תכל'ס, היית די נעול על ימהה. סוס מנצח לא מחליפים.

תמיד עניין אותי לבדוק את הכיול המיקרופוני עם זוג סאבים ואיך זה עובד.
הבעיה התחילה בחנות, כשהרסיברים מחוברים למרכזיה ואין זוג סאבים פנויים בתצוגה מהדגם שרציתי (סאנפייר HRS-10). אני כבר לא מדבר על שליפה וחיבור לפי התנאים שלי עם המיקרופון.
לא התעקשתי יותר מדי, לקחתי אותם במכה
הסאבים והבאס.
הסאבים של סנפייר חוברו קודם לרסיבר הישן עם מפצל Y פשוט. מרוב התרגשות יצאתי החוצה מהבית לשמוע את הקיקים העמוקים של תוף באס כשהדלת פתוחה. שומעים נהדר

גרמתי לכלבים לנבוח בהיסטריה כי זה היה נשמע כמו מסיבה בסטואה... בתוך החדר המבודד אקוסטית מהשכנים יש בס מרעיד רקטום כשיושבים בכורסא. עד כאן תאורים פלסטיים.
אחרי מיקום וחיבור רמקולים (קדמיים היפיריון 938, סוראונדים מורל פרלוד ואחוריים קוודרופולריים של אקסיום) לרסיבר החדש, הגיע תורם של סאבים. כל אחד קיבל כבל משלו וניגשתי למלאכת הכיול.
הפתעה!
כמות הבאס השמיע ירדה כמעט בחצי! לקח לי זמן להבין שברגע שמגדירים
זוג סאבים בתפריטים, עוצמת הסיגנל יורדת כמעט בחצי! למה? ככה. אין לי הסבר מדעי. הייתי במשבר ורציתי להחליף לזוג של 12" מאותה הסידרה, כי הרגשתי שאין לי מספיק בס בחדר (יריב מלייזר סיטי היה בסדר איתי ואמר שאוכל לשדרג בתוספת תשלום ל12". הייתי מילימטר מלעשות זאת)
התקשרתי לחנות, החבר'ה היו מופתעים ושלחו טכנאי למחרת וגם הוא זיהה את הבעיה במקום. הפתרון היה לגשר בין הסאבים בכבל קואקס ובכך "נפתרה" הבעיה, אבל לא באמת פתרון. זה גם די מציק לי ויזואלית, כי עשיתי הכנה בקיר בדיוק בשביל לא לראות את הנחשים מאחורי הסאבים.
עוד סוגיית כיול לסאבים - אין תדרי חיתוך ידניים כפי שהיה ברסיבר הישן (ולדעתי כמו בשאר הרסיברים) - 40/60/80/100 הרץ. ישנו צורך עיוור להסתמך על הכיול האוטומטי. כמובן יש אופציה של כיוון אקולייזר ידני, אבל אני לא יכול לפתור בעיות אקוסטיות רק באוזן ומשחק בגובה התדר.
ישנה פונציה של EXTRA BASS, זה מקביל לBOTH של הדגמים הישנים יותר. ללא הפונקציה מודלקת, הסאבים לא נכנסים לעבודה ללא ערוץ היעודי, ז"א במוזיקה 2 ערוצים, הם לא עובדים. עפר לאור נדמה לי נתקל בזה.
התוצאה הסופית
אחרי הכיולים והכיונונים הידניים (והגישור בין הסאבים) שומעים מעולה. חבל"ז. אני משפריץ ניטים טיטניום בצורת לבבות

. גם במוזיקה וגם סרטים.
ישנה קצת בעיה של מידבס מהדהד, כי החדר כולו קירות חשופים, אבל זה יטופל בנפרד בקרוב.