עשה זאת בעצמך - פרויקט לדים (תאורת אמבילייט היקפית) לטלויזיה שלכם
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
מה הכוונה לא יודע, אני יודע, כל אחד יודע, זה רשום על הספק, במדבקה..dhead2009 כתב:רעיון נחמד אך ייתכן מאוד שלא מעשי.shlomiassaf כתב:שאלה/תהיה
מכיוון שזה מתחבר למחשב ומכיוון שלמחשב יש ספק כוח, למה לא להשתמש בספק הכוח.
בהנחה שזה HTPC ולא מפלצת משחקים לא אמורה להיות בעיה.
לי למשל יש ספק כוח של SEASONIC 400W בלי מאוורר, יחסית אייכותי.
למחשב יש כרטיס מסך רמת כניסה שרק יודע לפענח DXVA בחומרה ועוד איזה SSD מסכן של 60GB.
אני מעריך בגסות שהמחשב אולי מגרד 100W צריכה.
לספק הכוח יש 5 ו-12 V, צריך רק לבחור, אני מאמין שזה יעמוד בעומס בקלות.. 100 לדים יצרכו 30W בערך (לפי הקישור הזה)
נניח 35 בלחץ עם התוספות... זה כלום ושום דבר לספק כוח.
לא כך?...
* קודם כל אף אחד לא מתחייב להספק שניתן לקבל מהמחברים לכוננים (5v, 12v), צריכת הספק גבוהה של מחשב נובעת ממעבד וכרטיסי pcix (כרטיס גרפי) כך שיש סיכוי שמחבר ATX (ללוח האם) יקבל גישה לחלק הארי של ההספק.
* אתה לא יודע את החלוקה של ההספק בין מסילות 5v ל-12v (מגבלות זרם מקסימלי).
* לא בכל ספק ניתן דרך מסילה אחת של 5v לנצל את ההספק המירבי ל-5v, כלומר קיימות 3~4 מסילות של 5 שההספק מתחלק ביניהם.
בשורה התחתונה, עיין בדפי המוצר של הספק שברשותך ובדוק זרם מירבי למסילת 5v בודדת....
במקרה שלי ספציפית מדובר בספק עם מסילה אחת בלבד (מקובל אצל SEASONIC)...
אגב, בד"כ ברוב המקרים יש מסילה אחת ל-5V גם בספקי MULTI-RAIL, המסילות הנוספות מגיעות למתח 12V.
אצלי באופן נקודתי יש סה"כ 100W משותפים למסילות ה-5V ול-3.3W שרץ ללוח אם.
100 לדים צורכים 30W ב-PEAK, נניח 35W בשביל הזהירות...
המערכת שלי לא צורכת 70W במסלות 5 ו-3.3 ביחד כך שאין בעיה...
זה אמור לעבוד פיקס.
אם רוצים להיות בטוחים אפשר להשתמש במולטימטר...
לדעתי זה פתרון יותר נוח מאשר להתעסק עם ספקים חדשים, שהם בד"כ זולים ופחות יעילים מהספק של המחשב, בטח אם יש לך ספק אייכותי.
- shlomiassaf
- חבר ותיק

iakovl,
מעבר לעובדה שזה יותר מדויק זה גם יותר נוח, בלי החוטיאדה למעט מקומות שאתה עושה חיתוך, וגם זה רק בכניסה כי החוט גמיש ואפשר ליצור 90 מעלות בקלות... בגדול זה פתרון הרבה יותר אלגנטי.
מוזר שהוא יותר זול ולא יותר יקר...
צריך לבדוק אם יש השפעה לגודל ה-LED.
הנורות הפותח השרשרות השתמש בהן הן 12MM בעוד אלו 10MM.
ל-12MM תושבת שונה ולכן הן מספקות זוית הארה של 160 מעלות.
ה-10MM יושבות בתוך תושבת מרובעת ויש להם זוית הארה של 120 מעלות. (הן גם יותר ישירות מכיוון שאין להן מעטפת מעוגלת שיוצרת פיזור ועמעום)
צריך לבדוק את זה...
מעבר לעובדה שזה יותר מדויק זה גם יותר נוח, בלי החוטיאדה למעט מקומות שאתה עושה חיתוך, וגם זה רק בכניסה כי החוט גמיש ואפשר ליצור 90 מעלות בקלות... בגדול זה פתרון הרבה יותר אלגנטי.
מוזר שהוא יותר זול ולא יותר יקר...
צריך לבדוק אם יש השפעה לגודל ה-LED.
הנורות הפותח השרשרות השתמש בהן הן 12MM בעוד אלו 10MM.
ל-12MM תושבת שונה ולכן הן מספקות זוית הארה של 160 מעלות.
ה-10MM יושבות בתוך תושבת מרובעת ויש להם זוית הארה של 120 מעלות. (הן גם יותר ישירות מכיוון שאין להן מעטפת מעוגלת שיוצרת פיזור ועמעום)
צריך לבדוק את זה...
- shlomiassaf
- חבר ותיק

זה באמת שטויות... הוא הדביק לא טוב.. אפשר לתת זוית של 75 מעלות במקום 90 וגם לקחת סנטימטר אחד אחורה.mp3lll כתב:בנוסף גם ההדבקה של הלדים של iakovl פחות נוח - אם תראה בסרטון שהוא העלאה רואים את הלדים....
בא נגיד שאם מדובר בנוחות, הסטריפ של יאן, שמאוגד ב-PCB במקום בחוטים הוא, BY FAR, יותר נוח וזה ועד UNDERSTATEMET...
תנקה אחרי שנה את האבק של חוטים, תבדוק שהם לא מסתבכים... תסדר אותם...
עזוב חוטיאדה זה סלט, בכל מקום... אם אפשר בלי עדיף.
יש חסרונות, צריך לבדוק אותם ולהחליט
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 970 פעמים
יש לי כאלה, וההדבקה שלהם גרועה ומעצבנת לכן אני חושב ככה.......
בכל מקרה כנראה שאתה צודק לגבעי העתיד
מי שרוצה ללא תלות.
http://forum.team-mediaportal.com/threa ... in.104785/
בכל מקרה כנראה שאתה צודק לגבעי העתיד
מי שרוצה ללא תלות.
http://forum.team-mediaportal.com/threa ... in.104785/
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
מעבר לזה שזה מגניב האם זה באמת משפר את חווית הצפיה?
זה לא גורע כאשר צופים למשל בסרט דרמה ובמקום שהסביבה של המסך תהיה חשוכה הקיר יואר או שבגלל שזה בצבעים שתואמים לתמונה המוצגת זה מוסיף?
מתחשק לי גם אבל רק אם באמת יש תועלת מעבר ליופי.
תודה
זה לא גורע כאשר צופים למשל בסרט דרמה ובמקום שהסביבה של המסך תהיה חשוכה הקיר יואר או שבגלל שזה בצבעים שתואמים לתמונה המוצגת זה מוסיף?
מתחשק לי גם אבל רק אם באמת יש תועלת מעבר ליופי.
תודה
- shlomiassaf
- חבר ותיק

בוודאי שיש תועלת... זה מאוד בריא לעין.
זה מקטין את האפקט שנוצר כאשר יש אור בוהק במסך אבל חושך בחדר ואז האישון (שהוא רחב בגלל החושך) סופג כניסת אור מסיבית שאינו מוכן לה.
יש לקחת בחשבון שזה מקטין את האישון ויכול להיות שלוידאופילים למינהם תהיה בעיה עם זה
זה מקטין את האפקט שנוצר כאשר יש אור בוהק במסך אבל חושך בחדר ואז האישון (שהוא רחב בגלל החושך) סופג כניסת אור מסיבית שאינו מוכן לה.
יש לקחת בחשבון שזה מקטין את האישון ויכול להיות שלוידאופילים למינהם תהיה בעיה עם זה
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אכןM2 כתב:wow...
תהרוג אותי איך...mp3lll כתב:בנוסף גם ההדבקה של הלדים של iakovl פחות נוח - אם תראה בסרטון שהוא העלאה רואים את הלדים....
1. זה פס עם דבק מובנה, לא לחורר דברים
2. המרווחים מקובעים מראש
הדבר היחיד שאני צריך לעשות זה לבנות תושבת שתדבק למסך ותיתן לי 90 מעלות שעליו אני אדביק את הפס, ובגלל שזה 90 אז אין בעיה להדביק גם את הזוויות בצד... זה ידבק בקלות
לעומת לדים בודדים שצריך להתעסק איתם
-
tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
יאן, אני מסכים איתך
אבל זה סתם מיותר הויכוח מה יותר קל,
קל זה מונח יחסי, שכל אחד יעשה מה שקל לו.
אבל זה סתם מיותר הויכוח מה יותר קל,
קל זה מונח יחסי, שכל אחד יעשה מה שקל לו.
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
תודה רבה על המדריך המצויין
, כבר הרבה זמן שאני חושב לעשות את זה , אולי עכשיו אני יזיז ......
5050 זה סוג ה-emitter, נחשב לאחד איכותי, גם אני חושב שהסטריפ הנ"ל נח יותר לעבודה בגלל שהוא ניתן להדבקה, מכיוון שהלד הזה נחשב לחזק (יחסית), נראה לי שאין צורך להדביק אותו ב-90 מ' ע"מ שיפנה החוצהdhead2009 כתב:
5050 להבנתי זה מידות ה-led, שזה 5mm x 5mm....
השאיפה היא לעבוד עם NPVR ולחבר כבל מכרטיס TV לממיר של הוט וככה זה יעבוד תמידdhead2009 כתב:אתה מאלה שמזמינים את מייקרוסופט לסלון ? סאדיזם מוחלט עם עכבר, מקלדת ותפריט התחל ? עדכונים אוטומטיים ו-reboot באמצע סרט ב-3:00 לפנות בוקר ?singera כתב:ואיך ניתן לעשות שכל מה שמוצג על TV מהמחשב (לא רק XBMC) יפעיל את הלדים?...
נדמה לי ש- Prismatik הכי מתקדמת מהבחינה הזו (אך אינה תואמת Boblight אלא Lightpack).
https://code.google.com/p/light-pack/...
-
tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
למי שמבצע התקנה, חשוב מאוד לשים את הלדים מספיק פנימה (ולאו דווקא בולטים החוצה), כדי שלא יבחינו מהם גם מהכורסאות הכי צדדיות בסלון..
אני בניתי את כל העסק ככה שאם אני יושב בחזית מול הטלויזיה לא יראו את הלדים, אבל אז חברה שלי האירה את תשומת ליבי שמהספה שבצד רואים את הלדים בצידי הטלויזיה וכמובן שזה גורע רבות מאיכות הצפייה, לכן הזזתי אותם יותר פנימה בצדדים...
ההבדל לא מורגש, אל תחשבו שככל שהם יותר החוצה החדר יהיה מואר יותר, זה עניין של סנטימטרים וזה שטויות, יותר חשוב שהם לא ייראו לעין משום זווית של צפייה
אני בניתי את כל העסק ככה שאם אני יושב בחזית מול הטלויזיה לא יראו את הלדים, אבל אז חברה שלי האירה את תשומת ליבי שמהספה שבצד רואים את הלדים בצידי הטלויזיה וכמובן שזה גורע רבות מאיכות הצפייה, לכן הזזתי אותם יותר פנימה בצדדים...
ההבדל לא מורגש, אל תחשבו שככל שהם יותר החוצה החדר יהיה מואר יותר, זה עניין של סנטימטרים וזה שטויות, יותר חשוב שהם לא ייראו לעין משום זווית של צפייה
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
מישהו מאלה שעבדו על זה כל כך קשה מכיר את הפרוייקט קיקסטרטר הזה:
http://www.kickstarter.com/projects/woo ... r-displays
80$ פלוס 10$ משלוח ויש לכם כזה מוכן בבית עוד חודש - חודשיים.
http://www.kickstarter.com/projects/woo ... r-displays
80$ פלוס 10$ משלוח ויש לכם כזה מוכן בבית עוד חודש - חודשיים.
- shlomiassaf
- חבר ותיק

הפרוייקט הזה מעניין אך הוא כרגע סגור ויש לחכות לזמינות של מלאי באופן מסחרי.
בכל מקרה השוואת המחירים שלך לא נכונה...
צריך לבדוק מה המחיר ביחס לרזולוציה... כלומר כמה אזורי צבע שונים יש...
בכל מקרה השוואת המחירים שלך לא נכונה...
צריך לבדוק מה המחיר ביחס לרזולוציה... כלומר כמה אזורי צבע שונים יש...
מס' שאלות לפני רכישה
נדלקתי חזק על הפרויקט וברצוני להתקינו על פנסוניק 55VT50, לפני כן יש לי מס' שאלות :
1.האם החוויה תהייה רק כשהסלון חשוך לגמרי לגמרי?
2.עדיין לא הצלחתי לקבוע דעה מהשירשורים בפוסט זה, האם כדאי ללכת כל ההצעה של יאן או שלתומר? בעיקרון אני מחפש גם את נוחות ופשטות ההתקנה על מנת שלא אסתבך יותר מידי בחיבורים לגב הטלוויזיה
3. עבור מסך 55 אינטש, איזה כמות לדים אני צריך לכל אחת מהשיטות?
1.האם החוויה תהייה רק כשהסלון חשוך לגמרי לגמרי?
2.עדיין לא הצלחתי לקבוע דעה מהשירשורים בפוסט זה, האם כדאי ללכת כל ההצעה של יאן או שלתומר? בעיקרון אני מחפש גם את נוחות ופשטות ההתקנה על מנת שלא אסתבך יותר מידי בחיבורים לגב הטלוויזיה
3. עבור מסך 55 אינטש, איזה כמות לדים אני צריך לכל אחת מהשיטות?