עזרה בבקשה לגבי כיול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #41 

1shlomo כתב:Men היקר.
למה אתה מנהל דיאלוג ללא סוף עם istarmini?
הוא לא יגיד לך מילה טובה על פיוניר , לא על הצליל ולא על כיול RC .
הוא נעול על אונקיו, החל מ- 309 ועד 5009 והוא יגן עליהם בחירוף נפש, ולדעתו אונקיואים הכי טובים.
יש לך מוצרים ממותגים מעולים וקצת סבלנות אתה תהיה מרוצה.
...
שלמה שלמה לא צריך לקחת ללב את הנושא.

אולי אתה מגן בחרוף נפש על קופסאות אלקטרוניקה אני שומר זאת לטובת המשפחה.

מבחינתי כולם יכולים לרכוש פיוניר ,מזיז לי את הקצה של אתה יודע מה.

אבל ברגע ששואלים אותי שאלות ( ו men שואל המון :lol: :lol: וזה בסדר) אני עונה מה שאני חושב ומאמין בו.

לא טענתי שפיוניר לא טוב . כל שטענתי הוא שאני ורבים אחרים לא אוהבים את גוון הסאונד שלו בדיוק כמו שיש רבים וטובים שלא אוהבים את אונקיו,דנון ,ימאהה,מרנץ וכו... אי אפשר להתוכח על זה אני בטוח שאתה מבין ,נכון?

אני גם בטוח שאתה מבין שעל איכות ה rc של הפיוניר לעומת האודסי ,שנמצא בדנון,אונקיו,מרנץ nad ניתן להתוכח , נכון?

מה שאודסי עושה בלחיצת כפתור הפיוניר אולי יעשה לאחר סיום לימודים בטכניון, של המשתמש המצוי .
הפיוניר לא מטפל בתדרים של מתחת ל 63hz זו לא המצאה שלי.

ולסיום עדין לא ענית לשאלה למה אתה חושב שלא כדאי להשקיע במערכת כיול חיצונית טובה? אתה כמובן לא חייב לענות ,לשיקולך. (f)

1shlomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 171 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #42 

חכה אני יענה לך יותר מאוחר אני בנהיגה

men פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #43 

מתחיל להיות מעניין ומותח :D

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #44 

1shlomo כתב:חכה אני יענה לך יותר מאוחר אני בנהיגה
...
סע בזהירות (f)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #45 

אני לא מגן בחירוף נפש על אף חברה. הלוואי , אם הייתי יכול לקבל כמה אחוזים על מילים טובות הייתי שמח...

ובכל זאת , טיפול 63HZ ומטה או לא , אודיסי טוב יותר ? אולי.

עדיין בקולנוע לא שמעתי ברמה שאני שומע עם פיוניר. נקודה סוף.

( ושמעתי הרבה רסיברים כגון - אונקיו 608 , 809 , 3008 - ימהה 2067 )

אם לדבר על מינוסים באונקיו - קראתי המון ביקורות שליליות על אמינות הרסיברים שלהם.. מבעיות התחממות למיניהן
ועד קריסה טוטאלית של רסיברים לאחר זמן לא ארוך של שנתיים שלוש ).
מבחינת כוח דחיפה , אין מה לעשות. פיוניר עולה על כל המתחרות וזה נבדק. בעיקר בדגמי ה ICE POWER.
OSD - פיצ'ר נחמד אבל לא ממש קריטי. זה שיש כיול על המסך זה מה שחשוב. מה ייתן לי OSD ? אני צריך להתעסק
באמצע הסרט עם טרבל ובאס ? למה בדיוק ?!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #46 

LiorShap כתב:אני לא מגן בחירוף נפש על אף חברה. הלוואי , אם הייתי יכול לקבל כמה אחוזים על מילים טובות הייתי שמח...

ובכל זאת , טיפול 63HZ ומטה או לא , אודיסי טוב יותר ? אולי.

עדיין בקולנוע לא שמעתי ברמה שאני שומע עם פיוניר. נקודה סוף.

( ושמעתי הרבה רסיברים כגון - אונקיו 608 , 809 , 3008 - ימהה 2067 )

אם לדבר על מינוסים באונקיו - קראתי המון ביקורות שליליות על אמינות הרסיברים שלהם.. מבעיות התחממות למיניהן
ועד קריסה טוטאלית של רסיברים לאחר זמן לא ארוך של שנתיים שלוש ).
מבחינת כוח דחיפה , אין מה לעשות. פיוניר עולה על כל המתחרות וזה נבדק. בעיקר בדגמי ה ICE POWER.
OSD - פיצ'ר נחמד אבל לא ממש קריטי. זה שיש כיול על המסך זה מה שחשוב. מה ייתן לי ODS ?? אני צריך להתעסק
באמצע הסרט עם טרבל ובאס ? למה בדיוק ?!
...
אתה לא מפסיק לקחת את הענין אישית אה?

את הנקודות והפסיקים תשאיר בבית זה משדר לחץ :)

אני מכבד את דעתך שאתה אוהב את התוצאה הסונית של הפיוניר. יש כמוך מליונים וישנם לא פחות מליונים שאוהבים חברות אחרות כמו דנון ,מרנץ ותתפלא אפילו אונקיו.
אני גם מכיר כאלו שחושבים שה ice פשוט זוועה , חלקם אפילו כותבים בפורום זה.
אני מכיר כאלו שהחזירו את ה 85 לחנות יותר מהר ממה שאתה חושב.

אבל זה לא אומר כלום אתה מבין,פשוט כלום כל אחד והאוזן שלו ופה אפשר לשים נקודה.

לא ברור לי למה אתה שם סימן שאלה לגבי האודסי? ( וזה ממש לא קשור לאונקיו , כן)
האם אתה לא מסכים שהוא טוב יותר מה rc של הפיוניר?

האם אתה לא מסכים ש rc שלא יודע להתעסק עם תדרים נמוכים מ 63hz לא ממש נחשב איכותי לעומת כאלו שיודעים?

לגבי אמינות המכשירים של אונקיו, פה אני מסכים איתך וגם אני קראתי את הדיווחים ומתרשם בדיוק כמוך שיש בעיה ( אתה רואה שאני לא מגן בחרוף נפש :lol: :lol: ) .אישית לא נתקלתי בבעיה אבל אני בהחלט מסכים שיתכן שהיא קיימת.

לגבי ה osd אתה בטח תסכים איתי שלא כל התכנים מוקלטים באותה רמה. יש כאלו שמדגישים יותר גבוהים ויש שפחות ואותו הדין לגבי הנמוכים.
זה מאוד שימושי שבמהלך סרט אתה יכול בלחיצת כפתור לקבל גישה לתפריט הסאונד והתמונה ברסיבר ולבצע שינויים לפי טעמך ולאחר כיבוי הרסיבר והדלקתו מחדש הכיול המקורי נשמר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #47 

חברים יקרים

אני רוצה להתוודות שלא הייתה לי כוונה להדליק את המדורה מחדש.

לא חשבתי שנגיע שוב למקום הזה ולכן אני פורש מהשרשור לפני שהוא יגיע למקומות לא רצויים.

מאחל לכל אחד להנות ממה שבחר. (f) (f)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

אין ביניינו ויכוח , והסימני פיסוק זה משהו שלמדתי מזמן. קצת קשה לי לכתוב ללא, סורי.

ותאמין לי אני האחרון שלוקח את זה אישית... :) אין לי ולא היה לי דבר עם פיוניר עד לפני כמה חודשים שרכשתי אחד.
דווקא הייתי מאוד סקפטי בעניין פיוניר , ברכב למשל תמיד אני מעדיף קלריון או אלפיין. תתפלא.. :D

OSD זה פיצ'ר נחמד ולא יותר מכך. לכוון קצת סאונד ותמונה לעיתים נדירות שצריך אפשר גם על המסך הנפלא והברור
שיש על הרסיבר. זה באמת לטעמי פיצ'ר זניח.

לגבי הכיול אני מסכים איתך שלרוב גם מחוץ למדינת הקודש מהללים את האודיסי XT32. ( לא דיברתי על האודיסי
בעניין אונקיו , דיברתי באופן כללי.) הדיון פה הוא על אונקיו ואתה זה שמעלה הבדלים לטובתו להבדיל ואני לא אצטט.

ודבר אחרון , אני ממש מסכים איתך שלא כל אחד חייב לאהוב ICE או פיוניר לצורך העניין , וזה מה שיפה בכל העניין.

כל אחד עם אמונתו יחיה , וכל בחירה היא טובה. אין פה מנצח וטוב שכך.

נ.ב - אין לך מה לפרוש , שום דבר לא נאמר פה שלא לעניין. אני מכבד כל דעה ואני מקווה שגם כך אחרים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #49 

LiorShap כתב:אין ביניינו ויכוח , והסימני פיסוק זה משהו שלמדתי מזמן. קצת קשה לי לכתוב ללא, סורי.

ותאמין לי אני האחרון שלוקח את זה אישית... :) אין לי ולא היה לי דבר עם פיוניר עד לפני כמה חודשים שרכשתי אחד.
דווקא הייתי מאוד סקפטי בעניין פיוניר , ברכב למשל תמיד אני מעדיף קלריון או אלפיין. תתפלא.. :D

OSD זה פיצ'ר נחמד ולא יותר מכך. לכוון קצת סאונד ותמונה לעיתים נדירות שצריך אפשר גם על המסך הנפלא והברור
שיש על הרסיבר. זה באמת לטעמי פיצ'ר זניח.

לגבי הכיול אני מסכים איתך שלרוב גם מחוץ למדינת הקודש מהללים את האודיסי XT32. ( לא דיברתי על האודיסי
בעניין אונקיו , דיברתי באופן כללי.) הדיון פה הוא על אונקיו ואתה זה שמעלה הבדלים לטובתו להבדיל ואני לא אצטט.

ודבר אחרון , אני ממש מסכים איתך שלא כל אחד חייב לאהוב ICE או פיוניר לצורך העניין , וזה מה שיפה בכל העניין.

כל אחד עם אמונתו יחיה , וכל בחירה היא טובה. אין פה מנצח וטוב שכך

נ.ב - אין לך מה לפרוש , שום דבר לא נאמר פה שלא לעניין. אני מכבד כל דעה ואני מקווה שגם כך אחרים.
...
ליאור חזרתי לשניה :)

לגבי ה osd לי זה לא זניח. כשאני יושב כ 5 מטר מהפרוססור/רסיבר אני לא יכול לתפעל אותו ממרחק כזה במהלך צפיה בסרט כי הצג פשוט קטן.
כהתפריט מוצג בגדול על מסך של 106 אינץ זה פשוט נוח וכיף. בשניות אני משנה פרמטרים ,במידת הצורך וממקסם את הסאונד של אותו כותר.

יאללה תהנו (f)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

יואב , אל תחזור לשניה ואל תלך לשום מקום.. אם הכל היה פה פוצי מוצי אתה צודק לא הייתי נכנס לפה בחיים.. :lol:
מה יש ? קצת חילוקי דעות ונסגור את הפורום. בשביל מה הוא קיים אם לא לשתף דעות מנוגדות...

בכל מקרה אני מסכים איתך שבמרחקים כמו אצלך ה OSD חשוב. חשבתי רק על התחת של עצמי במרחק של 2.5 מטר.
:D

אבל בחיאת , לפיוניר יש 6 מקומות לשמירת כיולים , אל תשכח שאפשר לשמור כיול אחד "בהיר יותר עם באס מופחת , כיול
אחר במצב הפוך וכו'.. כך שבאמת בלחיצת כפתור אתה מגיע לכיול שתוכנן מראש על פי טעמך באותו כותר.

שיהיה לכולם בכיף
(f)

1shlomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 171 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #51 

istarmini פרשת מהשרשור? חבל :wink:
דווקא הלכתי לאכול הרבה תרד כי יש לי הרבה סבלנות לויכוחים איתך :P

dimmer2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

הכיול של פיוניר

שליחה #52 

אני לא מסכים עם האמרות שמערכת הכיול של פיוניר "נחותה" כי היא לא, והיא גם לא מתקרבת לשם.
לי אישית יש לא מעט בעיות עם פיוניר אבל יותר "בגוף הסרט" ז"א אני אישית לא מתחבר לאופי הסאונד ה"שפיצי" שלהם בקולנוע, יש רבים וטובים שמאוד אוהבים את סוג הסאונד הזה, אני לא שם.

הכיול:
מסכים שמערכת הכיול בפיוניר ברגע שהיא באה ומופעלחת באופן אוטומט, היא עושה לא מעט שגיעות (לפעמים גם פאטאליות-כמו זיהוי היפוך פאזות שלא בצדק, שגיעות במרחקים בסיסיים, הגדרות של רמקולים שהם full range כרמקולים קטנים לווינים, עקומות גרועות מאוד)
אמנם בהמשך למאמריו של יוסי הרי, פיוניר נותנת לא מעט כלים ידניים "לשפץ" את הסאונד, צריך הרררררררבה סבלנות, צריך הרררררררבה ידע בשביל להוציא סאונד "מאוזן".
ה-LX90 למשל כאשר הוא מכויל היטב ויצא לי להיות בסשן כזה כאשר הוא כויל היטב והיה בהחלט מאוזן, והייתה לי חוויה קולנועית מהטובים ששמעתי :!:

לצערי לפחות לאוזניי, פיוניר ללא כיול "מבוקר" וללא כיול יותר מהבסיסי, הוא נשמע "רחוק מהמציאות", מאוד מפורט (יתר על המידע מה שגורם להשטחת הסאונד ללא תחושת עומק כלל), מאוד תוקפני IN YOUR FACE מובהק.
בכדאי להגיע לעדינות ולרוך בפיוניר, רצוי להביא איש מקצוע (או לפחות אחד בעל אוזניים טובות ו"פתוחות" :wink: ).

אוהבים לתת את אונקיו כמתחרה עיקרי מול פיוניר(בסדרי הגודל האילו של ה"מותגים"), נכון ובצדק אמנם הכל מונח ע"פ טעם אישי, אבל לטעמי אונקיו נשמעים קצת יותר "מאוזנים" בתחום המיד והגבוהים ומעניקים ספקטרום טונאלי טוב יותר.
כנ"ל DENON ואפילו ימאהה.
פיוניר "מודגשים וצבועים מידי". ומצריכים טיפול לא קטן כדי שישמעו "פסדר".

גוון הסאונד בין ה-LX90 ל-LX85/83 שונה מאוד גם ללא כיול, ה-90 הרבה יותר "בשרני" ומאוזן לטעמי.
אך מצריך טיפול כיולי/אקוסטי מחמיר.

יום טוב לכולם (f)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: הכיול של פיוניר

שליחה #53 

dimmer2 כתב: לי אישית יש לא מעט בעיות עם פיוניר אבל יותר "בגוף הסרט" ז"א אני אישית לא מתחבר לאופי הסאונד ה"שפיצי" שלהם בקולנוע, יש רבים וטובים שמאוד אוהבים את סוג הסאונד הזה, אני לא שם.

ה-LX90 למשל כאשר הוא מכויל היטב ויצא לי להיות בסשן כזה כאשר הוא כויל היטב והיה בהחלט מאוזן, והייתה לי חוויה קולנועית מהטובים ששמעתי :!:

גוון הסאונד בין ה-LX90 ל-LX85/83 שונה מאוד גם ללא כיול, ה-90 הרבה יותר "בשרני" ומאוזן לטעמי.

(f)
...
אתה סותר את עצמך לא פעם ראשונה. מוזר...

ולהשוות רסיבר ברמת מחיר 30K לרסיברים באיזור 10-15K זה לא הוגן.

dimmer2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

Re: הכיול של פיוניר

שליחה #54 

LiorShap כתב:
dimmer2 כתב: לי אישית יש לא מעט בעיות עם פיוניר אבל יותר "בגוף הסרט" ז"א אני אישית לא מתחבר לאופי הסאונד ה"שפיצי" שלהם בקולנוע, יש רבים וטובים שמאוד אוהבים את סוג הסאונד הזה, אני לא שם.

(f)
...
אתה סותר את עצמך לא פעם ראשונה. מוזר...

ולהשוות רסיבר ברמת מחיר 30K לרסיברים באיזור 10-15K זה לא הוגן.
...
ליאור היקר
איכן סתרתי עצמי :?:

לטעמי כיול מקצועי הוא כלל חובה בתוצאה הסופית של פיוניר, כולל ה-90.
אמנם כמכשיר ה-90 מוצלח יותר מה-83/85 בגוון הסאונד גם ללא כיול אך עדיין מצריך טיפול לא קטן בכלל 8)
והייתי נוכח בסשן של ה-90 לפני ואחרי וחוותי "סאונד של קולנוע" עם ה-90 לאחר טיפול קפדני.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”