימפוניה מספר 3 EROICA - איך אני אוהב את השם הזה...
אחת האהובות עלי.
מלבד התשיעית כמובן.
מנצח הוא christoph von dohnanyi תזמורת של קליבלנד
בנוסף את ה5&7 - בניצוחו של bernard haitink תזמורת של אמסטרדם.
** האם אני נחשב לבית יהוד חם...?

וואו..לודוויג ואן בטהובן.בחוגים המיתעניינים בהקלטות של הסימפוניות של בטהובן נוהגים לציין מיספר הקלטות הנחשבות מיין סטרים. זאת אומרת אינטפרטציה מצוינת, אבל נורמאלית, שכל בית יהודי חם צריך להחזיק עותק ממנה.....
לי יש את סימפוניה מספר 3 EROICA - איך אני אוהב את השם הזה...
אחת האהובות עלי.
מנצח הוא christoph von dohnanyi תזמורת של קליבלנד
בנוסף את ה5&7 - בניצוחו של bernard haitink תזמורת של אמסטרדם.
** האם אני נחשב לבית יהוד חם...?
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

משובח ביותר-בוויניל בטוחzy כתב:המאהלרים שלי (1 ו 2 לפחות) הם ניצוח של SIR GEORG SOLTI ביצוע לונדון סימפוני + Harper ו Watts במקהלה, שנת 64 ו 66 הוצאת DECCA.
מה זה אומר? (או ברוח היום- זה מתאים לקטגוריה דו ערוצי "פושט" או "יוקרתי")
...
אמן מייסר