הכרות ושאלות על Third Wave בישראל
ֳ®ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ ֳ°ֳ© ֳ¸ֳ¥ֳ ֳ₪ ֳ¦ֳ₪ ֳ·ֳ¸ֳ¥ֳ¡ ֳ¸ֳ· ֳ²ֳ ֳ¸ֳ«ֳ¡...ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ© ֳ¸ֳ· ֳ«ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ²ֳ¥ֳ÷ ֳ¥ֳ¸ֳ¢ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ ֳ ֳ¥ ֳ÷ֳ§ֳ¡ֳ¥ֳ¸ֳ₪ ֳ¶ֳ©ֳ¡ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ÷. ֳ®ֳ¹ֳ₪ֳ¥ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ·ֳ¸ֳ¥ֳ¡? ֳ¥ֳ¬ֳ ֳ¥ ֳ£ֳ¥ֳ¥ֳ·ֳ ֳ·ֳ¹ֳ¥ֳ¸ ֳ¬ֳ·ֳ´ֳ₪
what's next?
למי שלא ידע "קפה" by default בארה"ב זה קפה דריפ בנפח ממוצע. לפני מספר שנים סטארבקס הכניסו את הpike blend שנטחן מראש ונארז באריזת וואקום. כמובן שהאספרסו שלהם רחוק מלהיות מהgold standard , אבל אפשר לשתות אותו.
urich-אתה מתכוון למכונות אספרסו אוטומטויות וסמי-אוטומטיות? מיוצרות בישראל??? לא שמעתי על מותג ישראלי בעל איכות עולמית ? האם אני טועה? (אישית אני מעריך מאוד את רנצ'יליו האיטלקית)
urich-אתה מתכוון למכונות אספרסו אוטומטויות וסמי-אוטומטיות? מיוצרות בישראל??? לא שמעתי על מותג ישראלי בעל איכות עולמית ? האם אני טועה? (אישית אני מעריך מאוד את רנצ'יליו האיטלקית)
- giladg1111
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 139
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
חברים,
אחלה דיון.
קודם כל אני רוצה להכניס את LOVEAT שמייבאים קפה אורגני ומנסים לרכוש רק FAIR-TRADE
טל הבעלים מתעסק בקפה גם לא רק בישראל, כך ששיחה איתו על הסחר ההוגן ואיכות קפה מחוות ייעודיות הוא תמיד מעניין.
לגבי ארה"ב, אני מסכים מאוד עם מה שמוטי רכב. בסופו של דבר אם ארה"ב מחליטה שהיא המציאה את הגלגל, אז כן. היא ממציאה את הגלגל... שכן בעל המאה הוא...
השינוי בארה"ב הוא כנראה לכיוון של ייצור קפה איכותי יותר ומדוייק יותר מהאיטלקים.
אני משאיר בצד את השקפתי ודעותי האישויות לגבי תרבות הצריכה ואיכות הטעם והחיך האמריקאיים ועם זאת חייב להסיר את הכובע בפני שינוי שבסופו של יום יכול לקדם גם אצלנו בלבנט את איכות הקפה, אם בחומרי גלם, בציוד שמן הסתם יתכלל וישתפר עם השנים ואו בבתי קלייה ארטיזנליים ומשפחתיים.
אם אני לא טועה, כבר היום המכונות כמו ה GS3, ספידסטר, SLAYER וכו... נועדו לשוק האמריקאי שמאמין שקפה טוב נחלט בתנאי מעבדה, או בכמה שפחות התערבות של הגורם האנושי (בדיוק ההפך מהאיטלקים).
תמיד קל לי להשוות את עולם הקפה לעולם היין,
אז הגל השלישי או מה שלא יקראו לו הוא השינוי מעולם היין בין עולם ישן לעולם חדש....
אחלה דיון.
קודם כל אני רוצה להכניס את LOVEAT שמייבאים קפה אורגני ומנסים לרכוש רק FAIR-TRADE
טל הבעלים מתעסק בקפה גם לא רק בישראל, כך ששיחה איתו על הסחר ההוגן ואיכות קפה מחוות ייעודיות הוא תמיד מעניין.
לגבי ארה"ב, אני מסכים מאוד עם מה שמוטי רכב. בסופו של דבר אם ארה"ב מחליטה שהיא המציאה את הגלגל, אז כן. היא ממציאה את הגלגל... שכן בעל המאה הוא...
השינוי בארה"ב הוא כנראה לכיוון של ייצור קפה איכותי יותר ומדוייק יותר מהאיטלקים.
אני משאיר בצד את השקפתי ודעותי האישויות לגבי תרבות הצריכה ואיכות הטעם והחיך האמריקאיים ועם זאת חייב להסיר את הכובע בפני שינוי שבסופו של יום יכול לקדם גם אצלנו בלבנט את איכות הקפה, אם בחומרי גלם, בציוד שמן הסתם יתכלל וישתפר עם השנים ואו בבתי קלייה ארטיזנליים ומשפחתיים.
אם אני לא טועה, כבר היום המכונות כמו ה GS3, ספידסטר, SLAYER וכו... נועדו לשוק האמריקאי שמאמין שקפה טוב נחלט בתנאי מעבדה, או בכמה שפחות התערבות של הגורם האנושי (בדיוק ההפך מהאיטלקים).
תמיד קל לי להשוות את עולם הקפה לעולם היין,
אז הגל השלישי או מה שלא יקראו לו הוא השינוי מעולם היין בין עולם ישן לעולם חדש....
giladg1111 - גלעד? - מסכים איתך בהכל. אכן חלוצי הגל השלישי - אינטלג'ינסיה, VERVE, MADCAP ודומיהם ניסו לשכפל את אנינות הטעם של היין לקפה, ובנתיים הם מצליחים מאוד.
LOVEAT לדעתי הולכים לפתוח מספר סניפים במטרופוליטן של NYC ובעתם להוות תחרות לבתי קפה של הגל השלישי, שמהם לא חסר בסיטי, במיוחד במנהטן.
לא מכיר את המכונות שציינת. אני משועבד לסילביה שלי.
LOVEAT לדעתי הולכים לפתוח מספר סניפים במטרופוליטן של NYC ובעתם להוות תחרות לבתי קפה של הגל השלישי, שמהם לא חסר בסיטי, במיוחד במנהטן.
לא מכיר את המכונות שציינת. אני משועבד לסילביה שלי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
רק כדי לאזן את הדיון, אני חייב להודות שגל שלישי לא גל שלישי, אני כאן כבר יותר מחודש, ועדיין לא שתיתי כוס אספרסו איטלקית אחת.
נאדה.
נראה לי שהקפה כאן זה קצת כמו העוגות. נראה מדהים מבחוץ, יותר יפה מכל עוגה שראיתי בחלון ראווה פריזאי, למשל, אבל הטעם מזכיר יותר חבילת מרגרינה עם בוץ מאשר עוגה אירופאית אמיתית. ככה גם הקפה. מכונות במליון וחצי דולר, בריסטה שעושה את כל התנועות הנכונות, וקפה בינוני עד מגעיל.
אתמול שתיתי קפה באחד המקומות שקיבל הכי הרבה המלצות כאן. סיפרתי לבריסטה שאני מפורום קפה ישראלי ואני מצלם ומעלה וכו' וכו', הוא ממש התאמץ וסיפר לי הרבה על איפה הוא למד ואיפה הוא עבד ובלה בלה בלה. אחרי כל זה הוא הגיש לי אספרסו שצילמתי אבל אני מתבייש להעלות לכאן. אפס קרמה, דלוח לגמרי, חמוץ כמו לימון מקולקל. גועל נפש. שתיתי הכל כי לא היה לי נעים, ובלב עמוק קיללתי את שני ההורים שלו וגם את הסבתא מצד האם.
בבית קפה ישן בכפר נידח בפאתי רומא קיבלתי קפה בעשר ליגות מעל.
כן, אני ממורמר
אבל אני לא כותב כדי להרוג את הגל השלישי. אני רק רוצה לסבר לכולנו את האוזן ולשים דברים בפרופורציה.
הם רק התחילו עם זה. יקח עוד הרבה זמן עד שנזכה לראות אספרסו טוב נפוץ באיזור אמריקה הצפונית.
נאדה.
נראה לי שהקפה כאן זה קצת כמו העוגות. נראה מדהים מבחוץ, יותר יפה מכל עוגה שראיתי בחלון ראווה פריזאי, למשל, אבל הטעם מזכיר יותר חבילת מרגרינה עם בוץ מאשר עוגה אירופאית אמיתית. ככה גם הקפה. מכונות במליון וחצי דולר, בריסטה שעושה את כל התנועות הנכונות, וקפה בינוני עד מגעיל.
אתמול שתיתי קפה באחד המקומות שקיבל הכי הרבה המלצות כאן. סיפרתי לבריסטה שאני מפורום קפה ישראלי ואני מצלם ומעלה וכו' וכו', הוא ממש התאמץ וסיפר לי הרבה על איפה הוא למד ואיפה הוא עבד ובלה בלה בלה. אחרי כל זה הוא הגיש לי אספרסו שצילמתי אבל אני מתבייש להעלות לכאן. אפס קרמה, דלוח לגמרי, חמוץ כמו לימון מקולקל. גועל נפש. שתיתי הכל כי לא היה לי נעים, ובלב עמוק קיללתי את שני ההורים שלו וגם את הסבתא מצד האם.
בבית קפה ישן בכפר נידח בפאתי רומא קיבלתי קפה בעשר ליגות מעל.
כן, אני ממורמר
הם רק התחילו עם זה. יקח עוד הרבה זמן עד שנזכה לראות אספרסו טוב נפוץ באיזור אמריקה הצפונית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני לא בטוח שנקודת ההשוואה הנכונה היא קפה ששתית באיטליה כיוון שהם, (האמריקאיםמהסוגהסופרמגניבשהמציאומחדשאתהקפה) ממש ממש לא מכוונים לשם.
הם קולים מאוד בהיר, וזה לגמרי בכוונה. הגישה היא שככל שהקפה יותר איכותי ככה אפשר לקלות אותו יותר בהיר ו"לתת לקפה לדבר בעד עצמו". לדידם קלייה קהה "ממסכת" את הטעם, ופעמים רבות היא באה כדי לכסות על חומר גלם לא איכותי. (הדוגמא שהבריסטות שדיברתי איתם הכי אוהבים לתת- סאטרבטאקס). הם נמצאים בדיוק בקצה השני, מנסים למצוא חומר גלם איכותי, לקלות אותו בהיר ואז אתה יכול להגיד שיש לו טעם של תה ירוק, חמאה אירית, וכאלה. ככול כשקולים כהה יותר, הטעמים האלה פחות מורגשים. אתה לא אוהב את זה כנראה, ואולי לעולם לא תאהב, וזה הגיוני. אני מניח שרובם לא אוהבים את זה בהתחלה כי הקפה שלהם הרבה יותר "קשה לעיכול", לדעתי.
לא הייתי אומר שיש להם עוד "כברת דרך" כי- שוב, הם לא יגיעו לשם לעולם. (להיפך, עושה רושם שעם הזמן זה האופנה היא לקלות יותר ויותר בהיר.)
אני לא בא לסנגר עליהם, ואני לא מסכים עם כל ההנחות שכתבתי, אני רק מצטט את איך שהם (הבריסטות, הקולים, ובעלי בתי הקפה שדיברתי איתם) מציגים את הנושא.
הם קולים מאוד בהיר, וזה לגמרי בכוונה. הגישה היא שככל שהקפה יותר איכותי ככה אפשר לקלות אותו יותר בהיר ו"לתת לקפה לדבר בעד עצמו". לדידם קלייה קהה "ממסכת" את הטעם, ופעמים רבות היא באה כדי לכסות על חומר גלם לא איכותי. (הדוגמא שהבריסטות שדיברתי איתם הכי אוהבים לתת- סאטרבטאקס). הם נמצאים בדיוק בקצה השני, מנסים למצוא חומר גלם איכותי, לקלות אותו בהיר ואז אתה יכול להגיד שיש לו טעם של תה ירוק, חמאה אירית, וכאלה. ככול כשקולים כהה יותר, הטעמים האלה פחות מורגשים. אתה לא אוהב את זה כנראה, ואולי לעולם לא תאהב, וזה הגיוני. אני מניח שרובם לא אוהבים את זה בהתחלה כי הקפה שלהם הרבה יותר "קשה לעיכול", לדעתי.
לא הייתי אומר שיש להם עוד "כברת דרך" כי- שוב, הם לא יגיעו לשם לעולם. (להיפך, עושה רושם שעם הזמן זה האופנה היא לקלות יותר ויותר בהיר.)
אני לא בא לסנגר עליהם, ואני לא מסכים עם כל ההנחות שכתבתי, אני רק מצטט את איך שהם (הבריסטות, הקולים, ובעלי בתי הקפה שדיברתי איתם) מציגים את הנושא.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אחלה אינפוטbnaya_d כתב:אני לא בטוח שנקודת ההשוואה הנכונה היא קפה ששתית באיטליה כיוון שהם, (האמריקאיםמהסוגהסופרמגניבשהמציאומחדשאתהקפה) ממש ממש לא מכוונים לשם....
אני מקבל לגמרי. זה באמת הגיוני, GIVEN הקפה המחורבן שיצא לי לשתות כאן
אבל, יש גם אבל:
1. עדיין, בהרבה מקומות שממליצים לי עליהם כאן, אני מקבל קפה ממש מגעיל. אני לא מדבר על כוסות כמו שתיארתי בשרשור, שהן פשוט חמוצות בגלל הקליה אבל מוקפדות מאוד. אני מדבר על כוסות קפה לא ראויות בשום קנה מידה, למרות שהמקום מתהדר בציוד מושלם ובריסטי שנראים מקצועיים לגמרי
2. גם בבתי קפה איטלקיים (למשל, Cafe Venetia ב-University Ave שנחשב לאחד מבתי הקפה הכי "איניים", מופעל ע"י איטלקים שמביאים את הקפה מאיטליה ומאוכלס 24/7 בערך...) לא קיבלתי אספרסו ראוי, למרות שברור לי שהם מכוונים לקפה איטלקי כהלכתו
3. אם הגל השלישי אומר שהם החליטו על דעת עצמם שקליה צריך להעצר בגוון צהוב בהיר, אז שיטבעו עם הגלים שלהם
אני, בכל אופן, עדיין לא הרמתי ידיים. אני יודע שאני אמצא כאן קפה טוב, בסופו של דבר.
אני באמת מנסה למצוא כאן קפה נורמלי -באריזונה כרגע, מצאתי מקומות שמתמחים בקפה אבל אי אפשר לשתות את מה שהם קולים כאספרסו. דגש על אספרסו כי אולי בפילטר או פרנץפרס זה יתאים. קליה בהירה מדויקת היא עניין מבורך וטעמתי כזה משני בתי קליה אמריקאים וגם כמה איטלקיים. אבל כשזה לא מדויק אז מתקבל מיץ צרבת לימוני. אחרי שלילכנו כל כך הרבה אני חושב שהפילטר פה עדיף לרוב על הזוועה באירופה ולא רע בפני עצמו. בוודאי עדיף על נמס. הקפה של סטארבקס אגב ממש נורא.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

You are preaching to the choir, my friend.
אני לגמרי חושב שזה רעיון מעולה. אין לי ספק שבית קפה אמיתי, איטלקי, יצליח כאן (בעמק ואולי גם ב-SF) מאוד.
יש כאן המון מהגרים, חבר'ה שהגיעו מכל מני פינות של העולם. לדעתי סיכוי טוב שהם יעדיפו קפה איטלקי על הצרבת הלימונית הזו פה.
חוצמזה, שאם באמת הייתי בעניין של לפתוח כאן בית קפה, הייתי מתחיל דווקא בתה.
יש כאן המון אסייתים, ויצא לי לדבר כבר עם כמה מהם על הנושא. הם לא מוצאים כאן תה טוב ומביאים איתם הרבה מהבית (בערך כמו שאני הבאתי את הנחלה שלי
).
חבל שאני לא מבין שום דבר בבתי קפה ועוד פחות מזה בתה
אבל אם מישהו רוצה להרים את הכפפה - אני בעניין!
אני לגמרי חושב שזה רעיון מעולה. אין לי ספק שבית קפה אמיתי, איטלקי, יצליח כאן (בעמק ואולי גם ב-SF) מאוד.
יש כאן המון מהגרים, חבר'ה שהגיעו מכל מני פינות של העולם. לדעתי סיכוי טוב שהם יעדיפו קפה איטלקי על הצרבת הלימונית הזו פה.
חוצמזה, שאם באמת הייתי בעניין של לפתוח כאן בית קפה, הייתי מתחיל דווקא בתה.
יש כאן המון אסייתים, ויצא לי לדבר כבר עם כמה מהם על הנושא. הם לא מוצאים כאן תה טוב ומביאים איתם הרבה מהבית (בערך כמו שאני הבאתי את הנחלה שלי
חבל שאני לא מבין שום דבר בבתי קפה ועוד פחות מזה בתה
אבל אם מישהו רוצה להרים את הכפפה - אני בעניין!