תופים אלקטרוניים . מניעת ויברצות לשכנים מתחת.
שלום.
גוגל תמיד נותן תוצאות יפות מהאתר הזה, אז החלטתי להתייעץ כאן.
יש לי תופים אלקטרונים. עד עכשיו הייתי בבית קרקע. גם ב 2 בלילה יכלתי לתופף. לא היו שכנים מתחת.
הבעיה העיקרית בתופים אלקטרונים, שדפיקה עם הרגל על הבאס, מעבירה את כל המכה לרצפה ומשם..למטה.
עכשיו אני עובר לבניין דירות.
השאלה שלי כזו :
יש לי מיטת פוטון, עם בסיס מעץ.
אם אני שם את כל מערכת התופים האלקטרונית על המיטה (מזרון פוטון בעובי 5 -6 ס"מ + בסיס עץ בגובה 8 ס"מ בערך )
האם מבחינת ויברציות לשכנים למטה, פתרתי את הבעיה ?
ואני מתכוון פתרתי בזה שהם לא ישמעו שום ויברציה.
האם כדאי לשים משטח נוסף בין בסיס העץ של המיטה לבין הרצפה ? אין לי בעיה לשים כל דבר נוסף, העיקר שמה שהשכנים מלמטה ירגישו, יהיה זהה להליכת נמלה.
תודה מראש. הדבר הזה משגע אותי.
גוגל תמיד נותן תוצאות יפות מהאתר הזה, אז החלטתי להתייעץ כאן.
יש לי תופים אלקטרונים. עד עכשיו הייתי בבית קרקע. גם ב 2 בלילה יכלתי לתופף. לא היו שכנים מתחת.
הבעיה העיקרית בתופים אלקטרונים, שדפיקה עם הרגל על הבאס, מעבירה את כל המכה לרצפה ומשם..למטה.
עכשיו אני עובר לבניין דירות.
השאלה שלי כזו :
יש לי מיטת פוטון, עם בסיס מעץ.
אם אני שם את כל מערכת התופים האלקטרונית על המיטה (מזרון פוטון בעובי 5 -6 ס"מ + בסיס עץ בגובה 8 ס"מ בערך )
האם מבחינת ויברציות לשכנים למטה, פתרתי את הבעיה ?
ואני מתכוון פתרתי בזה שהם לא ישמעו שום ויברציה.
האם כדאי לשים משטח נוסף בין בסיס העץ של המיטה לבין הרצפה ? אין לי בעיה לשים כל דבר נוסף, העיקר שמה שהשכנים מלמטה ירגישו, יהיה זהה להליכת נמלה.
תודה מראש. הדבר הזה משגע אותי.
אפשר לינק למשטח גומי בולם זעזועים ? מעדיף המלצה מכאן
כרגע מצב השכבות הוא כזה :
תופים.
שטיח דק מאוד
מזרון פוטון
בסיס עץ פוטון
שטיח סלון עבה
3 שאלות ברשותך.
1. אם אני מניח את המזרון פוטון מעל שטיח סלון עבה, האם זה פוגע בבלימת זעזוע לעומת המצב הקיים ?
אני רוצה לנסות את זה כי אז המערכת בעצם תשב על בסיס העץ ולא תזוז יותר מדי.
2. האם רוצה לקנות משטח גומי כמו שציינת, יש משהו חזק ואמין שאתה ממליץ עליו ? יהיה לי קל אם זה יהיה משהו ספיציפי כי יש מלא סוגים ודגמים.
3. מה אתה ממליץ כדי לספוג את הרעשים מהמכות על התופים ? (רעש בחדר, שלא יצא החוצה).
זה יהיה מוגזם לשאול אם בעזרת ספוגים כאלה ואחרים אפשר לתופף גם ב 2 בלילה בלי שישמעו בקומה מעל או מתחת ?
רק לשם המחשה, רעש של מכה על התופים האלקטרונים היא בערך כמו שלוקחים עט ומכים על מזרון.
תודה מראש על העזרה.
תופים.
שטיח דק מאוד
מזרון פוטון
בסיס עץ פוטון
שטיח סלון עבה
3 שאלות ברשותך.
1. אם אני מניח את המזרון פוטון מעל שטיח סלון עבה, האם זה פוגע בבלימת זעזוע לעומת המצב הקיים ?
אני רוצה לנסות את זה כי אז המערכת בעצם תשב על בסיס העץ ולא תזוז יותר מדי.
2. האם רוצה לקנות משטח גומי כמו שציינת, יש משהו חזק ואמין שאתה ממליץ עליו ? יהיה לי קל אם זה יהיה משהו ספיציפי כי יש מלא סוגים ודגמים.
3. מה אתה ממליץ כדי לספוג את הרעשים מהמכות על התופים ? (רעש בחדר, שלא יצא החוצה).
זה יהיה מוגזם לשאול אם בעזרת ספוגים כאלה ואחרים אפשר לתופף גם ב 2 בלילה בלי שישמעו בקומה מעל או מתחת ?
רק לשם המחשה, רעש של מכה על התופים האלקטרונים היא בערך כמו שלוקחים עט ומכים על מזרון.
תודה מראש על העזרה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לא נכון...yairf כתב:רצפת פרקט לא משנה הרבה. אתה צריך להפריד את התופים מהרצפה באמצעות במה שכוללת בתוכה כמה שיותר חומרים סופגים, או ללכת על פתרונות מוכנים....
כמות של חומר סופג שהוא צריך להניח יתפוס את כל גודל החדר, מה שישאר זה מקום לכיסא וזבוב...
צריך ליצור הפרדה בין הדברים...
תדרים נמוכים קולטים על ידי הגדלת מסה מחומר דחוס שלא נותן לגל לעביר קדימה בין חלקיקי האוויר.
חומר טוב ודחוס זה יציקת בטון, עץ מלא (בוצ'ר)... קולטי באסים בנוים בחומר דחוס אך נועדו לעדן החזרי גלים בעיקר מפינות החדר.
תדרים בינוניים מבודדים על ידי עץ, שבירת גלים וקלוטים שדומים לקולטי באס רק רחבים יותר...
תדרים גבוההים לרוב ניתן על ידי חומר סופג קל (קרטוני ביצים - רק שזה לא, זה נראה כמו אך נקרא דפיוזר ובנוי מחובר מיוחד בדרך כלל מספוג דחוס)... וחומר צר וארוך (בניגוד לחומר רחב כמו של תדרים בינוניים)...
דבר נוסף לבידוד בין חללים זה ליצור חלל עם לחץ אוויר שונה וזה נעשה על ידי הרמת רצפה וביצוע התקן שנקרא FLOATING FLOOR...
על מנת ליצור הפרדה בין זרימת אוויר ויחד עם הגדלת מסה ניתן ליצור חדר אקוסטי אטום למניעת רעשים חיצוניים וההפך.
אם זה בניין קומות זו בעיה קשה ודורשת מאמץ רב וסכום מאוד גדול על מנת ליצור אקוסטיקה לחדר חזרות.
נתוני היצרן לפאנלים מיוחדים, שימו לב, הנחתה של Acoustical Results ∆Lw = 26dB
לינק לאתר היצרן: http://www.unifloor.nl/internet_pdf/PL_45_engels.pdf