מדוע רואים טלוויזיה רגילה כל כך גרוע ב-LCD?
מדוע רואים טלויזיה רגילה כל כך גרוע ב-LCD?
מריחות, קשיי תרגום המרות רזולוצייה , מדוע ?
עושה רושם שברובו זה אינו נובע מזמן התגובה הארוך יותר באופן טבעי?!
אם כך נשאלת השאלה מדוע רק ב-LCD?
גם פלאזמות וגם מקרנים מבוססים על פיקסלים (במקרה של מקרנים אפילו ממומש ע"י LCD בהרבה מקרים) בעיקרון כולם היו צריכים לסבול באותה מידה???
ולגבי המרות רזולוצייה - לא נראה שצריך פרס נובל על מנת לעשות את זה כמו שצריך,
למישהו יש מושג?
מריחות, קשיי תרגום המרות רזולוצייה , מדוע ?
עושה רושם שברובו זה אינו נובע מזמן התגובה הארוך יותר באופן טבעי?!
אם כך נשאלת השאלה מדוע רק ב-LCD?
גם פלאזמות וגם מקרנים מבוססים על פיקסלים (במקרה של מקרנים אפילו ממומש ע"י LCD בהרבה מקרים) בעיקרון כולם היו צריכים לסבול באותה מידה???
ולגבי המרות רזולוצייה - לא נראה שצריך פרס נובל על מנת לעשות את זה כמו שצריך,
למישהו יש מושג?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא קראתי באתר אבל יש לי רקע בסיסי
האם יש משהו נוסף מעבר לזמן תגובה שמצדיק את הבלגן שרואים ב-LCD
ואני לא מתכוון לשחורים חלשים, אלא לעיוות התמונה
תודה
ואני לא מתכוון לשחורים חלשים, אלא לעיוות התמונה
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
היי
הכפלת פיקסלים לא מוצלחת לא הייתה כל כך מורגשת כי הם דיי קטנים, אני מדבר על כתמים
ודיגיטצייה מכוערת שרואים בכל ה-LCD אפילו ב-SHARP וזה שטחים של הרבה מאוד פיקסלים, מעבר לכך בפלאזמות חצי HD כמו 1024*768 לא ממש נתקלים בבעייה,
השאלה מדוע?
ודיגיטצייה מכוערת שרואים בכל ה-LCD אפילו ב-SHARP וזה שטחים של הרבה מאוד פיקסלים, מעבר לכך בפלאזמות חצי HD כמו 1024*768 לא ממש נתקלים בבעייה,
השאלה מדוע?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. עיבוד תמונה. זה כן מסובך לעשות את זה (מה הקשר לפרס נובל?).
הבעיה היא היצרנים מתקמצנים על העיבוד תמונה ולוקחים בד"כ מעבד זול שעולה להם כמה דולרים בודדים ליחידה.
2. REFRESH RATE. אל תאמין לכל מה שהיצרן אומר.
אם הוא אומר 8 מילי-שניה, השאלה היא איך הוא מודד את זה?
הבעיה היא היצרנים מתקמצנים על העיבוד תמונה ולוקחים בד"כ מעבד זול שעולה להם כמה דולרים בודדים ליחידה.
2. REFRESH RATE. אל תאמין לכל מה שהיצרן אומר.
אם הוא אומר 8 מילי-שניה, השאלה היא איך הוא מודד את זה?
היי
יש לי מקרן קדמי ענתיקה של SHARP 800*600 כנראה מבוסס LCD ואין אף מריחה או עיוות?
גם ב-SHARP 45 יש בלגן עם סיגנל טלוויזייה , ואני לא חושב שמישהו חשב לחסוך שם...?
לגבי זמן התגובה , אם זאת הייתה הבעייה אז ב-DVD גם היו רואים גרוע...
גם ב-SHARP 45 יש בלגן עם סיגנל טלוויזייה , ואני לא חושב שמישהו חשב לחסוך שם...?
לגבי זמן התגובה , אם זאת הייתה הבעייה אז ב-DVD גם היו רואים גרוע...
ייתכן שככל שהמקור באיכות ירודה יותר והמסך נאמן יותר למקור אז איכות התמונה הסופית שתתקבל תהיה ירודה. לעיתים כאשר מסך פחות נאמן למקור הפרעות מסויימות ייבלטו פחות ובסה"כ התחושה הסובייקטיבית לגבי האיכות הכוללת של התמונה תשתפר. קח לדוגמה את PICASA: לוקחים תמונה באיכות מסויימת והופכים אותה לתמונה באיכות טובה יותר באופן סובייקטיבי תוך איבוד ו/או שינוי אינפורמציה שהייתה בתמונה המקורית. עוד דוגמה: פונקציית ה DNR שיש בהרבה מסכים עוד מעידן ה CRT. בסה"כ מדובר בפילטר (LPF) שמעלים אינפורמציה מהמקור, אבל מסתבר שבתנאים מסויימים זה דווקא עשוי להפיק תמונה שבאופן סובייקטיבי נראית טוב יותר.
שום שושו , כל העולם רץ אחרי LCD , כל מוכר משבח את הטכנולוגיה הזאת כאילו הוא בעצמו היה שותף בפיתוח שלה
באורח פלא אנשים קונים וקונים , איני מבין מדוע , ולא שפלזמה נטולת חסרונות אך במבחן התוצאה בהחלט עדיפה.
באורח פלא אנשים קונים וקונים , איני מבין מדוע , ולא שפלזמה נטולת חסרונות אך במבחן התוצאה בהחלט עדיפה.
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
התמונה בפלזמה ממש לא לטעמו של כל אחד. כשהמקור איכותי והצגים איכותיים אני בד"כ מעדיף את התמונה של LCD. פלזמות נצרבות בקלות רבה ולפחות בהתחלה אתה עבד של הטלויזיה, לפחות אם אתה לא רוצה שיצרבו לך לוגאים של התחנות. בפלזמה אתה לא יכול לראות תכני 4:3 (רוב התוכן בטלויזיה) ביחס טבעי, אתה חייב לעוות את התמונה כדי למלא את המסך, ב LCD - לא. פלזמה מגיעה רק בגדלים גדולים, מי שיש לו חדר קטן צריך לשבת קרוב ובשידורים רגילים זה עינוי, גם בפלזמה. פלזמה צורכת יותר חשמל. פלזמה ברזולוציה HD יקרה כמו או יותר מLCD, ואם אתה רואה שידור HD התמונה ב LCD אז יתרונות הפלזמה נעלמים (יש עדיין כאלה שיעדיפו את התמונה של הפלזמה, שבעיני נוטה תמיד לאדום ולא חשוב מה מכוונים - אני אוהב את התמונה ה"קרה" של הLCD). מה שכמובן עדיין נכון זה שפלזמה נותנת "יותר" בשביל הכסף, לפחות כרגע. אבל המחירים הולכים ויורדים ושידורי HD הולכים ומתפשטים בעולם, וכנראה שפלזמה תתפוס בשלב הביניים את נישת המכשירים הגדולים מאוד (נגיד 50 אינצ' ומעלה).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ולמה זה?בפלזמה אתה לא יכול לראות תכני 4:3 (רוב התוכן בטלויזיה) ביחס טבעי, אתה חייב לעוות את התמונה כדי למלא את המסך, ב LCD - לא....
היחס של LCD הוא לא כמו של פלזמה?
בוא תיתן שני מסכי HD משני הטכנולוגיות באותו גודל ואת המחירים שלהם (חברות נורמליות כמובן).פלזמה ברזולוציה HD יקרה כמו או יותר מLCD...
יתרונות הקונטראסט נעלמים?ואם אתה רואה שידור HD התמונה ב LCD אז יתרונות הפלזמה נעלמים (יש עדיין כאלה שיעדיפו את התמונה של הפלזמה, שבעיני נוטה תמיד לאדום ולא חשוב מה מכוונים...
יתרון החוסר מריחות נעלם ?
הנטייה לאדום קורית במסכים גרועים (אלו עם היחס ניגודיות של 1:10000 למשל). זה לא בעיה אינהרנטית של הטכנולוגיה.
אתה שבוי בהמון קונספציות שגויות.
ממליץ לך לקרוא כמה מאמרים אצלנו בנושא.
ולמה זה?[בפלזמה אתה לא יכול לראות תכני 4:3 (רוב התוכן בטלויזיה) ביחס טבעי, אתה חייב לעוות את התמונה כדי למלא את המסך, ב LCD - לא....
היחס של LCD הוא לא כמו של פלזמה?
כמובן , אבל הוא התכוון לבעיית הצריבות שבפועל מונעת שימוש ביחס מסך של 4:3 במסך פלזמה.
בוא תיתן שני מסכי HD משני הטכנולוגיות באותו גודל ואת המחירים שלהם (חברות נורמליות כמובן).פלזמה ברזולוציה HD יקרה כמו או יותר מLCD...
מתוך עיון ראשוני בזאפ , שבדרך כלל המחירים של החנויות הרשומות בו גבוהים ממחירי השוק בחנויות "הרגילות" , מסך HD 42 LCD של טושיבה עולה כ 15K בערך , כשמסך פלזמה כמו PHD8 של פנסוניק עולה באיזור ה 18K כמדומני.
יתרונות הקונטראסט נעלמים?ואם אתה רואה שידור HD התמונה ב LCD אז יתרונות הפלזמה נעלמים (יש עדיין כאלה שיעדיפו את התמונה של הפלזמה, שבעיני נוטה תמיד לאדום ולא חשוב מה מכוונים...
יתרון החוסר מריחות נעלם ?
הנטייה לאדום קורית במסכים גרועים (אלו עם היחס ניגודיות של 1:10000 למשל). זה לא בעיה אינהרנטית של הטכנולוגיה.
העניין הרבה פחות משמעותי כשמדובר במסכים איכותיים מהדור האחרון , אם כי הדבר סובייקטיבי וייתכן שעבור אנשים מסויימים הוא משמעותי יותר.
עוד משהו שאני לא מבין - מחסור ברמות צבע
ואף אחד לא מדבר עליו משום מה.
גם בפלזמה וגם ב-LCD, כולם מתפארים בזה שיש להם מיליוני ומיליארדי גווני צבע.
אבל בכל מסך - כשיש תמונה של גרדיאנט צבע (צבע שמשתנה בהדרגה מכהה לבהיר), תמיד, בכל מסך שראיתי - רואים "מדרגות" של צבע, כאילו שאין מספיק צבעים לעשות מעבר חלק מכהה לבהיר. וזו לא בעיה של רזולוציה. וזה חלק גדול ממה שגורם לתמונה בעיניי להראות כאילו זה מסך מחשב מיושן..וזה קורה גם ב-DVD וגם בשידורים רגילים.
יש הסבר לזה ?
גם בפלזמה וגם ב-LCD, כולם מתפארים בזה שיש להם מיליוני ומיליארדי גווני צבע.
אבל בכל מסך - כשיש תמונה של גרדיאנט צבע (צבע שמשתנה בהדרגה מכהה לבהיר), תמיד, בכל מסך שראיתי - רואים "מדרגות" של צבע, כאילו שאין מספיק צבעים לעשות מעבר חלק מכהה לבהיר. וזו לא בעיה של רזולוציה. וזה חלק גדול ממה שגורם לתמונה בעיניי להראות כאילו זה מסך מחשב מיושן..וזה קורה גם ב-DVD וגם בשידורים רגילים.
יש הסבר לזה ?
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
מאחל לך כזה מסך מתחת לחופה אמן (סתםyuval_fr כתב: מתוך עיון ראשוני בזאפ , שבדרך כלל המחירים של החנויות הרשומות בו גבוהים ממחירי השוק בחנויות "הרגילות" , מסך HD 42 LCD של טושיבה עולה כ 15K בערך , כשמסך פלזמה כמו PHD8 של פנסוניק עולה באיזור ה 18K כמדומני....
אתה באמת משווה בין שני אלו? זאת בדיחה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מסכים טובים
לי יש את ה-LGPX4 שנחשב מסך טוב למרבית הדעות, לחבר שלי יש את הפנסוניק PWD8 הכל כך מומלץ, בשניהם התופעה קיימת בצורה די זהה. עדיין לא הבנתי מבחינה טכנית למה זה קורה, אם יש מיליארדי גווני צבע - למה זה קורה בכל זאת ? האם הנתון של מספר גווני הצבע לא מדוייק ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46427
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים