השחלת כבל אינטרנט בקיר

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
barlerer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אהלן, לאחרונה עברתי לתשתית של הוט, והטכנאי ה** **** השתמש בכבל שמושחל דרך הקיר לא תקין.
כלומר, המודם נמצא למעלה, בחדר עם הארון תקשורת, והיה כבל רשת שמושחל דרך הקיר עד לחדר שנמצא למטה, והוא מחובר לSwitch, אבל הכבל לא תקין, והוט עכשיו באים בטענה שזוהי אחריותי הפרטית לתקן את זה.
אז רכשתי כבל רשת, ויש לי אפשרות להעביר אותו דרך צינור בקיר שבתוך הצינור קיים רק כבל של טלפון, כבל מאוד דק, בקושי ותופס מקום, אז איך אני אוכל להשחיל את הכבל? כדי לקרוא למישהו? כדי לרכוש משהו בשביל העברה? אשמח לעצה.

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308
נתן תודות: 257 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

תופס טרמפ על השאלה...

שליחה #2 

יש לי בבית תעלה בקיר שעוברת ברצפה בתוכה 4 כבלים, אני רוצה להוציא 2 מהם ולהשחיל אחד אחר. הבעייה היא שהשניים תקועים, כנראה בגלל שבעת ההשחלה השתמשנו בסבון והכבלים נדבקו. איך אפשר להוציא אותם?

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #3 

barlerer כתב:אהלן, לאחרונה עברתי לתשתית של הוט, והטכנאי ה** **** השתמש בכבל שמושחל דרך הקיר לא תקין.
כלומר, המודם נמצא למעלה, בחדר עם הארון תקשורת, והיה כבל רשת שמושחל דרך הקיר עד לחדר שנמצא למטה, והוא מחובר לSwitch, אבל הכבל לא תקין, והוט עכשיו באים בטענה שזוהי אחריותי הפרטית לתקן את זה.
אז רכשתי כבל רשת, ויש לי אפשרות להעביר אותו דרך צינור בקיר שבתוך הצינור קיים רק כבל של טלפון, כבל מאוד דק, בקושי ותופס מקום, אז איך אני אוכל להשחיל את הכבל? כדי לקרוא למישהו? כדי לרכוש משהו בשביל העברה? אשמח לעצה.
...
שלום,
לדעתי כדאי לך לעשות את זה לבד. אני חסר כל מיומנות בתחום והשחלתי את הכל בעצמי.
במקרה שלי מדובר על יותר מ 20 מטר שעוברים 4-5 שקעים בקיר לאורך כל הבית בחתיכה אחת, ז"א ה Cat5 יוצא מפתח הצינור ונכנס לפתח השני באותו שקע בקיר.
(אמנם השתמשתי בצינור של הכבלים אבל באותה מידה יכולתי דרך הטלפון)
להשחיל סטלבנד חשמלאים עם מעט סבון כלים בקצהו, לא מסובך. כדאי לעבוד אם עוד מישהו, אפילו ילד, ש "מקשיב" לסטלבנד בצד השני ואומר לך שהגיע.
osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

מישהו?

שליחה #4 

מישהו?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

Re: מישהו?

שליחה #5 

osh78 כתב:מישהו?
...
מוציאים את כולם ומחזירים רק מה שאתה צריך...

אכן אם השתמשו בסבון כלים ולא דאגו שהכבלים יהיו ישירים ולא מסולסלים תוכל להוציא, אם לא דאגו וביצעו את ההשחלה לפני שנים רבות, אתה בבעייה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

במקרה שלי הכבלים תקועים..

שליחה #6 

אין איזה פתרון סבתא להוציא אותם?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #7 

אולי סבא אליעזר יכול לעזור...

תבקש מחבר\שכן שידחוף את הכבלים מצד אחד ואתה תמשוך מהצד שני, אם לא זז, הקו מת...

איזה כבלים קיימים כבל בצינור? מהו הפתרון שאתה רוצה לעשות, אולי אפשר לחבר מתאם לכבל שכבר קיים שישמש למטרה אחרת...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

benjamin1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

JEXY כתב:אולי סבא אליעזר יכול לעזור...

תבקש מחבר\שכן שידחוף את הכבלים מצד אחד ואתה תמשוך מהצד שני, אם לא זז, הקו מת...

איזה כבלים קיימים כבל בצינור? מהו הפתרון שאתה רוצה לעשות, אולי אפשר לחבר מתאם לכבל שכבר קיים
שישמש למטרה אחרת...
...
אני מבין שבמקום להמשיך ולהמליץ על "בעל מקצוע" שיבוא ויעשה את העבודה (ולא לשכוח כמובן את שלוש הנקודות המפורסמות שלך כדי להעצים את הרמז...)...עברת ל "סבא אליעזר" :roll:
תגיד ג'קסי...עד כדי כך העסק שלך חלש וסובל מחוסר לקוחות כדי שאתה צריך להמליץ על עצמך בכל שרשור שכרוך בעבודות שבהם אתה מתעסק?
אתה לא חושב שזה כרוך בעבירה על חוקי הפורום של עוסקים בתחום? הרי העירו לך על כך כבר יותר מפעם אחת.הלא כך? אני עדיין מנסה להבין למה אתה (עדיין) מקבל כאן את הבמה הזו...יש לי איזשהו קו מחשבה שמסביר את זה...אבל לא אגיד את זה בפומביי...

אה..ועוד משהו ,ג'קסי!! ברכות על קבלת התפקיד החדש כמנהל פורום.."אודיו וקולנוע בייתי" בתפוז...
שם..לא תתקשה לגייס לקוחות דרך התפקיד.אבל אל דאגה...המיכתב להנהלת הפורומים שם בנוגע לכוונתך האמיתית זו המיסתתרת מאחורי התפקיד-כבר בדרך.
ולסיום ג'קסי-העסק קצת חלש? תשקיע בפירסום.לא הוגן לעשות דברים שלעוסקים בתחום אחרים באתר-אסור.

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

מבלי להתערב בשיחה ביניכם...

שליחה #9 

האם בכל זאת יש פתרון אם הכבלים תקועים (גם מהצד השני)? מדובר על תעלה באורך 4.5 מטר.

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

מישהו?

שליחה #10 

תודה לעונים!

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #11 

benjamin1
דחילק אתה עוד לא חודש כאן וכבר מחלק ציונים?
כדאי שתקשיב לעצות שיש לג'קסי לתת ותנסה ליישם

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

???

שליחה #12 

קרוקס44 כתב: כדאי שתקשיב לעצות שיש לג'קסי לתת ותנסה ליישם
...
ניסיתי למשוך את הכבלים משני הצדדים, לא זז...

התעלה היא מקופסת חיבורים אנכית לרצפה, מתחת לרצפה ואז אנכית לשקע בקיר. אין איזה חומר שאפשר להכניס ולהציף את התעלה כדי שהכבלים יהיו יותר "רכים" ולא ידבקו אחד לשני ואז יהיה ניתן להוציא אותם?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #13 

אם הכבלים הושחלי בצינור לפני היציקה ואז הניחו את הצינור בגלל בעיות קונסטרוקציה, לא יעזור לך שום דבר.
אם יש לך או ניתן להשיג שואב תעשייתי (של בוש למשל), תשפוך ליטר מים חמים (כ60 מעלות) ותשאב מהצד השני עם השואב.כל זה תוך כדי תזוזה משני הצדדים.

לא רשמת איזה כבלים יש לך שם ומה אתה רוצה לעשות. כיום אפשר להשתמש בממירי אות על כמה סוגי כבלים...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #14 

benjamin1 כתב: אני מבין שבמקום להמשיך ולהמליץ על "בעל מקצוע" שיבוא ויעשה את העבודה (ולא לשכוח כמובן את שלוש הנקודות המפורסמות שלך כדי להעצים את הרמז...)...עברת ל "סבא אליעזר" :roll:
תגיד ג'קסי...עד כדי כך העסק שלך חלש וסובל מחוסר לקוחות כדי שאתה צריך להמליץ על עצמך בכל שרשור שכרוך בעבודות שבהם אתה מתעסק?
אתה לא חושב שזה כרוך בעבירה על חוקי הפורום של עוסקים בתחום? הרי העירו לך על כך כבר יותר מפעם אחת.הלא כך? אני עדיין מנסה להבין למה אתה (עדיין) מקבל כאן את הבמה הזו...יש לי איזשהו קו מחשבה שמסביר את זה...אבל לא אגיד את זה בפומביי...

אה..ועוד משהו ,ג'קסי!! ברכות על קבלת התפקיד החדש כמנהל פורום.."אודיו וקולנוע בייתי" בתפוז...
שם..לא תתקשה לגייס לקוחות דרך התפקיד.אבל אל דאגה...המיכתב להנהלת הפורומים שם בנוגע לכוונתך האמיתית זו המיסתתרת מאחורי התפקיד-כבר בדרך.
ולסיום ג'קסי-העסק קצת חלש? תשקיע בפירסום.לא הוגן לעשות דברים שלעוסקים בתחום אחרים באתר-אסור.
...
מילים כדורבנות :)
צריך לשים בחתימה.
..

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”