האם אפשר קצת הסברים?ran_carney כתב:זוועת אדושם!...
תגובות לכתבה: רסיבר Yamaha RX-V3067
אשמח לקבל המלצה לסנטר של B&W, הדגם של אותה סדרה הוא HTM61 בקריאה בפורומים שונים, הבנתי שהוא לא מדהים בלשון המעטה. האם יש המלצה לסנטר יותר מומלץ שיתאים לסדרה? הרמקולים האחוריים הם 685?shay1 כתב:הוא לא התכוון לרסיברalon12 כתב:האם אפשר קצת הסברים?ran_carney כתב:זוועת אדושם!......
הרסיבר חזק וידע לדחוף את הרמקולים מצויין...
תודה לעונים,
אלון
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
- נתן תודות: 1587 פעמים
- קיבל תודות: 1355 פעמים
מתנצל מראש על ההקפצה של השרשור הנוכחי לאור שרשור אחר של כיול הוראות כיול מתקדם ל LX85.
נראה לי יותר הגיוני שאול כאן את השאלה. כמובן - קודם כ כתבה מאלפת, מלמדת ומעמיקה ונהנית לקרוא כל שורה ושורה
יחד עם זאת אני עדיין לא מצליח לאמוד על ההבדלים באיקולייזר:
אשמח לעזרה / הכוונה בנושא למי שיודע ומכיר.
נראה לי יותר הגיוני שאול כאן את השאלה. כמובן - קודם כ כתבה מאלפת, מלמדת ומעמיקה ונהנית לקרוא כל שורה ושורה
כמו כן, מסכים עם האמירה:לאחר הכיול המשתמש יכול לבחור איזה סוג Equalizer הוא מעדיף וזאת תוך כדי שמיעה מי עדיף באוזניו! מצב PEQ .
במצבי Natural - Flat - Front, המשתמש יוכל לבחור בתיקון אקוסטי שונה. למשל מצב Front בפיוניר הישן שלי חייב כיול מחדש, המטרה בשניהם לכייל את כל המערכת על פי חתימת הצליל של הרמקולים הקדמיים.
המעניין ביותר הוא מצב Through שבו מבוטל הכיול האקוסטי, והוא מאוד דומה למצב Pure Audio. בלחיצה על כפתור אחד תוכל תמיד להשוות. בכל שינוי ניתן לשמוע מידית את ההשפעה. במצב זה נשמרות ההשהיות ונשאר Bass Management עבור הסאב שזה במקרים רבים עדיף....
ברסיבר שלי ביצעתי את הכיול "הרגיל" האוטומטי באמצעות המיקרופון המצורף אבל אני מוצא את עצמי הולך לאיבוד עם שאר האפשריות הידניות העומדות בפני. לא בטוח או יותר נכון, בטוח שלא מפיק את המקסימום ממנו...יש פרק שלם של כיול Surround שמאפשר לבחור גודל חדר, השהיה ועוד, אם כי חסר הסבר לאיזה ערכים מומלץ למשתמש לכייל.
גם נושא הכיול האקוסטי הידני, מאוד לא ברור, כלומר מסבירים איך לשנות, אבל למה ומדוע, נשאר תעלומה....
אשמח לעזרה / הכוונה בנושא למי שיודע ומכיר.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
כיול סוררואונד מיועד לצליל היקיפי מדומה, בעיקר בשביל להפוך סטריאו להיקיפי. על ידי משחק בפרמטרים אתה יכול לקבוע כאילו את גודל האולם, האיצטדיון או המרתף שמדמה לך התוכנה. יש כל כך הרבה אפשרויות, מה שנקרא עודף דרגות חופש. לדעתי יצטרפו רבים, שזה אחד הפיצ'רים שמי שקצת נוטה לכיוון אודיופילי מתרחק ממנו, וגם אני ממליץ להתרחק.avihuli כתב:מתנצל מראש על ההקפצה של השרשור הנוכחי לאור שרשור אחר של כיול הוראות כיול מתקדם ל LX85.
נראה לי יותר הגיוני שאול כאן את השאלה. כמובן - קודם כ כתבה מאלפת, מלמדת ומעמיקה ונהנית לקרוא כל שורה ושורה![]()
כמו כן, מסכים עם האמירה:לאחר הכיול המשתמש יכול לבחור איזה סוג Equalizer הוא מעדיף וזאת תוך כדי שמיעה מי עדיף באוזניו! מצב PEQ .
במצבי Natural - Flat - Front, המשתמש יוכל לבחור בתיקון אקוסטי שונה. למשל מצב Front בפיוניר הישן שלי חייב כיול מחדש, המטרה בשניהם לכייל את כל המערכת על פי חתימת הצליל של הרמקולים הקדמיים.
המעניין ביותר הוא מצב Through שבו מבוטל הכיול האקוסטי, והוא מאוד דומה למצב Pure Audio. בלחיצה על כפתור אחד תוכל תמיד להשוות. בכל שינוי ניתן לשמוע מידית את ההשפעה. במצב זה נשמרות ההשהיות ונשאר Bass Management עבור הסאב שזה במקרים רבים עדיף....ברסיבר שלי ביצעתי את הכיול "הרגיל" האוטומטי באמצעות המיקרופון המצורף אבל אני מוצא את עצמי הולך לאיבוד עם שאר האפשריות הידניות העומדות בפני. לא בטוח או יותר נכון, בטוח שלא מפיק את המקסימום ממנו...יש פרק שלם של כיול Surround שמאפשר לבחור גודל חדר, השהיה ועוד, אם כי חסר הסבר לאיזה ערכים מומלץ למשתמש לכייל.
גם נושא הכיול האקוסטי הידני, מאוד לא ברור, כלומר מסבירים איך לשנות, אבל למה ומדוע, נשאר תעלומה....
אשמח לעזרה / הכוונה בנושא למי שיודע ומכיר....
בכיול ידני משתמשים בעיקר בשביל להרים מעט עוצמה של אחד יותר מהרמקולים שלדעת המשתמש הכיול האוטומטי לא הבליט אותו מספיק, או להיפך.
דבר נוסף שעושים עוברים על הגרפים של הכיול האקוסטי ורואים את התיקונים בעצמת הרמקולים בתלות בתדר.
אם למשל רמקול מסוים צורם בגבוהים יכולים להוריד בכמה תדרים גבוהים את העוצמה
לדוגמא מנסים להוריד בין 2K ל- 5K ב1 דב, 6 עד 8 מקטינים ב- 2 ומ- 9 ב- 3.
או להיפך מקטינים מי שיצא מוגזם.
נסיונות לפעמים לא מצליחים והתוצאה יותר גרועה? לא קרה כלום מפעילים כיול מלא אוטומטי וחזרים לבסיס.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

יוסי - תודה. כוונתי הייתה לנושא הכיול הידני ולא הסראונדי שפחות רלוונטי עבורי וככל שלא מצאתי כזה אצלי ברסיבר.
אני לא מצליח לעמוד על ההבדלים בין Natural - Flat - Front.
ברמת השמיעה / סאונד, אני אכן מצליח לזהות הבדלים אבל מה זה עושה בפועל עדיין לא הבנתי.
כמו כן כל הנושא של הכיול הידני של האיקולייזר לא מובן לי ברמת ההסבר הפשוט למי שלא מבין כ"כ בתחום.
לשחק עם הגרפים אין בעיה אבל מה זה אומר כל פרמטר ? אם אני אבין את הרציונאל של המושג אז יהיה לי יותר קל לבצע את הכיוון. כרגע זה יותר סינית בשבילי. צירפתי העתק מהחוברת לנושא, אשמח להסבר לסעיפים 3, 4.
אני לא מצליח לעמוד על ההבדלים בין Natural - Flat - Front.
ברמת השמיעה / סאונד, אני אכן מצליח לזהות הבדלים אבל מה זה עושה בפועל עדיין לא הבנתי.
כמו כן כל הנושא של הכיול הידני של האיקולייזר לא מובן לי ברמת ההסבר הפשוט למי שלא מבין כ"כ בתחום.
לשחק עם הגרפים אין בעיה אבל מה זה אומר כל פרמטר ? אם אני אבין את הרציונאל של המושג אז יהיה לי יותר קל לבצע את הכיוון. כרגע זה יותר סינית בשבילי. צירפתי העתק מהחוברת לנושא, אשמח להסבר לסעיפים 3, 4.
-
- כיול ידני
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%96%D7%A8
התמונה שאתה רואה כאן:

בעצם מקבילה להגברת תדרי BASS הנמוכים (תוף גדול )

החלשת תדרי המיד הבינוניים(דיבור קול אנושי)

ולהגברת תדרי ה TREBBLE הגבוהים (מצילתיים)

הרעיון באקולייזר לכל רמקול ברסיבר נועד לפצות על כך שאם תדר מסויים אינו נשמע מספיק חזק או נישמע חזק מידי
ניתן לשנות מלאכותית את ההגבר או ההנמכה של אותו התדר, בתיאוריה אנו שואפים להיענות תדרים FLAT כלומר נגן ה CD המחובר למגבר ולרמקולים אמור לספק את כל מרחב התדרים מ20 מחזורים בשנייה (Hertz) עד 20 אלף מחזורים בשנייה בעוצמה שווה, לא להוסיף ולא לגרוע, בפועל אין באמת מערכת שקופה באופן אבסולוטי ולכל מערכת יש את "אופיין הצליל" שלה, תחשוב על זה שכל פסנתר מכל יצרן יכול להישמע מעט שונה מחברו גם אם אותו מכוון פסנתרים כיוון את כולם, התדרים אותם מפיק הפסנתר בגדול דומים אבל לכל פסנתר יש את הצליל "המיוחד" שלו שבעצם נובע מהחומרים מימנו הוא מיוצר ומתהליך הבנייה ואם תחבר מיקרופון למשקף מתחים (אוסילוסקופ) תוכל לראות שצליל הפסנתר מורכב מתדר מרכזי(הצליל המנוגן) וגם תדרי משנה קטנים מין גבעות קטנטנות הצמודות לתדר המרכזי, כמו כן יש תופעה פיזיקלית של הרמוניות שלא אכנס אליה כאן.

מעבר להסבר זה אני ממליץ על שיעורי הנדסה קול אצל מר יוסי הרי
התמונה שאתה רואה כאן:

הרעיון באקולייזר לכל רמקול ברסיבר נועד לפצות על כך שאם תדר מסויים אינו נשמע מספיק חזק או נישמע חזק מידי
ניתן לשנות מלאכותית את ההגבר או ההנמכה של אותו התדר, בתיאוריה אנו שואפים להיענות תדרים FLAT כלומר נגן ה CD המחובר למגבר ולרמקולים אמור לספק את כל מרחב התדרים מ20 מחזורים בשנייה (Hertz) עד 20 אלף מחזורים בשנייה בעוצמה שווה, לא להוסיף ולא לגרוע, בפועל אין באמת מערכת שקופה באופן אבסולוטי ולכל מערכת יש את "אופיין הצליל" שלה, תחשוב על זה שכל פסנתר מכל יצרן יכול להישמע מעט שונה מחברו גם אם אותו מכוון פסנתרים כיוון את כולם, התדרים אותם מפיק הפסנתר בגדול דומים אבל לכל פסנתר יש את הצליל "המיוחד" שלו שבעצם נובע מהחומרים מימנו הוא מיוצר ומתהליך הבנייה ואם תחבר מיקרופון למשקף מתחים (אוסילוסקופ) תוכל לראות שצליל הפסנתר מורכב מתדר מרכזי(הצליל המנוגן) וגם תדרי משנה קטנים מין גבעות קטנטנות הצמודות לתדר המרכזי, כמו כן יש תופעה פיזיקלית של הרמוניות שלא אכנס אליה כאן.

מעבר להסבר זה אני ממליץ על שיעורי הנדסה קול אצל מר יוסי הרי
- shmliagdol1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
שלום לך.
יודע שזה כל כך קשורarotman כתב:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%96%D7%A8
התמונה שאתה רואה כאן:
מעבר להסבר זה אני ממליץ על שיעורי הנדסה קול אצל מר יוסי הרי...
ראיתי שהיבואן הביא בשעה טובה לארץ את סדרת ה xx10 המחליפה לסדרת ה xx67
שאלתי:
האם מעבר להבדלים בנתונים הרשמיים המוצהרים על ידי היצרן, ישנם הבדלים בסאונד והבדלים שימושיים בפיצ'רים בין ה 3067 לבין ה 3010 ??
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

arotman - תודה.
אני אשמח להבין איך הגדרת כל פרמטר ב: Natural - Flat - Front משפיעה על הסאונד ברמקולים.
כמו כן לנושא הכיול, מה זה Band / Gain ?
Freq. / Gain ?
Q / Gain ?
והאם יש טווחים מומלצים "קבועים" שכדאי להתחיל איתם ?
אני אשמח להבין איך הגדרת כל פרמטר ב: Natural - Flat - Front משפיעה על הסאונד ברמקולים.
Freq. / Gain ?
Q / Gain ?
והאם יש טווחים מומלצים "קבועים" שכדאי להתחיל איתם ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
אבי,avihuli כתב:arotman - תודה.
Freq. / Gain ?
Q / Gain ?
והאם יש טווחים מומלצים "קבועים" שכדאי להתחיל איתם ?...
אם אתה לא רוצה להפך לטכנוקרט ולהתחיל לחבר CD עם אותות בדיקה או אוסיקולטור ולחבר מיקרופון לאוסילוסקופ ולהתחיל למדוד היענות תדרים אז אני מציע לנסות הגדרות שונות ולשמוע מה שמתאים לך.
בגוף העמוד שהצגת יש הסבר ממצה באנגלית לגבי כל מושג.
הרעיון בגדול הוא להעלות או להוריד עוצמות בטווח או במספר טווחים של תדר צר או רחב.
FREQ תדר
GAIN הגברה
BAND טווח תדרים או המקרה הזה תחום תדרים הקרוב למשל ל 1KHZ 2 KHZ וכו
כיוון נכון של אקולייזר נלמד בבתי ספר לסאונד או מהתנסות גרידא.
בתחום המקצועי במיוחד בהגברות PA (מופעים ) ובאולפן חייבים הרבה פעמים להשתמש באקולייזר
בבית נדיר מאוד שצריך להשתמש באופציות האלו אלא אם כן יש לך חדר בעייתי מאוד שדורש קיזוז תדרים.
או שיש לך רמקול בעייתי בתדרים מסויימים ואתה מנסה לשפר מצב.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 29/11/2011 15:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
Re: שלום לך.
shmliagdol1יודע שזה כל כך קשור
ראיתי שהיבואן הביא בשעה טובה לארץ את סדרת ה xx10 המחליפה לסדרת ה xx67
שאלתי:
האם מעבר להבדלים בנתונים הרשמיים המוצהרים על ידי היצרן, ישנם הבדלים בסאונד והבדלים שימושיים בפיצ'רים בין ה 3067 לבין ה 3010 ??...
לצערי אני לא יכול להגיב מכיוון שאני עוסק בתחום ואני מציע לך לפנות לחנות או לאולם התצוגה שלנו
ולבקש לשמוע את המוצרים.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
avihuli,
אם אתה רוצה להבין מה כל מצב עושה
אז פרט לflat שפשוט משטיח את כל הספקטרום בכל התדרים.
בצע כיול אוטומט
תןלרסיבר להכיר את הרמקולים שלך ואז העתק את מצב פרונט למצב ידני ותוכל לראות בגרף של כל רמקול את השינוי שהרסיבר קבע.
למשל במצב פרונט הקדמיים נשארים ב flat ואילו הסנטר והאחוריים מקבלים שינויים
אם אתה רוצה להבין מה כל מצב עושה
אז פרט לflat שפשוט משטיח את כל הספקטרום בכל התדרים.
בצע כיול אוטומט
תןלרסיבר להכיר את הרמקולים שלך ואז העתק את מצב פרונט למצב ידני ותוכל לראות בגרף של כל רמקול את השינוי שהרסיבר קבע.
למשל במצב פרונט הקדמיים נשארים ב flat ואילו הסנטר והאחוריים מקבלים שינויים
נערך לאחרונה על ידי sam22 ב 29/11/2011 21:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
העם דורש..... כל מיני דברים
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

sam22 - על הכיפאק, תודה.sam22 כתב: בצע כיול אוטומטי
תןלרסיבר להכיר את הרמקולים שלך ואז העתק את מצב פרונט למצב ידני ותוכל לראות בגרף של כל רמקול את השינוי שהרסיבר קבע....
אני אנסה אחרי שיגיעו הרמקולים החדשים שהזמנתי (את המורדנט שורט שהשאלתי מחבר מכרתי עבורו לפני כשבוע).
אם אני מבין נכון, אני מריץ כיול אוטמטי ראשוני, מעתיק ידנית את התוצאות בהתאם למצב שאני בוחר והשאלה האם צריך להריץ כיול נוסף אחרי שהעתקתי או שברגע שבוצעה ההעתקה הכיול נכנס לתוקף ?
והמלצה שלי לעצמי מהיכרותי האישית - אני אחפש קודם איפה עושים reset לכיול אחרי כל הניסיונות שלי קודם כל בשביל שאני לא אחרבש שם את כל העסק...
arotman
תראה את הסרטון-זה כלי ממש יפה ומועיל איך לאמן את האוזניים אימון ממוקד, וכן את בדיקת השמיעה של Dr. Ear שתבדוק עבורך באופן מדויק את טווח התדרים שאתה מסוגל לשמוע.
אני כבר התחלתי לשחק איתן ..."קול".
בברכה..