אני חייב לומר שהתלבטתי רבות לגבי ההחלפה הזו כי לא הייתי בטוח שה NX720 טוב לפחות כמו ה NX810, אבל לאחר כשבוע של שימוש אני שמח לספר לכם שלדעתי המסך הזה טוב יותר מה NX810
להלן התרשמותי הראשונית (זוהי דעתי האישית בלבד ואין לראות בזאת כהמלצה לקניה):
תיאור כללי:
מדובר במסך LED סוני 55 תלת מימד בעיצוב שמכונה "מונוליטיק" ("עשוי כמקשה אחת"), שנת יצור 2011. המסך הוכתר כאחד ממסכי השנה ע"י CNET באוקטובר.
המסך משתמש בטכנולוגיות תאורה אחורית של DYNAMIC EDGE LED, שמשמעותה תאורת לד בקצוות של המסך אשר מוארת בעוצמות משתנות בהתאם לתמונה המוצגת וכך מושג יחס ניגודיות גבוהה.
המסך בעל מקלט 3D מובנה, בעל קישוריות WIFI מובנית, תמיכה בסקייפ והרשת "הבידורית" של סוני.
עיצוב ומראה:
לדעתי המסך מאוד מרשים, הוא מכוסה בשכבת זכוכית דקה ואחידה כך כשהוא כבוי לא מבחינים שיש מסגרת למסך הוא פשוט נראה כתמונה שחורה עם הלוגו של סוני במרכז החלק התחתון, הלוגו זוהר כאשר מדליקים את המסך (ניתן לכיבוי)
הזכוכית של המסך היא מסוג גורילה גלאס, שהיא זכוכית עמידה ביותר בפני שריטות מכות וכו' וכמו כן מקטינה את החזרי האור. סוני היא הראשונה שעושה שימוש בזכוכית זו במסכי טלוויזיה.
המסך דק מאוד, עובי של 27 מ"מ, דק יותר מה NX810.
איכות תמונה
באופן כללי , השחורים במסך הזה עמוקים יותר מה NX810 בצורה ברורה, כמו כן הצבעים במסך הזה הרבה יותר יפים וניתן להגיע להצגת צבעים רוויים מצויינים (לאחר כיול). כמו כן זוית הצפיה שבאופן כללי היא נוראית בכל מסכי הלד רחבה יותר במסך הזה לעומת ה NX810.
איכות תמונה SD
המסך מתמודד בצורה טובה מאוד עם איכות השידור העלובה של ערוץ 2 ו 10, לא ניכר שינוי מהותי באיכות לעומת הNX810.
איכות תמונה HD
המסך מציג תמונה חדה מאוד בשידורי HD, בשידור איכותי (סטרימר\בלו ריי) התמונה ממש מרגישה כתלת מימדית, צבעים חיים ושחורים עמוקים, לטעמי משמעותית יותר טוב מה NX810.
איכות תמונה 3D
לתחושתי אפקט התלת ממד השתפר פה בצורה משמעותית, ולדעתי זה קשור לעובדה שזהו מסך שהוא "דור שני" מאז השקת התלת ממד ולכן הוכנסו שיפורים ותיקונים לתהליך העיבוד מה שמשפר את האפקט ומקטין את תופעת ה CROSSTALK לעומת ה NX810. יתכן והשיפור קשור לעובדה שבמסך זה מקלט\משדר ה 3D הוא מובנה במסך בניגוד ל NX810.
לדעתי ה 3D עובד טוב יותר בסרטים מאשר במשחקים, בחלק מהמשחקים תופעת ה CROSSTALK מקלקלת את החוויה.
עננות וזליגות אור
אלו התופעות שהכי חששתי מהם במסך הזה על בסיס הסקירות ברשת. אז כן במסך הזה יש יותר עננות מהNX810 אבל אני חייב להגיד שנכון להיום לא נתקלתי בסיטואציה שבצפיה סדירה התופעה הזו באה לידי ביטוי, לעיתים בשינוי ערוץ או החלפת רזולוציה (PS3) ניתן לראות זאת כשהמסך מוחשך.
לגביי זליגות אור, במסך שלי יש זליגה יחסית חלשה בפינות הימניות, לא משהו שמפריע, לי בכל אופן.
תפריטים והגדרות
כאן יש חיסרון מהותי לעומת ה NX810, לטעמי התפריטים של ה NX810 היו נוחים יותר, בסיגנון ה XMB של ה PS3. במסך הזה הם ניסו לאפשר המשך צפיה בתוכן בזמן שיטוט בתפריטים מה שהפך את התפריטים והניווט בהם למסורבל.
מבחינת שליטה על מאפייני התמונה למטרות כיול יש פה הכל (?!) כולל כיול איזון צבע לבן וגאמה וכמו כן שליטה על כל המאפיינים של מעבד התמונה והפילטרים השונים.
חיבורים
ישנם 4 חיבורי HDMI כאשר אחד מהם מיועד לחיבור למגבר (ערוץ קול חוזר), שני חיבורים בצד ושניים למטה.
2 חיבורי USB לתמונות, סרטים ועידכון תוכנה
חיבור קופוננט ו PC
(יש עוד...)
מולטימדיה ו DVB-T
זהו אספקט שממש לא הספקתי לבחון לעומק, ישנה תוספת של דפדפן וכן תמיכה מובנית בסקייפ (שדורש מצלמה ספציפית) לעומת הNX810. הדפדפן תומך בעברית שזה נחמד, הניווט באמצעות השלט מייאש אבל ישנה אפליקציית טלפון (IOS ואנדרויד) שמאפשרת להפוך את הטלפון לשלט של הטלויזיה וכמו כן להפוך למקלדת מגע בזמן ניווט בדפדפן - נוח ביותר !
מבחינת תכני רשת לא התנסתי מספיק כדי לחוות דעה, ראיתי שיש כל מיני ווידגטים וכמו כן אפליקציות IPTV שונות (YOUTUBE וכו)
אחת התכונות שנוספו פה זה האפשרות להקליט תוכן של DVB ישירות להארד דיסק שמחובר ב USB, לא בחנתי את זה כמו כן לא בחנתי אם ה EPG תומך בעברית, אני מקווה שכן אולי העובדה שהדפדפן תומך מרמזת משהו, בכל אופן ה NX810 לא תומך בעברית בכלל.
עוד שתי תכונות נחמדות, האחת מחשיכה את המסך כאשר ילד עומד קרוב למסך (מצויין לדעתי) והשניה כיבוי המסך כאשר אף אחד לא צופה בו לאורך זמן מסויים, וכמו כן הדלקתו חזרה ברגע שזוהה צופה. תכונות אלה מושגות באמצעות מצלמה פשוטה שנמצאת במסגרת המסך בחלק התחתון, כמובן שניתן לכבות את התכונות הללו דרך התפריט.
איכות קול
פה זה אחד השיפורים המשמעותיים יחסית לNX810, כל המסכים הדקים מתקשים לייצר איכות קול טובה, אבל ה NX810 היה נשמע כמו רדיו צורמני פשוט נוראי. ה NX720 לעומת זאת מצליח לייצר עוצמת קול סבירה עם עומק ודיאלוג נקי.
סיכום
ה NX720 הוא מסך מצויין לטעמי, מספק חווית צפיה מעולה ב HD וב 3D, עם תופעות עננות\זליגות קלות עד זניחות.
אני בהחלט מרוצה מההחלפה הזו.