סאב אחד או שניים? עזרה בלהחליט מה לעשות והאם כדאי בכלל
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
מספר פעמים רשמתי פה בפורום שאחת הבעיות הגדולות שיש לי בסאונד של המערכת זה חוסר נפח של באס.
יכול מאוד להיות שהבעיה היא באקוסטיקה (אקוסטיקה רעה מאוד אצלי. הסלון פתוח למטבח) וגם אם אני אקנה ציוד ב מאות אלפי דולרים אני בחיים לא אקבל נפח באס כמו בחדר יעודי אבל אני מנסה להיות חיובי ולחשוב שסאב גדול יותר או נוסף למה שיש לי היום (כיום יש לי SUNFIRE D10. דגם ישן של סאנפייר שנקנה לפני כ 6 שנים). הסאב מדוייק וחזק אבל אולי לא יורד נמוך מספיק או מתקשה לייצר נפח של באס למשל בקטעים בסרטים שהסרט מתנהל בתוך מערה או אולם.
יש לי כרגע תקציב של 10000 ש"ח לסאב. האם כדאי לקנות סאב נוסף או בגלל שהסאב הנוכחי ישן ורק 10 אינטש עדיף לקנות חדש ולהפטר מהישן? האם יש סאבים שגדולים מ 15 אינטש בתקציב הזה (אני לא קונה מחו"ל ולא יד שניה)?
אגב, אם בשביל לפתור את הבעיה שלי במלואה אני אצטרך להוסיף עוד 2000-3000 ש"ח לתקציב, לא תהיה בעיה.
תודה מראש
יכול מאוד להיות שהבעיה היא באקוסטיקה (אקוסטיקה רעה מאוד אצלי. הסלון פתוח למטבח) וגם אם אני אקנה ציוד ב מאות אלפי דולרים אני בחיים לא אקבל נפח באס כמו בחדר יעודי אבל אני מנסה להיות חיובי ולחשוב שסאב גדול יותר או נוסף למה שיש לי היום (כיום יש לי SUNFIRE D10. דגם ישן של סאנפייר שנקנה לפני כ 6 שנים). הסאב מדוייק וחזק אבל אולי לא יורד נמוך מספיק או מתקשה לייצר נפח של באס למשל בקטעים בסרטים שהסרט מתנהל בתוך מערה או אולם.
יש לי כרגע תקציב של 10000 ש"ח לסאב. האם כדאי לקנות סאב נוסף או בגלל שהסאב הנוכחי ישן ורק 10 אינטש עדיף לקנות חדש ולהפטר מהישן? האם יש סאבים שגדולים מ 15 אינטש בתקציב הזה (אני לא קונה מחו"ל ולא יד שניה)?
אגב, אם בשביל לפתור את הבעיה שלי במלואה אני אצטרך להוסיף עוד 2000-3000 ש"ח לתקציב, לא תהיה בעיה.
תודה מראש
חדר בעייתי זו צרה שיש כמעט לכולם, אז אתה לא צריך לדאוג פה.יכול מאוד להיות שהבעיה היא באקוסטיקה (אקוסטיקה רעה מאוד אצלי. הסלון פתוח למטבח...
אני לא הייתי מוסיף סאב נוסף באותו גודל/תצורה. אתה רוצה לשדרג את הבס בכמה רמות ולכן אתה זקוק לסאב ברמה אחרת. למה אתה מעוניין בסאב גדול מ 15 אינץ'? הקוטר הוא רק פרמטר אחד.יש לי כרגע תקציב של 10000 ש"ח לסאב. האם כדאי לקנות סאב נוסף או בגלל שהסאב הנוכחי ישן ורק 10 אינטש עדיף לקנות חדש ולהפטר מהישן? האם יש סאבים שגדולים מ 15 אינטש בתקציב הזה (אני לא קונה מחו"ל ולא יד שניה)?...
התקציב שלך יפה ואני חושב שגם בארץ אתה תוכל למצוא פתרונות סבירים לגמרי, אבל יותר חשוב - אתה צריך למצוא דרך לנסות אצלך בסלון סאבוופר בסגנון שאתה מחפש, רק כדי לראות אם זה השדרוג שאתה מחפש.
אתה לא הולך למצוא 18 בתקציב שלך, אז זה חסר טעם מלכתחילה (אלא אם אתה רוצה לבנות סאב לבד). חוץ מזה, כמה סאבים יכולים לתת את אותו שטח הממברנה של סאב אחד גדול.
לדוגמא, אני חושב שאתה יכול להכניס בתקציב שנתת שני סאבים מדגם ה Forcefield 5 של Goldenear. דגם ה 4 (10 אינץ') הוכיח את עצמו במבחן הסאבים, ולדעתי שניים מדגם ה 5 (12 אינץ') גם יהיו חגיגה, וגם תוכל לרכוש אותם בארץ (מכיון שאתה לא רוצה להזמין מחו"ל).
לדוגמא, אני חושב שאתה יכול להכניס בתקציב שנתת שני סאבים מדגם ה Forcefield 5 של Goldenear. דגם ה 4 (10 אינץ') הוכיח את עצמו במבחן הסאבים, ולדעתי שניים מדגם ה 5 (12 אינץ') גם יהיו חגיגה, וגם תוכל לרכוש אותם בארץ (מכיון שאתה לא רוצה להזמין מחו"ל).
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
HazooM כתב:לדוגמא, אני חושב שאתה יכול להכניס בתקציב שנתת שני סאבים מדגם ה Forcefield 5 של Goldenear. דגם ה 4 (10 אינץ') הוכיח את עצמו במבחן הסאבים, ולדעתי שניים מדגם ה 5 (12 אינץ') גם יהיו חגיגה, וגם תוכל לרכוש אותם בארץ (מכיון שאתה לא רוצה להזמין מחו"ל)....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
אחרי חברות של שנים בפורום וקריאה על חברים שהזמינו מחו״ל לא ברור לי למה אתה שולל אופציה זאת.
ב 13kש״ח אתה מביא אחד סופני או שנים מעולים.
לדעתי חבל לפספס פה.
בהצלחה
לדעתי חבל לפספס פה.
בהצלחה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

מי מוכר אותם בארץ?HazooM כתב: לדוגמא, אני חושב שאתה יכול להכניס בתקציב שנתת שני סאבים מדגם ה Forcefield 5 של Goldenear. דגם ה 4 (10 אינץ') הוכיח את עצמו במבחן הסאבים, ולדעתי שניים מדגם ה 5 (12 אינץ') גם יהיו חגיגה, וגם תוכל לרכוש אותם בארץ (מכיון שאתה לא רוצה להזמין מחו"ל)....
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

חלק מהכייף זה ללכת ולשמועistarmini כתב:אחרי חברות של שנים בפורום וקריאה על חברים שהזמינו מחו״ל לא ברור לי למה אתה שולל אופציה זאת.
לדעתי חבל לפספס פה.
בהצלחה...
תודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אבל אבל לשמוע סאב במקום שהוא שונה מהחלל שלך זה לא נותן כלום. מעבר לזה אני בטוח שתמצא מי שיסכים לארח אותך להתרשמות ,מדגם כזה או אחר.kingikra כתב:חלק מהכייף זה ללכת ולשמועistarmini כתב:אחרי חברות של שנים בפורום וקריאה על חברים שהזמינו מחו״ל לא ברור לי למה אתה שולל אופציה זאת.
לדעתי חבל לפספס פה.
בהצלחה...
תודה...
במידה ואתה בענין של אחד הדגמים שיש אצלי אתה מוזמן בכיף.
פשוט חבל כי באותו סכום כסף נתון הזמנת סאב מחו״ל תיתן לך מוצר טוב משמעותית מאשר רכישה בארץ.
טובים השנים
מבחינה פיזיקאלית, שני סאבים בחדר (מאותו הדגם) טובים מאחד.
מיקום התחלתי טוב לשני הסאבים יהיה חצי המרחק מכל צד של ציר ההאזנה על גבי הקיר הקדמי. נקודה זו נקראת גם "נקודת רבע המרחק" .
מבצעים על ידי חלוקת הקיר הקדמי ל2 (ציר אמצע) וחלוקת כל צד שוב ל2 (רבע קיר).
בדרך זו כל המאזינים בחדר ישמעו בס דומה. יש מקומות עדיפים או טובים יותר אבל מיקום זה הוא ה"רחב" ביותר.
תראו כמה חז"ל ניבאו את הנולד עם טובים השנים מהאחד...
מתוך הקדמה לאחד המחקרים הראשונים בתחום:
At low frequencies the listening environment has a significant impact on the sound quality
of an audio system. Standing waves within the room cause large frequency-response variations at the listening locations. Furthermore, the frequency response changes significantly
from one listening location to another; therefore the system cannot be equalized effectively.
However, through the use of multiple subwoofers the seat-to-seat variation in the frequency
response can be reduced significantly, allowing subsequent equalization to be more effective.
Three methods to reduce seat-to-seat variation are described, including a novel approach
based on simple signal processing. The desired result in each case is to allow the system to
be equalized over a seating area rather than just one seat. Results are shown for several
listening rooms
http://www.aes.org/tmpFiles/JAES/201308 ... _PG347.pdf
מיקום התחלתי טוב לשני הסאבים יהיה חצי המרחק מכל צד של ציר ההאזנה על גבי הקיר הקדמי. נקודה זו נקראת גם "נקודת רבע המרחק" .
מבצעים על ידי חלוקת הקיר הקדמי ל2 (ציר אמצע) וחלוקת כל צד שוב ל2 (רבע קיר).
בדרך זו כל המאזינים בחדר ישמעו בס דומה. יש מקומות עדיפים או טובים יותר אבל מיקום זה הוא ה"רחב" ביותר.
תראו כמה חז"ל ניבאו את הנולד עם טובים השנים מהאחד...
מתוך הקדמה לאחד המחקרים הראשונים בתחום:
At low frequencies the listening environment has a significant impact on the sound quality
of an audio system. Standing waves within the room cause large frequency-response variations at the listening locations. Furthermore, the frequency response changes significantly
from one listening location to another; therefore the system cannot be equalized effectively.
However, through the use of multiple subwoofers the seat-to-seat variation in the frequency
response can be reduced significantly, allowing subsequent equalization to be more effective.
Three methods to reduce seat-to-seat variation are described, including a novel approach
based on simple signal processing. The desired result in each case is to allow the system to
be equalized over a seating area rather than just one seat. Results are shown for several
listening rooms
http://www.aes.org/tmpFiles/JAES/201308 ... _PG347.pdf
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

בעקרון כ 7-10 ימים הוא אצלך בבית לעייתים אפילו פחות.kingikra כתב:כמה זמן יקח לו להגיע לארץ? מה אני צריך לעשות מעבר ללשם דרך האינטרנט?...
לא צריך לעשות כלום חוץ מלהמתין בסבלנות.
לך לסיריוס (אגב הם גם היבואן הראשי בארץ של cerwin vega.) יש שם את הסאב מי סוג cerwin vega דגם XLS 15S יתאיים לך בול אני חושב....
לי יש את הדגם ה XLS 12S ואני מרוצה מימנו עד השמים!!!
***ממליץ בחום לא משנה איזה סאב תבחר תלך לישמוע אותו קודם ואז תחליט...***
בהצלחה!!
בהצלחה!!
הציוד שלי:
Cerwin Vega! XLS 12(רצפתיים)
Cerwin Vega! XLS 12 S(סאב)
NAD c356bee(מגבר)
Cerwin Vega! XLS 12(רצפתיים)
Cerwin Vega! XLS 12 S(סאב)
NAD c356bee(מגבר)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
Sync,
ההמלצה לזוג סאבים מאותו דגם נשמעת הגיונית כאשר החדר סימטרי, אך ברוב המקרים, חלל ההאזנה הינו חלל המגורים, אשר מצד אחד לרוב מכוסה ביציאה למרפסת מזכוכית והצד השני פתוח למטבח ולמסדרון. בשל כך, זה לא מוריד מעט מחשיבות זוג הסאבים הזהים?
ההמלצה לזוג סאבים מאותו דגם נשמעת הגיונית כאשר החדר סימטרי, אך ברוב המקרים, חלל ההאזנה הינו חלל המגורים, אשר מצד אחד לרוב מכוסה ביציאה למרפסת מזכוכית והצד השני פתוח למטבח ולמסדרון. בשל כך, זה לא מוריד מעט מחשיבות זוג הסאבים הזהים?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

איפה זה?dani1597 כתב:לך לסיריוס (אגב הם גם היבואן הראשי בארץ של cerwin vega.) יש שם את הסאב מי סוג cerwin vega דגם XLS 15S יתאיים לך בול אני חושב....
בהצלחה!!...
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

תשמע מה אני אעשה. קודם כל אלך לחנות ואבקש סאב גדול הביתה כדי לוודא שיש בכלל פתרון עם האקוסטיקה שלי בבית. אח"כ, אם תסכים, אשמח לקפוץ אליך לשמוע את שני ה SVSים למרות שהחלל שלך הרבה יותר אקוסטי משלי.istarmini כתב:בעקרון כ 7-10 ימים הוא אצלך בבית לעייתים אפילו פחות.kingikra כתב:כמה זמן יקח לו להגיע לארץ? מה אני צריך לעשות מעבר ללשם דרך האינטרנט?...
לא צריך לעשות כלום חוץ מלהמתין בסבלנות....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

כמו שכבר אמרתי לך אשמח ברצון לארח אותך להדגמה למרות שמדובר בחלל אחר וממה שאני קורא בין השרות גם סאבים אחרים מאלו שאתה מכוון אליהם.kingikra כתב:תשמע מה אני אעשה. קודם כל אלך לחנות ואבקש סאב גדול הביתה כדי לוודא שיש בכלל פתרון עם האקוסטיקה שלי בבית. אח"כ, אם תסכים, אשמח לקפוץ אליך לשמוע את שני ה SVSים למרות שהחלל שלך הרבה יותר אקוסטי משלי.istarmini כתב:בעקרון כ 7-10 ימים הוא אצלך בבית לעייתים אפילו פחות.kingikra כתב:כמה זמן יקח לו להגיע לארץ? מה אני צריך לעשות מעבר ללשם דרך האינטרנט?...
לא צריך לעשות כלום חוץ מלהמתין בסבלנות.......
דבר איתי במידה ותרצה
אור יהודה אני לא זוכר איזה רחוב זה, תרשום בגוגל סיריוס ותראה ת׳אתר שלהם ובדרך גם ת׳כתובת...kingikra כתב:איפה זה?dani1597 כתב:לך לסיריוס (אגב הם גם היבואן הראשי בארץ של cerwin vega.) יש שם את הסאב מי סוג cerwin vega דגם XLS 15S יתאיים לך בול אני חושב....
בהצלחה!!......
בהצלחה!
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
קינג, בתקציב הנתון אתה יכול בהחלט גם לשקול סאב אחד או שניים של סאנפייר... אני מסכים עם קודמיי שיש מקום לשקול רכישה של זוג סאבים בתקציב הנתון, ולזוג HRS-12 או TS-EQ12 בודד שכולל מערכת RC ייעודית בהחלט יש את הפוטנציאל לתת מענה לתנאים האקוסטיים אצלך..!
נ.ב. הייתי בוחן גם את ה-GSW12 של מוניטור אודיו, שכולל שלל אפשרויות כיול ופתרון אתגרים אקוסטיים, כולל אקולייזר פרמטרי ידני.
נ.ב. הייתי בוחן גם את ה-GSW12 של מוניטור אודיו, שכולל שלל אפשרויות כיול ופתרון אתגרים אקוסטיים, כולל אקולייזר פרמטרי ידני.