התחדשתי בפטיפון של bsr ויש לי כמה שאלות
שלום לכולם
אתמול התחדשתי בפטיפון מאחד הלוחות ברשת. הפטיפון מדגם bsr שהותקן לו ראש של חברת ortofon.
כרגע הוא מחובר לרסיבר pioneer 1020 באמצעות פונו סטייג ורמקולים b&w 685 ,באופן זמני עד שיתאפשר לי כלכלית לשרשר לו מגבר סטריאו יעודי.
מכוון שאני חדש בתחום האנלוגי יש לי כמה שאלות על תקליטים:
אתמול לאחר הרכישה ביקרתי באחת מחנויות תקליטי יד שניה שבתל אביב ופינקתי את עצמי במספר תקליטים שונים...הגעתי הביתה חיברתי את הכול בהתרגשות ובאמת שהכל היה נשמע מעולה עד שהגעתי לתקליטים שהיה רשום עליהם "מצב סביר עד טוב" ..התחילו להיות עליות וירידות בווליום ובאמת שאחרי האזנה של רבע שעה זה כבר מתחיל להכאיב באוזניים...רציתי לדעת אם זאת ההשפעה של תקליט שרוט על הסאונד או שזו בעיה אחרת? ואני רק יציין שבחלק מהתקליטים צד אחד נשמע מצוין ובצד השני חזרה התופעה ובמבט על התקליט אין עליו גושי אבק או שריטות רציניות..
תודה מראש דניאל
אתמול התחדשתי בפטיפון מאחד הלוחות ברשת. הפטיפון מדגם bsr שהותקן לו ראש של חברת ortofon.
כרגע הוא מחובר לרסיבר pioneer 1020 באמצעות פונו סטייג ורמקולים b&w 685 ,באופן זמני עד שיתאפשר לי כלכלית לשרשר לו מגבר סטריאו יעודי.
מכוון שאני חדש בתחום האנלוגי יש לי כמה שאלות על תקליטים:
אתמול לאחר הרכישה ביקרתי באחת מחנויות תקליטי יד שניה שבתל אביב ופינקתי את עצמי במספר תקליטים שונים...הגעתי הביתה חיברתי את הכול בהתרגשות ובאמת שהכל היה נשמע מעולה עד שהגעתי לתקליטים שהיה רשום עליהם "מצב סביר עד טוב" ..התחילו להיות עליות וירידות בווליום ובאמת שאחרי האזנה של רבע שעה זה כבר מתחיל להכאיב באוזניים...רציתי לדעת אם זאת ההשפעה של תקליט שרוט על הסאונד או שזו בעיה אחרת? ואני רק יציין שבחלק מהתקליטים צד אחד נשמע מצוין ובצד השני חזרה התופעה ובמבט על התקליט אין עליו גושי אבק או שריטות רציניות..
תודה מראש דניאל
עליות וירידות בוליום?
אם זה לא בהגברה/סטייג׳.
זה עשוי להיות אבק שמצטבר על המחט ומעמעם את הסאונד. גם אם לא נראה שיש אבק על התקליט, המחט שעוברת בחריצים אוספת אבקוזה מצטבר.
אבק מהמחט יכול לרדת בנשיפת אויר על המחט או בעזרת מברשת יעודית לניקוי.
כדאי מאד לנקות את התקליטים.
אופציה אחרת יכולה להיות הדפסה גרועה של אלבום ( אבל לא סביר שזה יקרה לכמה אלבומים שונים באותה ערימה).
אם זה לא בהגברה/סטייג׳.
זה עשוי להיות אבק שמצטבר על המחט ומעמעם את הסאונד. גם אם לא נראה שיש אבק על התקליט, המחט שעוברת בחריצים אוספת אבקוזה מצטבר.
אבק מהמחט יכול לרדת בנשיפת אויר על המחט או בעזרת מברשת יעודית לניקוי.
כדאי מאד לנקות את התקליטים.
אופציה אחרת יכולה להיות הדפסה גרועה של אלבום ( אבל לא סביר שזה יקרה לכמה אלבומים שונים באותה ערימה).
אני הולך להיות טיפה גס , ואני מתמצל מראש , אבל זה חשוב לדעת . פטיפון זה לא מילת קסמים לסאונד טוב , פטיפון עלוב עם תקליטים מהדפסה ישראלית שמשורשרים לרסיבר , עדיף לך אפילו לקנות דיסקמן , ותשמע יותר טוב.
כדי שפטיפון יהיה שווה את הטרחה ואת הידע לעבוד איתו , זה צריך להיות פטיפון טוב מאוד , עם זרוע טובה , עם מגבר שיש לו פונו סטייג טוב , או פונו סטייג' עצמאי , וגם אז יהיו נגני דיסקים שיאפילו עליו .
לקנות BSR בכמה גרושים ולחשוב שתשמע סאונד של פטיפון , זה פשוט בזבוז זמן וכסף .
אם אין לך את הכסף ןהמחוייבות להתעסק באנלוג , אל תתחיל בכלל
אלו היו השני סנט שלי על התופעה של קניית פטיפונים זולים ולחשוב שיש לנו צליל אנלוגי , כי אין לכם
כדי שפטיפון יהיה שווה את הטרחה ואת הידע לעבוד איתו , זה צריך להיות פטיפון טוב מאוד , עם זרוע טובה , עם מגבר שיש לו פונו סטייג טוב , או פונו סטייג' עצמאי , וגם אז יהיו נגני דיסקים שיאפילו עליו .
לקנות BSR בכמה גרושים ולחשוב שתשמע סאונד של פטיפון , זה פשוט בזבוז זמן וכסף .
אם אין לך את הכסף ןהמחוייבות להתעסק באנלוג , אל תתחיל בכלל
אלו היו השני סנט שלי על התופעה של קניית פטיפונים זולים ולחשוב שיש לנו צליל אנלוגי , כי אין לכם
buga תודה רבה הבעיה מסתבר הייתה בכיול של הזרוע וברצועה..
וtruejoker אין לי בעיה שתיהיה חוצפן... אבל מעניין אותי לדעת מאיפה אתה מגיע למסקנה הזאת שזה פטיפון בגרושים כי זה ממש לא עלה לי גרושים רק הראש והמחט החדשים עברו את הכמה גרושים...וממש מעניין אותי לדעת איך צירפת אותי לסריאוטיפ הקטן שיש לך כנראה כלפי אנשים שרוצים להיכנס לתחום האנלוגי.. כל המטרה של הפורום הזה זה לתת את העזרה הראשונית לאנשים שאין להם ממש מושג אבל כנראה שיש להם את הרצון לדעת.. כי אם לא היה להם, הם כנראה לא היו פה...כבר ציינתי בפתיחת השירשור שרכשתי את הפטיפון בהתאמה מקסימלית לתקציב ו למרכיבי המערכת שברשותי ובידיעה שאצטרך להשקיע עליו הרבה זמן וזה גם חלק מהנאה... אז במקום לשפוט אנשים תמצא איפה אפשר כן לעזור בפטיפון שקניתי בכמה גרושים שמצאתי בכיס... יום טוב
וtruejoker אין לי בעיה שתיהיה חוצפן... אבל מעניין אותי לדעת מאיפה אתה מגיע למסקנה הזאת שזה פטיפון בגרושים כי זה ממש לא עלה לי גרושים רק הראש והמחט החדשים עברו את הכמה גרושים...וממש מעניין אותי לדעת איך צירפת אותי לסריאוטיפ הקטן שיש לך כנראה כלפי אנשים שרוצים להיכנס לתחום האנלוגי.. כל המטרה של הפורום הזה זה לתת את העזרה הראשונית לאנשים שאין להם ממש מושג אבל כנראה שיש להם את הרצון לדעת.. כי אם לא היה להם, הם כנראה לא היו פה...כבר ציינתי בפתיחת השירשור שרכשתי את הפטיפון בהתאמה מקסימלית לתקציב ו למרכיבי המערכת שברשותי ובידיעה שאצטרך להשקיע עליו הרבה זמן וזה גם חלק מהנאה... אז במקום לשפוט אנשים תמצא איפה אפשר כן לעזור בפטיפון שקניתי בכמה גרושים שמצאתי בכיס... יום טוב
זה שזה לא עלה גרושים , לא אומר שהוא לא שווה גרושים. אני מכיר את bsr , והיו לי פטיפונים רבים , וכשהקומפקט דיסק רק התחיל אמרתי שעדיין זה ל א זה, כשאני עזבתי את האנלוג , זה היה כשפטיפון כמו טכניקס 1200 עם ראש מובינג קויל של אורטופון , ועם ראש דנון 430 (אאל"ט ), לא עמד מול קומפקט דיסק היי אנד (לאותו זמן ). באותו זמן רק פטיפונים היי אנד כמו שהיה לאייל למשל, נתנו לקומפקט בראש . אבל אייל יודע להתעסק עם זה והפטיפון שלו הוא משהו .
ה bsr שלך , אז היה פטיפון כניסה זול , מה שקוראים לו היום מוצר מדבקה .
והרעיון היה להסביר לך שמה שתשמע לא מייצג בכלל את האנלוג , ואם לא משקיעים המון כסף , ממש לא כדאי להכנס לנושא הזה , זה אולי רומנטי , אבל מבחינת אודיו, כמעט כול קומפקט דיסק טוב חדש שתקנה היום , יהיה יותר טוב ברמות לעומת אנלוג פשוט .
אם רוצים אנלוג אזי צריך :
פטיפון ברמה גבוהה מאוד
זרוע מעולה (לפעמים יותר חשוב אפילו מהפטיפון , ראה את המקרה של rega )
לדעת לכוונן אותו בצורה אופטימלית (ולמרות שיש לי נסיון רב, אני עדיין לא יודע מספיק ואני נזקק למומחים , כך שזה לא טריוויאלי )
ראש מעולה
פונו סטייג' טוב
ותקליטים הדפסה מוקדמת שלא עברו רימאסטר , והם במצב מינט (וכמעט אף פעם לא הדפסה ישראלית )
ואז ורק אז אנלוג יעבור בדברים מסויימים את הדיגיטאל .
כול המקרים האחרים שנדונים כאן בפורום , זה פשוט בזבוז זמן וכסף טוב , שיכול היה להועיל לך יותר בחלקים אחרים של המערכת שלך
ה bsr שלך , אז היה פטיפון כניסה זול , מה שקוראים לו היום מוצר מדבקה .
והרעיון היה להסביר לך שמה שתשמע לא מייצג בכלל את האנלוג , ואם לא משקיעים המון כסף , ממש לא כדאי להכנס לנושא הזה , זה אולי רומנטי , אבל מבחינת אודיו, כמעט כול קומפקט דיסק טוב חדש שתקנה היום , יהיה יותר טוב ברמות לעומת אנלוג פשוט .
אם רוצים אנלוג אזי צריך :
פטיפון ברמה גבוהה מאוד
זרוע מעולה (לפעמים יותר חשוב אפילו מהפטיפון , ראה את המקרה של rega )
לדעת לכוונן אותו בצורה אופטימלית (ולמרות שיש לי נסיון רב, אני עדיין לא יודע מספיק ואני נזקק למומחים , כך שזה לא טריוויאלי )
ראש מעולה
פונו סטייג' טוב
ותקליטים הדפסה מוקדמת שלא עברו רימאסטר , והם במצב מינט (וכמעט אף פעם לא הדפסה ישראלית )
ואז ורק אז אנלוג יעבור בדברים מסויימים את הדיגיטאל .
כול המקרים האחרים שנדונים כאן בפורום , זה פשוט בזבוז זמן וכסף טוב , שיכול היה להועיל לך יותר בחלקים אחרים של המערכת שלך
אני אישית ממש לא רכשתי פטיפון כדי להתעלות על הסאונד של הקומפקט אלא בדיוק ההפך... רציתי לשמוע את אותם אלבומים אהובים בסאונד קצת אחר, לא ממש מוכר ולא בהכרח יותר טוב זה בעיקר עניין של טעם...אבל בעולם שבו הכל נהפך לדיגיטלי וגם הקומפקט כבר התחלף לסטרימר...יש צורך לחזור לצליל האנלוגי החם..לא סתם התחום קם לתחייה בתקופה האחרונה. ואני ממש לא חושב שרק פטיפון היי אנד יביא את התוצאה.. אין פה שום תחרות בין קומפקט לפטיפון או בין דיגיטלי לאנלוגי...ואני חייב לומר שאיני מכיר את bsr אז אני לא מתיימר לתת דעה על איכות המוצר אך במשך תקופה האזנתי לכל מותג שהיה בלוחות במסגרת תקציב של 1500 והוא התעלה מעל כולם... י
מה אתה קופץ? למה האזנת לו? אתה זה שנסעת עם המערכת שלך בין פטיפון לפטיפון כדי למצוא תסאונד שאתה אוהב? ראית מה יש מתחת ל"מכסה מנוע" מעבר ללייבל שאתה כל כך מכיר? שאלת בכלל איזה ראש, מחט,מנוע,רצועה הוחלפו לו? ממש פורום לשאול שאלות...ממש המבחן של המדינה בלמי יש יותר גדול
אולי אני לא מומחה גדול כמו כמה מחברי הפורום, אבל אני בתחום התקליטים מספיק שנים ועברתי הרבה ציוד.
לדעתי זה עניין של טעם. אין שום רע בלשמוע הדפסות ישראליות על bsr. גם צליל של מחרשה הוא חוויתי ושונה מכל מדיום אחר.
ובנושא הזה, עם האוכל בא התיאבון.
יש לי הרבה יותר כבוד והערכה למי שמשתמש במה שיש ברשותו בכדי ללמוד בעצמו מאשר למי שרץ לקנות לין סונדק ביחד עם חבילת התקליטים הראשונה שהוא קונה.
מה שאני לא מבין זה מה המוטיבציה של אנשים לזרוע שליליות ולנסות להוציא את הרוח מהמפרשים.
בן אדם הולך, מנסה, מתרגש, שואל.
לא נראה לכם? אל תגיבו.
רוצים 'לחנך' אותו? סבבה. תגידו שלדעתכם זה לא נחשב אנלוגי... אני ממש לא מסכים!
ועוד נקודה, הפטיפון היה לרב מוצר עממי ששווק בכל הרמות. רב רובם של האנשים החזיקו דגמים זולים ונהנו מהמוזיקה במשך עשרות שנים. בלי אודיופיליה בלי תאורי במה, עומק, פירוט ובלי למדוד את מרחק הרמקול מהקיר. חויית המוזיקה היתה, לדעתי, מהנה לאין שיעור מההיבט הפיזי והפסיכולוגי של המדיה הזו.
לדעתי זה עניין של טעם. אין שום רע בלשמוע הדפסות ישראליות על bsr. גם צליל של מחרשה הוא חוויתי ושונה מכל מדיום אחר.
יש לי הרבה יותר כבוד והערכה למי שמשתמש במה שיש ברשותו בכדי ללמוד בעצמו מאשר למי שרץ לקנות לין סונדק ביחד עם חבילת התקליטים הראשונה שהוא קונה.
מה שאני לא מבין זה מה המוטיבציה של אנשים לזרוע שליליות ולנסות להוציא את הרוח מהמפרשים.
לא נראה לכם? אל תגיבו.
ועוד נקודה, הפטיפון היה לרב מוצר עממי ששווק בכל הרמות. רב רובם של האנשים החזיקו דגמים זולים ונהנו מהמוזיקה במשך עשרות שנים. בלי אודיופיליה בלי תאורי במה, עומק, פירוט ובלי למדוד את מרחק הרמקול מהקיר. חויית המוזיקה היתה, לדעתי, מהנה לאין שיעור מההיבט הפיזי והפסיכולוגי של המדיה הזו.
אין לי בעיה שתחזור לצליל החם , אני רק חושש מאוד שאתה מהר מאוד תתאכזב .dz1988 כתב:אני אישית ממש לא רכשתי פטיפון כדי להתעלות על הסאונד של הקומפקט אלא בדיוק ההפך... רציתי לשמוע את אותם אלבומים אהובים בסאונד קצת אחר, לא ממש מוכר ולא בהכרח יותר טוב זה בעיקר עניין של טעם...אבל בעולם שבו הכל נהפך לדיגיטלי וגם הקומפקט כבר התחלף לסטרימר...יש צורך לחזור לצליל האנלוגי החם..לא סתם התחום קם לתחייה בתקופה האחרונה. ואני ממש לא חושב שרק פטיפון היי אנד יביא את התוצאה.. אין פה שום תחרות בין קומפקט לפטיפון או בין דיגיטלי לאנלוגי...ואני חייב לומר שאיני מכיר את bsr אז אני לא מתיימר לתת דעה על איכות המוצר אך במשך תקופה האזנתי לכל מותג שהיה בלוחות במסגרת תקציב של 1500 והוא התעלה מעל כולם... י...
ולגבי כך שבחנת מספר קנדידטים בתחום המחיר הזה והוא הכי טוב , אני לא ממש בטוח שיכולת לבחון , כי מה שבחנת היה בטח על מערכות שונות, כיוונים שונים וכו'
אני רק יכול לומר לך שתבדוק באינטרנט מה זה נוטינגהם אנלוג בתור פטיפון , ורק הוא הצליח לפני שני עשורים להשמיע את dark side of the moon יותר טוב מקומפקט . ובנתיים הקומפקט השתנה ללא הכר, אני לא ממש בטוח שהיום לעומת נגן טוב הוא יצליח לעשות זאת .
אז אני לא אומר שצריך לוותר על האנלוג , אני כן אומר שכדי להנות ממנו צריך פטיפון טוב מאוד , וחייבים לדעת לכווין אותו , ולשמור על התקליטים , ועוד הרבה דברים , שבסופו של דבר מתחילים להטריד , ואז אם לפטיפון יש ערך מוסף , יתכן ולא ימאס לך , אבל אם לא , אתה מהר תמאס בזה , ותחשוב שכול האנלוג זה חרטא אחת גדולה .
לא ברור לי אם אתה ממש יודע לכווין פטיפון (וזה דבר שחייבים להיות מקצוען בזה , ודי קשה ללמוד כמו שצריך ), ואם אתה מוכן לזה .
אז בנתיים תהנה , אבל אם ישבר לך , תידע מה באמת צריך לעשות כדי לתת לאנלוג סיכוי אמיתי
קודם כול , הדפסות ישראליות , אלא אם כן הם הדפסות ראשוניות (וזה בד"כ היה קשה להשיג גם אז ), רובם היו דרעק אמיתי גם אז . אני לא הסכמתי אף פעם לשים על הפטיפון שלי הדפסות ישראליות , הייתי ממתין עד שיביאו יבוא מחו"ל .buga כתב:אולי אני לא מומחה גדול כמו כמה מחברי הפורום, אבל אני בתחום התקליטים מספיק שנים ועברתי הרבה ציוד.
לא נראה לכם? אל תגיבו.
ועוד נקודה, הפטיפון היה לרב מוצר עממי ששווק בכל הרמות. רב רובם של האנשים החזיקו דגמים זולים ונהנו מהמוזיקה במשך עשרות שנים. בלי אודיופיליה בלי תאורי במה, עומק, פירוט ובלי למדוד את מרחק הרמקול מהקיר. חויית המוזיקה היתה, לדעתי, מהנה לאין שיעור מההיבט הפיזי והפסיכולוגי של המדיה הזו....
וזה לא לזרוע שליליות אלה פשוט לזרוע טיפה ריאליות לחלומות
המציאות הפשוטה היא שלא יעזור כלום , אבל איכות עולה כסף , ואם רוצים איכות סאונד אנלוגית שיכולה לתת חוויה שונה , זה לא bsr או כול פטיפון אחר ברמות האלו עם תקליטים ישראלים .
ל-dz1988 - אל תתיאש!!
אל תיקח קשה מידי את הביקורת. אתה בדרך הנכונה.
ול-truejoker- מה שעשית כאן נורא בעיני. מאיזה סיבה בעולם דיכאת כל כך את הבחור שמנסה את צעדיו הראשונים באנאלוג ?
פטיפון של נוטינגהם לבחור עם רסיבר קולנוע ביתי ורמקולים נחמדים ? כבר אין זכות קיום להנאה ממע' סטריאו אם לא משפריצים עליה עשרות אלפי שקלים? לדעתי אתה חייב לו התנצלות ובגדול. גם תוכן דבריך לא נכון במיוחד.
אפשר בהחלט להגיע לתוצאות משביעות רצון גם מפטיפון סביר עם ראש סביר בתנאי שהוא מכוון כהלכה.
לdz1988 - כוון היטב את הפטיפון, וודא שהרצועה תקינה ואפילו החלף אותה החדשה - סיפור לא יקר.
וודא שהמשקל מאחור מכוון לבין 1.5 גרם ל 2.0 גרם- רצוי 1.75 גרם לפי הגדרות היצרן.
בדוק את תקינות המחט ושלמותה במבט עם לופה/זכוכית מגדלת-ראה שהחרוט שלם ולא קטום.
ישנם עוד הרבה כיוונים שיש לעשות לראש הפטיפון - למיטב זכרוני יש מדריך (בעברית)לכיוון פטיפון באתר זה. יש עוד רבים באינטרנט באנגלית . צא ולמד-זה נושא חדש ומעניין. קח את הזמן ובצע את הכיוונים לאחר שהבנת היטב מה ואיך.
חזור ודווח לאחר ביצוע הכיוונים אם הבעייה עוד קיימת.
בהצלחה!!
ול-truejoker- מה שעשית כאן נורא בעיני. מאיזה סיבה בעולם דיכאת כל כך את הבחור שמנסה את צעדיו הראשונים באנאלוג ?
פטיפון של נוטינגהם לבחור עם רסיבר קולנוע ביתי ורמקולים נחמדים ? כבר אין זכות קיום להנאה ממע' סטריאו אם לא משפריצים עליה עשרות אלפי שקלים? לדעתי אתה חייב לו התנצלות ובגדול. גם תוכן דבריך לא נכון במיוחד.
אפשר בהחלט להגיע לתוצאות משביעות רצון גם מפטיפון סביר עם ראש סביר בתנאי שהוא מכוון כהלכה.
לdz1988 - כוון היטב את הפטיפון, וודא שהרצועה תקינה ואפילו החלף אותה החדשה - סיפור לא יקר.
וודא שהמשקל מאחור מכוון לבין 1.5 גרם ל 2.0 גרם- רצוי 1.75 גרם לפי הגדרות היצרן.
בדוק את תקינות המחט ושלמותה במבט עם לופה/זכוכית מגדלת-ראה שהחרוט שלם ולא קטום.
ישנם עוד הרבה כיוונים שיש לעשות לראש הפטיפון - למיטב זכרוני יש מדריך (בעברית)לכיוון פטיפון באתר זה. יש עוד רבים באינטרנט באנגלית . צא ולמד-זה נושא חדש ומעניין. קח את הזמן ובצע את הכיוונים לאחר שהבנת היטב מה ואיך.
חזור ודווח לאחר ביצוע הכיוונים אם הבעייה עוד קיימת.
בהצלחה!!
קודם כל, אתה זה שקפץ על truejoker שבסה"כ היה ריאליdz1988 כתב:מה אתה קופץ? למה האזנת לו? אתה זה שנסעת עם המערכת שלך בין פטיפון לפטיפון כדי למצוא תסאונד שאתה אוהב? ראית מה יש מתחת ל"מכסה מנוע" מעבר ללייבל שאתה כל כך מכיר? שאלת בכלל איזה ראש, מחט,מנוע,רצועה הוחלפו לו? ממש פורום לשאול שאלות...ממש המבחן של המדינה בלמי יש יותר גדול...
אני מכיר באופן אישי כמה וכמה BSR ופטיפונים פשוטים, הפטיפון הזה לא שווה יותר מ 300 שקל.
במקרה אני משפץ לבד את הפטיפונים שלי, אני יודע מה יש לכל אחד מתחת למכסה מנוע ומאיזה כדאי להתרחק.
לא צריך לשאול איזה ראש, אני רואה לבד. זה הראש הכי פשוט שיכול להיות, אורטופון אומגה אשר אפשר להשיג אותו ב ebay בעלות של 100 שקלים. בארץ אולי יגיע ל 200.
התופעה שתיארת יכולה להיות הרבה דברים. כבל אדמה שלא מחובר טוב, כבלי RCA שעשו את שלהם, זרוע לא מכוונת היטב, גובה המחט וכו'.
אף אחד לא ניסה לדכא אותך בלא להיכנס לתחום האנלוגי, להפך, בברכה.
רק שתדע להבא, שאלות שואלים לפני ולא אחרי. ואני לא מדבר על השאלות ששאלת, אלא על איזה מכשיר כדאי לקנות, מחירים וכו'
אם אתה מתיימר לומר שאתה מכיר את הדגם הספציפי הזה בטענה שהוא שווה לכל היותר 300 שקלים...אז כנראה שאותו בנאדם הציג בפניי סיפור בדיוני שהושקע על הפטיפון הזה מעל אלף שקלים והדגם הספציפי הזה הוא דגם יחסית מוביל ויכול להיות באמת שאין לי כרגע הבחנה בין סאונד טוב או לא טוב באנלוג ועבדו עליי בגדול.אני מכיר באופן אישי כמה וכמה BSR ופטיפונים פשוטים, הפטיפון הזה לא שווה יותר מ 300 שקל.
אני משפץ לבד את הפטיפונים שלי, אני יודע מה יש לכל אחד מתחת למכסה מנוע ומאיזה כדאי להתרחק...
.רק שתדע להבא, שאלות שואלים לפני ולא אחרי....
שים לב שלא ביקשתי מאף אחד בשירשור חוות דעת על הפטיפון הייתה לי רק שאלה לגבי אותה בעיה שמציקה לי שהתבררה כבעיה בכיול וברצועה וכרגע הסאונד של הגרוטאה נשמע מעולה. אין לי שום כוונה להרהר במומחיות של אף אחד מחברי הפורום אך יש צורה להביע דברים כלפי בנאדם שמעוניין להיכנס לתחום..
לא שאלתי לפני כי מספיק להסתכל קצת 2 דפים אחורה ולראות את אותן שאלות מאותם אנשים שרוצים בדיוק כמוני להיכנס לתחום וגם מהשנה שנתיים שאני קורא בפורום הגעתי למסקנה פשוטה מאוד.:אתה יכול לקבל כל חוות דעת שיש אך בסופו של דבר מה שיקבע זה אוזנייך בלבד ואני לקחתי את זה ויישמתי את זה בפועל..אז יכול להיות שעבדו עליי וכנראה שאינני מבין כלל בתחום..אך יש צורה לתת מענה על בעיה ואם כל כך צרם לך שאדם בפורום רכש פטיפון כל כך גרוע היית שולח לי הודעה בפרטי ומנסה אולי לבדוק מה המוצר שרכשתי ומה מרכיביו ומדוע תומחר לי בצורה לא הגיונית ואולי כדאי לי לדבר אם אותו מוכר "רמאי".אך שאין כל תוכן מבוסס להערה שלך אלא רק הצטרפות לחגיגה של החבר שהגיב לפניך. זאת לא צורה. אבל זה רק שתדע להבא
dz1988 היקר,
ברוך הבא לפורום ולעולם הפטיפונים והתקליטים!
אני מברך אותך בשם כל חברי הפורום ומאחל לך שעות של הנאה!
לדעתי, פטיפון של 300 ש"ח וערימת תקליטים של 10 ש"ח ליח' היא הדרך הנכונה והמהנה להכנס לתחום,
תמיד תוכל לשדרג ולהתקדם אם תרצה.
ברוך הבא לפורום ולעולם הפטיפונים והתקליטים!
אני מברך אותך בשם כל חברי הפורום ומאחל לך שעות של הנאה!
לדעתי, פטיפון של 300 ש"ח וערימת תקליטים של 10 ש"ח ליח' היא הדרך הנכונה והמהנה להכנס לתחום,
תמיד תוכל לשדרג ולהתקדם אם תרצה.
ברוך הבא לעולם התקליטים
אנחנו צריכים לשמוח על כל אחד שמצטרף.לעולמנו.אני מאחל לך הרבה הנאה בעתיד.
חבל רק ששילמת שכר לימוד גבוה מדי,ורכשת פטיפון זול מאד ולא איכותי במחיר של טורנס טוב.
זכור תמיד כי כחובב חדש עליך להיזהר מנוכלים ושקרנים.תמיד תתיעץ ותקרא לפני שאתה קונה.(יש המון חומר באינטרנט)
כיוונים תמיד תעשה אצל מומחה לעניין.יש לו מכשור ונסיון שלך אין.
תקליטים-בעיקרון תקפיד לרכוש מתוצרת ארהב,גרמניה ,הולנד או בריטניה.היום אין הבדלים כמעט בין תוצרת חוץ לתוצרת הארץ (כשמדובר ביד שניה)\
פונו סטייג' חשוב מאד.יש טובים ולא יקרים (פרוג'קט,קיימברידג',ונאד)
אל תרפינה ידיך.הפטיפון הבא יהיה טוב יותר וכן הלאה.אתה בתחילתו של מסע,מסע מופלא.
חבל רק ששילמת שכר לימוד גבוה מדי,ורכשת פטיפון זול מאד ולא איכותי במחיר של טורנס טוב.
זכור תמיד כי כחובב חדש עליך להיזהר מנוכלים ושקרנים.תמיד תתיעץ ותקרא לפני שאתה קונה.(יש המון חומר באינטרנט)
כיוונים תמיד תעשה אצל מומחה לעניין.יש לו מכשור ונסיון שלך אין.
תקליטים-בעיקרון תקפיד לרכוש מתוצרת ארהב,גרמניה ,הולנד או בריטניה.היום אין הבדלים כמעט בין תוצרת חוץ לתוצרת הארץ (כשמדובר ביד שניה)\
פונו סטייג' חשוב מאד.יש טובים ולא יקרים (פרוג'קט,קיימברידג',ונאד)
אל תרפינה ידיך.הפטיפון הבא יהיה טוב יותר וכן הלאה.אתה בתחילתו של מסע,מסע מופלא.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
נכנסת לעולם האנלוגי וזה מבורך מאוד,ואנחנו מאוד אוהבים פה פטיפונים.אבל,כמו שקודמים כאן ציינו,פטיפון של BSR הוא
לא כל כך התחלה אידאלית לתחביב הזה.פטיפון טוב(והוא ממש לא מחוייב להיות היי אנד מטורף) צריך להתחיל מרמה מסוימת,וה-BSR-ים למינהם לא נבנו מלכתחילה לכך.הראש שמותקן לך בפטיפון הוא דווקא ראש נחמד למי שמתחיל
את התחביב האנלוגי.אחרי שתבלה תקופה עם ה-BSR ותהנה ממנו,תוכל לשדרג לפטיפון טוב יותר,מיד פעם מופיעים
בלוחות טורנסים מצד אחד,או טכניקסים נחמדים מהצד השני,או פטיפונים יפניים נחמדים אחרים(שגם בהם יש דגמים לא איכותיים ודגמים טובים יותר).בקשר לתקליטים-לחנויות כמו "החור בשחור",שאני רוכש לא מעט כבוד כלפיהן על זה שהן
משמרות את חווית קניית התקליטים,יש נטייה למכור סחורה לא איכותית,"שנחרשה" תחת פטיפונים לא מכוונים בעבר ולמכור אותה לעיתים במחירים מופרזים.בדוק טוב בשבע עיניים ואוזניים מה אתה רוכש שם,ועיקר-לא לגעת בתקליטים מתוצרת הארץ,אלא אם אתה רוכש מוסיקה ישראלית בתקליטים כמובן,ששם אין אפשרות בחירה בתוצרת כמובן.אפשר
למצוא בחנות הזאת "מציאות " מידי פעם,אבל המחיר-בהתאם,וחייבים לנבור הרבה מאוד עד שמוצאים.בהצלחה.
לא כל כך התחלה אידאלית לתחביב הזה.פטיפון טוב(והוא ממש לא מחוייב להיות היי אנד מטורף) צריך להתחיל מרמה מסוימת,וה-BSR-ים למינהם לא נבנו מלכתחילה לכך.הראש שמותקן לך בפטיפון הוא דווקא ראש נחמד למי שמתחיל
את התחביב האנלוגי.אחרי שתבלה תקופה עם ה-BSR ותהנה ממנו,תוכל לשדרג לפטיפון טוב יותר,מיד פעם מופיעים
בלוחות טורנסים מצד אחד,או טכניקסים נחמדים מהצד השני,או פטיפונים יפניים נחמדים אחרים(שגם בהם יש דגמים לא איכותיים ודגמים טובים יותר).בקשר לתקליטים-לחנויות כמו "החור בשחור",שאני רוכש לא מעט כבוד כלפיהן על זה שהן
משמרות את חווית קניית התקליטים,יש נטייה למכור סחורה לא איכותית,"שנחרשה" תחת פטיפונים לא מכוונים בעבר ולמכור אותה לעיתים במחירים מופרזים.בדוק טוב בשבע עיניים ואוזניים מה אתה רוכש שם,ועיקר-לא לגעת בתקליטים מתוצרת הארץ,אלא אם אתה רוכש מוסיקה ישראלית בתקליטים כמובן,ששם אין אפשרות בחירה בתוצרת כמובן.אפשר
למצוא בחנות הזאת "מציאות " מידי פעם,אבל המחיר-בהתאם,וחייבים לנבור הרבה מאוד עד שמוצאים.בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 22/02/2013 13:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
dz1988- תקשיב, או תקרא, ותקרא\תקשיב טוב טוב למה שאני אומר לך. קראתי קצת את מה שכתבת ובתור אחד שמאווודד מנוסה בתחום:
לאוזניים שלנו, של בני אדם יש גבול למה שהן יכולות לקלוט. הן יודעות לשמוע רק אנאלוגי טבעי לחלוטין ולא תדרים מלוטשים דיגטלי.
מכול השנים מאז יצור הפטיפון, יוצרו אלפי סוגי פטיפונים מכול הצורות והצבעים של מיליון ואחד יצרנים והיו בלי סוף מוטציות בעולם האלקטרוניקה מאז ההגברה הלא חשמלית. אני לא אמשיך בסיכום הזה, כי זה יהייה בבלוג שאני אפרסם כאן בעתיד.
BSR או בלי הראשי תיבות- Birmingham Sound Reproducers היתה אחת החברות ליצור פטיפונים בברניגהם המובילות בעולם, כשבשנת שיא היצור-77' יצרה יותר מ-250 אלף יחידות בשבוע! שינויים בעולם האלקטרוניקה גרמו לזה שהם הרכיבו את המכשיר האחרון ב-85'.
לארץ הם הגיעו כקיטים עם החלק העליון-השסי, כשכאן הרכיבו להם את התיבות עץ. בין הייתר היה מפעל ברמת גן שנקרא "אמפר" שהרכיב להם תיבות מעץ וגם פלסטיק. אבל היו עוד. גם הפטיפונים של גרארד ההסטורית. מכול עשרות היצרניות בשוק הפטיפונים, הם נחשבו לפטיפונים של העמך עם מחיר מתאים ולא יקר כמו של ה"מוכנים" שהיו ליצרניות המפורסמות האחרות, והיו בין ההכי נפוצים בארץ. והם היו משולבים גם במערכות משולבות. חלקם מונעים רצועה וחלקם גלגל תנופה. הסטאנדרט (תקן) שלהם שונה מהיפנים והאמריקאים והיתה להם הפעלה יחודית משלהם. (אוטומאט וכו'). הם שרתו ועדיין הרבה מאוד חובבי מוזיקה שדווקא לא יקנו את הפטיפונים ההכי יקרים עם המגברי משכנתאות. ואני מדבר רק על הוינטג'. הם היו מכשירים אמינים, סוסי עבודה ונאמנים ועדיין. הפטיפון שלך צריך קצת שיפוץ, גירוז, רצועה, כיול, נקה אותו באהבה , תבריק אותו כמו שצריך ואם תצטרך טיפים אל תהסס, והוא ישרת אותך בנאמנות. לא לכולם בשנות ה-70' היה כסף לקנות את התפלצות הגברה והפטיפונים. בבתים היו מגברים די פשוטים בהרכבה מקומית, או מהיצרניות הגדולות עם הדגמים ההכי פשוטים, ותאמין לי, שיש להם אחלה של צליל שהאוזן שלך יודעת לתרגם.
כול מי שיגיד לך על BSR שהוא *** של מכשיר, זול, ובלה בלה בלה שלילי, או שיש לו אינטרס, זה לא לעניין. ומי שיגיד לך להחזיר אותו לזבל או שזרקת כסף, אז כנראה מי שלא מרים שקל, גם לא שווה שקל. בתור חובב גרארד וBSR מושבע אני יכול להגיד לך שכול אחד כזה שאני מוצא, מקבל שיפוץ ושידרוג ,כי זה היחס האישי שלי להסטורית התפתחות האלקטרוניקה הבידורית לדורותיה, ובמיוחד למכאניקה. היו לי עשרות גרארדים וBSR שהיו מחוברים למגברים ההכי פשוטים של אולטרווקס ושל S.G אלקטרוניקס , המרנצים הפשוטים ,פישר, קנווד שלא עולים על 50W לערוץ וכו' וכו' וכו', ותמיד נהנתי מהם. כי באיזה עוצמה אתה כבר שומע בבית?. הם יתנו לך צליל אנאלוגי חם ודינמי שמאוד תהנה ממנו. וביננו? אם תעצום עיניים ותשמע תקליט מכמה פטיפונים, בקושי תבחין בהבדל של מה מתנגן ממי. תאמין לי. כשאחי קנה מערכת של לין וארכם לפני 20 שנה בחנות שנקראה "סטראוטיפ" בירושלים, והוציא עליה את כול הקופת גמל שלו,( לא משנה שהמגבר התקלקל ונשלח לדנמרק לתיקון) הוכחתי לו את זה. ובסוף הם הרכיבו לו אותה בחלקים לפי השמיעה שלי. אז תהנה מה-BSR שלך, ושמור עליו כי יש לו חלק מכובד בהסטוריה של התפתחות האלקטרוניקה הבידורית הבייתית.
נ.ב.
אצלי יש BSR שהצלתי ממוות ושופץ בטירוף, והוא אחד החמודים שהיו לי הוא מעל 30 שנה, ומתנגן עליו האלבום המעולה האחרון של death cab for cutie ואני מזיל ריר על הצליל שרץ בבית. כייף.
לאוזניים שלנו, של בני אדם יש גבול למה שהן יכולות לקלוט. הן יודעות לשמוע רק אנאלוגי טבעי לחלוטין ולא תדרים מלוטשים דיגטלי.
מכול השנים מאז יצור הפטיפון, יוצרו אלפי סוגי פטיפונים מכול הצורות והצבעים של מיליון ואחד יצרנים והיו בלי סוף מוטציות בעולם האלקטרוניקה מאז ההגברה הלא חשמלית. אני לא אמשיך בסיכום הזה, כי זה יהייה בבלוג שאני אפרסם כאן בעתיד.
BSR או בלי הראשי תיבות- Birmingham Sound Reproducers היתה אחת החברות ליצור פטיפונים בברניגהם המובילות בעולם, כשבשנת שיא היצור-77' יצרה יותר מ-250 אלף יחידות בשבוע! שינויים בעולם האלקטרוניקה גרמו לזה שהם הרכיבו את המכשיר האחרון ב-85'.
לארץ הם הגיעו כקיטים עם החלק העליון-השסי, כשכאן הרכיבו להם את התיבות עץ. בין הייתר היה מפעל ברמת גן שנקרא "אמפר" שהרכיב להם תיבות מעץ וגם פלסטיק. אבל היו עוד. גם הפטיפונים של גרארד ההסטורית. מכול עשרות היצרניות בשוק הפטיפונים, הם נחשבו לפטיפונים של העמך עם מחיר מתאים ולא יקר כמו של ה"מוכנים" שהיו ליצרניות המפורסמות האחרות, והיו בין ההכי נפוצים בארץ. והם היו משולבים גם במערכות משולבות. חלקם מונעים רצועה וחלקם גלגל תנופה. הסטאנדרט (תקן) שלהם שונה מהיפנים והאמריקאים והיתה להם הפעלה יחודית משלהם. (אוטומאט וכו'). הם שרתו ועדיין הרבה מאוד חובבי מוזיקה שדווקא לא יקנו את הפטיפונים ההכי יקרים עם המגברי משכנתאות. ואני מדבר רק על הוינטג'. הם היו מכשירים אמינים, סוסי עבודה ונאמנים ועדיין. הפטיפון שלך צריך קצת שיפוץ, גירוז, רצועה, כיול, נקה אותו באהבה , תבריק אותו כמו שצריך ואם תצטרך טיפים אל תהסס, והוא ישרת אותך בנאמנות. לא לכולם בשנות ה-70' היה כסף לקנות את התפלצות הגברה והפטיפונים. בבתים היו מגברים די פשוטים בהרכבה מקומית, או מהיצרניות הגדולות עם הדגמים ההכי פשוטים, ותאמין לי, שיש להם אחלה של צליל שהאוזן שלך יודעת לתרגם.
כול מי שיגיד לך על BSR שהוא *** של מכשיר, זול, ובלה בלה בלה שלילי, או שיש לו אינטרס, זה לא לעניין. ומי שיגיד לך להחזיר אותו לזבל או שזרקת כסף, אז כנראה מי שלא מרים שקל, גם לא שווה שקל. בתור חובב גרארד וBSR מושבע אני יכול להגיד לך שכול אחד כזה שאני מוצא, מקבל שיפוץ ושידרוג ,כי זה היחס האישי שלי להסטורית התפתחות האלקטרוניקה הבידורית לדורותיה, ובמיוחד למכאניקה. היו לי עשרות גרארדים וBSR שהיו מחוברים למגברים ההכי פשוטים של אולטרווקס ושל S.G אלקטרוניקס , המרנצים הפשוטים ,פישר, קנווד שלא עולים על 50W לערוץ וכו' וכו' וכו', ותמיד נהנתי מהם. כי באיזה עוצמה אתה כבר שומע בבית?. הם יתנו לך צליל אנאלוגי חם ודינמי שמאוד תהנה ממנו. וביננו? אם תעצום עיניים ותשמע תקליט מכמה פטיפונים, בקושי תבחין בהבדל של מה מתנגן ממי. תאמין לי. כשאחי קנה מערכת של לין וארכם לפני 20 שנה בחנות שנקראה "סטראוטיפ" בירושלים, והוציא עליה את כול הקופת גמל שלו,( לא משנה שהמגבר התקלקל ונשלח לדנמרק לתיקון) הוכחתי לו את זה. ובסוף הם הרכיבו לו אותה בחלקים לפי השמיעה שלי. אז תהנה מה-BSR שלך, ושמור עליו כי יש לו חלק מכובד בהסטוריה של התפתחות האלקטרוניקה הבידורית הבייתית.
נ.ב.
אצלי יש BSR שהצלתי ממוות ושופץ בטירוף, והוא אחד החמודים שהיו לי הוא מעל 30 שנה, ומתנגן עליו האלבום המעולה האחרון של death cab for cutie ואני מזיל ריר על הצליל שרץ בבית. כייף.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
זניט,ברוכים הבאים לפורום( אגב,יופי של כינוי ויופי של תמונת פרופיל) יכול מאוד להיות,ואני בטוח שאתה מודע לכך (לפי סיגנון כתיבתך)
שבאותו המחיר או מעט יותר שבו הבחור קנה את ה-BSR הוא היה יכול לרכוש פטיפון טוב יותר.ובאשר לתקליטים עצמם-
אני בטוח שאתה יודע שהדפסות ישראליות לא נשמעות טוב על אף פטיפון..לא משנה אם הוא ישן/חדש או מחרשה או של נוטינהאם/מישל/לין.והזכרת את גארארד-כל חובבי הגאררדים למינהם מרחבי הרשת בד"כ אוהבים ומשמרים ומשפצים
את ה-301 וה-401 המפורסמים שלהם,ולא את הדגמים הזולים שלא נודעו באיכות שלהם.
שבאותו המחיר או מעט יותר שבו הבחור קנה את ה-BSR הוא היה יכול לרכוש פטיפון טוב יותר.ובאשר לתקליטים עצמם-
אני בטוח שאתה יודע שהדפסות ישראליות לא נשמעות טוב על אף פטיפון..לא משנה אם הוא ישן/חדש או מחרשה או של נוטינהאם/מישל/לין.והזכרת את גארארד-כל חובבי הגאררדים למינהם מרחבי הרשת בד"כ אוהבים ומשמרים ומשפצים
את ה-301 וה-401 המפורסמים שלהם,ולא את הדגמים הזולים שלא נודעו באיכות שלהם.
Vintage audio is a way of life