כמה חשוב לך הצליל כאשר אתה רוכש תקליטור חדש?
ביצירות שאין לי ביצוע שלהן קודם - חשוב עד חשוב מאוד.tomertsin כתב:תנאי מקדים?
חשוב מאוד?
חשוב?
קצת חשוב?
לא באמת חשוב?
לא חשוב בכלל?
תומר...
ביצירות שיש לי ביצוע/ים אחר/ים - הכל הולך כי זה כבר לצורך השוואה בין אינטרפרטציה של אמנים.
(אני מאזין בעיקר למוסיקה קלאסית)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תומר לאחרונה אתה תורם רבות לפורום ועל זה רוצה אני להודות לך באופן אישי
תגיד אנחנו נקבל מאמר מסכם שנוכל לפרסם עם התובנות שקיבלת ?
אני חושב שזה רעיון מצויין לכתבת שער.
לגבי שאלתך
אם הצליל איכותי הרווחתי פעמיים , גם את החומר וגם את האיכות.
אם אנ אוהב את החומר אני אקנה אותו בלי קשר לאיכות .
תגיד אנחנו נקבל מאמר מסכם שנוכל לפרסם עם התובנות שקיבלת ?
אני חושב שזה רעיון מצויין לכתבת שער.
לגבי שאלתך
אם הצליל איכותי הרווחתי פעמיים , גם את החומר וגם את האיכות.
אם אנ אוהב את החומר אני אקנה אותו בלי קשר לאיכות .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
כנראה שהמערכת לא יותר טובה :lol:
אני לא בודק את האיכות של ההקלטה לפני שאני קונה דיסקים שאני מחפש, אבל כמובן תמיד זה כיף להיות מופתע לטובה...
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
תומר..
למה לא עשית את זה כמשאל?
אגב כאחד ששומע גם תקליטים אני חושב שזה תלוי גם במדיה..
לפעמים אתה מתפשר בשביל המוסיקה ...
לדוגמא..
המודי בלוז.. {על הפנים של סאונד} אבל עדיין אני נהנה להניח את התקליט על הפטיפון ולהיתענג.
למה לא עשית את זה כמשאל?
אגב כאחד ששומע גם תקליטים אני חושב שזה תלוי גם במדיה..
לפעמים אתה מתפשר בשביל המוסיקה ...
לדוגמא..
המודי בלוז.. {על הפנים של סאונד} אבל עדיין אני נהנה להניח את התקליט על הפטיפון ולהיתענג.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
זאת שאלה נכונה ומענינת!
כולם מדקדקים במערכת שלהם על קוצו של י'
קונים כבלים משובחים ועוד כל מיני אביזרים שיעזרו להם לטפס במעלה האיכות אבל כשמגיע להשקעה הכי זולה מתפשרים על תקליטורים באיכות בינונית או חלילה צרובים!
לי מאוד חשוב לקנות תקליטורים שהוקלטו באיכות גבוהה ורני תמיד שמח לבדוק לפני .
לפחות 20% מאיכות הסאונד נקבעת באיכות התקליטור וההבדל יהיה בטוח יותר מהותי מההבדל בשמיעה בין CDP ב2000 ש''ח לכזה ב10000 ש''ח.
כולם מדקדקים במערכת שלהם על קוצו של י'
קונים כבלים משובחים ועוד כל מיני אביזרים שיעזרו להם לטפס במעלה האיכות אבל כשמגיע להשקעה הכי זולה מתפשרים על תקליטורים באיכות בינונית או חלילה צרובים!
לי מאוד חשוב לקנות תקליטורים שהוקלטו באיכות גבוהה ורני תמיד שמח לבדוק לפני .
לפחות 20% מאיכות הסאונד נקבעת באיכות התקליטור וההבדל יהיה בטוח יותר מהותי מההבדל בשמיעה בין CDP ב2000 ש''ח לכזה ב10000 ש''ח.
052-4200610
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
ישראל, אתה מתכוון להוצאות מיוחדות של דיסקים?
לרב הכותרים אין אופצית בחירה באיכות ההקלטה, אז לא הבנתי את הטיעון שלך
בתקליטים אני איתך- מתמיד לקנות תוצרת חוץ במצב טוב פלוס
בתקליטים אני איתך- מתמיד לקנות תוצרת חוץ במצב טוב פלוס
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
זה לא היה אמור להצחיק, מערכת לא אמורה
להגביל אותך בשמיעת הדיסקים שאתה אוהב! גם עם הם באיכות לא טובה-אני חושב שגם מערכות סופר יקרות צריכות להיות מאוזנות מספיק בשביל לשמוע מג'ימי הנדריקס ועד מאהלר...אם זה מה שאתה שומע.MartinHSabag כתב:איזה צחוקים איתך, תשאר.......
Re: ישראל, אתה מתכוון להוצאות מיוחדות של דיסקים?
אכן כן!audiofreak כתב:לרב הכותרים אין אופצית בחירה באיכות ההקלטה, אז לא הבנתי את הטיעון שלך![]()
בתקליטים אני איתך- מתמיד לקנות תוצרת חוץ במצב טוב פלוס...
052-4200610
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כל אחד והדרישות שלו למערכת.
בוא נשווה את זה למכוניות.
אם אתה רוצה מכונית שתיסע על כל סוגי הכבישים בצורה "נוחה" אז תקנה משהו ALL ROUNDER, נגיד איזה BMW X5, אבל אם תקנה פורשה 911, על מסלול (הקלטות טובות), לא יהיה בינהם תחרות, נכון ?
מערכת טובה תוציא את מה שיש על המדיה כמו שהיא. בלי התייפייפות .
מערכת טובה ככל שתיהיה לא יכולה לגרום להקלטה של הנדריקס להישמע טוב, פשוט כי במקור היא לא טובה (במדיה).
מה שכן היא יכולה לעשות, זה לקחת הקלטה טובה ולהפוך אותה לריאליסטית ביותר, יותר מכל מערכת אחרת.
בוא נשווה את זה למכוניות.
אם אתה רוצה מכונית שתיסע על כל סוגי הכבישים בצורה "נוחה" אז תקנה משהו ALL ROUNDER, נגיד איזה BMW X5, אבל אם תקנה פורשה 911, על מסלול (הקלטות טובות), לא יהיה בינהם תחרות, נכון ?
מערכת טובה תוציא את מה שיש על המדיה כמו שהיא. בלי התייפייפות .
מערכת טובה ככל שתיהיה לא יכולה לגרום להקלטה של הנדריקס להישמע טוב, פשוט כי במקור היא לא טובה (במדיה).
מה שכן היא יכולה לעשות, זה לקחת הקלטה טובה ולהפוך אותה לריאליסטית ביותר, יותר מכל מערכת אחרת.
רכישת מוזיקה אצלי משתנה.
חלק קטן מהדיסקים שאני רוכש הם דיסקים בסגנון רוק משנות ה-70, שלרובה האזנתי כנער ואת חלקם יש לי עדין בתקליטים, או מוזיקת היפ הופ/מזרחית/משהו שמנוגן הרבה ברדיו. אני רוכש אותם בארץ- איכות הצליל לא חשובה.
חלק מעט גדול יותר הם דיסקים אודיופילים כדוגמת SACD/SAMPLERS/XRCD/MFSL, או כאלה שרכשתי מזמן ועברו לאחרונה רימאסטר, או חברות הדפסות אודיופיליות. אני רוכש אותם בעיקר בתערוכות הי-אנד ו/או בעקבות המלצות של כתבי אודיו, או ביקורות במגזינים-איכות הצליל חשובה מאוד.
http://www.elusivedisc.com/departments.asp?dept=869
http://www.elusivedisc.com/departments.asp?dept=140
רוב הדיסקים שרכשתי הם בסיגנון ג'אז ולאחרונה בלוז- בחלק גדול מהם איכות הצליל טובה מראש. אני נהנה לבלות שעות בחנויות דיסקים בחו"ל, כל חודש מזמין כמה דיסקים מאמזון או רוכש דיסקים נדירים מאודיוגון.
תומר
חלק קטן מהדיסקים שאני רוכש הם דיסקים בסגנון רוק משנות ה-70, שלרובה האזנתי כנער ואת חלקם יש לי עדין בתקליטים, או מוזיקת היפ הופ/מזרחית/משהו שמנוגן הרבה ברדיו. אני רוכש אותם בארץ- איכות הצליל לא חשובה.
חלק מעט גדול יותר הם דיסקים אודיופילים כדוגמת SACD/SAMPLERS/XRCD/MFSL, או כאלה שרכשתי מזמן ועברו לאחרונה רימאסטר, או חברות הדפסות אודיופיליות. אני רוכש אותם בעיקר בתערוכות הי-אנד ו/או בעקבות המלצות של כתבי אודיו, או ביקורות במגזינים-איכות הצליל חשובה מאוד.
http://www.elusivedisc.com/departments.asp?dept=869
http://www.elusivedisc.com/departments.asp?dept=140
רוב הדיסקים שרכשתי הם בסיגנון ג'אז ולאחרונה בלוז- בחלק גדול מהם איכות הצליל טובה מראש. אני נהנה לבלות שעות בחנויות דיסקים בחו"ל, כל חודש מזמין כמה דיסקים מאמזון או רוכש דיסקים נדירים מאודיוגון.
תומר
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
תומר, נראה לי שעם כל השאלות האלה יש לך אחלה חומר לדוקטורט.
אם לא בא לך לעשות דוקטורט, תעביר הכל בצורה מסודרת למישהו אחר, והוא כבר יעשה...
לעיניינינו - לי יש בעיה (אחת מני רבות), והיא שאני אוהב מגוון רחב מאוד של סוגי מוזיקה.
לכן עקרונית, במידה ויהיה לי תקציב בלתי מוגבל אקנה *מאות* CD שאני יודע שאני רוצה, וזאת בלי להיות אספן/דיסקוגרף (כיום יש לי דיסקוגרפיה של להקה אחת בלבד)
העניין הוא שקשה לשמוע את כל גווני המוזיקה האלה וגם להיצמד להקלטות איכותיות בלבד, ולכן אם יש לי אפשרות אני אעדיף הקלטה איכותית, אבל אם לא אז המוזיקה עצמה מעניינת אותי יותר.
אם לא בא לך לעשות דוקטורט, תעביר הכל בצורה מסודרת למישהו אחר, והוא כבר יעשה...
לעיניינינו - לי יש בעיה (אחת מני רבות), והיא שאני אוהב מגוון רחב מאוד של סוגי מוזיקה.
לכן עקרונית, במידה ויהיה לי תקציב בלתי מוגבל אקנה *מאות* CD שאני יודע שאני רוצה, וזאת בלי להיות אספן/דיסקוגרף (כיום יש לי דיסקוגרפיה של להקה אחת בלבד)
העניין הוא שקשה לשמוע את כל גווני המוזיקה האלה וגם להיצמד להקלטות איכותיות בלבד, ולכן אם יש לי אפשרות אני אעדיף הקלטה איכותית, אבל אם לא אז המוזיקה עצמה מעניינת אותי יותר.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
מרטין, אני לא כ"כ מסכים איתך
אבל זה אולי לדיון אחר.
בגדול, מניסיוני, הרבה מערכות יקרות כזולות הסובלות מחוסר איזון :צליל בהיר ,לא טבעי , אנליטי וחוסר בבאס (זה מרשים מבחינת פירוט,אך כך לא נשמעת מוסיקה) מה שגורם להרבה הקלטות בינוניות להשמע מאוד לא טוב- הנדריקס יכול להשמע הרבה יותר טוב ממה שהרבה אנשים חושבים (בכוונה לקחתי אותו בתור דוגמא).
בגדול, מניסיוני, הרבה מערכות יקרות כזולות הסובלות מחוסר איזון :צליל בהיר ,לא טבעי , אנליטי וחוסר בבאס (זה מרשים מבחינת פירוט,אך כך לא נשמעת מוסיקה) מה שגורם להרבה הקלטות בינוניות להשמע מאוד לא טוב- הנדריקס יכול להשמע הרבה יותר טוב ממה שהרבה אנשים חושבים (בכוונה לקחתי אותו בתור דוגמא).