סאב אחד או שניים? עזרה בלהחליט מה לעשות והאם כדאי בכלל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

מספר פעמים רשמתי פה בפורום שאחת הבעיות הגדולות שיש לי בסאונד של המערכת זה חוסר נפח של באס.
יכול מאוד להיות שהבעיה היא באקוסטיקה (אקוסטיקה רעה מאוד אצלי. הסלון פתוח למטבח) וגם אם אני אקנה ציוד ב מאות אלפי דולרים אני בחיים לא אקבל נפח באס כמו בחדר יעודי אבל אני מנסה להיות חיובי ולחשוב שסאב גדול יותר או נוסף למה שיש לי היום (כיום יש לי SUNFIRE D10. דגם ישן של סאנפייר שנקנה לפני כ 6 שנים). הסאב מדוייק וחזק אבל אולי לא יורד נמוך מספיק או מתקשה לייצר נפח של באס למשל בקטעים בסרטים שהסרט מתנהל בתוך מערה או אולם.
יש לי כרגע תקציב של 10000 ש"ח לסאב. האם כדאי לקנות סאב נוסף או בגלל שהסאב הנוכחי ישן ורק 10 אינטש עדיף לקנות חדש ולהפטר מהישן? האם יש סאבים שגדולים מ 15 אינטש בתקציב הזה (אני לא קונה מחו"ל ולא יד שניה)?
אגב, אם בשביל לפתור את הבעיה שלי במלואה אני אצטרך להוסיף עוד 2000-3000 ש"ח לתקציב, לא תהיה בעיה.

תודה מראש

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

יכול מאוד להיות שהבעיה היא באקוסטיקה (אקוסטיקה רעה מאוד אצלי. הסלון פתוח למטבח
...
חדר בעייתי זו צרה שיש כמעט לכולם, אז אתה לא צריך לדאוג פה.
יש לי כרגע תקציב של 10000 ש"ח לסאב. האם כדאי לקנות סאב נוסף או בגלל שהסאב הנוכחי ישן ורק 10 אינטש עדיף לקנות חדש ולהפטר מהישן? האם יש סאבים שגדולים מ 15 אינטש בתקציב הזה (אני לא קונה מחו"ל ולא יד שניה)?
...
אני לא הייתי מוסיף סאב נוסף באותו גודל/תצורה. אתה רוצה לשדרג את הבס בכמה רמות ולכן אתה זקוק לסאב ברמה אחרת. למה אתה מעוניין בסאב גדול מ 15 אינץ'? הקוטר הוא רק פרמטר אחד.

התקציב שלך יפה ואני חושב שגם בארץ אתה תוכל למצוא פתרונות סבירים לגמרי, אבל יותר חשוב - אתה צריך למצוא דרך לנסות אצלך בסלון סאבוופר בסגנון שאתה מחפש, רק כדי לראות אם זה השדרוג שאתה מחפש.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

צודק לגבי הניסוי. אני מבין שסאב ברמה גבוהה יותר עם קוטר קטן יותר יכול להשמע טוב יותר מסאב עם קוטר גדול יותר אבל פחות איכותי. עדיין, בסדרה נתונה, 18 יתן יותר מ 10. אני טועה?

תודה רבה

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

אתה לא הולך למצוא 18 בתקציב שלך, אז זה חסר טעם מלכתחילה (אלא אם אתה רוצה לבנות סאב לבד). חוץ מזה, כמה סאבים יכולים לתת את אותו שטח הממברנה של סאב אחד גדול.

לדוגמא, אני חושב שאתה יכול להכניס בתקציב שנתת שני סאבים מדגם ה Forcefield 5 של Goldenear. דגם ה 4 (10 אינץ') הוכיח את עצמו במבחן הסאבים, ולדעתי שניים מדגם ה 5 (12 אינץ') גם יהיו חגיגה, וגם תוכל לרכוש אותם בארץ (מכיון שאתה לא רוצה להזמין מחו"ל).

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

HazooM כתב:לדוגמא, אני חושב שאתה יכול להכניס בתקציב שנתת שני סאבים מדגם ה Forcefield 5 של Goldenear. דגם ה 4 (10 אינץ') הוכיח את עצמו במבחן הסאבים, ולדעתי שניים מדגם ה 5 (12 אינץ') גם יהיו חגיגה, וגם תוכל לרכוש אותם בארץ (מכיון שאתה לא רוצה להזמין מחו"ל).
...
(Y)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #6 

אחרי חברות של שנים בפורום וקריאה על חברים שהזמינו מחו״ל לא ברור לי למה אתה שולל אופציה זאת.
ב 13kש״ח אתה מביא אחד סופני או שנים מעולים.

לדעתי חבל לפספס פה.

בהצלחה (Y)

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

HazooM כתב: לדוגמא, אני חושב שאתה יכול להכניס בתקציב שנתת שני סאבים מדגם ה Forcefield 5 של Goldenear. דגם ה 4 (10 אינץ') הוכיח את עצמו במבחן הסאבים, ולדעתי שניים מדגם ה 5 (12 אינץ') גם יהיו חגיגה, וגם תוכל לרכוש אותם בארץ (מכיון שאתה לא רוצה להזמין מחו"ל).
...
מי מוכר אותם בארץ?

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

istarmini כתב:אחרי חברות של שנים בפורום וקריאה על חברים שהזמינו מחו״ל לא ברור לי למה אתה שולל אופציה זאת.

לדעתי חבל לפספס פה.

בהצלחה (Y)
...
חלק מהכייף זה ללכת ולשמוע

תודה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

kingikra כתב:
istarmini כתב:אחרי חברות של שנים בפורום וקריאה על חברים שהזמינו מחו״ל לא ברור לי למה אתה שולל אופציה זאת.

לדעתי חבל לפספס פה.

בהצלחה (Y)
...
חלק מהכייף זה ללכת ולשמוע

תודה
...
אבל אבל לשמוע סאב במקום שהוא שונה מהחלל שלך זה לא נותן כלום. מעבר לזה אני בטוח שתמצא מי שיסכים לארח אותך להתרשמות ,מדגם כזה או אחר.
במידה ואתה בענין של אחד הדגמים שיש אצלי אתה מוזמן בכיף.

פשוט חבל כי באותו סכום כסף נתון הזמנת סאב מחו״ל תיתן לך מוצר טוב משמעותית מאשר רכישה בארץ.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

כמה זמן יקח לו להגיע לארץ? מה אני צריך לעשות מעבר ללשם דרך האינטרנט?

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

טובים השנים

שליחה #11 

מבחינה פיזיקאלית, שני סאבים בחדר (מאותו הדגם) טובים מאחד.
מיקום התחלתי טוב לשני הסאבים יהיה חצי המרחק מכל צד של ציר ההאזנה על גבי הקיר הקדמי. נקודה זו נקראת גם "נקודת רבע המרחק" .
מבצעים על ידי חלוקת הקיר הקדמי ל2 (ציר אמצע) וחלוקת כל צד שוב ל2 (רבע קיר).
בדרך זו כל המאזינים בחדר ישמעו בס דומה. יש מקומות עדיפים או טובים יותר אבל מיקום זה הוא ה"רחב" ביותר.
תראו כמה חז"ל ניבאו את הנולד עם טובים השנים מהאחד...
מתוך הקדמה לאחד המחקרים הראשונים בתחום:

At low frequencies the listening environment has a significant impact on the sound quality
of an audio system. Standing waves within the room cause large frequency-response variations at the listening locations. Furthermore, the frequency response changes significantly
from one listening location to another; therefore the system cannot be equalized effectively.
However, through the use of multiple subwoofers the seat-to-seat variation in the frequency
response can be reduced significantly, allowing subsequent equalization to be more effective.
Three methods to reduce seat-to-seat variation are described, including a novel approach
based on simple signal processing. The desired result in each case is to allow the system to
be equalized over a seating area rather than just one seat. Results are shown for several
listening rooms

http://www.aes.org/tmpFiles/JAES/201308 ... _PG347.pdf
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

תודה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

kingikra כתב:כמה זמן יקח לו להגיע לארץ? מה אני צריך לעשות מעבר ללשם דרך האינטרנט?
...
בעקרון כ 7-10 ימים הוא אצלך בבית לעייתים אפילו פחות.

לא צריך לעשות כלום חוץ מלהמתין בסבלנות.

dani1597
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #14 

לך לסיריוס (אגב הם גם היבואן הראשי בארץ של cerwin vega.) יש שם את הסאב מי סוג cerwin vega דגם XLS 15S יתאיים לך בול אני חושב....
לי יש את הדגם ה XLS 12S ואני מרוצה מימנו עד השמים!!!
***ממליץ בחום לא משנה איזה סאב תבחר תלך לישמוע אותו קודם ואז תחליט...***
בהצלחה!!
הציוד שלי:
Cerwin Vega! XLS 12(רצפתיים)
Cerwin Vega! XLS 12 S(סאב)
NAD c356bee(מגבר)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46355
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #15 

Sync,
ההמלצה לזוג סאבים מאותו דגם נשמעת הגיונית כאשר החדר סימטרי, אך ברוב המקרים, חלל ההאזנה הינו חלל המגורים, אשר מצד אחד לרוב מכוסה ביציאה למרפסת מזכוכית והצד השני פתוח למטבח ולמסדרון. בשל כך, זה לא מוריד מעט מחשיבות זוג הסאבים הזהים?

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

dani1597 כתב:לך לסיריוס (אגב הם גם היבואן הראשי בארץ של cerwin vega.) יש שם את הסאב מי סוג cerwin vega דגם XLS 15S יתאיים לך בול אני חושב....
בהצלחה!!
...
איפה זה?

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

istarmini כתב:
kingikra כתב:כמה זמן יקח לו להגיע לארץ? מה אני צריך לעשות מעבר ללשם דרך האינטרנט?
...

...
תשמע מה אני אעשה. קודם כל אלך לחנות ואבקש סאב גדול הביתה כדי לוודא שיש בכלל פתרון עם האקוסטיקה שלי בבית. אח"כ, אם תסכים, אשמח לקפוץ אליך לשמוע את שני ה SVSים למרות שהחלל שלך הרבה יותר אקוסטי משלי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

kingikra כתב:
istarmini כתב:
...

...
תשמע מה אני אעשה. קודם כל אלך לחנות ואבקש סאב גדול הביתה כדי לוודא שיש בכלל פתרון עם האקוסטיקה שלי בבית. אח"כ, אם תסכים, אשמח לקפוץ אליך לשמוע את שני ה SVSים למרות שהחלל שלך הרבה יותר אקוסטי משלי.
...
כמו שכבר אמרתי לך אשמח ברצון לארח אותך להדגמה למרות שמדובר בחלל אחר וממה שאני קורא בין השרות גם סאבים אחרים מאלו שאתה מכוון אליהם.
דבר איתי במידה ותרצה (Y)

dani1597
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #19 

kingikra כתב:
dani1597 כתב:לך לסיריוס (אגב הם גם היבואן הראשי בארץ של cerwin vega.) יש שם את הסאב מי סוג cerwin vega דגם XLS 15S יתאיים לך בול אני חושב....
בהצלחה!!
...
איפה זה?
...
אור יהודה אני לא זוכר איזה רחוב זה, תרשום בגוגל סיריוס ותראה ת׳אתר שלהם ובדרך גם ת׳כתובת...
בהצלחה!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #20 

קינג, בתקציב הנתון אתה יכול בהחלט גם לשקול סאב אחד או שניים של סאנפייר... אני מסכים עם קודמיי שיש מקום לשקול רכישה של זוג סאבים בתקציב הנתון, ולזוג HRS-12 או TS-EQ12 בודד שכולל מערכת RC ייעודית בהחלט יש את הפוטנציאל לתת מענה לתנאים האקוסטיים אצלך..! (Y)

נ.ב. הייתי בוחן גם את ה-GSW12 של מוניטור אודיו, שכולל שלל אפשרויות כיול ופתרון אתגרים אקוסטיים, כולל אקולייזר פרמטרי ידני.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”