דירה בבניה - מחפשת המלצה למזגני אינוורטר

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14350
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #21 

avihuli כתב:טוב, אני אבדוק את מה שרשמת.
כמה כ"ס צריך לאינוורטר של 3 החדרים, 3 כ"ס לפי 1 לכל חדר ? מניח שגם כאן צריך דמפרים..
וכמה כ"ס לסלון עבור המיני מרכזי הקטן - 2 יספיק או עדיף 3 שלא יעבוד כל הזמן ?
והתריס דקור הזה רוצים עליו 900 שקל בערך למטר - אנשים נגנבים, כולה חתיכת פלסטיק עם מתכת... 8O
...
אינוורטר ל 3 חדרים, יח' טריו 3 כ"ס.
לסלון+מטבח תלוי בגודל החלל, מומלץ 3 כ"ס.
דמפרים בקונפיגורציה כזו של אינוורטר טריו ממש לא חובה, מכוון שיש יח' שליטה ובקרת טמפ' לכל חדר כחלק מהיח'.

תעדכן כאן מה אמר לך המזגניסט שלך על זה...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9012
נתן תודות: 1569 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #22 

טוב, אז אשתי התייעצה עם עוד מזגניסט ומה שהוא אמר זה להישאר עם אינוורטר כי המדחס שלו ממש טוב.
לנושא עלויות התיקון אם מתקלקל - יש גם אחריות שניתנת ל- 3 או 5 שנים (לא זוכר בדיוק כרגע את הנתון). שנה ראשונה אחריות מלאה וכל שאר השנים רק עלות העבודה של הטכנאי.
לדבריו, אין צורך בשום דאמפרים כי אין היגיון לשים בחדר אחד טמפרטורה X ובחדר אחר טמפרטורה Y.
צריך שכל הבית יהיה ממוזג ות'אמת שאני חושב על זה עכשיו, הוא די צודק.
מה, בסלון אני אשים 20 מעלות ובחדר שינה 23 מעלות ?
ולגבי הדאמפר של הסלון גם אין צורך כי גם אם אני אפעיל את המזגן ורק בחדר שינה נפתח את הדאמפר עדיין המדחס יעבוד נגיד ב- 80% תפוקה אבל הוא יעבוד כל הזמן.
זאת כיוון שהוא מושך את האוויר מהמסדרון שלא מקורר ודוחף אותו לחדר השינה.
כל עוד האוויר במסדרון יהיה חם (כי אין קירור במקום אחר בבית) אז המזגן יעבוד נון סטופ.

גם אם אנחנו נשים מזגנים עצמאיים בכל חדר (מה שייקר משמעותית את העלויות), עדיין המזגנים יעבדו ללא הפסק כי אנחנו לא ישנים עם חדרים סגורים ואז כל המיזוג בורח.

בקיצור, נראה לנו נישאר עם האינוורטר 4 כ"ס שהקבלן נותן, בלי דאמפרים ועם פס מיזוג דקורטיבי שאני צריך לראות איך אני מוצא אותו ביותר זול.
מה דעתכם ? אנחנו עושים נכון ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #23 

avihuli כתב:לדבריו, אין צורך בשום דאמפרים כי אין היגיון לשים בחדר אחד טמפרטורה X ובחדר אחר טמפרטורה Y.
...
אני אתייחס לנקודה הזו.
יש לדעתי בהחלט חשיבות לשליטה על הטמפ' בכל חדר בבית.
וכן, ילד אחד רוצה 20 מעלות והשני 23 והאישה משהו אחר באמצע.... זה בהחלט קורה הרבה.
מה תעשה אז? ילד אחד אומר שקר לו ורוצה לכבות את המזגן והשני אומר שחם לו ורוצה להוריד עוד טמפ'....

אני לא מכיר את האינוורטר שהקבלן נותן לך. אם הוא מגיע עם שלט לכל חדר עם שליטה על הטמפ', אז ברור שלא צריך דמפרים. צריך אותם במידה והמיזוג רגיל עם פתח יציאת אוויר רגילה לכל חדר.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #24 

טלHD כתב:
avihuli כתב:לדבריו, אין צורך בשום דאמפרים כי אין היגיון לשים בחדר אחד טמפרטורה X ובחדר אחר טמפרטורה Y.
...
אני אתייחס לנקודה הזו.
יש לדעתי בהחלט חשיבות לשליטה על הטמפ' בכל חדר בבית.
וכן, ילד אחד רוצה 20 מעלות והשני 23 והאישה משהו אחר באמצע.... זה בהחלט קורה הרבה.
מה תעשה אז? ילד אחד אומר שקר לו ורוצה לכבות את המזגן והשני אומר שחם לו ורוצה להוריד עוד טמפ'....

אני לא מכיר את האינוורטר שהקבלן נותן לך. אם הוא מגיע עם שלט לכל חדר עם שליטה על הטמפ', אז ברור שלא צריך דמפרים. צריך אותם במידה והמיזוג רגיל עם פתח יציאת אוויר רגילה לכל חדר.
...
מסכים לחלוטין! כדאי שתהיה יכולת וויסות בין החדרים לסלון, כמינימום דאמפר אחד לפחות
בין הסלון + מטבח לחדרים

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

כאן מופיע הטופס של המזגן שאנחנו אמורים לקבל (קיבלתי מדייר אחר בבניין).
הבנתי מה אתם אומרים וגם זה נשמע די הגיוני אבל בשלב הנוכחי אנחנו בינתיים עם ילדה בגיל שנה וקצת שמאוד אוהבת להגיד "דודו" (יענו דובי).
ככה שלא חושב שהיא יכולה כרגע לקבוע מה תהיה הטמפרטורה בבית... :)
עדיין לא ישבתי עם המזגניסט של הפרויקט שוב אבל אני אוודא איתו האם הוא נותן יחידת שליטה בכל חדר. משום מה תחושת הבטן שלי אומרת לי שלא...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #26 

הנה עדכון אחרי שיחה שלי עם המזגנאי. הוא נותן לנו 2 אופציות לבחירה:
הראשונה - מזגן סופר אינוורטר 4 כ"ס של תדריאן, דגם super wind inverter 40, עם דירוג אנרגטי D שהוא אומר שזה לא מעניין ולא משנה כי זה אינוורטר.
לא מגיע עם יחידות שליטה נפרדות לכל חדר.
יש 3 שנים אחריות, שנה ראשונה מלאה ושנה שנייה ושלישית תשלום רק על עבודה.
הוא ממליץ לשדרג לדגם של 5 כ"ס כי 4 לא יספיק לפי החישובים שהוא ביצע.
אופציה שנייה - מזגן רגיל של תדריאן 5 כ"ס דגם super wind 55/3r.
עלות של סטריפ - 770 שקל לפני מע"מ.

לגבי אופציות אחרות (טריו או מזגנים עצמאיים) אומר שהעלות תהיה גבוהה מדיי מה גם שיהיה לנו תערוכה של מנועים בחוץ.
זהו - אמרתי לו שאני אחזור אליו...
אם אני לא אעשה אצלו אז אנחנו נקבל זיכוי של 15 אלף מהקבלן. שוקל אולי לעבור למישהו אחר בלי לחץ.
כרגע יש תשתית מוכנה (מנרת + חשמל) למזגן באופציה הראשונה אז מניח שיקזזו את העלות הזו מהזיכוי.

מה אתם אומרים ?
.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #27 

באופן אישי, לא אוהב מזגנים של תדיראן.
פחות אמינים ומתקדמים מאלקטרה/אלקו לדעתי.

"תערוכת מנועים"? יח' אינוורטר טריו ל 3חדרי שינה זה מנוע אחד.

לגבי בחירה בין 5 כ"ס "רגיל" לבין 4 כ"ס אינוורטר...
תזכיר לי מה שטח הדירה שלך?

באופן כללי, אם אלו האופציות, הייתי בוחר ב 5 כ"ס....
מה בדיוק יתן לך 4 כ"ס אינוורטר אם יהיה לך חם בדירה ו/או שיעבוד בתפוקה מקסימאלית כל הזמן?
כל יתרון החסכון שלו הולך לאיבוד.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #28 

תדיראן היום מביאים דגמים איכותיים יותר מאלקטרה-אלקו ואפילו בהשוואה ל-LG . חלק מהאנשים אפילו לא יודע שרוב המפוצלים של אלקטרה הם מזגנים של חברת AUX, חברה סינית שאינה באותה הרמה של GREE. השלוחה של אלקטרה-אלקו, AIRWELL, לא מוכרת בחו"ל AUX אלא מזגנים של GREE (שמכונים שם סדרת HGF) אלקטרה לא יכולה למכור בארץ תוצרות של GREE כי הזיכיון הבלעדי ל-GREE ממותגים הוא של תדיראן.
אולי התכוונת לדגמי הספיריט המיושנים? כי הם באמת לא דומים בכלל לסדרה R של היום. GREE עברה מהפך משמעותי בתכנון ואיכות בנייה של המזגנים מאז DAIKIN הפכה לשותפה עיסקית שלה. קניתי 10R לפני מספר חודשים. למזגן הזה יש מעבה כבד יותר ממה שתמצא אצל חברות אחרות (שוקל 42 ק"ג) עדות להשקעה בכמות גבוהה יותר של מתכת. המדחס שלו מהמהם בקירור בשקט אפילו יותר ממעבה אינוורטר של LG שעובד בתפוקה חלקית. רק המעבה של מיצובישי, שיש לי מזה 6 שנים, יותר שקט. בהשוואה ישירה לגבי רעש מאייד התדיראן יותר שקט מהאלקו שהיה לי בעבר וגם יותר מ-LG INV.

אני מסכים שאם היועץ אומר ש-4 כ"ס לא כדאי בהשוואה ל-5 כ"ס באינוורטר, כנראה משיקולים שאולי ה-4 כ"ס יעבוד יותר מדי זמן בתפוקת שיא (שזה דבר לא טוב בכלל באינוורטר, גם מבחינת צריכת חשמל וגם מבחינת עומס יתר על החומרה). לגבי האלקטרה טריו הוא פיתרון אולי רק לחדרי שינה קטנים שכל אחד לא עובר את ה-8~8.5 מ"ר. אין לו תפוקה נומינלית 25000 יחסית לשאר והמחיר שלו היום לא משתלם במיוחד.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #29 

כל הדירה היא 103 מטר כאשר יש 3 חדרי שינה בגודל ממוצע של 10 מ"ר פחות או יותר + סלון ופינת אוכל 25 מ"ר ומטבח 15 מ"ר. לכל השאר לא נדרש מיזוג. הדירה ממוקמת בחלקו הצפון מזרחי של הבניין.
.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

עם שטח כללי 30 מ"ר של חדרי שינה כדאי לחשוב על תלת מאייד 7.5 קו"ט תפוקה נומינלית. מתאים יותר עבור תנאים אקלימיים ממושכים קשים, שכמעט בכל שנה שוררים בקיץ או בחורף למשך ימים רצופים. אני בספק שתפוקה ממוצעת קטנה יותר תיתן תוצאות טובות כשהמזגן נדרש להתמודד עם עומסים גבוהים.

עם זאת, יש לי הסתייגות לגבי נושא האינוורטר רב מאיידי בשינה עם דלתות פתוחות. זה בזבוז משווע של כסף כי המזגן לא יהיה יעיל. טכנולוגיה זו מתאימה לחדרים סגורים הרמטית. עדיף לבחור במתועל ON/OFF, במקרה שלא סוגרים דלתות.

אם המתקין אמר לך שבחלל הציבורי 850BTU/h נומינליים למ"ר לא מספיקים וצריך ערך יותר גבוה, עדיף לא להסתכן ולהשקיע בהתאם במזגן אינוורטר חזק יותר (או מזגן מתועל רגיל שהוא אמר לך שמתאים גם למקרה שלך). מזגן חלש מדי לא יוכל לפצות אותך, וגם אם לאינוורטר יש תפוקת שיא מתאימה לערך קיצוני לא נהוג בתחום המיזוג להביא אותה בחשבון, כי אז המזגן יבזבז יותר חשמל מאשר אם היית מתקין מזגן רגיל עם תפוקה זהה לתפוקת השיא.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #31 

מה זה תלת מאייד ?
העליתי סקיצה לדוגמא של הדירה עם מידות פחות או יותר מדוייקות לנושא המזגן. יש 2 אופציות שהקבלן נותן כפי שרשמתי או 4 כ"ס סופר ווינד אינוורטר 40 או 5 כ"ס סופר ווינד רגיל 55/3R, שניהם של תדיראן. ואלו הן האפשריות שניתנות להתקנה כרגע (אלא אם נחליט להוסיף עוד כסף מה שלא בא לי...).
שניהם עם דירוג אנרגטי לא יעיל במיוחד אבל זה מה יש.
איך אני יודע לחשב כמה BTU צריך לחלל הדירה ?
דוגמא לדירה
 דוגמא לדירה

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

תלת מאייד - מעבה בעל מדחס אינוורטר יחיד מקושר ל-3 יחידות מאייד קיריות/נסתרות.
לעניין חישוב תפוקות להרבה יותר מחדר אחד עדיף לסמוך על תשובות של 3 מתקינים / יועצים מחברות שונות ולקחת מביניהם שתי דיעות, זהות או הכי קרובות זו לזו. זה גם חשוב למקרה שהיתה טעות בחישוב התפוקה, ואז החברה נושאת באחריות למשגה ומחליפה את הציוד. אם אתה בוחר בעצמך מזגן בלי התייעצות עם המוכר הוא יכול להתנער מביצועים לא מספקים.
יש גורמים שמשנים את החישובים כמו כיווני שמש, גודל החלון, אורך הקיר החיצוני, סוג הזכוכית (רגילה או בידודית) ואפילו מספר האנשים והציוד חשמלי מפיק חום שיש באותו חדר. תפוקה לא נקבעת רק מפרמטר של שטח.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #33 

טוב אז ככה היה יועץ א' שנשלח מחברת תדיראן. אמר "תשים מה שאתה רוצה אתה בעל הבית".
לדעתו ניתן להסתפק ב- 4 כ"ס סטנדרטי ואין צורך באינוורטר שיותר יקר. לא צריך דמפרים / שממפרים והתוספות מסביב.
כמובן הציע לחלק של הסלון + פינת אוכל / מטבח 2 סטריפים מוארכים ולא יציאות רגילות.
.

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #34 

שלום שוב :)
איך אני שמחה שפתחתי את השרשור הזה - עם כל האינפורמציה שהצטברה בו בזמן שהתעסקתי עם קרמיקות, אני מתחילה להרגיש קצת ביטחון לקראת סגירת ענייני מיזוג לדירה.
כל ענייני הגבס והתריסים ייסגרו כנראה השבוע, על אף שעדיין לא החלטנו סופית על המזגנים.

ולגבי זה שאלה חשובה - לגבי התריסים - מה הגודל המקסימלי שקיים, ועד כמה גודל של נאמר 1.5 / 2 מטר אפקטיבי מבחינת המשפך המתואם לו ופיזור האוויר?

היה מועיל לראות את התמונות של הדקורים המוארכים בתמונות של gechts - נראה מעולה, אם כי לא הבנתי מדוע הגבס נמצא בתצורה של מדף נוסף מתחת לקו המיזוג. אשמח להסבר.

אשמח גם לשמוע תובנות שנצברו בכל החודשים הללו מאלו שכבר סיימו את ההתקנה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #35 

השקל וחצי שלי: ממש בימים אלה בסקר שוק.
החלטתי לרדת ממזגן האינוורטר (בגלל החשש לתקלה ועלות התיקון הגבוהה) וללכת על מזגן רגיל ON/OFF של תדיראן בעקבות המלצות רבות שקיבלתי.
השאלה האם 4.5 / 5 / 5.5 כ"ס עדיין לא הוחלט. כמו כן עדיין לא הוחלט האם ללכת על המזגן הצר (סופר ווינד) או הרגיל (ווינד).
.

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #36 

עדכון:
כל התשתית והתעלות והצנרות של ההכנה למזגנים בדירה החדשה הושלמו,
ואתמול קיבלנו הצעת מחיר לגבי המזגנים עצמם, במסגרת מבצע מיוחד מהעבודה -

1) מיני מרכזי של תדיראן ווינד 47 3P שזה 4 כ"ס -
עבור החלל הגדול של הסלון+מטבח+פינת אוכל 55 מ"ר, שיוצאים בשלושה משפכים של 1.20 מ',
ויש עוד שני משפכים קטנים יותר לחדר עבודה (עם חצי קיר פתוח לסלון) 8.5 מ"ר+אמבטיה 8 מ"ר.
במחיר - 8,350 ש'.

2) מולטי אינוורטר טריו של אלקטרה שזה 3 כ"ס -
מנוע טריו+3 יחידות 12 לחדרים בגדלים: 12 מ"ר, 12 מ"ר, 13.2 מ"ר.
במחיר - 7,480 ש'.

מה דעתכם מבחינת התאמת דגמי המזגנים לגדלים בדירה?
מה דעתכם על המחירים?

תודה על כל תגובה!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #37 

יש אצלך המון מבצעים דרך העבודה :P איפה את עובדת ?...
המחירים והקונפיגורציה נראים טוב (Y)

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #38 

חחחחחחחחחח...
זה מבצעים לפסח של התעשייה האווירית.

שמחה שאני בכיוון עם הקונפיגורציה!

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #39 

תיקון קל, ה- 47/3P הוא 4.5 כ"ס ולא 4.
קניתי את הדגם הזה בדיוק לפני 3 שבועות ישירות מרשת תדיראן סטור, בפחות מ- 7500 שקל לאחר החזר של 5% מ- CASH BACK של בנק הפועלים.
הגיע תוך יומיים אליי. התקנתי בעצמי את היחידה הפנימית.
נותר להתקין את החיצונית ולחבר לשים ON וסלאמתק (Y) (f)
.

i7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #40 

avihuli - בזכות תגובתך (Y) נסעתי לתדיראן סטור וקיבלתי הצעה נוספת:

מיני מרכזי 47/P3 - ב-7900 ש' (לפני החזרים מכרטיס אשראי)

ושתי קונפיגורציות אפשריות למולטי אינוורטר:
מולטי טריו, שתומך ב-3 מאיידים של 1 כ"ס - 5660 ש' + מאיידים ב-2400 ש' - סה"כ 8060 ש'
מולטי קוואדרו, שתומך ב-3 מאיידים של 1.25 כ"ס - 6850 ש' + מאיידים ב-2940 ש' - סה"כ 9790 ש'

הנציג בחנות אמר שמאיידים של 1 כ"ס תומכים בחדרים של עד 9 מ"ר,
והחדרים שלי הם בין 12 ל-13.2.
כמו, כן אמר שאפשר לקחת מנוע טריו עבור 3 מאיידים של 1.25 כ"ס,
אך רצוי יהיה לא להפעיל את שלושתם בבת אחת.

ההובלה על הכל 300 ש' ובכרטיסי אשראי שונים יש הנחות של עד 6% על הכל. 15 תשלומים.

השאלות עכשיו הן -
[1] האם יש הבדל באיכות בין מולטי אינוורטר של תדיראן לאלקטרה? - זה הכי דחוף כי המבצע מהעבודה תיכף מסתיים.
להזכירכם: במסגרת המבצע מקבלת מולטי אינוורטר טריו של אלקטרה + 3 מאיידים ב-7480 ש' כולל הובלה.

[2] האם אפשר להסתפק ב-1 כ"ס לחדרים גם אם אין כיסוי מלא או אכן צריך לקחת מאיידים של 1.25 כ"ס?
ואולי כדאי לקחת בכל מקרה את המנוע של הטריו (הבדל של 1200 ש') ולא להפעיל את כולם בבת אחת?

תודה על כל תגובה! (f)

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”