למה בעצם הטלויזיה לא מגיעה מכויילת ?
אני ממש לא מבין למה צריך להתעסק עם כל כך הרבה כיוונים לאחר קניית טלויזיה .
אני מבין שמקרנים צריכים לעבור כיול מחודש לאחר שימוש מסויים בשל המנורה אבל לא מבין למה הטלויזיות לא מגיעות מהיצרן כשיש להן כיול לפי THX .
הרי כל יצרן רוצה שהטלויזיה שלו תוצג עם התמונה הטובה ביותר ( או איך שהתמונה אמורה להראות לפי פרמטרים מסויימים) אז מה הבעיה שזה יגיע מהמיפעל וכך נוכל גם להשוות בין טלויזיה לטלויזיה .
אני מבין שמקרנים צריכים לעבור כיול מחודש לאחר שימוש מסויים בשל המנורה אבל לא מבין למה הטלויזיות לא מגיעות מהיצרן כשיש להן כיול לפי THX .
הרי כל יצרן רוצה שהטלויזיה שלו תוצג עם התמונה הטובה ביותר ( או איך שהתמונה אמורה להראות לפי פרמטרים מסויימים) אז מה הבעיה שזה יגיע מהמיפעל וכך נוכל גם להשוות בין טלויזיה לטלויזיה .
זה כמו לשאול-למה בעצם פיצה לא מגיעה עם התוספות???
על טעם ועל ריח אין מה להתווכח...
חלק אוהבים אנשובי\קונטרסט גבוה ,חלק אוהבים פטריות\בהירות נמוכה וחלק בכלל תירס\מצב קולנוע....
הכיולים מושפעים הרבה על ידי הקונה עצמו ומהעדפות אישיות שלו ,לדוגמא true motion פועל או לא וכו'.
אני תמיד ממליץ לשבת בנוחות ב-sweet spot ,לקחת את השלט ולהתחיל לעבוד...
חלק אוהבים אנשובי\קונטרסט גבוה ,חלק אוהבים פטריות\בהירות נמוכה וחלק בכלל תירס\מצב קולנוע....
הכיולים מושפעים הרבה על ידי הקונה עצמו ומהעדפות אישיות שלו ,לדוגמא true motion פועל או לא וכו'.
אני תמיד ממליץ לשבת בנוחות ב-sweet spot ,לקחת את השלט ולהתחיל לעבוד...
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
זו שאלה מצוינת.
הסיבה העיקרית לכך, היא שאם המסכים היו מגיעים מכוילים לחנות, הם היו נראים מאוד דומים בתוכן רגיל. קונה מנוסה, היה צריך להביא איתו תוכן מיוחד, כמו קטעים כהים במיוחד או מהירים במיוחד כדי לבחור את המסך המועדף.
כאשר מסך מגיע לא מכויל, או מכויל לערכים קיצוניים, הוא מושך את העין של הקונה ההדיוט.
צבעים רוויים מדי ועוצמת הארה מוגזמת, יראו לאותו קונה כמו תמונה חיה יותר מהמסכים האחרים וישפיעו על בחירתו.
הסיבה העיקרית לכך, היא שאם המסכים היו מגיעים מכוילים לחנות, הם היו נראים מאוד דומים בתוכן רגיל. קונה מנוסה, היה צריך להביא איתו תוכן מיוחד, כמו קטעים כהים במיוחד או מהירים במיוחד כדי לבחור את המסך המועדף.
כאשר מסך מגיע לא מכויל, או מכויל לערכים קיצוניים, הוא מושך את העין של הקונה ההדיוט.
צבעים רוויים מדי ועוצמת הארה מוגזמת, יראו לאותו קונה כמו תמונה חיה יותר מהמסכים האחרים וישפיעו על בחירתו.
No place like home.......... Theater
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
Re: זה כמו לשאול-למה בעצם פיצה לא מגיעה עם התוספות???
+1yossirif כתב:על טעם ועל ריח אין מה להתווכח...
אני תמיד ממליץ לשבת בנוחות ב-sweet spot ,לקחת את השלט ולהתחיל לעבוד......
סביר שאם המסך היה מגיע עם כיול X, הייתי צריך לשנות אותו ל Y , שמתאים לי יותר.. וההיפך.
אותו דבר אפשר לומר על רסיברים.
לכן רצוי לחשוב על ההגדרות שיש במכשירים הללו כאופציות נרחבות ומגוונות שמתאימות לקהל הרחב,
אחרת הציוד שלנו היה מגיע עם כיול חד ערכי ולא ניתן לשינוי..
Re: זה כמו לשאול-למה בעצם פיצה לא מגיעה עם התוספות???
אני מבין למה כוונתך בהקשר של הטעם שלכל אחד יש את העדפות שלו על זה אין ויכוח , אך יחד עם זאת אנו יודעיםyossirif כתב:על טעם ועל ריח אין מה להתווכח...
אני תמיד ממליץ לשבת בנוחות ב-sweet spot ,לקחת את השלט ולהתחיל לעבוד......
שיש מדדים מוסכמים כגון THX שעל פיהם נמדדת טלויזיה כמה היא מוצלחת או לא ( לא מדבר על טעם אישי אלא על מספרים ונתונים מוסכמים) .
אני חושב שלכל טלויזיה צריכה להיות לפחות האופציה הזו , כיול THX שמגיע מהמפעל , ומפה כל אחד יכול להוסיף או לשנות את התמונה כרצונו , אבל הבסיס צריך להיות זהה.
OPV אתה צודק שאתה אומר שכל המסכים יראו אותו דבר , אבל אני רוצה שתהיה לי האפשרות לבחור כיול THX , כך להשוות בין המסכים זה דבר אחד , וגם שאני לא אצטרך לדעת לבצע כיולים מסובכים כשאני יודע שלפחות כיול THX עומד בסטנדרד בינלאומי ( גם אם אני לא אוהב את התמונה במצב זה) .
הרבה מהטלויזיות שנבדקות ( טוב אולי לא הרבה) , לאחר כיול התמונה טובה בעשרות מונים מהמצב ההתחלתי ,
אז מדוע זה לא משהו רצוי ע"י היצרנים , כך אוכל בעצם לראות מה המסך שווה
יש לי משהוא לחדש לכם
רכשתי LG 47LM620Y
יש שם בחירה בתפריט התאמת תמונה למומחה הכולל
מדריך מקצועי צעד צעד לכיון נכון של הצבעים
משחור ללבן וכן לטמפרטורה
ויש שם דוגמאות למומלץ ולסטנדרט
עבדתי לפי זה ויצא לי תוצאה מדהימה
משחור ללבן וכן לטמפרטורה
עבדתי לפי זה ויצא לי תוצאה מדהימה
- opv
- חבר מביא חבר

yshneider,
אתה מניח שהיצרן רוצה שתראה באמת מה המסך שווה, זו הנחה קצת נאיבית.
אם מסך של חברה מסוימת נחות בפרמטרים מסוימים, אתה לא מצפה שהיא תבליט את הפרמטרים האלה ותגרום לך לרכוש את המסך המתחרה, נכון?
אם למסך מסוים יש ניגודיות מוגבלת, אז היצרן יגביר את עוצמת ההארה וידגיש את הצבעים והקונה לא ישים לב שהשחורים פחות טובים.
אתה מניח שהיצרן רוצה שתראה באמת מה המסך שווה, זו הנחה קצת נאיבית.
אם מסך של חברה מסוימת נחות בפרמטרים מסוימים, אתה לא מצפה שהיא תבליט את הפרמטרים האלה ותגרום לך לרכוש את המסך המתחרה, נכון?
אם למסך מסוים יש ניגודיות מוגבלת, אז היצרן יגביר את עוצמת ההארה וידגיש את הצבעים והקונה לא ישים לב שהשחורים פחות טובים.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
Re: יש לי משהוא לחדש לכם
ה PICTURE WIZARD של LG הוא הברקה לא פחות גדולה מה PLEXShay2040 כתב:רכשתי LG 47LM620Y
משחור ללבן וכן לטמפרטורה
עבדתי לפי זה ויצא לי תוצאה מדהימה...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
1. זה מייקר מאוד את הייצור
2. לרוב האנשים זה לא מפריע שהמסך לא מכוייל
3. כיול גורם לתמונה להיות תקנית. מרבית האנשים דווקא מחפשים תמונה צעקנית יותר. תבדוק ותראה שאנשים רבים משתמשים במצב dynamic. למה? ככה הם מעדיפים.
2. לרוב האנשים זה לא מפריע שהמסך לא מכוייל
3. כיול גורם לתמונה להיות תקנית. מרבית האנשים דווקא מחפשים תמונה צעקנית יותר. תבדוק ותראה שאנשים רבים משתמשים במצב dynamic. למה? ככה הם מעדיפים.
- opv
- חבר מביא חבר

עופר,
כיול מייקר מאוד את היצור?
לא נשמע לי הגיוני בכלל. לכל מסך יש מספר קונפיגורציות מוגדרות מראש. אתה באמת חושב שאם החברה היתה מודדת שלושה מסכים מכיילת אותם ומכניסה את ערכי הכיול בתור אחת הקונפיגורציות האלה , זה היה מייקר את המסך?
לא נשמע לי הגיוני בכלל. לכל מסך יש מספר קונפיגורציות מוגדרות מראש. אתה באמת חושב שאם החברה היתה מודדת שלושה מסכים מכיילת אותם ומכניסה את ערכי הכיול בתור אחת הקונפיגורציות האלה , זה היה מייקר את המסך?
Re: יש לי משהוא לחדש לכם
יצא לי לראות את הקטע של ה -PICTURE WIZARD וזה באמת הברקה ,ו ה-PLEX רק מוסיף לחויית המשתמש ,
נשמע הגיוני .opv כתב:עופר,
לא נשמע לי הגיוני בכלל. לכל מסך יש מספר קונפיגורציות מוגדרות מראש. אתה באמת חושב שאם החברה היתה מודדת שלושה מסכים מכיילת אותם ומכניסה את ערכי הכיול בתור אחת הקונפיגורציות האלה , זה היה מייקר את המסך?...
אני מבין שיש מסכים פחות טובים שיש ליצרן מה להסתיר , אך מה לגבי מסכים שנחשבים טובים ואפילו מעולים , האם היצרן לא רוצה שתראה את התמונה המשובחת שהמסך מציע , ואולי זה בכלל פועל הפוך על היצרן ודוקא מסך משובח בגלל שהוא לא מכויל אני אחליט לא לקחת אותו כי אני בעצם לא רואה את הפוטנציאל של המסך .
כשאני הולך לקנות אוטו , הייצרן מביא לי את המכונית במצבה האופטימאלי הכי יפה והכי טובה , אני לא צריך לכוון את הטורים בבית למרות שבהחלט אפשר לשפר את המנוע
- opv
- חבר מביא חבר

yshneider,
בסדרות היקרות יותר של היצרנים, יש מצב THX או הגדרה אחרת שהן בד"כ קרובות למצב מכויל.
במסכים מסוימים, CEVO למשל, המסך מגיע עם חיישן לכיול אוטומטי, ממש כמו מיקרופון ברסיבר.
בסדרות היקרות יותר של היצרנים, יש מצב THX או הגדרה אחרת שהן בד"כ קרובות למצב מכויל.
במסכים מסוימים, CEVO למשל, המסך מגיע עם חיישן לכיול אוטומטי, ממש כמו מיקרופון ברסיבר.
- oferlaor
- מנהל

כיול דורש שימוש בפאנל שיהיה מסוגל לעמוד בדרישות התמונה המכוילת ולא להראות רע. כיול דורש מערך של סנסורים ועמדות בדיקה. האם זה יכלול גם בדיקות עננות וכו׳ מסך שלא ניתן לכייל מזרק או יסווג כמודל שונה? כל אלה עולים לא מעט כסף.
- opv
- חבר מביא חבר

אני חשבתי על דברים מאוד בסיסיים, שגם אותם לא מבצעים.oferlaor כתב:כיול דורש שימוש בפאנל שיהיה מסוגל לעמוד בדרישות התמונה המכוילת ולא להראות רע. כיול דורש מערך של סנסורים ועמדות בדיקה. האם זה יכלול גם בדיקות עננות וכו׳ מסך שלא ניתן לכייל מזרק או יסווג כמודל שונה? כל אלה עולים לא מעט כסף....
ניגודיות, בהירות, חדות ורמות אפור.
אלו הפרמטרים העיקריים וכיול שלהם לא אמור לייקר את המסך באופן משמעותי.
- oferlaor
- מנהל

- opv
- חבר מביא חבר

כנראה שלא הבנתי אותך,oferlaor כתב:אין טעם לכייל אותם מחוץ לבית הלקוח....
כיול ניגודיות ובהירות במסך דק תלוי בתנאים בבית הלקוח?!
ממה שאני יודע, שני הערכים האלו אמורים להקבע כדי לתת את מקסימום הניגודיות של הפנל ללא איבוד פרטים שחורים או לבנים, ללא קשר לתנאי התאורה.