מעשה נבלה ברשת גרג קפה -פתרון:פניה לרשות המיסים שתחקור חשד לפלילים
-
זורו44
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
הבן שלי בכיתה י"א עובד כמו חלק מחבריו לשכבה כ2-3 ערבים ברשת גרג קפה,בתור מלצר.
תלוש עבור 6 החודשים האחרונים ,כמובן לא נופק ,היות ומידי סיום משמרת מקבל את חלקו היחסי
לפי כמות הטיפים הכוללת של המלצרים במשמרת.יוצא לו לעבור את שכר המינימום ברוב הימים.
הערב חזר עם פנים נפולות,כמו אחד שחרב עולמו.הסיבה:הוא נקנס ב15 שקלים סכום סמלי בידיי
אחראית המשמרת בעוון התרשלות.
ההתרשלות היתה שבגללו 3 סלטי טונה נזרקו לפח.ההזמנה מהשולחן מהסועדים היתה 3 סלטי טונה
ללא שמן ווירק ירוק ,והוא העביר למטבח הזמנה של 3 סלטים עם טונה ושמן ,וירק ירוק.
לא מספיק שרשת גרג לא משלמת עבורו כל בטוח,ושכר מכיסה בצינורות רשמים ,היא עוד מעזה
לקנוס ילד בכיתה י"א ,שלומד איך מתנהל עולם עבדות. הריי יש ביקוש רב למלצר בגרג,ופתיחת
פה שלו לטעון טעוניו,מרמזת לו את סוף דרכו ,בעבודה שהשיג במו ידיו.
כמובן שאני לא מעודד את העיסוק שלו במלצרות בתקופת הלימודים,אך נכנעתי לו בזכות ההישגים הלימודיים הגבוהים
והרצון שלו לממן את רישיון הנהיגה ושאר תענוגות .
עריכה:
פניתי בכתב לרשות המיסים.
תלוש עבור 6 החודשים האחרונים ,כמובן לא נופק ,היות ומידי סיום משמרת מקבל את חלקו היחסי
לפי כמות הטיפים הכוללת של המלצרים במשמרת.יוצא לו לעבור את שכר המינימום ברוב הימים.
הערב חזר עם פנים נפולות,כמו אחד שחרב עולמו.הסיבה:הוא נקנס ב15 שקלים סכום סמלי בידיי
אחראית המשמרת בעוון התרשלות.
ההתרשלות היתה שבגללו 3 סלטי טונה נזרקו לפח.ההזמנה מהשולחן מהסועדים היתה 3 סלטי טונה
ללא שמן ווירק ירוק ,והוא העביר למטבח הזמנה של 3 סלטים עם טונה ושמן ,וירק ירוק.
לא מספיק שרשת גרג לא משלמת עבורו כל בטוח,ושכר מכיסה בצינורות רשמים ,היא עוד מעזה
לקנוס ילד בכיתה י"א ,שלומד איך מתנהל עולם עבדות. הריי יש ביקוש רב למלצר בגרג,ופתיחת
פה שלו לטעון טעוניו,מרמזת לו את סוף דרכו ,בעבודה שהשיג במו ידיו.
כמובן שאני לא מעודד את העיסוק שלו במלצרות בתקופת הלימודים,אך נכנעתי לו בזכות ההישגים הלימודיים הגבוהים
והרצון שלו לממן את רישיון הנהיגה ושאר תענוגות .
עריכה:
פניתי בכתב לרשות המיסים.
נערך לאחרונה על ידי זורו44 ב 12/06/2012 14:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- anin17
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 136
אם העבודה ללא תלוש נעשתה בסניף הנמצא בבעלות זכיין של רשת גרג קפה יש מקום לסייג את הדברים ולא להאשים את הרשת שרוב הסיכויים אינה מודעת לתנאי העסקה החריגים.
מדבריך עולה כי הסניף עובר על מספר חוקים של משרד התמ"ת האחראי לאכיפת הנושא. לפי דעתי יש מקום להתלונן ולו בגלל שמועסקים במקום בני נוער ללא ביטוח כחוק.
מדבריך עולה כי הסניף עובר על מספר חוקים של משרד התמ"ת האחראי לאכיפת הנושא. לפי דעתי יש מקום להתלונן ולו בגלל שמועסקים במקום בני נוער ללא ביטוח כחוק.
- roypeles
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
מעניין באיזה סניף.
אני מזמן מחקתי את הרשת הקלוקלת הזאת. הזכיינים שחוסכים בכל דבר ולא אוהבים לעבוד. איפה נשמע שברוב הסניפים בתשע וחצי בערב המטבח סגור?
אני מזמן מחקתי את הרשת הקלוקלת הזאת. הזכיינים שחוסכים בכל דבר ולא אוהבים לעבוד. איפה נשמע שברוב הסניפים בתשע וחצי בערב המטבח סגור?
-
זורו44
-
- חבר מכור קשה

מדובר בקריון.
ברור לי שמדובר בהפרה בסיסית של חוקי עובד.
הרשעות או האווילות בקניסת עובד קטין,בשל כתיבת הזמנה משולחן לא תקנית,זאת שערוריה.
כבר ביקשתי מימנו לוותר על התענוג לעבוד בגרג בתנאי העבדות והניצול האלה,ונחפש יחד אלטרנטיבה
נוספת למימון רשיון הנהיגה.
צר לי אם אלו תנאי ההעסקה של בני נוער-סטודנטים בתנאים אלו.
תמוה לי אם מנכל הרשת מודע או תומך בתנאי עבודה אלו ,ואם הלקוחות בגרג
יודעים שאותו מלצר שמשרת אותם,עלול לשלם מכיסו הפרטי כאשר יקליד הזמנה של
סלט ירוק בלי ירוק.
ברור לי שמדובר בהפרה בסיסית של חוקי עובד.
הרשעות או האווילות בקניסת עובד קטין,בשל כתיבת הזמנה משולחן לא תקנית,זאת שערוריה.
כבר ביקשתי מימנו לוותר על התענוג לעבוד בגרג בתנאי העבדות והניצול האלה,ונחפש יחד אלטרנטיבה
נוספת למימון רשיון הנהיגה.
צר לי אם אלו תנאי ההעסקה של בני נוער-סטודנטים בתנאים אלו.
תמוה לי אם מנכל הרשת מודע או תומך בתנאי עבודה אלו ,ואם הלקוחות בגרג
יודעים שאותו מלצר שמשרת אותם,עלול לשלם מכיסו הפרטי כאשר יקליד הזמנה של
סלט ירוק בלי ירוק.
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
לא שאני בעד מה שקרה, ההתנהגות של מנהלת המשמרת לא תקינה אבל בינינו, כמה פעמים קרה לך בחיים שנתקלת באנשים לא ממש "תקינים" ולא ניסתה לחנך אותם? נקודת האור היא שאולי יצא מזה משהו טוב, הרעיון (למרות שהמקרה הזה הוא דוגמה רעה) הוא שאם טועים משלמים נכון גם לגבי החיים ואתה צריך להסביר את זה לילד ולעודד אותו, ככול שהוא יבין את זה מוקדם יהיה לו יותר קל להתמודד עם קשיים בעבודות יותר רציניות בעתיד והוא לא יחזור יותר הביתה עם פנים נפולות,כמו אחד שחרב עולמו כל פעם שיקרה משהו שטותי או זניח.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
- Rיקושט
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 218
אני חייב לציין שאתה בתור אבא שלו מעביר לו מסר מאוד מאוד רע.
אתה צריך ללמד אותו שיתנגד לניצול ושיעמוד על זכויותיו ואם הוא לא יודע אותם, שילמד!
היום הוא מלצר קטין שדורכים עליו ומחר הוא יהיה שכיר בהיי-טק שדורכים עליו, ההבדל היחיד הוא בסכומים של הכסף, הרבה
יותר קשה לשים לב שדורכים עליך ככל שהסכומים עולים.
אתה צריך ללמד אותו שיתנגד לניצול ושיעמוד על זכויותיו ואם הוא לא יודע אותם, שילמד!
היום הוא מלצר קטין שדורכים עליו ומחר הוא יהיה שכיר בהיי-טק שדורכים עליו, ההבדל היחיד הוא בסכומים של הכסף, הרבה
יותר קשה לשים לב שדורכים עליך ככל שהסכומים עולים.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
לא יאומן שברשת מעסיקים ככה, הרשת חייבת לבדוק את הזכיין שהוא עומד בתנאים.
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
זאת לא פעם ראשונה שאני שומע על תנאי העסקה ברשת הזאת, גם באזור המרכז יש סניף אחד שמעסיק בדיוק ככה(ללא תלוש, והשלמה לשכר מינ' אם הטיפים לא הגיעו)
אישית הייתי עושה הרבה רעש מהעניין, התקשורת אוהבת רשתות שמעסיקים בני נוער לא על פי החוק. (וזה נורא ואיום לדעתי, ניצול מגעיל של הרשתות)
אישית הייתי עושה הרבה רעש מהעניין, התקשורת אוהבת רשתות שמעסיקים בני נוער לא על פי החוק. (וזה נורא ואיום לדעתי, ניצול מגעיל של הרשתות)
-
זורו44
-
- חבר מכור קשה

למה מסר רע?
למה אתה חושב שאני מעביר לו מסר רע?Rיקושט כתב:אני חייב לציין שאתה בתור אבא שלו מעביר לו מסר מאוד מאוד רע.
יותר קשה לשים לב שדורכים עליך ככל שהסכומים עולים....
הוא אישית יודע להתמודד בבית ספרו ,על כל נקודה או אי צדק במבחן על ציון או עבודה שביצע.
פשוט הסברתי לו,שבעולם האמיתי לא הולכים צדק ואמת ביחד ,ויהיו לו הזדמנויות אחרות לגלות זאת.
אני אישית חשתי גועל מתנאי ההעסקה ,אך כשה"חברה" שלו נלחמים על כל משרה של מלצר פנוי
,עדיף להמשיך הלאה לכיוון חיובי יותר.
במקום העבודה הפרטי שלי נוהגים לחלק "שוברים, של נופשנית שמקנים ארוחה זוגית ,כשאחד המקומות
הוא רשת גרג קפה.
מה שבטוח שלחבריי לעבודה,אדביק את הפוסט הזה במקום בולט, למען שיידעו שהעבדות והעושק
קיימים גם במחוזותינו.
- קרוקס44
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
חברים,
מכיוון שעונת ההעסקה של הצעירים בפתח אני רואה חשיבות עליונה לתלוש השכר לא כאמצעי מעקב על ההכנסות אלא בשביל שהמעביד ירשום את הילד בביטוח לאומי על כל צרה שלא תבוא ח"ח
מכיוון שעונת ההעסקה של הצעירים בפתח אני רואה חשיבות עליונה לתלוש השכר לא כאמצעי מעקב על ההכנסות אלא בשביל שהמעביד ירשום את הילד בביטוח לאומי על כל צרה שלא תבוא ח"ח
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
לצערי, אני יכול להעיד ממקור ראשון שזו לא הרשת היחידה, וזה לא מיוחד רק להם.
ברוב המקומות שעבדתי היה נהוג לא לשלם שכר בסיס באים הטיפים עלו על שכר מינימום.
במידה והמקרה היה הפוך, השלימו למינימום מהקופה.
מעטים דיווחו על תלוש משכורת על בסיס מה שכתבתי כאן. במידה והשלימו מהקופה, דיוחו על הסכום כשר. מן הסתם כדי שלא יהיו בעיות העלמת מס בגלל הבדלי חשבונות של קופה ודיווח למס הכנסה.
כל מקום היה מוכן לביקורת מס הכנסה עם תלושים פיקטיביים שהוכנו במקום.
אין אכיפה בתחום הזה, ואין מי שיש לו כסף להגיש תביעה.
כולם עובדים בגישה שאם לא טוב לך, יש מישהו אחר שישתוק.
אלה הכללים הלא כתובים, וזה לא מעניין אף אחד מהרשויות.
ברוב המקומות שעבדתי היה נהוג לא לשלם שכר בסיס באים הטיפים עלו על שכר מינימום.
במידה והמקרה היה הפוך, השלימו למינימום מהקופה.
מעטים דיווחו על תלוש משכורת על בסיס מה שכתבתי כאן. במידה והשלימו מהקופה, דיוחו על הסכום כשר. מן הסתם כדי שלא יהיו בעיות העלמת מס בגלל הבדלי חשבונות של קופה ודיווח למס הכנסה.
כל מקום היה מוכן לביקורת מס הכנסה עם תלושים פיקטיביים שהוכנו במקום.
אין אכיפה בתחום הזה, ואין מי שיש לו כסף להגיש תביעה.
כולם עובדים בגישה שאם לא טוב לך, יש מישהו אחר שישתוק.
אלה הכללים הלא כתובים, וזה לא מעניין אף אחד מהרשויות.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46461
לפי חוק אסור לקנוס עובד על טעויות. אם אפשרי, לשמור תיעוד של כל שעות העבודה (אני מאמין שלא משלמים כחוק בעבודה בסופי שבוע, לילות ושעות נוספות) ובתום תקופת ההעסקה ניתן לתבוע את המעסיק רטרואקטיבית. קיימת עזרה בתביעה בעזרת ארגון ההסתדרות בעזרת מחלקת הנוער שלהם. אני עשיתי זאת בזמנו כנגד מעסיק קודם שלי כשהייתי בן 17.
לגבי טיפים בתור שכר, קיימים מקרים בהם זה אפשרי וחוקי.
לגבי טיפים בתור שכר, קיימים מקרים בהם זה אפשרי וחוקי.
-
זורו44
-
- חבר מכור קשה

הצלחת להתמודד בכוחות עצמך
הנקודה שלבן יש יכולות אני מניח גם לתבוע לעצמו את זכויותיו ,אך אני מעדיף שיצליח בבגרויות ויוותר.להבין שקנסו אותו ,שלא כחוק בגלל שהסלט לא כלל את המרכיבים המדויקים-זה פשוט מקומם מאשר הכסף ואי הוצאת תלושי משכורת כחוק.
הבעיה שקשר השתיקה בקרב עובדים זמניים כמו נוער\סטודנטים הוא לרוב לחשוב שכל העבודה זמנית ומחר יהיו
במקום עבודה אחר,כך שאם אתה לא לוחם צדק,פשוט עוברים לסדר היום.
גם האומץ של זכין\מעסיק להעסיק כוח אדם אפילו זמני,ללא דרישה של פנקס עבודה ,וללא בטוח לאומי. זה אומר
בריש גלי צפצוף על החוק.
הנקודה שלבן יש יכולות אני מניח גם לתבוע לעצמו את זכויותיו ,אך אני מעדיף שיצליח בבגרויות ויוותר.להבין שקנסו אותו ,שלא כחוק בגלל שהסלט לא כלל את המרכיבים המדויקים-זה פשוט מקומם מאשר הכסף ואי הוצאת תלושי משכורת כחוק.
הבעיה שקשר השתיקה בקרב עובדים זמניים כמו נוער\סטודנטים הוא לרוב לחשוב שכל העבודה זמנית ומחר יהיו
במקום עבודה אחר,כך שאם אתה לא לוחם צדק,פשוט עוברים לסדר היום.
גם האומץ של זכין\מעסיק להעסיק כוח אדם אפילו זמני,ללא דרישה של פנקס עבודה ,וללא בטוח לאומי. זה אומר
בריש גלי צפצוף על החוק.
-
זורו44
-
- חבר מכור קשה

אפילו הבגוד של גרג ,טריקו שחור וסינר-שילם מכיסו 25 שח.
תעזרו לי לסכם מה בני הקטין אמור לדרוש מרשת גרג?
*חופשה,הבראה,ביגוד לפי הפז"ם.
*הפרשות לבטוח לאומי.
*למרות שההסכם בעל פה ,והמשכורת משולמת מתוך הכוס של הטיפים
-השלמה ל100 אחוז בסופישבוע
כתובות ומען של גורמים ברשויות שיכולים לייעץ ולעזור
תודה
תעזרו לי לסכם מה בני הקטין אמור לדרוש מרשת גרג?
*חופשה,הבראה,ביגוד לפי הפז"ם.
*הפרשות לבטוח לאומי.
*למרות שההסכם בעל פה ,והמשכורת משולמת מתוך הכוס של הטיפים
-השלמה ל100 אחוז בסופישבוע
כתובות ומען של גורמים ברשויות שיכולים לייעץ ולעזור
תודה
- ufffnick
-
- גורו

עד כמה שידוע לי, החוק אומר שלמעסיק אין שום זכות על כוס הטיפים והוא מחוייב לשכר בסיס מינימלי.
סופ”שים אמורים לקבל 200% על שכר הבסיס.
קח בחשבון שברגע שהוא ידרוש המגיע לו הוא לא יועסק שם יותר ומאחר ואין תיעוד לכך שעבד שם, כדי להשיג את המגיע לו זה מאבק משפטי לא פשוט.
אחי, לדוגמא, עד היום לא קיבל כסף המגיע לו מפאב שעבד בו. מדובר על כמה אלפים בודדים, חלפו כ5 שנים מאז. מאחר וצורת ההעסקה היתה דומה למה שאתה מתאר, אין דרך חוקית להוכיח שזו הלנת שכר. אף מדובר ביותר מכך, בידיו צ׳קים ללא כיסוי מאותו אדם.
מיותר לציין שמאבק משפטי לא שווה כלכלית את הסכומים הנ”ל, אלא אם אתה לוחם צדק עם כיס עמוק.
סופ”שים אמורים לקבל 200% על שכר הבסיס.
קח בחשבון שברגע שהוא ידרוש המגיע לו הוא לא יועסק שם יותר ומאחר ואין תיעוד לכך שעבד שם, כדי להשיג את המגיע לו זה מאבק משפטי לא פשוט.
אחי, לדוגמא, עד היום לא קיבל כסף המגיע לו מפאב שעבד בו. מדובר על כמה אלפים בודדים, חלפו כ5 שנים מאז. מאחר וצורת ההעסקה היתה דומה למה שאתה מתאר, אין דרך חוקית להוכיח שזו הלנת שכר. אף מדובר ביותר מכך, בידיו צ׳קים ללא כיסוי מאותו אדם.
מיותר לציין שמאבק משפטי לא שווה כלכלית את הסכומים הנ”ל, אלא אם אתה לוחם צדק עם כיס עמוק.
- DorM
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4220
הייתי שוקל ללכת עם זה לתקשורת
- C0rnFlex
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1335
חבר'ה,
אני לא יודע אם אתם יודעים,
אבל 99% מהמסעדות ובתי הקפה בארץ לא משלמות מכיסן שכר למלצרים.
התשלום על המנות הולך ישירות למסעדה וגם (בד"כ) מדווח למס ההכנסה..
הטיפים לעומת זאת לא נרשמים בקופה אלא נשמרים כמזומן בצד, ובסוף כל משמרת הכסף מחולק בין המלצרים כשכר.
במקרה שהטיפים לא מספיקים כדי לעבור את שכר המינימום, בית העסק משלים את הכסף מכיסו.

אני לא יודע אם אתם יודעים,
אבל 99% מהמסעדות ובתי הקפה בארץ לא משלמות מכיסן שכר למלצרים.
התשלום על המנות הולך ישירות למסעדה וגם (בד"כ) מדווח למס ההכנסה..
הטיפים לעומת זאת לא נרשמים בקופה אלא נשמרים כמזומן בצד, ובסוף כל משמרת הכסף מחולק בין המלצרים כשכר.
במקרה שהטיפים לא מספיקים כדי לעבור את שכר המינימום, בית העסק משלים את הכסף מכיסו.
- dgent
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2221
- ufffnick
-
- גורו

C0rnFlex
זה בדיוק מה שכתבתי כמה פוסטים אחורה.
ללא אכיפה מסודרת, לא מאמין שיהיב שינוי.
תבינו חוויתי את זה על בשרי לפני 10 שנים, ועד היום ללא שינוי.
זה נכון לכל מסעדה, פאב, בית קפה וכד׳ שהכרתי, מהיוקרתי ביותר ועד השכונתי ביותר.
החוק פשוט ריק מתוכן.
זה בדיוק מה שכתבתי כמה פוסטים אחורה.
ללא אכיפה מסודרת, לא מאמין שיהיב שינוי.
תבינו חוויתי את זה על בשרי לפני 10 שנים, ועד היום ללא שינוי.
זה נכון לכל מסעדה, פאב, בית קפה וכד׳ שהכרתי, מהיוקרתי ביותר ועד השכונתי ביותר.
החוק פשוט ריק מתוכן.