מתחיל להיות מאוכזב מ-Nespresso Gran Maestria

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #21 

ֳƒֲ¹ֳƒֲ¥ֳƒֲ¡ ֳƒֲ©ֳƒֲ¹ ֳƒֲ´ֳƒֲ₪ ֳƒֲ§ֳƒֲ¡ֳƒֲ¸ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ§ֳƒֲ±ֳƒֲ¸ֳƒֲ© ֳƒֲ±ֳƒֲ¡ֳƒֲ¬ֳƒֲ°ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ¥ֳƒֲ ֳƒֲ°ֳƒֲ© ֳƒֲ®ֳƒֲ¡ֳƒֲ·ֳƒֲ¹ ֳƒֲ¬ֳƒֲ₪ֳƒֲ´ֳƒֲ±ֳƒֲ©ֳƒֲ· ֳƒֲ²ֳƒֲ­ ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪. ֳƒֲ´ֳƒֲ¥ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ­ ֳƒֲ₪ֳƒֲ·ֳƒֲ´ֳƒֲ₪ ֳƒֲ₪ֳƒֲ¥ֳƒֲ·ֳƒֲ­ ֳƒֲ«ֳƒֲ£ֳƒֲ© ֳƒֲ¬ֳƒֲ·ֳƒֲ£ֳƒֲ­ ֳƒֲ¥ֳƒֲ¬ֳƒֲ²ֳƒֲ¦ֳƒֲ¥ֳƒֲ¸ ֳƒֲ¬ֳƒֲ§ֳƒֲ¥ֳƒֲ¡ֳƒֲ¡ֳƒֲ© ֳƒֲ·ֳƒֲ´ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¡ֳƒֲ ֳƒֲ¹ֳƒֲ¸ ֳƒֲ₪ֳƒֲ­. ֳƒֲ°ֳƒֲ±ֳƒֲ´ֳƒֲ¸ֳƒֲ±ֳƒֲ¥ ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ·ֳƒֲ´ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¸ֳƒֲ², ֳƒֲ¡ֳƒֲ£ֳƒֲ©ֳƒֲ¥ֳƒֲ· ֳƒֲ«ֳƒֲ®ֳƒֲ¥ ֳƒֲ¹ֳƒֲ·ֳƒֲ´ֳƒֲ₪ ֳƒֲ°ֳƒֲ®ֳƒֲ± ֳƒֲ₪ֳƒֲ¥ֳƒֲ ֳƒֲ¸ֳƒֲ². ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¹ֳƒֲ©ֳƒֲ¹ ֳƒֲ«ֳƒֲ ֳƒֲ¬ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¹ֳƒֲ®ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ¶ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ®ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ°ֳƒֲ§ֳƒֲ®ֳƒֲ£ ֳƒֲ ֳƒֲ¡ֳƒֲ¬ ֳƒֲ¦ֳƒֲ¥ ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ₪ֳƒֲ°ֳƒֲ·ֳƒֲ¥ֳƒֲ£ֳƒֲ₪ ֳƒֲ«ֳƒֲ ֳƒֲ¯. ֳƒֲ©ֳƒֲ¹ ֳƒֲ¢ֳƒֲ­ ֳƒֲ ֳƒֲ°ֳƒֲ¹ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ¹ֳƒֲ®ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ¶ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ®ֳƒֲ₪ֳƒֲ ֳƒֲ§ ֳƒֲ₪ֳƒֲ¢ֳƒֲ£ֳƒֲ¥ֳƒֲ¬ ֳƒֲ¥ֳƒֲ₪ֳƒֲ¸ֳƒֲ©ֳƒֲ©ֳƒֲ¨ֳƒֲ©ֳƒֲ°ֳƒֲ¢ ֳƒֲ¡ֳƒֲ¹ֳƒֲ®ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ₪ֳƒֲ¥ֳƒֲ´ֳƒֲ× ֳƒֲ ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¬ֳƒֲ÷ֳƒֲ¥ֳƒֲ«ֳƒֲ°ֳƒֲ©ֳƒֲ÷ ֳƒֲ ֳƒֲ©ֳƒֲ«ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷. ֳƒֲ°ֳƒֲ±ֳƒֲ´ֳƒֲ¸ֳƒֲ±ֳƒֲ¥ ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¢ֳƒֲ­ ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ₪ֳƒֲ´ֳƒֲ÷ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ¯ ֳƒֲ₪ֳƒֲ ֳƒֲ¥ֳƒֲ¨ֳƒֲ¥ֳƒֲ®ֳƒֲ¨ֳƒֲ© ֳƒֲ₪ֳƒֲ¨ֳƒֲ¥ֳƒֲ¡ ֳƒֲ¡ֳƒֲ©ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ֳƒֲ¸. ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ₪ֳƒֲ´ֳƒֲ÷ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ¯ ֳƒֲ₪ֳƒֲ´ֳƒֲ§ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ¢ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ². ֳƒֲ¬ֳƒֲ₪ֳƒֲ ֳƒֲ¹ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ ֳƒֲ÷ ֳƒֲ ֳƒֲ°ֳƒֲ¹ֳƒֲ© ֳƒֲ₪ֳƒֲ®ֳƒֲ«ֳƒֲ©ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ₪ֳƒֲ´ֳƒֲ÷ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ¯ ֳƒֲ₪ֳƒֲ­ ֳƒֲ²ֳƒֲ¥ֳƒֲ¹ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ ֳƒֲ÷ ֳƒֲ²ֳƒֲ¡ֳƒֲ¥ֳƒֲ£ֳƒֲ÷ֳƒֲ­. ֳƒֲ₪ֳƒֲ´ֳƒֲ÷ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ¯ ֳƒֲ¹ֳƒֲ¬ֳƒֲ× ֳƒֲ´ֳƒֲ¹ֳƒֲ¥ֳƒֲ¨ ֳƒֲ¬ֳƒֲ₪ֳƒֲ´ֳƒֲ¨ֳƒֲ¸ ֳƒֲ®ֳƒֲ₪ֳƒֲ®ֳƒֲ«ֳƒֲ¥ֳƒֲ°ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¥ֳƒֲ¬ֳƒֲ¸ֳƒֲ«ֳƒֲ¥ֳƒֲ¹ ֳƒֲ±ֳƒֲ¨ ֳƒֲ¸ֳƒֲ ֳƒֲ¥ֳƒֲ©. ֳƒֲ®ֳƒֲ£ֳƒֲ¥ֳƒֲ¡ֳƒֲ¸ ֳƒֲ¡ֳƒֲ£ֳƒֲ©ֳƒֲ¥ֳƒֲ· ֳƒֲ¡ֳƒֲ¹ֳƒֲ¬ֳƒֲ¥ֳƒֲ¹ ֳƒֲ£ֳƒֲ·ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ©ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ֳƒֲ¸ ֳƒֲ¥ֳƒֲ¡ֳƒֲ¸ֳƒֲ®ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ₪ֳƒֲ°ֳƒֲ ֳƒֲ₪ ֳƒֲ ֳƒֲ§ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ¬ֳƒֲ§ֳƒֲ¬ֳƒֲ¥ֳƒֲ¨ֳƒֲ©ֳƒֲ¯. ֳƒֲ²ֳƒֲ¬ ֳƒֲ₪ֳƒֲ£ֳƒֲ¸ֳƒֲ× ֳƒֲ¢ֳƒֲ­ ֳƒֲ÷ֳƒֲ§ֳƒֲ±ֳƒֲ¥ֳƒֲ× ֳƒֲ·ֳƒֲ¶ֳƒֲ÷ ֳƒֲ¡ֳƒֲ®ֳƒֲ§ֳƒֲ©ֳƒֲ¸ ֳƒֲ₪ֳƒֲ¹ֳƒֲ¥ֳƒֲ¨ֳƒֲ³. ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ®ֳƒֲ₪ ֳƒֲ©ֳƒֲ¹ ֳƒֲ·ֳƒֲ´ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ¸ֳƒֲ² ֳƒֲ¡ֳƒֲ«ֳƒֲ¬ֳƒֲ¬ ֳƒֲ¥ֳƒֲ ֳƒֲ÷ֳƒֲ₪ ֳƒֲ®ֳƒֲ°ֳƒֲ±ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¬ֳƒֲ₪ֳƒֲ¹ֳƒֲ¥ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ®ֳƒֲ©ֳƒֲµ ֳƒֲ·ֳƒֲ´ֳƒֲ₪ ֳƒֲ®ֳƒֲ¹ֳƒֲ¥ֳƒֲ®ֳƒֲ¸... ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ«ֳƒֲ¹ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ¶ֳƒֲ©ֳƒֲ¥ֳƒֲ£ ֳƒֲ²ֳƒֲ´ ֳƒֲ²ֳƒֲ¶ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¡ֳƒֲ¬ֳƒֲ¡ֳƒֲ£ ֳƒֲ÷ֳƒֲ®ֳƒֲ©ֳƒֲ£ ֳƒֲ¶ֳƒֲ¸ֳƒֲ©ֳƒֲ× ֳƒֲ¬ֳƒֲ¡ֳƒֲ£ֳƒֲ¥ֳƒֲ·. ֳƒֲ©ֳƒֲ¹ֳƒֲ¸ֳƒֲ ֳƒֲ¬ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ«ֳƒֲ¹ֳƒֲ©ֳƒֲ­ ֳƒֲ ֳƒֲ´ֳƒֲ©ֳƒֲ¬ֳƒֲ¥ ֳƒֲ¸ֳƒֲ«ֳƒֲ¡ ֳƒֲ¡ֳƒֲ¬ֳƒֲ© ֳƒֲ¬ֳƒֲ¡ֳƒֲ£ֳƒֲ¥ֳƒֲ· ֳƒֲ¡ֳƒֲ£ֳƒֲ« ֳƒֲ¬ֳƒֲ´ֳƒֲ© ֳƒֲ²ֳƒֲ¶ֳƒֲ÷ ֳƒֲ ֳƒֲ§ֳƒֲ©ֳƒֲ÷ֳƒֲ¥ֳƒֲ´ֳƒֲ¬ ֳƒֲ¹ֳƒֲ¬ ֳƒֲ ֳƒֲ©ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ£ֳƒֲ¥ֳƒֲ£ ֳƒֲ¹ֳƒֲ₪ֳƒֲ÷ֳƒֲ·ֳƒֲ¬ֳƒֲ·ֳƒֲ¬ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¬ֳƒֲ¥ ֳƒֲ´ֳƒֲ²ֳƒֲ­ ֳƒֲ₪ֳƒֲ±ֳƒֲ©ֳƒֲ¨ֳƒֲ¸ֳƒֲ¥ֳƒֲ ֳƒֲ¯. ֳƒֲ§ֳƒֲ¡ֳƒֲ¸ ֳƒֲ₪ֳƒֲ ֳƒֲ¹ֳƒֲ­ ֳƒֲ«ֳƒֲ¥ֳƒֲ¬ֳƒֲ¥ֳƒֲ¡ֳƒֲ× ֳƒֲ ֳƒֲ¡ֳƒֲ¬ ֳƒֲ÷ֳƒֲ¹ֳƒֲ®ֳƒֲ§ ֳƒֲ¹ֳƒֲ§ֳƒֲ¥ֳƒֲ¹ ֳƒֲ₪ֳƒֲ¨ֳƒֲ²ֳƒֲ­ ֳƒֲ¹ֳƒֲ¬ֳƒֲ× ֳƒֲ®ֳƒֲ¶ֳƒֲ¥ֳƒֲ©ֳƒֲ¯
what's next?

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #22 

כל פעם שאני רואה תגובה כמו זו שמעלי אני מבין את החתימה שלך

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #23 

אתה צריך משהו כזה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829959
ממה שאתה מתאר אתה לא בכיוון של אספרסו אלא קפה פילטר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #24 

אני ממש לא מבינה היכן הבעיה אתה יכול לבטל את העסקה אם זה לא טעים לך ואתה לא מרוצה.
אבל זה לא הגיוני שמקפסולה אחת תפיק קפה של 110 מ"ל טוב וטעים בקפסולה אחת גג 60 מ"ל ואת זה אני זוכרת כאשר עשיתי סקר והלכתי לבוטיק נספרסו כדי לרכוש מכונה שלהם אבל במבחן הטעם הם נכשלו לדעתי ואני מעדיפה קצת להשקיע מזמני ולקבל קפה טוב או לא לשתות בכלל בבית ורק בבית קפה אז מקינטה +מטחנת פשוטה+מקציף חלב נפרד יפיקו לך אספרסו/קפוצ'ינו מצוין ובהרבה יותר זול מהמכונה של נספרסו וכמובן הרבה יותר זולה מעלות של 2.5 שקלים לקפסולה לדעתי התוצאה עם מקינטה הרבה יותר טובה וטעימה מנספרסו.
ותאמין לי אני עד היום מחפשת את המכונה הזו שבלחיצה אחת קטנה תפיק לי את האספרסו המושלם אך לצערי אין אחד כזה ואני אישית לא מוכנה לוותר על איכות וטעם.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #25 

דבוטאנט כתב:אתה צריך משהו כזה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829959
ממה שאתה מתאר אתה לא בכיוון של אספרסו אלא קפה פילטר.
...
יכול להיות שאני לא מתאר כמו שצריך, אבל אני מאוד בכיוון של אספרסו ויותר בכיוון של קפה הפוך.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

אירית, אני לא רוצה להיכנס לביטול עסקה הסיבה הפשוטה והיא שקניתי את המכונה ממנהל חנות בטרקלין חשמל שהוא גם חבר - אני לא מעוניין להפיל עליו את כאב הראש הזה. הוא לא זה שמכר לי את המכונה אלא אני צלצלתי אליו ואמרתי לי מה אני רוצה.
בכל אופן, בינתיים הטריק שלי הוא לשים פחות חלב בכוס וביחס ישיר להוריד גם את כמות הקפה. הקפה עדיין מזכיר טעם של נס קפה עלית, אבל פחות דלוח.

בנוגע ל-110 מ"ל - זו לא הנקודה. כאמור, אני רציתי להכניס קפסולה ממנה אפיק כוס קפה הפוך בגודל הדומה לזה שנותנים לי בבית קפה. כעת הבנתי שעם נספרסו זה לא אפשרי (כן אפשרי, אם אני מכניס שתי קפסולות ומשלם על קפה בינוני מאוד שאני מפיק בבית חמישה שקלים, לא כולל עלות חלב, חשמל מים ומכונה...).

Joha132
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #27 

היי Cavi,

אני ממש חושב שדפוס המחשבה שלך מוטעה בנוגע לנספרסו.
ההפוך שאני מכין עם מכונת ה-D101 יחד עם מקציף Twister Pro פשוט טוב, מעולה וטעים.

נתחיל מזה, שהכוסות שברשותי הן בנפח 200 מ"ל, מפורצלן.
הכוס שלי מתחילה את הבוקר מלאה במים רותחים ל-2 דקות, לפני מזיגת הקפה. (הפורצלן שומר על החום יופי ל-20 דק' במקרה הזה כשהקפה נמזג)
בזמן הזה, המכונה נדלקת, והמקציף עובד ומחמם לי את החלב (אני משתמש בטבעת השטוחה ולא במאוררת, אני אוהב את החלב יותר חלבי ומעל שכבה קטנה של קצף סמיך.. בדיוק "כמו בבית קפה")
לפני כל מזיגה של קפה - אני מעביר "שטיפה" חמה למערכת, וככה מחמם את הראש מעט, דבר שמניסיון תורם לטעם הקפה העשיר יותר.
מכניס הקפסולה, מוזג ברמה של כ-1/3 גובה קפה (אני אישית אוהב יותר קפה מזה.. שיהיה חזק יותר)
היתרון במקציף בשברשותי הוא שהחלב יוצא גם חם בטמפרטורה נכונה, וגם חלב סמיך ולא מאוורר יותר מדיי שאיתו ניתן לבצע לאטה-ארט בעצם, במידה ותרצה (ואני ממש לא יודע לעשות, יצא לי עלה באחת הפעמים בפוקס).
המים גם חשובים, מי ברז לטעמי משנים מעט את הטעם (טעם ברזלי-מינרלי יותר.. ויכול מאוד להיות שזה רק פה), אני משתמש בתמי-4, יש כאלה שמרחיקים ומשתמשים בבריטה.

ההבדל ביני לבינך, שהמכונה שלך עם מקציף ידני/קיטור, שבעצם זה יתרון עצום בהכנת ההפוך.. ואני סבור שגם המכונה מפיקה קפה יותר טוב.

חבל לי מאוד שאתה לא נותן הזדמנות למכונה, אני עוד עברתי ממקינטה לנספרסו כי גם קיבלתי במתנה, וגם כי בתור סטודנט אני קם בבוקר והזמן של המקינטה על הגז פשוט לא קיים..
לקח לי זמן להכיר את המכונה, ובטח ובטח את הכמויות והמדדים.
היום אני יכול להגיד לך, שאני יודע בדיוק איפה ומתי לעצור את המכונה, והכוונה היא בכל טעם וטעם.
אגב קפה הפוך,
http://www.htcafe.co.il/vt197410.%D7%A7 ... D7%9A.html
הגבתי פה בנושא, ממליץ לך אך ורק על 2 קפסולות להפוך.
במידה ואתה רוצה "חזק" , יש כתוספת את אינדריה מהודו שהוא מאוד חזק להפוך, וכשאני מחפש הפוך חזק, אני ניגש אליו.
מהדרגות הגבוהות יותר לא התלהבתי, כי הן ממש לא מתאימות לדעתי להפוך.. לאספרסו זה כבר משהו אחר - וסיפור אחר..

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

תודה רבה על התגובה העניינית והעצות. אנסה מחר בבוקר :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #29 

כל השוואה בין מקינטה לנספרסו היא לא לענין. זה כמו להשוות אופניים למונית ספשל
what's next?

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #30 

שלום אבי, טוב לראות אותך.
ה"בעיה" במכונת קפסולות היא שאת לא יכול להעמיס את הפורטפילטר ביותר קפה כדי למצות עם נפח גדול יותר של מים. כמות הקפה בקפסולה בודדת היא קבועה ולמיטב ידיעתי גם אחידה בכל סוגי הקפה.
יש שלוש פתרונות שאף אחד מהם לא יתן לך מענה מלא שבאמת תהיה מרוצה ממנו:
1. קפה קצר יותר (פחות מים/חלב) בכוס.
2. שתי קפסולות לכוס אחת.
3. מכונה ידנית שתוזיל את עלות כוס בודדת, בעלות של השקעה חד פעמית במכונה טובה.

לגבי האפשרות השלישית, כמובן שהכנת קפה תדרוש יותר התעסקות ותעשה יותר לכלוך ממכונת פודים. אך הקפה יהיה טעים יותר.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

היי יניב,
כן, חזרתי קצת לתחביבים ישנים (סטריאו) אז חזרתי גם לפורום (לפעמים הצצתי מהצד אך לא השתתפתי).
בימים האחרונים אני יותר בכיוון של אופציה מספר 1 והתוצאה סבירה. רחוקה ממה שחשבתי שתהיה התוצאה, אבל לפחות זה לא רע כמו שהיה בהתחלה..

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”