המלצות על משחקי אינדי

דיונים על המשחקים עצמם, משחקי אונליין וכו'
שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #1 

בפורום הזה עסוקים, במידה רבה, במשחקים AAA, ולא נתקלתי (בתקופה האחרונה, בוודאי) בהמלצות או דיונים שעוסקים במשחקי אינדי. נכון, לרוב ה- production value במשחקים האלה לא עומד באותו סטנדרד כמו המשחקים שמפותחים או מופצים ע"י חברות הענק בתעשיה, אבל יש להם יתרון לא מבוטל - בזכות זה שההשקעה נמוכה יותר הם לא צריכים ללכת על בטוח והמפתחים מעיזים לנסות דברים חדשים. מי זוכר היום ש- portal נולד כמשחק אינדי (בשם Narbacular drop).

בקיצור, ענקי התעשיה, עם הכיסים העמוקים שלהם, יודעים יופי-יופי לייצר באז (שלא מעט פעמים אין לו כיסוי) שמהדהד גם בפורום הזה, ודווקא הסטודיואים הקטנים, שמעיזים לעשות משהוא ייחודי/אחר לא מקבלים פה חשיפה.
ויש אחלה-אחלה-אחלה משחקי אינדי בשנים האחרונות ששיחקתי ואני אשמח להמליץ, למתעניינים. ואם יש לכם המלצות - יאללה לשתף.

אני ראשון: נתקלתי היום במשחק הזה. נראה כמו טוויסט מעניין על portal דו מימדי שנקרא Gateways. לפי מה ש- RPS כותבים עליו נראה כמו 2D Platformer עם חידות מעניינות ולא טריביאליות בכלל.
נערך לאחרונה על ידי שלגון ב 10/08/2013 2:25, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73310
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3163 פעמים

שליחה #2 

אם אתה חובב של משחקי אינדי, אני מניח שכבר שמעת על הפרויקט הנפלא הבא:

http://www.humblebundle.com/

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

Huber כתב:אם אתה חובב של משחקי אינדי, אני מניח שכבר שמעת על הפרויקט הנפלא הבא:

http://www.humblebundle.com/
...
ודאי ודאי. וגם יצא לי לשחק ב-6 מהמשחקים המופיעים ברשימת הבאנדל החמישי. שלושה סיימתי, אחד אני עוד משחק.

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

שני משחקי אינדי עם פוטנציאל שיצאו לאחרונה:
Snapshot - פלטפורמר ל- PC עם חידות ומכניקה חדשה ומעניינת של... צילום. הנה ביקורת אוהד במיוחד.

ו- Mark of the Ninja - משחק התגנבות ב- 2D מבית היוצר של Shank, שיצא ל- Xbox (ויש שמועות שיצא גם ל- PC) שהביקורת מהללות.

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

וואו וואו וואו.
Valve לא נותנים לנו את הפרק הבא בעלילות ד"ר פרימן, אז בינתיים הקהילה דואגת שלא נשכח מאיפה הכל התחיל. קבלו את Black Mesa, מוד של Half Life 2 שהוא Total Conversion שמחזיר אותנו לעולם המשחק ששינה את הכל.

דרך מצוינת להתחיל את השנה החדשה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

שלגון, יש על זה כבר ת'רד פעיל:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 091#756091

ד"א, לדעתי הגרפיקה עדין מאוד מיושנת, מרגיש כמו משחק מלפני 6-8 שנים. אבל עדיין, קשה להגיד מילה רעה - הכל נעשה בהתנדבות ובחינם.

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

שני משחקים חדשים שיצאו ממש ממש עכשיו:
Torchlight II - משחק ההמשך ל- Torchlight המעולה. ARPG בסגנון דיאבולו. הביקורות משבחות, ויש הסכמה שזה משחק טוב יותר מהראשון. חלק מהמבקרים אהבו אותו יותר מדיאבלו 3.
Carrier Command: Gaea Mission - לוותיקים שביננו השם Carrier Command אמור להשמע מוכר. זה רימייק של ה- RTS הותיק שפותח ע"י בוהמיה (ARMA).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

Torchlight הוא משחק אינדי?

הראשון היה חביב, אם השני משתפר, אני בהחלט אבדוק אותו. ב IGN נתנו לו ציון טוב:

http://www.ign.com/articles/2012/09/21/ ... -ii-review

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Huber כתב:Torchlight הוא משחק אינדי?
...
זה לא שיש קריטריונים ברורים (שאני יודע עליהם) לקבוע אם משחק הוא אינדי או לא. במקרה הזה, איכות ההפקה של המשחק באמת מצוינת והתחושה היא של (כמעט) triple A title. זה סטודיו עצמאי שפיתח את המשחק (הסיפור פה). המשחק הראשון הוא אינדי מספיק בשביל להכלל ב- indie bundle האחרון (השישי במספר).

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

והפעם, במקום המלצה על משחק סרטון קצר של PBS שמציג את התעשייה וחשיבותה ככר פורה לחדשנות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

הבעיה היא שכ"כ התרגלנו לרמה מסויימת של הפקה, שמשחקי האינדי ברובם המכריע לא עומדים בצפיות הללו. לי אישית מאוד קשה ךשכנע את עצמי לנסות משחק שנראה כך:

https://www.google.com/search?hl=en&saf ... 20&bih=955

פה ושם יש משחקים יוצאי דופן שאו המשחקיות שלהם מפצה על כך או שהויזאליות שלהם כ"כ יוצאת דופן שאפשר להתעלם מזה, אבל לטעמי האישי רובם המכריע של משחקי האינדי פשוט לא שחיקים. מצד שני, לי שי כ"כ מעט זמן פנוי אישי שאני לא יכול להרשות לעצמי "להתנסות" כך שאני אישית מגביל את עצמי רק למשחקים מז'אנרים שאני אוהב ושקיבלו ממוצע ביקורות מאוד חיוביות.

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Huber כתב:הבעיה היא שכ"כ התרגלנו לרמה מסויימת של הפקה, שמשחקי האינדי ברובם המכריע לא עומדים בצפיות הללו. לי אישית מאוד קשה ךשכנע את עצמי לנסות משחק שנראה כך:

פה ושם יש משחקים יוצאי דופן שאו המשחקיות שלהם מפצה על כך או שהויזאליות שלהם כ"כ יוצאת דופן שאפשר להתעלם מזה, אבל לטעמי האישי רובם המכריע של משחקי האינדי פשוט לא שחיקים. מצד שני, לי שי כ"כ מעט זמן פנוי אישי שאני לא יכול להרשות לעצמי "להתנסות" כך שאני אישית מגביל את עצמי רק למשחקים מז'אנרים שאני אוהב ושקיבלו ממוצע ביקורות מאוד חיוביות.
...
חלילה אני לא טוען שכדאי/צריך לנסות כל משחק אינדי, בדיוק כמו שאני בטוח שלא כל משחקי ה- Triple AAA הם טובים. פשוט יש לא מעט משחקים מצוינים, שבגלל שאין מכונת שיווק משומנת שדוחפת אותם לא זוכים לחשיפה הראויה שמגיעה להם.
אם אתה אוהב משחקי מחשבה ולא שיחקת ב- SpaceChem - כדאי לך לנסות.
אם אתה אוהב פלטפורמרים עם דגש על חידות ולא שיחקת ב- Braid - כדאי כדאי לך לנסות.
אם אתה אוהב פלטפורמרים קשים/מאתגרים ומהירים שדורשים הרבה דיוק ולא שיחקת ב- Super Meat Boy - כדאי לך לנסות.
אם אתה אוהב משחקי adventure ולא שיחקת ב- Machinarium - כדאי לך לנסות.

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Stealth Bastard Deluxe

שליחה #13 

עוד אינדי מעניין שיצא לא מזמן: Stealth Bastard Deluxe. זה משחק התגנבות ב- 2D עם אלמנט של חידות (אני יודע, באנגלית זה נשמע יותר טוב). זה מסוג המשחקים שמענישים אתכם במוות על כל טעות, כמו ב-Super Meat Boy המצוין, אבל פיזרו נקודות שמירה בנדיבות כדי שזה לא יהיה מתסכל.
הביקורות נעות על הסקלה של חיוביות עד מתלהבות: http://www.metacritic.com/game/pc/steal ... ic-reviews.
וידאו ביקורת של המשחק:

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Papers Please

שליחה #14 

משחק חדש ומקורי לגמרי שרק יצא ובו אתה משחק פקיד הגירה שמחליט למי לאשר כניסה ולמי לא.
נושא רגיש בכל העולם ובעיקר אצלנו.
אתר המשחק: http://papersplea.se/
וידאו מוצלח שמדגים את המשחק עוד כשהוא היה ב- beta (הגרסה זמינה להורדה פה למי שרוצה להתנסות http://dukope.com/):

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

*bump* מזמן לא המלצתי פה על איזה משחק אינדי.
והפעם, משחק קטן, מכוער ועם game-play mechanics מוגבל ביותר. אבל את מה שהוא עושה - הוא עושה מ-ע-ו-ל-ה!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #16 

Huber כתב:הבעיה היא שכ"כ התרגלנו לרמה מסויימת של הפקה, שמשחקי האינדי ברובם המכריע לא עומדים בצפיות הללו. לי אישית מאוד קשה ךשכנע את עצמי לנסות משחק שנראה כך:

...
(Y) בידיוק זה.
שלגון - אתה צודק. צריך לתת למשחקים האלו יותר במה ויותר לסקר אותם ולדבר עליהם. אלו הם מנועי היצרתיות בתעשייה הזו. לחברות פיתוח והפצה ענקיות כבר אין ביצים לנסות ללכת לכיוונים חדשים. מנסים למזער סיכונים.
בגלל זה טוחנים כותרים שמוכרים המון שוב ושוב ושוב ושוב - כי מאד קשה היום להיות רווחי בתעשייה הזו.
רק תראו כמה סטודיואים גדולים נסגרים וכמה מפוטרים יש בחברות כאלה ואחרות. אפילו כותרים טובים שמוכרים די הרבה לא תמיד רווחיים מספיק כדי להניב רווחים לחברות - ראו מה שקרה עם TOMB RAIDER האחרון..

אני מאד מעריך משחקים חריגים וכאלה שלא זורמים עם הזרם ומציעים דברים קצת אחרת, אבל הבעיה היא שכבר אין לי כמעט זמן פנוי. בזמן הכל כך מצומצם שבו אני לא עובד או מתאמן אני בקושי מספיק לשחק. בקושי יש זמן למשחקי AAA מעולים שאני מת לשחק בהם אז לצערי הזמן שיש לי למשחקי אינדי פשוט לא קיים.

עד לא מזמן ולפני כמה שנים הייתי גם משחק במשחקים פחות מוכרים ופחות מוצלחים והייתי נהנה מזה. היום לצערי כבר אין את הזמן לזה. צריך לצמצם אפשרויות ולהתמקד רק בכאלו שממש ממש שווים את הזמן שלי..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

הם נראים פחות טוב, יש פחות production value אבל בטובים שבהם ה- gameplay לא נופל ולפעמים אפילו עולה על הטובים שבמשחקי ה- AAA.
אני בטוח שיש סרטים שאהבת שהפקתם עלתה 100,000,000 דולר ויש סרטים שעלו 10,000,000 דולר ואהבת. אותו דבר.

אם תספר לי איזה סוג משחקים אתה אוהב אני אוכל להמליץ. אני מבטיח לא לבזבז לך את הזמן. כולנו אנשים עסוקים.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #18 

אני חושב שהוא רק חצי אינדי, אבל tale of two brothers הוא אחד הטובים ששיחקתי בשנה האחרונה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #19 

שלגון,
אני אוהב כמעט כל ז'אנר של משחק. אני לא מקובע על משהו ספציפי..
נהנתי בטירוף ממשחקים כמו COMPANY OF HEROS בידיוק כמו שנהנתי מסדרת UNCHERTED וכמו שנהנתי ממאריו 64 ואחרים.
אין לי קבעון על סגנון מסוים - העיקר שיהיה טוב. מה שכן, בגלל מגבלות מסויימות (נקרא להם "מגבלת דירת רווקים ללא שולחן מחשב") אני נמנע באופן גורף מכל משחק המחייב שימוש במקלדת ועכבר ב PC.
משחקי אינדי (חלקם עדיין בהפקה מכובדת מאד) שמאד אהבתי מהשנים האחרונות: (לפחות אלו שקופצים לי כרגע לראש)
Machinarium
Limbo
Dead Nation
Journey
פה ושם נתקלתי במשחקים שנראו לי מגניבים מאד ששווים בהחלט את הזמן שלי, אבל בגלל שכבר הקצתי את הזמן הפנוי שלי למשחקים אחרים ויתרתי עליהם. אני תמיד עוקב אחרי כמעט כל מה שיוצא. אם אני אראה משהו ששווה את הזמן שלי תאמין לי שלא אשלול קניה שלו.. :wink:

*עריכה*
אולי שווה (וזה פונה ישירות אליכם המנהלים של הפורום הזה) לנעוץ את הדיון הזה בסטיקי. שכאן יהיה המקום לעדכן לגבי משחקי אינדי. אני חושב שזה ראוי להקצות לתת נושא הזה סטיקי ייעודי משל עצמו.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלגון פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

...גם לי ממש קל להמליץ לך על Brothers – A Tale Of Two Sons.
אם אני מבין נכון ואתה אוהב משחקי אקשן עם דגש על שליטה באמצעות controller אז אל תפספס את Mark of the Ninja Special Edition (משחק אקשן התגנבות ב- 2D) וגם Trine 2 - Complete Story (משחק אקשן עם חידות מבוססות פיזיקה).
אם אתה בעניין של משחקי מחשבה, אז Toki Tori 2 מהנה מאד ולמרות הסגנון הילדותי לכאורה הוא לא קל והחידות מספקות מאד - אחלה של משחק, במיוחד אם אתה completionist.

שלח תגובה

חזור אל “משחקים”