חיזוק אריחים בבניין

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים!
אני עומד לפני חתימת חוזה שכירות חדש, ואני מבין שיש ככונה לבצע עבודות חיזוק האריחים במעטפת הבנין. אני לא כל כך מבין מה זה אומר :( האם משמעות היא שלא ניתן לגור בבניין? כמה זמן עבודות כאלה עללות להמשך בבניין של 14 קומות?

תודה רבה

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #2 

דימה אהלן

חיזוק חיפוי חיצוני בבניין לא מונע אפשרות לגור בו
כדאי רק לדעת שירכיבו פיגומים כנראה בכל האזורים הרלוונטים
ובעיית נגישות חופשית של סכנת נפילת עצמיפ מגבוה
לוז- תלוי בקבלן שבועות עד חודשים מספר

דש
אפי

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

תודה על התגובה אפי!
אזורים הרלוונטיים זה בטח כל הבניין... כי יש ריצוף על כל הבניין...

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #4 

אני עברתי את זה לפני כמה חודשים:

כמה הערות:
א - המון אבק. חשוב לשמור על החלונות סגורים אחרת כשתחזור הביתה מהעבודה תגלה בית מוצף אבק
ב - רעש. אצלנו התחילו לעבוד מוקדם - אז צריך להיערך לרעש - לפי שיטת החיזוק (אצלנו הדביקו חיפוי חדש על הישן וקדחו ברגים פנימה)
ג- אצלנו כל השכנים החליטו שכדי לשמור על הבית (כיוון שכל הבית מוקף בפיגומים) כדאי לשכור שומר לתקופת השיפוץ בכניסה לבניין. בבניינים גדולים העלות לא גדולה מאד וכך לפחות הרגשנו טיפה יותר בטוחים מגניבות

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #5 

מחזק את קודמי - מנסיון בעבודה דומה שעשו בבניין בו אני עובד (עם ברגים), מדובר במטרד רעש לא קטן, וכמובן גם אבק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dima_vy פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

מדובר בבניין של 14 קומות, עם 6 דירות בקומה. אני לא יודע האם במצב כזה אני אשמע רעש אם עובדים ליד הדירה שממול, אפילו בקומה שלי, שהיא נמצא בצד השני של הבניין... ועדיין לא הצלחתי להבין כמה זמן עובדים בפועל ליד הדירה?

eyalron - איזה בניין אצלכם? כמה זמן נמשכו העבודות?

תודה רבה על התשובות שלכם!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #7 

אתה תשמע ועוד איך.
מדובר בקידוח בבטון עבור כל בורג. הויברציות מגיעות יפה מאוד כמעט לכל פינה בבניין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #8 

אצלנו 10 קומות, 4 דירות בקומה.
כמו שאמר pixies, שמענו הכל, כל קידוח. חלק מהרעש אגב מגיע דווקא מחיתוך האריחים עצמם באמצעות מסורים חשמליים.
כל הסיפור לקח אצלנו חודש וחצי.

מצד שני תלוי מאד מה השיטה שנבחרה אצלכם. אצלנו חיפו הכל מחדש על גבי האריחים הקיימים. יש מקומות שרק מורחים סוג של חומר ציפוי או דבק על הבניין ואז זה כמובן פחות מרעיש (אם כי, לדברי הקבלן אצלנו, הרבה פחות יעיל בטווח הארוך)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

יש לי נסיון בתחום

שליחה #9 

במקרה יש לי נסיון בעבודה בתחום, עבדתי בחיזוק אריחים במגדל העיר שליד המשביר לצרכן בירושלים
ו
את העבודה הזו עשינו בסנפלינג בלי פיגומים בגלל הגובה
אז
קח בחשבון שיש שני סוגי אריחים מוזאיקה וגדולים

מוזאיקה: יש לך מזל, כמעט בלי רעש (אלא אם צריך להוריד אריחים רופפים) אבל אבק יכול להיות בגלל שהדבק שמוזרק בין האריחים מוכן בדרך כלל במקום.
אריחים גדולים או אבן מנוסרת: כל אריח שיחוזק אומר לרוב קידוח בפטישון או בקונגו (המון רעש ואבק) וחיזוק בבורג ג'מבו, אפשר לחסוך בזמן העבודה ע"י בדיקה של כל אריח ואריח על ידי מהנדס שמסמן אותם אחד אחד כי לרוב לא כל האריחים חשופים לאותם תנאים ולכן חלקם לא צריכים חיזוק, במגדל העיר לדוגמא היה צד שלם שכמעט לא הצריך חיזוק.

דרך אגב
הדבקת אריחים חדשים על אריחים קיימים לא מומלצת, אם צריך חיזוק זה בגלל שיש סכנה שהדבק של האריחים לא יחזיק את המשקל שלהם, או שברזלים מחלידים שמתנפחים מתחתיהם גורמים להם ליפול, הדבקת אריחים נוספים עליהם רק תוסיף למשקל ואולי תעכב טיפה את התנפחות הברזל המחליד אבל בסופו של דבר רק תחמיר את הבעייה.

לגבי הרעש
אפשר בסוגי אריחים מסויימים להשתמש בחיתוך לא מכאני, מוזאיקה לדוגמא חותכים עם סכין יפאנית, ואריחים אחרים אפשר לחתוך עם להב יהלום או קרבורונדום ידני או עם להב מתגלגל מעט בדומה לזה שמשתמשים בו הזגגים אבל נמצא על מסילה מיוחדת.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”