מאמר מעולה
תודה
הבנתי, אבל יש עוד הבדל בין המקרים.AK1 כתב: התכוונתי לסימנס ו-AEG כפי שהיו בעת ההחלטה לגבי ואגנר, לא כיום, והנאצים לא גרמו לואגנר ליהפך לסמל עבור כל העולם, רק כאן בחרו להתחבר לזה, וכך הלאה, אבל נראה לי שייש בעייתיות עמוקה יותר בכל התנהלות הדיון....
צר לי שכך אתה רואה את הדברים.AK1 כתב: נראה לי שאתה מנסה להציג את כל מה שאני אומר כפיספוס מוחלט וכ"לא נכון", ומנסה להראות שהדרך היחידה הנכונה להסתכל על הדברים היא הדרך הידועה. אולי אתה באמת אכן צודק והאמת כולה אצלך.
בזמן האחרון למדתי בדרך הקשה שייש גבול למידה שייש טעם להתווכח עם כאלה שיודעים את האמת, אז נראה לי שעדיף לעצור בנקודה זו....
Moco (משה?),moco כתב:הבנתי, אבל יש עוד הבדל בין המקרים.AK1 כתב: התכוונתי לסימנס ו-AEG כפי שהיו בעת ההחלטה לגבי ואגנר, לא כיום, והנאצים לא גרמו לואגנר ליהפך לסמל עבור כל העולם, רק כאן בחרו להתחבר לזה, וכך הלאה, אבל נראה לי שייש בעייתיות עמוקה יותר בכל התנהלות הדיון....
במקרה של ווגנר, מדובר בהחלטה רשמית של גוף ממלכתי, התזמורת הסימפונית הישראלית (וכמובן עוד גופים אחרים במימון ציבורי ), כך שהיה ויש מקום לדיון ציבורי בנושא.
במקרה של החרמת מוצרים מחברות מסוימות, מדובר בהחלטה אישית של כל צרכן כך שהנושא לא הגיע באופן טבעי לדיונים ציבוריים סוערים.
אומנם, באותן שנים ראשונות של המדינה, הרבה מאוד מאזרחי ישראל החרימו כל תוצרת גרמנית.
לא היה מצב שיכולת לשאול, גם בתקופה ההיא, "למה מחרימים את ווגנר אך לא את AEG" , כי תזמורת ייצוגית של ישראל לא עסקה ברכישת מכונות כביסה.
צר לי שכך אתה רואה את הדברים.AK1 כתב: נראה לי שאתה מנסה להציג את כל מה שאני אומר כפיספוס מוחלט וכ"לא נכון", ומנסה להראות שהדרך היחידה הנכונה להסתכל על הדברים היא הדרך הידועה. אולי אתה באמת אכן צודק והאמת כולה אצלך.
בזמן האחרון למדתי בדרך הקשה שייש גבול למידה שייש טעם להתווכח עם כאלה שיודעים את האמת, אז נראה לי שעדיף לעצור בנקודה זו....
כשיש דיון בין שני אנשים אז ברור שכל אחד מביע את דעתו ורואה את האמת שהוא יודע עליה.
לא טענתי שהאמת כולה אצלי, ומצד שני, איני מאשים אותך שאתה טוען שהיא אצלך.
ה"פספוס" שהתייחסתי אליו ואני עומד מאחוריו הוא די פשוט: תיארת בהרחבה כל מיני עובדות על ריכרד ווגנר האיש, וטענת בצדק שכמוהו היו עוד אנטישמים רבים בעולם, כולל יוצרים מפורסמים. הטענה שלי היא שאי השמעת יצירות של ווגנר בארץ, לא נובע מההיסטוריה האישית שלו בכלל, בעייתית ככל שתהיה, אלא מהמשמעות שהמוזיקה הזו קיבלה (ולא באשמתו) בתקופת השלטון הנאצי.
אתה יכול לקרוא לזה "האמת שלי", אך ברור שאני אביע את האמת שלי. להגיד אח"כ "יש גבול למידה שייש טעם להתווכח עם כאלה שיודעים את האמת" זו פשוט דמגוגיה שמציגה אותי באור לא נכון. האם אתה נוהג לדון רק עם אנשים שמסכימים איתך?...