שרשור תגובות: השילוב המנצח בין סטרימר ל-HTPC מבית Arctic. בפחות מ-1,000 ש'ח!
- nirmv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1417
מוזר מאד שהיצרן בחר להשתמש בכרטיס מסך של AMD ולא נוידיה לאור המגבלות בדרייברים. היה יכול גם לשים מעבד סלרון מבוסס sandy או ivy bridge, באותה עלות כמעט עם ביצועים עדיפים (למעט משחקים) ולחסוך את כרטיס המסך. היתרון של openelec הוא גימיק לדעתי. התוכנה הזאת ניתנת להורדה בחינם וההתקנה אוטומטית. חפשו אלטרנטיבות, יש מלא בחו"ל
למשל זה: www.sapphiretech.com/presentation/produ ... id=1&leg=0
למשל זה: www.sapphiretech.com/presentation/produ ... id=1&leg=0
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
דודיפלצת ושי-כ, כנראה לא הבנתם נכון.
ב-OpenELEC, שהוא גם ככה חינמי להורדה ומותקן על הכונן הקשיח ע"י ארקטיק כאקט של נוחות (אם כי בהחלט מוכר), XBMC תשלוף את ה-DTS Core מפסקול ה-DTS-HD ותנגן אותו בלי בעייה או אף תפענח אותו לסטריאו אם ציוד ההגברה הוא לא 5.1.
ב-Windows 7/8, התוכנה XBMC תנגן בלי בעייה DTS-HD.
אז נכון ש-Windows 7/8 זוהי אופציה שלא כלולה במחיר, אבל היא קיימת ללא צורך לשדרג חומרה כלשהי.
אגב, ארקטיק מוכרים באתר שלהם את אותו המוצר גם עם מערכת ההפעלה Windows 7 מותקנת עליו. המחיר, כמובן, יקר יותר.
ב-OpenELEC, שהוא גם ככה חינמי להורדה ומותקן על הכונן הקשיח ע"י ארקטיק כאקט של נוחות (אם כי בהחלט מוכר), XBMC תשלוף את ה-DTS Core מפסקול ה-DTS-HD ותנגן אותו בלי בעייה או אף תפענח אותו לסטריאו אם ציוד ההגברה הוא לא 5.1.
ב-Windows 7/8, התוכנה XBMC תנגן בלי בעייה DTS-HD.
אז נכון ש-Windows 7/8 זוהי אופציה שלא כלולה במחיר, אבל היא קיימת ללא צורך לשדרג חומרה כלשהי.
אגב, ארקטיק מוכרים באתר שלהם את אותו המוצר גם עם מערכת ההפעלה Windows 7 מותקנת עליו. המחיר, כמובן, יקר יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה מכיר מחשב כלשהו, קטן או גדול, בעל מפרט דומה המגיע עם כונן קשיח 1TB ב-850 ש"ח?MrMoris כתב:באמת שניסיתי להבין מה ההתלהבות הגדולה.
המוצר זהה ל Xtreamer Ultra דור 1.
מעבד מאוד ישן, כרטיס המסך יותר טוב מהאולטרא, אבל זה כנראה ממש לא משנה, כי ל ATI מסתבר אין דרייברים ללינוקס (Nvidia GT218-ION באולטרא לעומת Radeon HD 5430 ).
אמנם לא מקבלים HD, אבל מקבלים יותר זכרון, ומקלדת אלחוטית קטנה.
לא בטוח שמקבלים עם זה את הגרסא האחרונה של OPENELEC, כי הם כבר פחות מעדכנים את האולטרא 1 כי כבר יש אולטרא 2, שגם הוא די ישן......
- gimm
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
כמוני כמוך, אותו סטטוס ורכשתי כבר לפני שבוע. ובנוסף אצלי כן חייבו את כרטיס האשראי... וגם לי שרות הלקוחות לא עונה.markiz83 כתב:ננראה מכשיר מצוין, רק חבל ששרוצ ההזמנות לא משהו.
הזמנתי את המכשיר שילשום וסטטוס ההזמנה שלי עדיין:
Order has not been processed yet
גם שרות הלקוחות לא כזה עונה.
לפחות לא חיבו עדיין את הכ.אשראי
...
עושה רושם שהם מתעכבים שם בגלל עודף ביקוש... רק בארץ הפורום הזה עושה נעים לתזרים המזומנים של Arctic, ויש עוד כמה וכמה פורומים חמים כאלה בחו"ל.
יותר מאשר אני מודאג בעניין המשלוח, רצף הסקירות וחוות הדעת המאוד חיוביות כאן גורם לי לגרדת חריפה כל יום שהמכשיר לא נמצא עדיין אצלי בסלון...
ותודה גדולה בהזדמנות זו ל-TheWiz
- Anonymously
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 38
רק שאלה קטנה,
מישהו ניסה את התוסף של נטפלקס/הולו ל-xbmc עם המכשיר הזה?
מסקרן אותי.
אם hd רץ חלק ובלי גמגומים, יש לי כבר פייבוריט.
מישהו ניסה את התוסף של נטפלקס/הולו ל-xbmc עם המכשיר הזה?
מסקרן אותי.
אם hd רץ חלק ובלי גמגומים, יש לי כבר פייבוריט.
- dgent
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2221
אני לא בטוח כמה הדיסק קשיח הוא שיקול רציני (או יותר נכון , המוביל) ב HTPC , ברור שזה חשוב , אבל דיסקים זה הדבר הכי פשוט להחליף (אולי חוץ מזכרון?) ב HTPC , מעבד ולוח הם קצת יותר חשובים לדעתיpixies כתב:אתה מכיר מחשב כלשהו, קטן או גדול, בעל מפרט דומה המגיע עם כונן קשיח 1TB ב-850 ש"ח?MrMoris כתב:באמת שניסיתי להבין מה ההתלהבות הגדולה.
המוצר זהה ל Xtreamer Ultra דור 1.
מעבד מאוד ישן, כרטיס המסך יותר טוב מהאולטרא, אבל זה כנראה ממש לא משנה, כי ל ATI מסתבר אין דרייברים ללינוקס (Nvidia GT218-ION באולטרא לעומת Radeon HD 5430 ).
אמנם לא מקבלים HD, אבל מקבלים יותר זכרון, ומקלדת אלחוטית קטנה.
לא בטוח שמקבלים עם זה את הגרסא האחרונה של OPENELEC, כי הם כבר פחות מעדכנים את האולטרא 1 כי כבר יש אולטרא 2, שגם הוא די ישן.........
נערך לאחרונה על ידי dgent ב 22/02/2013 18:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ellevy12
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
שאלה למי שיש ברשותו את המוצר
אהלן
כיום אני משתמש במקבוק core2dou 2GHZ עם 2 ג'יגה ראם ו320GB כונן קשיח (מחשב ישן יחסית, כ 6 שנים אצלי) על מנת לנגן סרטים עם XBMC.
ראיתי את הArctic הזה בסיקור שלכם, והתעניינתי.
קודם כל אשאל - האם יש מחשבי HTPC זעירים בנוסף ל Arctic שמתאימים? הדרישות שלי לא גבוהות מדי - המחשב מחובר לטלויזיה וזהו (ללא רסיברים/תלת מימד/וכו') והסאונד עובר עם כבל ה HDMI אל הטלויזיה. בנוסף הסרטים שאני מוריד הם באיכות 1080P אבל הקבצים בד"כ בגודל של עד 10GB (אין לי מושג אם זה משנה)
מה שאני מחפש זה HTPC שיריץ לי XBMC ויוכל גם להוריד לי טורנטים - כלומר שהמחשבים האחרים בבית לא יוטרדו במלאכה הזו וישחקו לעצמם את הכונן.
שאלה למי שבידיו המכשיר - האם הגרסא של Arctic עם ה Openelec (הגרסא המסוקרת) - תומכת בהתקנת קליינט של טורנט? אני שואל כי כיום אצלי במקבוק - לא הספיק להתקין תוסף של transmition (קליינט של טורנטים) אלא היה צורך להתקין את התוכנה עצמה שתרוץ ברקע. האם אתם מורידים טורנטים למכשיר הזה ומה הפרודצורה?
כמו כן במידה והדבר לא אפשרי - האם אפשר לפרמט את הכונן ולהתקין חלונות 7/8 או אפילו לינוקס ? ממש חשוב לי שהמכשיר יוכל להוריד לבד סרטים/סדרות ולהצמיד אליהם כתוביות (שזה קיים פחות או יותר כיום ב XBMC). האם מישהו יוכל לוודא שאפשר לעשות Boot עם דיסק התקנה של חלונות למכשיר?
אם לא - חשבתי אולי לרכוש את הגרסא היקרה עם כונן הבלוריי. היא מגיעה עם חלונות וגם עם כונן בלוריי שעשוי להיות מעניין (אבל כרגע לא הכי חשוב לי)
מה דעתכם? אשמח לעצה + המלצות למכשירים אחרים במידת הצורך
בתודה
אלעד
כיום אני משתמש במקבוק core2dou 2GHZ עם 2 ג'יגה ראם ו320GB כונן קשיח (מחשב ישן יחסית, כ 6 שנים אצלי) על מנת לנגן סרטים עם XBMC.
ראיתי את הArctic הזה בסיקור שלכם, והתעניינתי.
קודם כל אשאל - האם יש מחשבי HTPC זעירים בנוסף ל Arctic שמתאימים? הדרישות שלי לא גבוהות מדי - המחשב מחובר לטלויזיה וזהו (ללא רסיברים/תלת מימד/וכו') והסאונד עובר עם כבל ה HDMI אל הטלויזיה. בנוסף הסרטים שאני מוריד הם באיכות 1080P אבל הקבצים בד"כ בגודל של עד 10GB (אין לי מושג אם זה משנה)
מה שאני מחפש זה HTPC שיריץ לי XBMC ויוכל גם להוריד לי טורנטים - כלומר שהמחשבים האחרים בבית לא יוטרדו במלאכה הזו וישחקו לעצמם את הכונן.
שאלה למי שבידיו המכשיר - האם הגרסא של Arctic עם ה Openelec (הגרסא המסוקרת) - תומכת בהתקנת קליינט של טורנט? אני שואל כי כיום אצלי במקבוק - לא הספיק להתקין תוסף של transmition (קליינט של טורנטים) אלא היה צורך להתקין את התוכנה עצמה שתרוץ ברקע. האם אתם מורידים טורנטים למכשיר הזה ומה הפרודצורה?
כמו כן במידה והדבר לא אפשרי - האם אפשר לפרמט את הכונן ולהתקין חלונות 7/8 או אפילו לינוקס ? ממש חשוב לי שהמכשיר יוכל להוריד לבד סרטים/סדרות ולהצמיד אליהם כתוביות (שזה קיים פחות או יותר כיום ב XBMC). האם מישהו יוכל לוודא שאפשר לעשות Boot עם דיסק התקנה של חלונות למכשיר?
אם לא - חשבתי אולי לרכוש את הגרסא היקרה עם כונן הבלוריי. היא מגיעה עם חלונות וגם עם כונן בלוריי שעשוי להיות מעניין (אבל כרגע לא הכי חשוב לי)
מה דעתכם? אשמח לעצה + המלצות למכשירים אחרים במידת הצורך
בתודה
אלעד
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
כמו שאמרו כאן כבר לפני, חוץ מהמחיר האטרקטיבי של המכשיר הוא לא מביא שום בשורה חדשה. הכל עניין של כמה אתה מוכן להשקיע ב HTPC שלך.
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
pixies
יצא לכם לבדוק אותו כמחשב לאודיו בלבד ? מדובר במחיר אטרקטיבי מאוד למי שמחפש מקור לאודיו עם ספק חיצוני וללא מאווררים כולל כונן גדול מאוד.
יצא לכם לבדוק אותו כמחשב לאודיו בלבד ? מדובר במחיר אטרקטיבי מאוד למי שמחפש מקור לאודיו עם ספק חיצוני וללא מאווררים כולל כונן גדול מאוד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין שום בעייה להשתמש בו כנגן אודיו.
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
מה בקשר למאוורר ? ידוע כבר אם המארז עם או בלי ?
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
אפשר להוסיף לו דיסקים?
יש מקום?
יש מקום?
העם דורש..... כל מיני דברים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הוא מגיע עם כונן קשיח פנימי 2.5" של 1TB.
לא ניתן להוסיף לו עוד כוננים פנימיים, רק חיצוניים (USB).
לא ניתן להוסיף לו עוד כוננים פנימיים, רק חיצוניים (USB).
- yanivol
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
אני לא מבין מדוע אתם מתיחסים למכשיר כשילוב של מזרים ו HTPC. זהו HTPC לכל דבר מבוסס ATOM אשר מותקנות עליו תוכנות שניתן להתקין על כל מחשב.
יתכן שזהו HTPC מוצלח במידה קטנה, אבל זה בפרוש לא סטרימר.
יתכן שזהו HTPC מוצלח במידה קטנה, אבל זה בפרוש לא סטרימר.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- ron5054
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 513
יש מצב שהכותרת מטעה מעט, אכן מדובר בHTPC לכל דבר ועניין אבללל מדובר באחד שמגיע במצב plug & play
(שלט + תוכנה מתאימה) + תג מחיר דומה לשל סטרימר ממוצע + גודל של סטרימר, מכאן הדמיון.
(שלט + תוכנה מתאימה) + תג מחיר דומה לשל סטרימר ממוצע + גודל של סטרימר, מכאן הדמיון.
- benny123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
לדעתי נתונים מכריעים וכבר כתבתי אותם הם
מה היצרן של הכונן הקשיח האם הוא ג'ינארי או בעל שם? מה הדגם?
מה היצרן של זכרון הראם? האם הוא ג'ינארי או בעל שם? מהירות ודגם..?
חומרה לא איכותית תביא בהמשך לבעיות חומרה, איבוד מידע ועוד...
אני אישית מרוצה מעל ומעבר כבר עוד מעט שנתיים מהאקסטרימר אולטרא 1 שלי... המחיר של המחשב המוצע פה אולי לריצפה אבל בטוח יש סיבה לכך ואני הייתי מתחיל מאיכות החומרה והבנייה.
אני אישית מרוצה מעל ומעבר כבר עוד מעט שנתיים מהאקסטרימר אולטרא 1 שלי... המחיר של המחשב המוצע פה אולי לריצפה אבל בטוח יש סיבה לכך ואני הייתי מתחיל מאיכות החומרה והבנייה.
- gimm
-
- חבר פעיל במיוחד

התכנון הוא fanless לחלוטין, אין מאוורריםefi1965 כתב:מה בקשר למאוורר ? ידוע כבר אם המארז עם או בלי ?...
- gimm
-
- חבר פעיל במיוחד

בני,benny123 כתב:לדעתי נתונים מכריעים וכבר כתבתי אותם הם
אני אישית מרוצה מעל ומעבר כבר עוד מעט שנתיים מהאקסטרימר אולטרא 1 שלי... המחיר של המחשב המוצע פה אולי לריצפה אבל בטוח יש סיבה לכך ואני הייתי מתחיל מאיכות החומרה והבנייה....
לא ידוע לי מה ומי היצרנים של הנ"ל.
מצד שלי ה-HTPC הזה משווק כבר כשנה בגרסאות שונות, עברתי על כמה פורומים בחו"ל ולא נתקלתי בתלונות כלשהן בכיוונים האלה. עושה רושם של תכנון מהודק היטב, אני דוקא לא מצפה להפתעות רעות באזור הזה.
בעניין המחיר, המחשבים האלה הוצעו עד לא מזמן במחירים גבוהים בהרבה - כמה מאות דולרים טובים, דגם ה-BD ב-600$ לפני שנה. ההנחה הרווחת היא שירידת המחיר הנוכחית היא לקראת השקת סדרה חדשה של HTPC ע"י Arctic שתחליף את ה-mc001. כנראה ש- "as long as stock lasts" זו לא רק סיסמה שיווקית אלא קיים מלאי מוגבל ולאחריו החגיגה תיגמר.
יש חלופות אבל אין ספק שההתלהבות הכללית היא בעיקר בגלל המחיר הנמוך עבור התמורה. והתמורה נאה - מכשיר קטן ונאה ושקט לגמרי שעובד ישר מהקופסה ותומך במה ש-99 אחוז מקהל היעד מחפש.
- gimm
-
- חבר פעיל במיוחד

TheWiz,TheWiz כתב: Spook:
1. אצלי שוכב ואין בעיה....
המכשיר מגיע עם הנחיה מפורשת להניח אותו בעמידה, לא לפרק את הבסיס וכו'... יש דיאגרמות שמתארות את פיזור החום כלפי מעלה:
http://benchmarkreviews.com/index.php?o ... mitstart=4
איפה הנחת אותו בשכיבה? בתוך מדף עם עוד רכיבים או פתוח? צד האלונימיום למעלה (אני מניח)? אין בעיה של התחממות?
-
TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
ellevy12: יש תמיכה בטורנט.
efi1965: אין מאווררים. שקט כמו דג.
benny123: כפי שאמרתי לך, אוכל להריץ פקודה בTelnet או תוכנה שרצה בלינוקס ושתתן את הנתונים שאתה מבקש. תן לי רק את התוכנה או פקודה.
בכל מקרה מדובר בחומרה איכותית מאוד מבחינת המארז. זו חברה ידועה בתחום ולא מחומר זול סיני.
gimm: אצלי שוכב אבל על הטלויזיה למעלה. אין לי שום דבר מלבד זאת על הטלויזיה.
ד"א הזמנתי את הדונגלי לצפיה בעידן+ למרות שאני לא רואה טלויזיה (9$, שווה כדי לבדוק). אבחן אותו ואספר לחבר'ה.
חג פורים שמח לכולם!
efi1965: אין מאווררים. שקט כמו דג.
benny123: כפי שאמרתי לך, אוכל להריץ פקודה בTelnet או תוכנה שרצה בלינוקס ושתתן את הנתונים שאתה מבקש. תן לי רק את התוכנה או פקודה.
בכל מקרה מדובר בחומרה איכותית מאוד מבחינת המארז. זו חברה ידועה בתחום ולא מחומר זול סיני.
gimm: אצלי שוכב אבל על הטלויזיה למעלה. אין לי שום דבר מלבד זאת על הטלויזיה.
ד"א הזמנתי את הדונגלי לצפיה בעידן+ למרות שאני לא רואה טלויזיה (9$, שווה כדי לבדוק). אבחן אותו ואספר לחבר'ה.
חג פורים שמח לכולם!