החלילן תיס ואן ליר - מייסד להקת פוקוס המיתולוגית בישראל

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

תיס ואן ליר......נגן החליל המיתולוגי ומי שהקים את להקת הפרוג רוק האגדית ההולנדית פוקוס.....נמצא בישראל השבוע לסידרת הופעות, בה הוא מרבה לבצע את כמה מיצירות הפרוג-רוק המבריקות ביותר של להקתו.......פוקוס.

תיס ואן ליר היה חליל הקסם המיוחד בלהקת פוקוס וכן מי שהיה אחראי לקריאות היודל המפורסמות בלהיטם האלמותי....הוקוס פוקוס , ולצליל ההאמונד הנפלא של הלהקה , ומי שהפליא גם בשריקה.

תיס ואן ליר בן ה 66......נולד באמטרדם הולנד ,ולהורים מוזיקאים ,אבא נגן חליל קלאסי ואמא זמרת ,כשבגיל 3 הוא מתחיל לנגן פסנתר , ובגיל 11 הוא מקבל מאביו את החליל הראשון שלו. לאחר לימודי התיכון ,המשיך בלימודי תולדות האומנות ,ולאחר מכן המשיך בלימודי מוזיקה חליל וקומפוציזציה בקונסרבטוריום של אמסטרדם ,ובהמשך קיבל מילגה ללימודי חליל בקונסרבטוריום של של ג'נבה שם גם העמיק בלימודי פסנתר ואורגן ותיזמור.
כבר בלימודיו אסף חברים והחל לנגן ג'אז על פסנתר וכן כל חליל.....בהמשך עשה גם גירסאות כיסוי ללהקת טארפיק הנודעת של סטיבי ווינווד ,אבל בהמשך שנת 69 ,מצטרף אליו יאן אקרמן ,הגיטריסט ההולנדי המבריק , ואז למעשה קמה להקת פוקוס , מי שלימים תחשב לגדולה בלהקות הרוק שהוציאה הולנד , ואחד ההרכבים המוכשרים והמיוחדים ביותר שפעלו בסצינת הרוק המתקדם בשנות ה 70.
להקת פוקוס מתפרקת סופית בשנת 1978, כשמאחוריה למעלה מ 5 מליון עותקים שנמכרו מאלבומיה.

תיס ואן ליר ממשיך בקריירת סולו ענפה , בה הוא מנגן במגוון סגנונות שמשלבים קלאסי ,רוק ,ג'אז ,ניו אייג' , והרבה חומרים אינסטרומנטלים, וכן ליווה בחליל ופסנתר את הזמר הספרדי מיגל ריוס בסיבוב ההופעות. בשנת 85 הוא מתאחד שוב עם הגיטריסט יאן אקרמן וביחד הם מאחדים שוב את אגדת להקת פוקוס אבל האיחוד מחזיק מעמד תקופה קצרה מאוד.

ב 2002 תיס ואן ליר מרכיב הרכב חדש של להקת פוקוס ומוציא איתם 2 אלבומי אולפן.

בשנת 2008 , הוא זוכה בהולנד מולדתו בתואר אביר מסדר האורנג' , על תרומתו המיוחדת לעולם המוזיקה.

הוא נחשב לאמן ההולנדי שמכר הכי הרבה אלבומים.

המוזיקאים שהשפיעו עליו היו....פרנק זאפה ואמהות ההמצאה , נערי החוף , הרבי הנקוק , להקת טראפיק ( שהוא עשה לה קאוורים כשניגן בצעירותו ) , וכן יוהאן סבסטיאן באך שהוא הירבה לשמוע בבית בו הוא גדל .

תיס ואן ליר , מוזיקאי גדול ונגן חליל וירטואוז ,ממשיך את מסע קסם החליל המיוחד שלו עד היום בעולם , והוא אפילו עדיין פעיל עם ההרכב של פוקוס שהוא חידש שאף הוציאו אלבום אולפן חדש ב סוף 2012.

הוא יופיע השבוע במספר מקומות בהרצליה ,תל אביב ומודיעין ,ואף יופיע בפני ילדים ויעביר להם בדרכו הציורית והמיוחדת את נגינת החליל הקסומה שלו כמו רק הוא יודע.

והנה 2 קטעים משובחים של ואן ליר עם להקת פוקוס שיבוצעו גם בהופעותיו בארץ עד סוף השבוע.

רפי _א
נערך לאחרונה על ידי רפי_א ב 20/01/2014 19:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

jade4u
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 397
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #2 

תודה על העדכון!!!!
הבת שלי (בת 4) חולה על פוקוס.
הוזמנו כרטיסים לשבת להופעה שלו לילדים.

שוב,
תודה רבה על העדכון
(Y) (Y) (Y)

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו

בכף......

שליחה #3 

העידכון הקרוב תהיה סקירה על נגן הקלידים האגדי , חבר הרכב הרוק המתקדם המיתולוגי....יס , וזהו ריק וויקמן שמגיע להופעה בודדת ב 20 לינואר ברידינג 3 בת"א

רפי_א

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

מי מגיע לריק וויקמן ?

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו

אני מגיע . . .. לריק וויקמן

שליחה #5 

האמת שחיכיתי להזמנה ממש עד הרגע האחרון ודרכי לא צלחה..........אז קונים :-)

ולא קל לי עם כל ההופעות......בעיקר ברמת המחירים

רפי_א

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו

עם....תיס ואן ליר.....:-)

שליחה #6 

עם החלילן האגדי של להקת הרוק המתקדם המיתולוגית פוקוס.....

דיברנו איתו אחרי ההופעה ,וכששאלתי אותו מדוע לפוקוס שקיימת ומופיעה עדיין לא מצטרף הגיטריסט המופלא והגדול שלה בעבר........יאן אקרמן , מסתבר שאקרמן פשוט לא מוכן בכל מחיר לחזור. תיס ואן ליר רוצה......ואת שאגת ה NOOOOO שהוא שמע מאקרמן כמה פעמים הוא העביר לי לאוזן בעוצמה בהחלט אדירה.....אבל עם חיוך. והבנתי ממנו בחצי פה על סוג של מירמור שיש לאקרמן. בכל מקרה הוא היה גיטריסט מבריק בפוקוס ובכלל. ותיס ואן ליר ממשיך עם חליל הקסם שלו בהופעות בכל העולם. איש מצחיק....חביב.....ומלא הומור

רפי_א

jade4u
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 397
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #7 

אכן איש חביב ברמות.
בעל סבלנות וחיוך שלא נגמר,
לפחות כך זה נראה.
הבת שלי נהנתה בטירוף בהופעה שהוא נתן לילדים
(אני קצת פחות)

כמובן שהבת שלי התעקשה,
"אבא, אבא, אני רוצה להצטלם עם המלך!"
והוא אפילו הציע להרים אותה :)
מקסים (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

איזה כיף של שירשור!!!!
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו

jade.....

שליחה #9 

אין לי ספק שהבת שלך נהנתה :-)
עושה רושם שיש לו את זה ברמת החן והחיבה לאנשים ולקהל שלו.

הוא אכן חביב ונראה לפעמים דיי ליצני גם על הבמה. הוא מפרגן לכולם , ואכן הודה שהוא מאוד אוהב את הביקור בארץ ואותנו.

בהופעה שהייתי הוא הירבה לפלרטט עם הקהל בסיפורים קלילים ולחייך איתו.

רפי_א

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”