דרוש מקור- 1.5K$/או 8K ש"ח
-
The-Fox
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
טוב, בשעה טובה הגיעה שעתו של מקור רציני, כרגע אני משתמש ב Streamer audio מסוג : Squeezebox3 למי שמכיר. מוצר בסדר גודל של 300$
התקציב כאמור מופיע בכותרת, 1500$ בחו"ל (לא כולל משלוח מיסים ושאר ירקות) ובארץ עד 8K ש"ח בין אם חדש או יד שניה (עדיף).
הייתי שמח לקבל המלצות מכיוון וזו נישה שלא יצא לי להסתובב בה הרבה.
בגדול אפשר גם DAC וגם CDP, לא משנה לי.
יש לי על הכוונת כרגע את ה Esound E5 שנימכר ב 900$ כולל משלוח לארץ, למי שמכיר את המוצר.
המקור יחובר למערכת אוזניות, אך אני לא חושב שזה ישנה הרבה.
תודה.
התקציב כאמור מופיע בכותרת, 1500$ בחו"ל (לא כולל משלוח מיסים ושאר ירקות) ובארץ עד 8K ש"ח בין אם חדש או יד שניה (עדיף).
הייתי שמח לקבל המלצות מכיוון וזו נישה שלא יצא לי להסתובב בה הרבה.
בגדול אפשר גם DAC וגם CDP, לא משנה לי.
יש לי על הכוונת כרגע את ה Esound E5 שנימכר ב 900$ כולל משלוח לארץ, למי שמכיר את המוצר.
המקור יחובר למערכת אוזניות, אך אני לא חושב שזה ישנה הרבה.
תודה.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
-
The-Fox
-
- חבר ותיק

יאיר, בדיוק חשבתי עליך, לא איכזבת כרגיל
על איזה מקור אתה מדבר ?
בנתיים היו כמה מקורות שעלו ברשת:
Rotel RCD-971 שנמכר כבר, אם כי נאמר לי שהוא תותח למחירו (בדי שניה פחות מ 2000)
Cary 303/200 תקציב הרבה יותר גדול, 8.5K אצל אייל פור.
יש אופציה גם לשילוב של electrocompaniet ECD 1 + Rotel RDD988 באיזור ה 7K.
ראיתי איזה וינסנט S3 בלוחות אבל הוא Balanced ונראה לי סתם ביזבוז של כסף.
AudioGon מלא בדברים שאת רובם אני לא מכיר...

על איזה מקור אתה מדבר ?
בנתיים היו כמה מקורות שעלו ברשת:
Rotel RCD-971 שנמכר כבר, אם כי נאמר לי שהוא תותח למחירו (בדי שניה פחות מ 2000)
Cary 303/200 תקציב הרבה יותר גדול, 8.5K אצל אייל פור.
יש אופציה גם לשילוב של electrocompaniet ECD 1 + Rotel RDD988 באיזור ה 7K.
ראיתי איזה וינסנט S3 בלוחות אבל הוא Balanced ונראה לי סתם ביזבוז של כסף.
AudioGon מלא בדברים שאת רובם אני לא מכיר...
- איתמר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 254
עומר השועל - אני מתפלא עליך
!
אתה לא מכיר את הנוהל (??): כך הביתה ותשמע.
לא הייתי קונה שום דבר "על עיוור" במיוחד לא בסכום שנקבת לעיל (אפילו אם גמרו עליו את ההלל כל המגאזינים והפורומים המקוונים).
להלן כמה אופציות שהשאירו עליי רושם טוב בעבר:
Marantz CD17KI
Meridian 588
MF A3.2
Naim CD5/CD5i
בהצלחה
אתה לא מכיר את הנוהל (??): כך הביתה ותשמע.
לא הייתי קונה שום דבר "על עיוור" במיוחד לא בסכום שנקבת לעיל (אפילו אם גמרו עליו את ההלל כל המגאזינים והפורומים המקוונים).
להלן כמה אופציות שהשאירו עליי רושם טוב בעבר:
Marantz CD17KI
Meridian 588
MF A3.2
Naim CD5/CD5i
בהצלחה
איתמר.
- zy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2050
לדעתי cdp כגון מרנץ 5400 (+/- 1100 ש"ח) מנפק לפחות כ 97% ממה שדורשות אוזניות איזה שלא תהינה, להערכתי להשלמת ה 3 אחוז הנותרים צריך מכשיר אקזמפלרי (יקר) ביותר.
למערכת סטריאו (לא אוזניות) המצב שונה אם כי גם כאן, שוב, להערכתי, מדובר בסדר גודל של כ 88% בהתאמה למה שרשמתי מעלה.
יודגש שוב שזו דעתי מנסיוני ה"דל" מזמין התיחסויות (לא על חשבון סיוע לבקשת ה"שועל")
למערכת סטריאו (לא אוזניות) המצב שונה אם כי גם כאן, שוב, להערכתי, מדובר בסדר גודל של כ 88% בהתאמה למה שרשמתי מעלה.
יודגש שוב שזו דעתי מנסיוני ה"דל" מזמין התיחסויות (לא על חשבון סיוע לבקשת ה"שועל")
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')-
The-Fox
-
- חבר ותיק

איתמר, זאת רק "רשימת חיסול"
כנראה שאתה עוד לא מכיר אותי
בכל מקרה אתה לא הראשון שהמליץ לי על ה CD17
MF 3.2 היה עכשיו אחד ביד שניה אצל אמיר ארמה אבל הוא נמכר.
מרידיאן שווה לבדוק, יש הרבה דגמים שלהם מסתובבים בשוק, הם די נפוצים ממה שאני רואה.
חוץ מזה יש לך אחד, אז אני לוקח את זה בערבון מוגבל
NAIM, מעניין, אני אפקח עין.
תודה רבה איתמר, זאת הרוח
משום מה קצת התפלאתי לדלילות התגובות, ולחשוב שאני עוד מחיפה
נ.ב. תבוא לשמוע כבר את ה W5000, יקחו לך בדיוק כמה דקות (אני לא אגזים ואומר שניות) להבין שזה ליגה אחרת
לא סתם כל שאר האוזניות שלי עכשיו מוצעות למכירה 
כנראה שאתה עוד לא מכיר אותי
בכל מקרה אתה לא הראשון שהמליץ לי על ה CD17
MF 3.2 היה עכשיו אחד ביד שניה אצל אמיר ארמה אבל הוא נמכר.
מרידיאן שווה לבדוק, יש הרבה דגמים שלהם מסתובבים בשוק, הם די נפוצים ממה שאני רואה.
חוץ מזה יש לך אחד, אז אני לוקח את זה בערבון מוגבל
NAIM, מעניין, אני אפקח עין.
תודה רבה איתמר, זאת הרוח
משום מה קצת התפלאתי לדלילות התגובות, ולחשוב שאני עוד מחיפה
נ.ב. תבוא לשמוע כבר את ה W5000, יקחו לך בדיוק כמה דקות (אני לא אגזים ואומר שניות) להבין שזה ליגה אחרת
- איתמר
-
- חבר פעיל מאוד

הפוך גוטה הפוך !zy כתב:לדעתי cdp כגון מרנץ 5400 (+/- 1100 ש"ח) מנפק לפחות כ 97% ממה שדורשות אוזניות איזה שלא תהינה, להערכתי להשלמת ה 3 אחוז הנותרים צריך מכשיר אקזמפלרי (יקר) ביותר.
למערכת סטריאו (לא אוזניות) המצב שונה אם כי גם כאן, שוב, להערכתי, מדובר בסדר גודל של כ 88% בהתאמה למה שרשמתי מעלה....
אוזניות זה האמצעי הטוב ביותר לבדוק את איכות המקור שלך. מניסיון, ההבדלים הרבה יותר ברורים בשמיעה דרך אוזניות - במיוחד ברמת הציוד שברשותו של עומר (AKA The Fox).
כאשר אני מכייל את הפטיפון שלי - אני תמיד עושה זאת באמצעות האוזניות.
אני מזמין אותך לבוא ולהיווכח.
איתמר.
-
The-Fox
-
- חבר ותיק

שאני אבין, איזה אוזניות שמעת בחיים שלך שאתה חושב ככה ?zy כתב:לדעתי cdp כגון מרנץ 5400 (+/- 1100 ש"ח) מנפק לפחות כ 97% ממה שדורשות אוזניות איזה שלא תהינה, להערכתי להשלמת ה 3 אחוז הנותרים צריך מכשיר אקזמפלרי (יקר) ביותר.
יודגש שוב שזו דעתי מנסיוני ה"דל" מזמין התיחסויות (לא על חשבון סיוע לבקשת ה"שועל")...
רק שתדע לך שאם תשמע הבדלים בין מקורות, הגברות, כבלים וכו, אתה תשמע אותם הרבה לפני באוזניות מאשר ברמקולים (אני אהיה "נחמד" ואגיד בהשוואה לרמקולים שעולים פי 5 מאותה אוזניה נתונה, זה בקלות יכול להיות פי 10).
אין שום נימה של תקיפה בהודעה הזאת, שלא תבין אותי לא נכון, אבל נראה לי שהניסיון שלך עם אוזניות דל מידי, וכמו שאמרתי בפתיחת השרשור, אין שום משמעות לזה שמדובר באוזניות ולא ברמקולים.
נערך לאחרונה על ידי The-Fox ב 27/07/2006 0:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איתמר
-
- חבר פעיל מאוד

תאמין לי, אל תאמין לאף אחדThe-Fox כתב:חוץ מזה יש לך אחד, אז אני לוקח את זה בערבון מוגבל
...
כל המרכזניקים הללו - בטח יצאו לבלות, חכו חכו - נסראללה אמר "בעדה וו בעדה חיפה" - נראה אתכם שיצנח עליכם איזה זלזל (בחברותThe-Fox כתב:משום מה קצת התפלאתי לדלילות התגובות, ולחשוב שאני עוד מחיפה
...
The-Fox כתב:נ.ב. תבוא לשמוע כבר את ה W5000, יקחו לך בדיוק כמה דקות (אני לא אגזים ואומר שניות) להבין שזה ליגה אחרתלא סתם כל שאר האוזניות שלי עכשיו מוצעות למכירה
...
נערך לאחרונה על ידי איתמר ב 27/07/2006 9:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
איתמר.
- zy
-
- חבר ותיק

אודה ולא אבוש- הניסיון ה"דל" שלי באוזניות כפי שציינתי בעצמי הוא של כ 100 שעות האזנה עם dt880, אני מודע לפרוט ולאיכות של האזנה באוזניות, אך מה לעשות (עדיין) לא התחברתי לגמרי לצורת האזנה למוסיקה בדרך זו, אני מעדיף לאין שעור לחוות את המוסיקה באמצעות הרמקולים.
מודה על התגובות המחכימות.
מודה על התגובות המחכימות.
-
The-Fox
-
- חבר ותיק

זה משהו אחר כבר.
יש דברים מסויימים שאני מעדיף לשמוע באוזניות ויש לא מעט דברים שאני מעדיף לשמוע ברמקולים, אבל זה דבר אחר וזה גם עניין של העדפה וכמובן אל תשכח ענייני עלות.
ה DT-880 כבודם במקומם מונח, למרות שאני לא יודע אם איזה הגברה שמעת אותם, גם עם הגברה טובה מאד הם לא מדגדגות את ה W5000 שעושה בית ספר אפילו ל K340. וכמובן לכל שאר המתחרים הזולים ממנה.
ולכן אין שום שוני בין אם זה רמקול או אוזניה וכמו שאמר ידידי המלומד איתמר, עח אחת כמה וכמה (או הפוך גוטה הפוך !
)
יש דברים מסויימים שאני מעדיף לשמוע באוזניות ויש לא מעט דברים שאני מעדיף לשמוע ברמקולים, אבל זה דבר אחר וזה גם עניין של העדפה וכמובן אל תשכח ענייני עלות.
ה DT-880 כבודם במקומם מונח, למרות שאני לא יודע אם איזה הגברה שמעת אותם, גם עם הגברה טובה מאד הם לא מדגדגות את ה W5000 שעושה בית ספר אפילו ל K340. וכמובן לכל שאר המתחרים הזולים ממנה.
ולכן אין שום שוני בין אם זה רמקול או אוזניה וכמו שאמר ידידי המלומד איתמר, עח אחת כמה וכמה (או הפוך גוטה הפוך !
- zy
-
- חבר ותיק

O.K-העניין ברור לי- זה כמו מישהו שרגיל/מעדיף/לנהוג ברכב "משפחתי" 1600 סמ"ק ומאוד יתרגש באם יחליפו ברכב משפחתי 3000,2000...סמ"ק ואחר שאם זה לא ג'יפ (אפילו cj חבוט לא בקטע של ג'יפ "יאפי")- אז אין לו את חווית הנהיגה שמחפש.
כפי שנאמר- על טעם ועל ריח..
בעניין העלויות אני מסכים מאוד-> לחוות מוסיקה ברמה גבוהה ממערכת--צריך השקעה הרבה יותר גדולה יחסית מהשקעה בסט אוזניות מעולה.
לעניין בדיקת ציוד דרך אוזניות, הערת איתמר, לקחתי לצומת ליבי, למרות שעדיין את ההחלטה/ הטיוניג הסופי עדיף לעשות במצב הסופי אליו מיועד הפריט ואם יש סתירה בנתונים/ מימצאים אזי לקבל החלטה בהתאם.
כפי שנאמר- על טעם ועל ריח..
בעניין העלויות אני מסכים מאוד-> לחוות מוסיקה ברמה גבוהה ממערכת--צריך השקעה הרבה יותר גדולה יחסית מהשקעה בסט אוזניות מעולה.
לעניין בדיקת ציוד דרך אוזניות, הערת איתמר, לקחתי לצומת ליבי, למרות שעדיין את ההחלטה/ הטיוניג הסופי עדיף לעשות במצב הסופי אליו מיועד הפריט ואם יש סתירה בנתונים/ מימצאים אזי לקבל החלטה בהתאם.
javascript:emoticon('
')
')-
The-Fox
-
- חבר ותיק

אני אוהב להמשיל דברים מעולם האודיו לעולם הרכב, לפעמים זה הולך טוב
במקרה הזה, הייתי ממשיל את זה בצורה הבאה:
אוזניות ורמקולים זה כמו אופנוע ורכב.
בעוד אופנוע טוב מהיר וחזק יעלה פחות מאוטו ויתן חווית נהיגה מדהימה למחיר שלו, רכב יעלה הרבה יותר אך עם זאת הרבה יותר נוח ובטוח ויתן באותו מחיר ביצועים נמוכים יותר.
אני כמובן מעדיף את האופנוע בשלב זה
במקרה הזה, הייתי ממשיל את זה בצורה הבאה:
אוזניות ורמקולים זה כמו אופנוע ורכב.
בעוד אופנוע טוב מהיר וחזק יעלה פחות מאוטו ויתן חווית נהיגה מדהימה למחיר שלו, רכב יעלה הרבה יותר אך עם זאת הרבה יותר נוח ובטוח ויתן באותו מחיר ביצועים נמוכים יותר.
אני כמובן מעדיף את האופנוע בשלב זה
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
בוקר טוב שועל,
אני מבין שיש לך אאודיו טכניקה, אם הבנתי נכון אז יש להם גם מגבר תואם? אם הבנתי הלאה נכון אז המגבר משווק רק ביפן? עם איזה מגבר אתה שומע? (כמובן שזה חשוב)
ה Naim (נעים בעיברית?
) זו אפשרות טובה גם כי אפשר בשלב ראשון ליקנות את הסי די פלייר ואחר כך לשפר וליקנות ספק כוח חיצוני.
לא הייתי שולל את וינסנט. יש להם נגן S6 Mk 2 עם מנורות ביציאה.
גם לקווד נגן מענין עם כמה כניסות דיגיטאליות נוספות.
Creek זוכים גם לתישבחות.
אם תצליח להכפיל את הסכום, תוכל לבטח לשבת תחת זרי הדפנה לעשורים הקרובים עם נעים, או לין..
אני הייתי משלש את הסכום..
.
אני מבין שיש לך אאודיו טכניקה, אם הבנתי נכון אז יש להם גם מגבר תואם? אם הבנתי הלאה נכון אז המגבר משווק רק ביפן? עם איזה מגבר אתה שומע? (כמובן שזה חשוב)
ה Naim (נעים בעיברית?
לא הייתי שולל את וינסנט. יש להם נגן S6 Mk 2 עם מנורות ביציאה.
גם לקווד נגן מענין עם כמה כניסות דיגיטאליות נוספות.
Creek זוכים גם לתישבחות.
אם תצליח להכפיל את הסכום, תוכל לבטח לשבת תחת זרי הדפנה לעשורים הקרובים עם נעים, או לין..
אני הייתי משלש את הסכום..
.
- איתמר
-
- חבר פעיל מאוד

למה רק לשלש ?ramkol כתב:אם תצליח להכפיל את הסכום, תוכל לבטח לשבת תחת זרי הדפנה לעשורים הקרובים עם נעים, או לין..
אני הייתי משלש את הסכום..![]()
![]()
....
לך על זה:

וסגור עניין...
כולה 15K פאונד - והתמחור בארץ זהה - אז כדאי
איתמר.
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
מיטעמי צניעות לא ציינתי את זה..
זה ה נעים,CD 555 עם ספק הכוח PS זוכה להרבה שבחים בעיתונות.
שועל,
עוד אפשרות שכדאי לקחת בחשבון כשכבר משקיעים סכום מכובד (1500 דולאר זה סכום מכובד כמובן) זה אולי ללכת בכיוון של נגן משולב ל CD ו SACD בשני ערוצים. סך הכל לאט לאט יש מהמדיה הזו פה ושם.
יש למרנץ ולדנון מכשירים כאלה (נגנים לסטראו, לא לסוראונד) גם לחברה הגרמנית המיוצרת בסין Cayin יש מוצר דומה עים מנורות היציאה. (נידמה לי מעט יותר יקר).
.
נערך לאחרונה על ידי ramkol ב 27/07/2006 9:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ron99
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 42
המלצות שלי - NAIM , או TALK ELECTRONICS
מבין הקומפקטים שמנית : הניים CD5 הוא המוצלח ביותר - מכרתי כזה לא מזמן ב-4000 ש"ח. מכשיר מעולה.
המרנץ CD17KI - היה אכזבה בשבילי - הבאתי כזה מהונג-קונג - והוא לא התדיק את התהילה סביבו.
וינסט (שנג יה ) - קופקט כזה בדיוק גם הבאתי מהונג-קונג - מכשיר טוב אם דורשים עליו מחיר ראלי של 2000 ש"ח כמו שזה עולה. במחיר של 7500 ..........
דרך אגב את הCD6 שלהם גם שמעתי והוא נחות משמעותי מה-CDS3 - וזה גם מתומחא בהתאם בחו"ל.
ESOUND יצא לי לשמוע בהונג-קונג - מכשיר מעולה למחירו שם (500$).
נסה את ה-TALK ELECTRONICS שמפורסם בלוחות - מחיר מציאה ממש - ומכשיר סוף הדרך. אחד הקומפקטים הכי טובים ששמעתי בלי קשר למחיר.
המרנץ CD17KI - היה אכזבה בשבילי - הבאתי כזה מהונג-קונג - והוא לא התדיק את התהילה סביבו.
וינסט (שנג יה ) - קופקט כזה בדיוק גם הבאתי מהונג-קונג - מכשיר טוב אם דורשים עליו מחיר ראלי של 2000 ש"ח כמו שזה עולה. במחיר של 7500 ..........
דרך אגב את הCD6 שלהם גם שמעתי והוא נחות משמעותי מה-CDS3 - וזה גם מתומחא בהתאם בחו"ל.
ESOUND יצא לי לשמוע בהונג-קונג - מכשיר מעולה למחירו שם (500$).
נסה את ה-TALK ELECTRONICS שמפורסם בלוחות - מחיר מציאה ממש - ומכשיר סוף הדרך. אחד הקומפקטים הכי טובים ששמעתי בלי קשר למחיר.
-
The-Fox
-
- חבר ותיק

מבול רציני של דגמים ואפשרויות.
Ramkol - אכן האוזניה המדוברת היא W5000 והיא באמת מגיעה רק מיפן.
המגבר התואם שלהם לא ברשותי, הוא עולה כמעט כמו המגבר הנוכחי שלי והוא טוב אך ורק ל W5000 אז לכן אני לא ממש ממהר לקנות אותו למרות שהוא השילוב המושלם.
המגבר הנוכחי שלי הוא MPX3 Slam עם כמה שידרוגים (Black Gates וכו).
אין ספק שהוא חשוב, מגבר מצויין.
תודה על כל העצות
Ramkol - אכן האוזניה המדוברת היא W5000 והיא באמת מגיעה רק מיפן.
המגבר התואם שלהם לא ברשותי, הוא עולה כמעט כמו המגבר הנוכחי שלי והוא טוב אך ורק ל W5000 אז לכן אני לא ממש ממהר לקנות אותו למרות שהוא השילוב המושלם.
המגבר הנוכחי שלי הוא MPX3 Slam עם כמה שידרוגים (Black Gates וכו).
אין ספק שהוא חשוב, מגבר מצויין.
תודה על כל העצות
- logankungfu
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
עומר, קח בחשבון את הסיירוס CD-6.
נדמה לי שלאורי יפה יש אחד בטרייד אין.
כמו כן, אם לשפוט לפי הארקאם CD-72T שלי החביב עלי מאוד, ייתכן וה CD-192 שלהם שווה בדיקה (והוא בתקציב למיטב ידיעתי).
נדמה לי שלאורי יפה יש אחד בטרייד אין.
כמו כן, אם לשפוט לפי הארקאם CD-72T שלי החביב עלי מאוד, ייתכן וה CD-192 שלהם שווה בדיקה (והוא בתקציב למיטב ידיעתי).