שרשור תגובות: Darbee - קופסאת עיבוד התמונה - האם היא מהפכנית?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
סופגי,
לא הגעתי לאיציק לבחון את התמונה שלו, במבט על המסך אכן אהבתי את התמונה ואף ציינתי בפניו שעדיף ל"מכור כיליה לפני שהוא מוכר את הטלויזיה".. מאוד אהבתי את החדות ואת רמת השחור. מהנסיון הדל שלי עם טלויזיות הם היו מרשימים.
עם זאת לא בחנתי את התמונה לעומק. זאת לא הייתה מטרת הביקור שלי, באתי לשמוע את הרמקולים שהוא רכש.
לו הייתי בוחן את התמונה לעומק עם ציוד או לכל הפחות עם דיסק כיול, קרוב לוודאי שהייתי מגלה לא מעט דברים בכיוונים שלו שיש לתקן ברמה כזו או אחרת.
אתה פעם נוספת מפספס את הנקודה. אין כאן עניין בדוגמא ספציפית אלא בהסבר כוללני יותר.
למה אתה לא מצליח להבין שמשחק שרירותי עם הקונטרסט הוא שגוי?
לעומת זאת, אצל בני ביקרתי במטרה לבדוק את תוצאות כיול ה- ISF שביצעו עבורו על הקורו ומאוד מאוד התרשמתי. התמונה אצלו מצוינת!
רן
לא הגעתי לאיציק לבחון את התמונה שלו, במבט על המסך אכן אהבתי את התמונה ואף ציינתי בפניו שעדיף ל"מכור כיליה לפני שהוא מוכר את הטלויזיה".. מאוד אהבתי את החדות ואת רמת השחור. מהנסיון הדל שלי עם טלויזיות הם היו מרשימים.
עם זאת לא בחנתי את התמונה לעומק. זאת לא הייתה מטרת הביקור שלי, באתי לשמוע את הרמקולים שהוא רכש.
לו הייתי בוחן את התמונה לעומק עם ציוד או לכל הפחות עם דיסק כיול, קרוב לוודאי שהייתי מגלה לא מעט דברים בכיוונים שלו שיש לתקן ברמה כזו או אחרת.
אתה פעם נוספת מפספס את הנקודה. אין כאן עניין בדוגמא ספציפית אלא בהסבר כוללני יותר.
לעומת זאת, אצל בני ביקרתי במטרה לבדוק את תוצאות כיול ה- ISF שביצעו עבורו על הקורו ומאוד מאוד התרשמתי. התמונה אצלו מצוינת!
רן
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
לוגיסטית מסובך. אבקש מהחברים פשוט להעביר את הדיון לשם.
הדיון כאן הוא על ה-DARBEE ועל הביקורת של ה-DARBLET.
הדיון כאן הוא על ה-DARBEE ועל הביקורת של ה-DARBLET.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
רן, אם אהבת את התמונה המוצגת, ורק באמצעים טכניים אתה יכול למצוא מקור לשיפורים, אז זה מספיק לי.RanMoyal כתב:סופגי,
רן...
אני לא מחפש לרדוף אחר משהו שניתן לזהותו עם אמצעים טכניים, אני עדיין צופה עם זוג עיניים.
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
נראה לי שיותר פשוט לפתוח שרשור חדש על הדרבי, גם ככה כמעט כל השרשור הזה עוסק בכיולoferlaor כתב:לוגיסטית מסובך. אבקש מהחברים פשוט להעביר את הדיון לשם.
הדיון כאן הוא על ה-DARBEE ועל הביקורת של ה-DARBLET....
Sufgisufgi כתב:רן, אם אהבת את התמונה המוצגת, ורק באמצעים טכניים אתה יכול למצוא מקור לשיפורים, אז זה מספיק לי.RanMoyal כתב:סופגי,
רן...
אני לא מחפש לרדוף אחר משהו שניתן לזהותו עם אמצעים טכניים, אני עדיין צופה עם זוג עיניים....
אתה עקשן...
אגב, אתה לא צריך לרצות אותי
כל פעם שאתה רושם את זה רק מזכיר את חוסר ההבנה שלך לפני ועדיין
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Re: אצלי זה הפך את התמונה לחגיגה בעיניים.
בודאי שיש מכשירים כאלו לאודיו:shmliagdol1 כתב:לא מבין מדוע אחרים לא רואים הבדל או שינוי לטובה - אולי זה תלוי בסוג\גודל המסך , הנגן, הגדרות או כיול....
(ענין של טעם וראייה? יתכן)
בכל אופן, אצלי במסך של 110" לדעתי המכשיר הוא חובה.
לא מדמיין לוותר עליו.
הוסיף: פירוט, חדות, עומק , קונטרס ושחורים טובים יותר.
התמונה נקיה צלולה ופאנ'צית יותר
השינוי לטובה ובאופן מובהק.
חיפשתי חסרונות - לא מצאתי.
רק חבל שלא מפתחים מכשיר דומה שיטפל באופן דומה באודיו
סאונד בסטריאו וקולנוע ביתי: מפורט, עמוק, מדויק, מאוזן ובמה טובה יותר.
מאמין שלא מעט אודיופילים היו חוטפים מכשיר כנ"ל גם בעלות של פי 2 -3 ממחיר הדארבי....
החל מכפתור loudness דרך אקולייזר וכלה ב-room correction.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
Re: אצלי זה הפך את התמונה לחגיגה בעיניים.
shmliagdol1shmliagdol1 כתב:
רק חבל שלא מפתחים מכשיר דומה שיטפל באופן דומה באודיו
סאונד בסטריאו וקולנוע ביתי: מפורט, עמוק, מדויק, מאוזן ובמה טובה יותר.
מאמין שלא מעט אודיופילים היו חוטפים מכשיר כנ"ל גם בעלות של פי 2 -3 ממחיר הדארבי....
קיים מכשיר כזה לקולנוע בייתי שיהיה מפורט עמוק מדוייק . מאוזן עם במה מצויינת . תמצא אותו בכל חנות מתמחה איכותית .מה שנשאר לשלם ולהנות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אם שניהם אחלה, אז למה התוספת "צעצוע"?
מעבד וידאו של לומגן ב4000$ לא משנה את התמונה?
אם הוא לא משנה את התמונה אז מה כן הוא עושה? ממתג HDMI ב4000$?
האם גם על מעבד כזה היית כותב "צעצוע"?
זאת התבטאות שיפוטית, מתנשאת וביננו, מיותרת....
חברה, Lighten up! לקחתם את ההערה שלי יותר מדי ברצינות. לגבי ה Darbee, הגדרתי אותו "כצעצוע" פשוט מכיון שהוא לא בא לתקן בעיה, אלא כביכול "לשפר" את התוצר, ולכן מדובר על אפקט שתלוי בטעם אישי. אם אשווה את זה לעולם הבישול, זה כמו להוסיף תבלין חריף למנה שהמתכון שלה אינו כולל תבלין חריף. מישהו אמר שזה לא בסדר? אם זה טעים לכם, אחלה.ההערה של איתי במקרה הזה עוד יותר חמורה כי אני משוכנע שהוא היה מגיב מאוד בחריפות אם מישהו היה מביע עמדה על מוצר שהוא (איתי) ערך לו ביקורת מבלי בכלל לשמוע אותו.
צריך להעיר לו על כך ויפה שעה אחת קודם....
איתי,
אז כל מכשיר ו/או אלגוריתם שבא לשפר משהו בניגוד למכשיר שאמור לתקן בעיה, הוא בבחינת "צעצוע"?
אני אדבר עם קבוצת Harman , צריך לספר להם ש- Logic7 זה צעצוע.
וכמובן עם קבוצת Dolby ולהסביר להם ש- pro Logic 2 ודומיו הם צעצועים.
כמובן צריך גם לדבר עם סוני ואפסון , מיצובישי ופנסוניק על כך שהם משתמשים בצעצועים, סליחה בצמצמים דינמיים, במקרנים שלהם.
הרי כל הדברים הנ"ל לא באו "לתקן" בעיה אלא לשפר מוצר קיים.
הגדרה מעניינת.
רן
אז כל מכשיר ו/או אלגוריתם שבא לשפר משהו בניגוד למכשיר שאמור לתקן בעיה, הוא בבחינת "צעצוע"?
אני אדבר עם קבוצת Harman , צריך לספר להם ש- Logic7 זה צעצוע.
וכמובן עם קבוצת Dolby ולהסביר להם ש- pro Logic 2 ודומיו הם צעצועים.
כמובן צריך גם לדבר עם סוני ואפסון , מיצובישי ופנסוניק על כך שהם משתמשים בצעצועים, סליחה בצמצמים דינמיים, במקרנים שלהם.
הרי כל הדברים הנ"ל לא באו "לתקן" בעיה אלא לשפר מוצר קיים.
הגדרה מעניינת.
רן
ההתרשמות שלי כצופה מהצד היא בעיקר כזו, כן.opv כתב:זאת ההתרשמות שלך?דודיפלצת כתב:אני לא מבין למה כל בעלי המכשיר תוקפים את מקטרגיו.
יש לכם את המכשיר ואתם מרוצים ממנו? מצוין!
למה מפריע לכם כל כך שאחרים לא רואים הבדל?
אגב, אני לא ראיתי עדיין את מה שהוא עושה בכלל. אבל גם אם הייתי רואה, מפחיד אותי כבר להביע פה דעה....
ההתרשמות שלי היא שונה.
יש חלק מהאנשים שראו את השפעת המכשיר, אהבו לא אהבו ובזה נגמר הסיפור.
יש כאלה שלא ראו את המכשיר ובכ"ז מביעים דיעה.
ויש סוג שלישי, כאלה שלא קיבלו את השיפור שציפו לו והתחילו לבנות תאוריות שונות ומשונות לגבי הסיבה לכך.
אותו סוג שלישי גם קובע חוקים חדשים בוידאו, לפיו וידאו מכיילים לפי הטעם, צריך כיול למקרן אבל לא למסך.
הדארבי משפיע רק על מסכים שהם לא טובים מספיק ועוד תאוריות מכאן ועד הודעה חדשה....
נניח שיש מישהו מהסוג השלישי שממציא תיאוריות שונות ומשונות. שימציא, למי איכפת.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
דודיפלצת,
אם אני מצהיר משהו הזוי כמו " לק"ב אמיתי מספיק מגבר סטריאו דו ערוצי"
אתה לא חושב שמישהו יתקן אותי או לפחות יבקש הסבר לגבי ההצהרה התמוהה?
זה פורום מקצועי ואם מישהו מעלה טענות לא נכונות ראוי שיתקנו אותו.
למי איכפת? לכל מי שרוצה לנהל דיון טכני וללמוד דברים חדשים.
אם אני מצהיר משהו הזוי כמו " לק"ב אמיתי מספיק מגבר סטריאו דו ערוצי"
אתה לא חושב שמישהו יתקן אותי או לפחות יבקש הסבר לגבי ההצהרה התמוהה?
זה פורום מקצועי ואם מישהו מעלה טענות לא נכונות ראוי שיתקנו אותו.
למי איכפת? לכל מי שרוצה לנהל דיון טכני וללמוד דברים חדשים.
No place like home.......... Theater