הכרות ושאלות על Third Wave בישראל

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.
שמי ג'ינג'י. גר בארה"ב ובעלים גאה של מכונת קפה סילביה של רנציליו וטוחן של בארטזה דגם פרסטיזיו.
אני ישראלי בעברי, ובביקורים האחרונים בארץ לא ממש התרשמתי מאיכות הקפה בבתי הקפה בתל-אביב.
לא יודע כמה מכם ערים לתנועה המאוד אקטיבית היום בארה"ב של ה Third Wave Coffee (לעשות גוגל ולקרוא וויקי אם אתם לא) ואת הקמתם של micro roasters מאוד מצליחים כדוגמת intelligentsia, Madcap, Counter Culture ודומיהם.
שאלתי היא - האם מישהו הרים את הקפפה בארץ והקים מיקרורוסטרי שסוחרת עם החלקאים ישירות?
אם התשובה היא כן שאלתי היא - מה היא שמו , ובאילו בתי קפה הפולים האלו נסחרים?
אני מכיר מאוד טוב את MADCAP וחושב שהם היום המובלים של השוק.
תודה רבה,
אשמח להכיר עוד אנשים עם עניין משותף כשלי.
ג'ינג'י

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא.
בארץ הקודש אין גלים - שותים קפה מאז ימי התנ"ך.
תעשה גוגל על ישראל ותראה שלה פבוריטה מייצרים מכונות אספרסו לפני שבארה"ב היה גל ראשון. זה סתם מושג אמריקאי שלא תופש במקום אחר.
יש בארץ ייצור קולי קפה ברמה עולמית מובילה (קופיטק)

קולי קפה גורמה קיימים בארץ ויש גם בפורום הזה (נגרו, סקרטו ועוד).
יש מקום אחד שמייבא קפה ישירות וזה קפה MAE בשוק הכרמל.
יש את AVA שמייבאים לבד והם בית קלייה גדול ולא בוטיק.
אין הצדקה מסחרית כל כך לייבא כמויות קטנות לפה אז זה לא ממש נפוץ.
יש יבואני קפה גדולים (בעיקר הערבים) וגם קטנים יותר כמו קפה רות אבל זה קפה בסיסי עד טוב - לא מיוחד או נדיר.

יש רשתות קפה שמייבאות וקולות בעצמן כמו ארקפה, ארומה, קפה ג'ו - אבל זאת קלייה מסחרית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

החכמתי! תודה רבה. מעניין מאוד.
שניסתי את הקפה הרגיל ברשתות הגדולות התברר לי שכולם עובדים עם קפה איטלקי מיובא.
כנראה שטעיתי

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

המדינה היחידה שבה היית מתלהב מהקפה בכל מקום זו איטליה. בכל מקום אחר צריך להכיר כדי לקבל קפה טוב. ישראל להערכתי נמצאת בליגה של הגדולים הסיכוי לקבל קפה טוב במקום רנדומלי גבוה. לפחות כל עוד מדובר על קפוצינו
what's next?

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #5 

דבוטאנט למיטב ידיעתי ארומה, ג'ו, גרג וכו' לא מייבאים בעצמם אלא רוכשים מאווא.
למעט ארקפה.
מילה של אקסטרימיסט.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #6 

לאו דווקא אוא אבל בגדול נכון. לנדוור וארקפה קולים לעצמם מעניין מי עוד
what's next?

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #7 

אני לא נתקלתי באף אחד שקולה בסגנון ה"גל השלישי", נגרו וסקרטו קולים יחסית בהיר, אבל לא בהיר כמו counter culture , intelligentsia ודומיהם.

דבוטאנט: אני לא מבין על מה אתה מתעצבן. יש כמה עשרות בתי קלייה קטנים בארה"ב שחולקים את אותה פילוסופיה בנוגע לאספקה, קלייה, וחליטה של קפה, וזו פילוספיה די ייחודית להם. שיקראו לעצמם איך שהם רוצים,ואתה יכול לקרוא לזה האדווה החמישית, או הכבש השישה עשר, זה לא העניין.

Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

טוב, בוא נבהיר את עניין השם - זה לא אני, אלא תנועה. הגל הראשון התחיל אחרי מלהע ה2, שהאוכלוסיה ממש התחילה לשתות קפה. השני לפני בערך 15 שנה עם העליה המטאורית של סטארבקס, הידועה לשימצה (על דולר הכנסה פחות מפני אחד מגיע לחקלאי) ועכשיו - הדור השלישי, שנותן יותר כסף לחקלאים, מפתח את הקהילה ממנה לוקחים את הקפה וכד'.
זה יותר רעיון וגישה פילוסופית, פחות טעם למרות שהטעם אכן שונה.

שלושת הקליות הגדולות בארה"ב לדעתי מייצרות קפה מאוד מיוחד. ויש הבדל ענק בין מיקרורוסטיג לרוסטינג לדעתי, במיוחד חיי המדף והארומה של הפולים.

אם יש למישהו המלצות ספציפיות לבתי קפה באזור המרכז שעושים משהו דומה, או לסוחרים שמוכרים קפה קלוי טרי בצורה דומה, אשמח לדעת, לביקר הבא שלי בארץ.
תודה חברים. תודה שהיתה הענות לנושא ואנשים הגיבו.

adi_habrusi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #9 

תודה לך שהעלת את הנושא
יום דבש

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

לי זה נשמע כמן אידיאלוגיה בשקל תשעים.
השיטה הזאת עדיין מנציחה את הקולוניאליזם הכלכלי המערבי, הרי מעדיפים שהחקלאי ישאר קטן ו"ארטיזינאלי", ולא יהפוך בטעות לבעל מטעים עשיר. משכנעים אותך שכוס הקפה תהיה יותר טעימה כי המגדל הקטן מוכר ישירות לבית הקלייה אז מה שבעצם עשו זה פגעו בשכר של כל השרשרת הארוכה של המתווכים שתתפלאו חלקם עובדים באותן המדינות של המגדלים ורובם לא מתעשרים יותר מדי על גבם של החקלאים.
התופעה עדיין תישאר שולית יחסית (חס וחלילה שלא יהפכו למיינסטרים כי הם אינדיבידואליסטים ומיוחדים) ואין לה השפעה אמיתית על משק הקפה העולמי.

התופעות היחידות שלטעמי ישפרו את מצבם של כלל מגדלי הקפה - אני מתכוון לא לשיפור על חשבון מגדל קפה אחר שהמטעים שלו נפגעו כתוצאה משינוי אקלים מחלות וכו') הינה עלייה בביקושים ברמה העולמית למשל בסין ובהודו. (מה שמכונה שינוי בטעם הצרכנים).
רק ככה מחירי הסחורות יעלו בצורה ניכרת וכל העוסקים בשרשת ירוויחו.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #11 

כל אידאולוגיה אמריקאית אפשר לסכם בשקל תשעים... אבל אני די בטוח שהקפה הטוב ביותר נמצא בארהב. מהקצת שטעמתי לפחות - אין ספק שהירוק הטוב ביותר מגיע לארהב, ויש כמה מיקרורוסטרז שלוקחים את העסק ברצינות הראויה
what's next?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #12 

ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¬ֳƒֶ’ֳ‚ֲ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ£ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ·ֳƒֶ’ֳ‚ֲ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¡ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¬ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¡ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¢ֳƒֶ’ֳ‚ֲ£ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¬ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ°ֳƒֶ’ֳ‚ֲ«ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¯. ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¬ֳƒֶ’ֳ‚ֲ°ֳƒֶ’ֳ‚ֲ£ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¸ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¸ֳƒֶ’ֳ‚ֲ·ֳƒֶ’ֳ‚ֲ´ֳƒֶ’ֳ‚ֲ₪ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ·ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¬ֳƒֶ’ֳ‚ֲ©ֳƒֶ’ֳ‚ֲ­ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¬ֳƒֶ’ֳ‚ֲ²ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¶ֳƒֶ’ֳ‚ֲ®ֳƒֶ’ֳ‚ֲ­ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ®ֳƒֶ’ֳ‚ֲ²ֳƒֶ’ֳ‚ֲ°ֳƒֶ’ֳ‚ֲ©ֳƒֶ’ֳ‚ֲ©ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¯ ֳƒֶ’ֳ‚ֲ®ֳƒֶ’ֳ‚ֲ© ֳƒֶ’ֳ‚ֲ²ֳƒֶ’ֳ‚ֲ¥ֳƒֶ’ֳ‚ֲ£
what's next?

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

Gingi כתב:טוב, בוא נבהיר את עניין השם - זה לא אני, אלא תנועה. הגל הראשון התחיל אחרי מלהע ה2, שהאוכלוסיה ממש התחילה לשתות קפה. השני לפני בערך 15 שנה עם העליה המטאורית של סטארבקס, הידועה לשימצה (על דולר הכנסה פחות מפני אחד מגיע לחקלאי) ועכשיו - הדור השלישי, שנותן יותר כסף לחקלאים, מפתח את הקהילה ממנה לוקחים את הקפה וכד'.
...
זה לא מדוייק. ג'ורג' האוול (George Howell) התחיל לעבוד ישירות מול חוואים בודדים כבר בשנות ה70, הרבה לפני "הפריצה המטאורית של סטארבאקס". אמנם הוא היה יחיד במינו, אבל ממש לא תופעה שולית. הרשת שלו מנתה בשיאה 23 סניפים (שזה הרבה מאוד כשמדברים על מיקרו רוסטריס, לשם השוואה לINTELLIGENTSIA יש כיום 11 סניפים) עד שנמכרה ב94 לסטארבקס .

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #14 

bnaya_d כתב: דבוטאנט: אני לא מבין על מה אתה מתעצבן. יש כמה עשרות בתי קלייה קטנים בארה"ב שחולקים את אותה פילוסופיה בנוגע לאספקה, קלייה, וחליטה של קפה, וזו פילוספיה די ייחודית להם. שיקראו לעצמם איך שהם רוצים,ואתה יכול לקרוא לזה האדווה החמישית, או הכבש השישה עשר, זה לא העניין.
...
לא מתעצבן אבל הגישה של אנחנו האמריקאים המצאנו את העולם מתאימה כמו שאתה כותב - לכמה בתי קלייה ייחודיים בארה"ב. לכן כתבתי שזה מושג שמתאים להם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Gingi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

החכמתי

שליחה #15 

bnaya_d - תודה על תגובתך, אקרא עליו בקרוב. מאוד מעניין.
urich , hosq - לא ניכנס לוויכוח כמה באמת שווה אידיאולוגיה אמריקאית. אחרי הכל , ארה"ב.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #16 

דיון מעניין (Y)

לדעתי הגישה האמריקאית היא בדיוק הנושא כאן.

אני חושב שהגל השלישי הזה מאוד מורגש ונראה מעל פני השטח, אי אפשר להתעלם ממנו. האמת שזה איטי מדי, לדעתי, אבל אין לי ספק שהוא עוד יפרוץ. לדעתי ההתמקדות בגל השלישי צריכה להיות באיכות הקפה, לא במקורו. מדינות שלמות מספקות קפה ירוק, ומנוצלות עד תום. דווקא הקטע הזה, לפיו החוואי כאילו מקבל יותר, הוא לדעתי שולי יחסית, כי לא יעזור כלום - נעלי התעמלות עדיין מיוצרות ב-sweat shops במזרח, למרות שהעסק הזה נחשף לפני כמעט 20 שנה. כנ"ל לגבי הסמארטפון של כולכם, שלמרות שאתם יודעים שבני אדם הועסקו בתנאים לא תנאים כדי להרכיב אותו, אתם ממשיכים להשתמש בו ולהדחיק. זה טבע האדם. אבל זה דיון אחר...

לדעתי יש כאן שתי נקודות עיקריות ונהדרות:

הראשונה והכי חשובה - ההתמקדמות במיקרורוסטרים. זה בדיוק ההיפך מהגישה האמריקאית, לפיה כל דבר שמצליח יש לשכפל באופן זהה (מקדונלדס, סטארבקס, פיצה האט, קוסקו, GAP, יו ניים איט...) וחסר צבע. כאן הם שמים בראש המגדל את אלו שמייצרים מעט ושונה. זה נהדר בעיני.

הנקודה השניה - השאיפה לקפה טוב יותר. אחרי כ"כ הרבה שנים של קפה דלוח וחסר טעם, אפשר לראות תנועה מאוד ברורה לכיוון קפה אירופאי, גם פילטר וגם אספרסו. מרשים וגם נראה מבטיח.

אז ברור שהם לא גילו כלום, אבל זו רק ההתחלה. לדעתי האמריקאים, כמו אמריקאים, עוד יגלו ויקחו אותנו הרבה מאוד קדימה. מוכן להתערב שתוך כמה שנים נתחיל לראות מכונות אספרסו אמריקאיות שלוקחות את האיטלקים בכיס הקטן. הם יעשו את זה ע"י כך שיקנו, קודם כל, איזה מפעל או שניים או חמישים, ישירות מהאיטלקים, ילמדו מהם איך עושים את מה שעושים, ואז יכניסו טכנולוגיות טילים של נאסא פנימה :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #17 

אם מדברים על מכונות אני חושב שכבר היום יכולים לבנות בארץ את מכונות הקפה הטובות בעולם (אולי לא את היפות ביותר).
יש פה בפורום כל כך הרבה יכולת טכנית שקדנות ידענות ופתיחות ללמוד ולחדש שזה לא נראה לי מופרך.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #18 

האמריקאים פשוט צריכים למתג דברים כדי לגרום לאנשים לרכוש. זה טוב מצד אחד מבחינת מודעות, אבל זה גם מכניס דברים לתבניות. אגב מחרתיים אני ב LA לכמה שעות, אם יש למישהו המלצה טובה אני אשמח
what's next?

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

hosq כתב:. אגב מחרתיים אני ב LA לכמה שעות, אם יש למישהו המלצה טובה אני אשמח
...
Intelligentsia!

זה נמצא איפושהו מזרחית להוליווד אם אני זוכר נכון, לא הכי קרוב לשדה תעופה.

עריכה: יש אחד בוניס ביץ', דווקא לא רחוק.
נערך לאחרונה על ידי bnaya_d ב 30/09/2013 1:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #20 

Thanks
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”