המלצה לשדרוג
-
WhErdAWeEdaT
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
היי לכולם...
המערכ שיש כרגע ברשותי:
רסיבר: onkyo TX-SR303E
קדמיים: boston acustics cr75
אחוריים: JAMO ARTina
סאב של LUXMAN
סנטר: JAMO E 3CEN
הרסיבר מחובר עם PL TO RCA למחשב
אין לי הרבה ידע בנושא ואשמח תכוונו אותי קצת למקורות ידע מלבד האתר הזה....
נשרף לי הסאב.... ל יודע איך אבל נשרף והכבל שמחבר את המחשב עם הרסיבר גם נדפק....
אז חשבתי לשדרג קצת את המערכת אם היא כבר התחילה לעשות בעיות....
חשבתי לקנות סאב חדש SUB8 של מורל
ואולי גם להחליף את הרסיבר ל marantz 1603 או ל marantz 1413
חוצמזה את המחשב אני הולך לחבר עם כבל COAX
המערכת משמשת אותי בעיקר לשמיעת מוזיקה (רוק כבד, דאבסטפ, היפהופ, וטראנס בעיקר) מהמחשב, טלויזיה (YES) וסרטים מהמחשב... בעתיד גם פלייסטיישן...
אמשח להמלצות ו/או לחוות דע על הרכב המערכת והחיווט הנכון....
המערכ שיש כרגע ברשותי:
רסיבר: onkyo TX-SR303E
קדמיים: boston acustics cr75
אחוריים: JAMO ARTina
סאב של LUXMAN
סנטר: JAMO E 3CEN
הרסיבר מחובר עם PL TO RCA למחשב
אין לי הרבה ידע בנושא ואשמח תכוונו אותי קצת למקורות ידע מלבד האתר הזה....
נשרף לי הסאב.... ל יודע איך אבל נשרף והכבל שמחבר את המחשב עם הרסיבר גם נדפק....
אז חשבתי לשדרג קצת את המערכת אם היא כבר התחילה לעשות בעיות....
חשבתי לקנות סאב חדש SUB8 של מורל
ואולי גם להחליף את הרסיבר ל marantz 1603 או ל marantz 1413
חוצמזה את המחשב אני הולך לחבר עם כבל COAX
המערכת משמשת אותי בעיקר לשמיעת מוזיקה (רוק כבד, דאבסטפ, היפהופ, וטראנס בעיקר) מהמחשב, טלויזיה (YES) וסרטים מהמחשב... בעתיד גם פלייסטיישן...
אמשח להמלצות ו/או לחוות דע על הרכב המערכת והחיווט הנכון....
-
WhErdAWeEdaT
-
- חבר שרק התחיל

מישהו?!
-
WhErdAWeEdaT
-
- חבר שרק התחיל

יש לי חדר 5X3...
אני מוכן להשקיע כ 6000 על רסיבר וסאב... כל השאר (קדמיים, אחוריים וסנטר) יש לי ואני גם יודע שהם מעולים אז אין כרגע שום צורך בשידרוגם...
אני מוכן להשקיע כ 6000 על רסיבר וסאב... כל השאר (קדמיים, אחוריים וסנטר) יש לי ואני גם יודע שהם מעולים אז אין כרגע שום צורך בשידרוגם...
-
WhErdAWeEdaT
-
- חבר שרק התחיל

- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
סוג המוזיקה שאתה מתכוון להשמיע מאוד קובעת את הכיוון של מה שאתה הולך לקנות
במקרה הזה - לא הייתי משדרג בכלל - אפילו סאב הייתי קונה משהו זול מיד שניה.
אני אתן לך דוגמא:
כשאני שומע טיילור סוויפט/ריהנה/טייסטו או רואה סרטים אני שלא שם לב יותר מידי לסאונד
אני מודה - לא כזה חשוב וזה גם מאוד מעורבב (אם כי נדרשת יכולת מסויימת מהרמקולים המגבר והסאב)
לעומת זאת מוזיקה קלאסית/ג'אז/שרה ברייטמן/וכדומה יש למה לשים לב ויש המון פרטים בסאונד.
כדי לקבל שיחזור איכותי של המקור - נדרשת מערכת עם רמקולים מגבר וסאב איכותיים ומכוונים היטב
אני חייב לציין שלפני שהייתה לי מערכת יחסית טובה - לא ידעתי להעריך אותה וזה נשמע לי טוב גם ברכב.
ואחרי ששדרגתי את הרמקולים רק אז הבנתי מה פיספסתי - אפילו אצל טיילור סוויפט וטייסטו.
ואפילו עכשיו עם מה שיש לי - חיברתי מגבר Cambridgeaudio יחסית חדש2008 במצב DIRECT והבנתי כמה המגברים שיש לי היום לא מאוזנים - למרות התוצאה הטובה וכמעט זהה שהם נותנים יחסית אליו אחרי תיקונים באקולייזר.
ב6000 שקל הייתי ממליץ לך לקנות סט רמקולים עם סאב מאותו סוג ובאיכות טובה
אולי אפילו 4 קידמיים זהים סנטר וסאב (הבדל עצום כאשר האחוריים מוציאים באס איכותי בסרטים או סתם לנגן סטריאו ב4 רמקולים)
איזה? לא יודע לך תשמע מה אתה אוהב יותר ואז תבוא לפה עם אופציות.
אל תלך למוצרים זולים.
אולי אפילו יד שניה?
המגבר שלך בסדר בסך הכל ואני לא מוצא סיבה לשדרג אותו (במיוחד שאתה עובד עם סאב)
אם בכל זאת אתה רוצה להחליף מגבר? לא הייתי משקיע במשהו חדש - אלא במשהו חזק ואיכותי
יכול להיות מגבר משנת 2008 מהסדרות הטובות ונתוני ההגברה שלו טובים - הרי אתה עובד עם מחשב
לא חייב עם HDMI! כרטיס קול ב 350 של אזוס שקל יתן לך ביצועים שקולים או יותר מהמפענחים שיש במגברים החדשים מהסדרות הבנוניות (עד 5000 שח) אפילו יותר טובים מהמרנץ 1603 (לפי המפרט בכל אופן)
במקרה הזה - לא הייתי משדרג בכלל - אפילו סאב הייתי קונה משהו זול מיד שניה.
אני אתן לך דוגמא:
כשאני שומע טיילור סוויפט/ריהנה/טייסטו או רואה סרטים אני שלא שם לב יותר מידי לסאונד
אני מודה - לא כזה חשוב וזה גם מאוד מעורבב (אם כי נדרשת יכולת מסויימת מהרמקולים המגבר והסאב)
לעומת זאת מוזיקה קלאסית/ג'אז/שרה ברייטמן/וכדומה יש למה לשים לב ויש המון פרטים בסאונד.
כדי לקבל שיחזור איכותי של המקור - נדרשת מערכת עם רמקולים מגבר וסאב איכותיים ומכוונים היטב
אני חייב לציין שלפני שהייתה לי מערכת יחסית טובה - לא ידעתי להעריך אותה וזה נשמע לי טוב גם ברכב.
ואחרי ששדרגתי את הרמקולים רק אז הבנתי מה פיספסתי - אפילו אצל טיילור סוויפט וטייסטו.
ואפילו עכשיו עם מה שיש לי - חיברתי מגבר Cambridgeaudio יחסית חדש2008 במצב DIRECT והבנתי כמה המגברים שיש לי היום לא מאוזנים - למרות התוצאה הטובה וכמעט זהה שהם נותנים יחסית אליו אחרי תיקונים באקולייזר.
ב6000 שקל הייתי ממליץ לך לקנות סט רמקולים עם סאב מאותו סוג ובאיכות טובה
אולי אפילו 4 קידמיים זהים סנטר וסאב (הבדל עצום כאשר האחוריים מוציאים באס איכותי בסרטים או סתם לנגן סטריאו ב4 רמקולים)
איזה? לא יודע לך תשמע מה אתה אוהב יותר ואז תבוא לפה עם אופציות.
אל תלך למוצרים זולים.
אולי אפילו יד שניה?
המגבר שלך בסדר בסך הכל ואני לא מוצא סיבה לשדרג אותו (במיוחד שאתה עובד עם סאב)
אם בכל זאת אתה רוצה להחליף מגבר? לא הייתי משקיע במשהו חדש - אלא במשהו חזק ואיכותי
יכול להיות מגבר משנת 2008 מהסדרות הטובות ונתוני ההגברה שלו טובים - הרי אתה עובד עם מחשב
לא חייב עם HDMI! כרטיס קול ב 350 של אזוס שקל יתן לך ביצועים שקולים או יותר מהמפענחים שיש במגברים החדשים מהסדרות הבנוניות (עד 5000 שח) אפילו יותר טובים מהמרנץ 1603 (לפי המפרט בכל אופן)
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

ועדיין אמליץ לך על סט שהכל מאותו סוג
-
WhErdAWeEdaT
-
- חבר שרק התחיל

קשה לקבל פה תשבות הא....?!
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

אני לא מסכיםitay123 כתב:new-guy כתב:הסאב לא קשורBlackTulip כתב:ועדיין אמליץ לך על סט שהכל מאותו סוג...
בדרך כלל הוא לא מאותה חברת רמקולים
ל......
לרוב סאב שמיוצר לסדרה ספציפית של רמקולים מיועד לתת דגש בנמוכים מאוד כמו כל הסאבים השאלה תמיד כמה גבוה הוא מגיע? ובדרך כלל בסדרות הטובות יותר הוא מגיע בחפיפה מאוזנת עם יכולות הסט.
ואיתי - לדעתי לא צריך סאב עם ה 801 ועדיין יש לך...
לענייננו
תקנה כל סאב שאתה מוצא ביד 2 בסכום סביר - הוא ייתן לך תוצאה טובה - כל שאר הדברים לא הייתי נוגע
blacktulipBlackTulip כתב:אני לא מסכיםitay123 כתב:new-guy כתב:הסאב לא קשורBlackTulip כתב:ועדיין אמליץ לך על סט שהכל מאותו סוג...
ל......
לרוב סאב שמיוצר לסדרה ספציפית של רמקולים מיועד לתת דגש בנמוכים מאוד כמו כל הסאבים השאלה תמיד כמה גבוה הוא מגיע? ובדרך כלל בסדרות הטובות יותר הוא מגיע בחפיפה מאוזנת עם יכולות הסט.
לענייננו
תקנה כל סאב שאתה מוצא ביד 2 בסכום סביר - הוא ייתן לך תוצאה טובה - כל שאר הדברים לא הייתי נוגע
...
שבת שלום.
אין קשר בין תחום התדרים שסאב ייעודי נותן לגוון או השלמה לרמקולים מדפיים/רצפתיים מאותה הסדרה.
סאב ייעודי (לא משנה כרגע) נותן ספציפית מענה ייעודי לערוץ LFE והשלמה לתדרים שהרמקולים האחרים במערכת לא מסוגלים להגיע.
אגב ה-801 כבר שנתיים לא אצלי.
ואצלי הסאב הנוכחי והקודם (מאז ומתמיד) היו רק עבור קולנוע ביתי.
לא מאמין בשילוב סאב בסטיראו, מכמה סיבות.
אצלי עם הרמקולים הנוכחיים (Mistral Audio Sag500) הבאס התחתון שלהם יורד ל-20hz והם נשמעים כסאב היי-אנד built in. לטעמי בין הרמקולים ה-מושלמים ששמעתי והתנסיתי עד 20,000$ מכל אספקט קיים.
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

או קיי אז אנחנו מסכימים חלקיתitay123 כתב:blacktulipBlackTulip כתב:אני לא מסכיםitay123 כתב:new-guy כתב:הסאב לא קשורBlackTulip כתב:ועדיין אמליץ לך על סט שהכל מאותו סוג...
ל......
לענייננו
...
שבת שלום.
אין קשר בין תחום התדרים שסאב ייעודי נותן לגוון או השלמה לרמקולים מדפיים/רצפתיים מאותה הסדרה.
סאב ייעודי (לא משנה כרגע) נותן ספציפית מענה ייעודי לערוץ LFE והשלמה לתדרים שהרמקולים האחרים במערכת לא מסוגלים להגיע.
אגב ה-801 כבר שנתיים לא אצלי.
ואצלי הסאב הנוכחי והקודם (מאז ומתמיד) היו רק עבור קולנוע ביתי.
לא מאמין בשילוב סאב בסטיראו, מכמה סיבות.
אצלי עם הרמקולים הנוכחיים (Mistral Audio Sag500) הבאס התחתון שלהם יורד ל-20hz והם נשמעים כסאב היי-אנד built in. לטעמי בין הרמקולים ה-מושלמים ששמעתי והתנסיתי עד 20,000$ מכל אספקט קיים.
...
אני מסכים על "השלמה לתדרים שהרמקולים האחרים במערכת לא מסוגלים להגיע." אבל הם הם כן מסוגלים אין סיבה להשלים פשוט אפשר להוציא את ה LFE לקדמיים לדוגמא.
ואז אתה סותר את עצמך - גם בסטיריאו אם הרמקולים לא יכולים לתת את הבאס הנמוך אין סיבה לא להוציא אותו לסאב
לצורך העניין כדי שזה יהיה מושלם הייתי מוציא לשני סאבים ימין ושמאל לא? (וכן מרגישים מאיפה הבאס מגיע - אני מתכוון מרגישים - לא "שומעים" מאיפה הוא מגיע)
blacktulip
כרגע עולה בדעתי רק זוג אחד
תזמון של סאב במערכת דו ערוצית, מניסיוני וממה ששמעתי עד כה לעולם לא יתוזמן כראוי, החפיפה בעייתית, לעולם לא התחום התחתון יגיע "באמת" מהמרכז וישמע כאילו קיים רמקול סנטר/מרכזי בלתי ניראה בין הקדמיים
שוב זאת דעתי בנושא.
לגבי שני סאבים זה אכן פותר כמה בעיות, אבל לטעמי זה לא זה.
לטעמי רמקולים לסטריאו צריכים להביא את מלא תחום התדרים, צריך להיות מאוזן בכל התחומים, לא להימרח ולהיות מפוקס.
מעניין, כמה רמקולים כאילו אתה מכיר(שמסוגלים לרדת ל-20hz), במחיר יחסית שפויאני מסכים על "השלמה לתדרים שהרמקולים האחרים במערכת לא מסוגלים להגיע." אבל אם הם כן מסוגלים אין סיבה להשלים פשוט אפשר להוציא את ה LFE לקדמיים לדוגמא....
כרגע עולה בדעתי רק זוג אחד
[/quote]ואז אתה סותר את עצמך - גם בסטיריאו אם הרמקולים לא יכולים לתת את הבאס הנמוך אין סיבה לא להוציא אותו לסאב
לצורך העניין כדי שזה יהיה מושלם הייתי מוציא לשני סאבים ימין ושמאל לא? (וכן מרגישים מאיפה הבאס מגיע - אני מתכוון מרגישים - לא "שומעים" מאיפה הוא מגיע)...
תזמון של סאב במערכת דו ערוצית, מניסיוני וממה ששמעתי עד כה לעולם לא יתוזמן כראוי, החפיפה בעייתית, לעולם לא התחום התחתון יגיע "באמת" מהמרכז וישמע כאילו קיים רמקול סנטר/מרכזי בלתי ניראה בין הקדמיים
שוב זאת דעתי בנושא.
לגבי שני סאבים זה אכן פותר כמה בעיות, אבל לטעמי זה לא זה.
לטעמי רמקולים לסטריאו צריכים להביא את מלא תחום התדרים, צריך להיות מאוזן בכל התחומים, לא להימרח ולהיות מפוקס.