תהנה מוטי...ממתינים לחוו"ד.
יש...יש..יש..
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קליתי את הקפה שלשום בבוקר, חד זני. הוא אוורר עד אתמול אחה"צ ואז נסגר.
היום אחה"צ טעמתי אותו.
... אני בכלל לא בטוח שמדובר בבורונדי
, או לפחות זה לא הבורונדי שהיה לנו לפני שנה וחצי.
הגוף נחמד אבל לא מצוין. יש חמיצות לא נעימה כ"כ ואין מתיקות או טעמים מעניינים אחרים.
מרגיש יותר כמו גוואטמלה זול או ברזיל ג'נרי.
קליתי ל-FC.
עוד מישהו כבר טעם את הקפה?
היום אחה"צ טעמתי אותו.
... אני בכלל לא בטוח שמדובר בבורונדי
הגוף נחמד אבל לא מצוין. יש חמיצות לא נעימה כ"כ ואין מתיקות או טעמים מעניינים אחרים.
קליתי ל-FC.
עוד מישהו כבר טעם את הקפה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מי אמר פעם שלא תמיד ניתן לסמוך על מוצא הקפה שהם מביאים ?moti_r כתב:קליתי את הקפה שלשום בבוקר, חד זני. הוא אוורר עד אתמול אחה"צ ואז נסגר.
היום אחה"צ טעמתי אותו.
... אני בכלל לא בטוח שמדובר בבורונדי, או לפחות זה לא הבורונדי שהיה לנו לפני שנה וחצי.
קליתי ל-FC.
עוד מישהו כבר טעם את הקפה?...
באסה
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני לא רואה שום טעם למישהו לזייף קפה ....בטח גם לא זה של בורונדי,שנחשב במגזר נחמד,אבל פחות טוב מסופרמו או סנטוס...וגם אני ראיתי שקים עם : BURUNDI WFAA ...
בקליה בהירה יותר אהבתי אותו הרבה יותר... אבל עדיין לא בשביל הסינגל כנראה...
בקליה בהירה יותר אהבתי אותו הרבה יותר... אבל עדיין לא בשביל הסינגל כנראה...
מכיוון שנשארה לי כמות מהנגלה הקודמת,עשיתי השוואה בין הנגלה הקודמת לנוכחית,אני חייב לציין שהיה איזה שהוא שוני בטעם,אבל אני יכול בהחלט להשליך זאת אולי על השוני בקליה (מזערי ככל שיהיה),שמשפיע גם על הטחינה,ואולי גם החליטה השפיעה,אבל הרבה הרבה יותר טוב ושונה מהקפה מברזיל וגואטמאלה,שאת האחרון אני מאוד אוהב.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
יוסי,מה פרופיל של קליה שלך? למרות שבג׳ין הכול מתיישר,באמת כל דבר קטן משפיע:כמות הקפה(250 או 260),חימום מראש או לא , הורדת טמפ. בפיצוץ ראשון או לא,קירור בניצוץ ראשון של פיצוץ שני או לפני(אחרי)......מעניין שעם כל הקלות של ג׳ן, כל אחד מהפרמטרים שציינתי מביא לתוצאות אחרות... 
הפרופיל שלי בעבר היה 97 והשתחררתי בדרגת אקס טר'ש,זה בערך הפרופיל היחידי שאני מכיר.
מעבר לכך אני קולה כך,מחמם את התוף חימום מקדים ל150 מעלות,מוציא אותו מהקולה ומכניס כ-300 גרם פולים-אני בדרך כלל קולה זן אחד,למרות שלאחרונה מטעמי עצלנות אני מכניס כמה זנים יחד.
אני מרים טמפרטורה עד המקסימום-250 מעלות (למרות שאצלי הקולה מעולם לא הצליח לעבור את ה-238מעלות) ולזמן של 20 דקות,וקולה עד שנגמר לי הפיצוץ הראשון ומיד מוריד ל-220 מעלות ומחכה לפיצוץ שני,כ-20 שניות בתוך פיצוץ שני אני מוריד את הזמן ל-0 ומתחיל לקרר עד 120 מעלות (הסקלה של הזמנים אינה בשימוש משמעותי אצלי).
ב-120 מעלות אני מכבה מוציא את התוף ומעביר את הפולים למסננת ומקרר מהר בהעברה של הפולים ממסננת למחבת.
אני לא נצמד לזמנים וטמפרטורות,ועובד הרבה עם העיניים והאזניים,ומשנה פרמטרים לפי מצב הפולים ברגע נתון.
ולכן ויתכן שזאת הסיבה לשינויים בטעמים אצלי מקליה לקליה, ככה זה מעניין יותר.
מעבר לכך אני קולה כך,מחמם את התוף חימום מקדים ל150 מעלות,מוציא אותו מהקולה ומכניס כ-300 גרם פולים-אני בדרך כלל קולה זן אחד,למרות שלאחרונה מטעמי עצלנות אני מכניס כמה זנים יחד.
אני מרים טמפרטורה עד המקסימום-250 מעלות (למרות שאצלי הקולה מעולם לא הצליח לעבור את ה-238מעלות) ולזמן של 20 דקות,וקולה עד שנגמר לי הפיצוץ הראשון ומיד מוריד ל-220 מעלות ומחכה לפיצוץ שני,כ-20 שניות בתוך פיצוץ שני אני מוריד את הזמן ל-0 ומתחיל לקרר עד 120 מעלות (הסקלה של הזמנים אינה בשימוש משמעותי אצלי).
ב-120 מעלות אני מכבה מוציא את התוף ומעביר את הפולים למסננת ומקרר מהר בהעברה של הפולים ממסננת למחבת.
אני לא נצמד לזמנים וטמפרטורות,ועובד הרבה עם העיניים והאזניים,ומשנה פרמטרים לפי מצב הפולים ברגע נתון.
ולכן ויתכן שזאת הסיבה לשינויים בטעמים אצלי מקליה לקליה, ככה זה מעניין יותר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
עוד 24 שעות, ועוד טעימה.
הקפה נפתח יותר - אבל המרירות גברה, על חשבון טעמים מורכבים יותר.
אין מתיקות כמעט בכלל, החמיצות ירדה קצת (כנראה שהיתה אתמול עדיין שארית מהקליה) אך עדיין קיימת.
אפטר-טייסט מאוד ארוך - עם גוון מריר במיוחד.
הקפה הזה טעים לי כבסיס מר, כמו שאני אוהב. אני אשתמש בו כך (כלומר, אוסיף לו קפה מעניין יותר כדי לאזן, כמו ימן או גוואטמלה, או הכי טוב - סנטו דומינגו).
הבוקר קליתי סנטו-דומינגו, בורונדי ומעט מונסון. נטעם בהמשך.
הקפה נפתח יותר - אבל המרירות גברה, על חשבון טעמים מורכבים יותר.
אין מתיקות כמעט בכלל, החמיצות ירדה קצת (כנראה שהיתה אתמול עדיין שארית מהקליה) אך עדיין קיימת.
אפטר-טייסט מאוד ארוך - עם גוון מריר במיוחד.
הקפה הזה טעים לי כבסיס מר, כמו שאני אוהב. אני אשתמש בו כך (כלומר, אוסיף לו קפה מעניין יותר כדי לאזן, כמו ימן או גוואטמלה, או הכי טוב - סנטו דומינגו).
הבוקר קליתי סנטו-דומינגו, בורונדי ומעט מונסון. נטעם בהמשך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
קפיצה לירכא, שוה את המאמץ
הבוקר הייתי באיזור הקריון, ומשם הדרך לירכא קצרה ונדרשת. הפעם אצל סלמאן, חברה חביבים בצורה בלתי רגילה. בקשה אחת הייתה להם לא לכתוב את המחיר, אז אני לא כותב, אבל יצאתי משם עם 17 קילו X2 לי ולידידי אדוארדו. המבחר כמעט אין סופי. בורונדי כמה שאתם רוצים, טימור, וזמביה (ראה תמונה). בנוסף כל השגרתיים: צ'רדו, קולומביה, פלנטיישן A, AA ועוד רבים וטובים. הסבלנות שלהם ללא גבולות, וברחובות מסתובבים אנשים בתלבושת מסורתית, ממש כמו חוצלארץ. בקיצור חוויה. שבת לא פתוח, אבל שישי גם כן יום.
בברכה
אדי
בברכה
אדי
-
- שק של זמביה, נפתח מול עיניי.
Re: קפיצה לירכא, שוה את המאמץ
לאחר הכניסה לירכא, איך מגיעים ?coffeeaddict כתב:הבוקר הייתי באיזור הקריון, ומשם הדרך לירכא קצרה ונדרשת. הפעם אצל סלמאן, חברה חביבים בצורה בלתי רגילה. בקשה אחת הייתה להם לא לכתוב את המחיר, אז אני לא כותב, אבל יצאתי משם עם 17 קילו X2 לי ולידידי אדוארדו. המבחר כמעט אין סופי. בורונדי כמה שאתם רוצים, טימור, וזמביה (ראה תמונה). בנוסף כל השגרתיים: צ'רדו, קולומביה, פלנטיישן A, AA ועוד רבים וטובים. הסבלנות שלהם ללא גבולות, וברחובות מסתובבים אנשים בתלבושת מסורתית, ממש כמו חוצלארץ. בקיצור חוויה. שבת לא פתוח, אבל שישי גם כן יום.
בברכה
אדי...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
Re: קפיצה לירכא, שוה את המאמץ
נכנסים לירכא בכיכר הרביעית לפני מרכז המזון עולים שמאלה,עולים עד שמגיעים לכיכר שיש בה פניה רק ימינה או שמאלה (אין ישר וזו נסיעה די ארוכה שמזכירה את הכבישים שמובילים להרי השוף בלבנון),פונים ימינה וממשיכים לעלות כל הזמן ישר-עד לבניין העיריה (אם מסתבכים עןצרים האמצע הכביש ושואלים אין בעיה),ואז ממשיכים ימינה כ-200 מטר,לא להתבלבל-כ-100 מטר לפני אחים סלמן יש גם אחים מולא,שגם להם יש לפעמים זנים מעניינים (כרגע יש להם ניקרגואה מטאגלפה).nimitzg כתב:לאחר הכניסה לירכא, איך מגיעים ?coffeeaddict כתב:הבוקר הייתי באיזור הקריון, ומשם הדרך לירכא קצרה ונדרשת. הפעם אצל סלמאן, חברה חביבים בצורה בלתי רגילה. בקשה אחת הייתה להם לא לכתוב את המחיר, אז אני לא כותב, אבל יצאתי משם עם 17 קילו X2 לי ולידידי אדוארדו. המבחר כמעט אין סופי. בורונדי כמה שאתם רוצים, טימור, וזמביה (ראה תמונה). בנוסף כל השגרתיים: צ'רדו, קולומביה, פלנטיישן A, AA ועוד רבים וטובים. הסבלנות שלהם ללא גבולות, וברחובות מסתובבים אנשים בתלבושת מסורתית, ממש כמו חוצלארץ. בקיצור חוויה. שבת לא פתוח, אבל שישי גם כן יום.
בברכה
אדי......
בכל הסתבכות פשוט תשאל,איך מגיעים לבניין העריה,ואחר כל לאחים סלמן-כולם מכירים.
חברים,
היום ביקרתי אצל האחים סלמאן בירכא.
מדובר במחסן שמוציא משטחים של מוצרי בסיס וצריכה שונים לחנויות בסביבה.בינהם גם קפה ירוק.
איזה יחס ,אדיבות ושירות.
יש להם מבחר זנים לא רע בכלל והמחירים אטרקטיביים במיוחד.
יצאתי עם שלל
:
10 קג בורונדי - פולים יפים ושלמים....עשיתי קליה חד זנית ובקרוב אדווח תוצאות.
8 קג ברזיל
3 קג קולומביה סופרימו
גם קישקשתי קצת עם המוכרים על קליה וזנים וגם התכבדתי בקפה מקומי.
שאלתי גם אם מפריע להם שיחדים מגיעים לקנות והם טענו שלא. אמרו שהגיעו כבר הרבה חברים מהפורום.
רק תיקון קטן לסיפור הדרך של יוסיסופר ...מדובר ב 300 מטר אחרי האחים מולא ולא 100 כפי שנכתב. (המחסן ממוקם כ 100 מטר מצד ימין אחרי מוסך ...מחוץ לכפר ).
מומלץ לכל חברי הפורום. נשאר עוד מעט בורונדי,הרבה קולומביה משני זנים,אינדיאן פלנטיישן,טנזניה,ברזיל ועוד.
מוטי אני חושב ששווה להוסיף שירשור דביק שיקרא "מקורות הקפה" בו נעדכן את החברים היכן ניתן להשיג קפה ירוק.
בהמשך היום אשלח איזו תמונה או שתיים וגם אעלה מפה עם סימון המקום.
סימון במפה - http://maps.google.com/maps/ms?msid=209 ... 8,0.009645
מדובר במחסן שמוציא משטחים של מוצרי בסיס וצריכה שונים לחנויות בסביבה.בינהם גם קפה ירוק.
איזה יחס ,אדיבות ושירות.
יצאתי עם שלל
8 קג ברזיל
3 קג קולומביה סופרימו
שאלתי גם אם מפריע להם שיחדים מגיעים לקנות והם טענו שלא. אמרו שהגיעו כבר הרבה חברים מהפורום.
רק תיקון קטן לסיפור הדרך של יוסיסופר ...מדובר ב 300 מטר אחרי האחים מולא ולא 100 כפי שנכתב. (המחסן ממוקם כ 100 מטר מצד ימין אחרי מוסך ...מחוץ לכפר ).
מומלץ לכל חברי הפורום. נשאר עוד מעט בורונדי,הרבה קולומביה משני זנים,אינדיאן פלנטיישן,טנזניה,ברזיל ועוד.
מוטי אני חושב ששווה להוסיף שירשור דביק שיקרא "מקורות הקפה" בו נעדכן את החברים היכן ניתן להשיג קפה ירוק.
סימון במפה - http://maps.google.com/maps/ms?msid=209 ... 8,0.009645
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 23/12/2011 17:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
לא אחרי מנאר-מנאר נמצא בג'דיידה,אחרי אחים מולא,גם להם יש "אטרקציות",nimitzg כתב:חברים,
איזה יחס ,אדיבות ושירות.
יצאתי עם שלל![]()
![]()
:
8 קג ברזיל
3 קג קולומביה סופרימו
רק תיקון קטן לסיפור הדרך של יוסיסופר ...מדובר ב 300 מטר אחרי מנאר ולא 100 כפי שנכתב. (המחסן ממוקם כ 100 מטר מצד ימין אחרי מוסך ...מחוץ לכפר ).
סימון במפה - http://maps.google.com/maps/ms?msid=209 ... 8,0.009645...