מחפש המלצה לדיסקים קשיחים ל synology ds411+ll
-
shirans
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
מתקשה להחליט איזה דיסקים קשיחים לרכוש עבור הnas החדש שלי.
המלצות יתקבלו בברכה.
המלצות יתקבלו בברכה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
אני בדיוק קניתי כונני 2TB של סמסונג F4. משתלם מאוד לדעתי מבחינת מחיר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
shirans
-
- חבר פעיל מאוד

לא קצת איטי לטעמך?
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
הם לא איטיים
-
shirans
-
- חבר פעיל מאוד

ממה שהבנתי הם מבצעים SPEENDOWN לאחר אי שימוש לפרק זמן מסויים, וזו תכונה שיש בNAS עצמו..
ובנוסף אלה דיסקים של 5400..
מה דעתך על דיסקים של WD או SEAGATE ?
ובנוסף אלה דיסקים של 5400..
מה דעתך על דיסקים של WD או SEAGATE ?
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

הקשיח לא מבצע כלום, מערכת ההפעלה או במקרה שלך הNAS יכול לבצע את זה וזה עובד על כל קשיח
90% מקשיחי ה2 טרה עם 5400.... זה לא פוגע במהירות שלהם יחסית לכוננים נמוכים יותר ועם סיבוב של 7200. למה? כי מהירות בפועל נמדדת ביותר מרק מהירות סיבוב, במקרה שלנו מה שחשוב גם זה צפיפות המידע, יותר מידע = יותר מהירות גישה למידע
90% מקשיחי ה2 טרה עם 5400.... זה לא פוגע במהירות שלהם יחסית לכוננים נמוכים יותר ועם סיבוב של 7200. למה? כי מהירות בפועל נמדדת ביותר מרק מהירות סיבוב, במקרה שלנו מה שחשוב גם זה צפיפות המידע, יותר מידע = יותר מהירות גישה למידע
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
יתרון נוסף של כוננים קשיחים "איטיים" - מתחממים פחות, צורכים הספק נמוך ושקטים יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- adirbooking
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
ומתאימים יותר לאיחסון [מאשר להרצת מערכת הפעלה עליהם..] = NAS.pixies כתב:יתרון נוסף של כוננים קשיחים "איטיים" - מתחממים פחות, צורכים הספק נמוך ושקטים יותר....
ממליץ בחום על ה-F4 ש-pixies המליץ קודם לכן. Samsung F4 2TB HD204UI
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
אם אתה בונה רייד אל תקח כונני WD לא ירוק ולא כחול ולא שחור. הם לא מומלצים למערך רייד עפ"י WD עצמם.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
shirans
-
- חבר פעיל מאוד

ראשית תודה על התגובות, אני רוצה להגדיר את הדיסקים בNAS במערך RAID, האם הדיסקים המומלצים למעלה מתאימים למערך RAID ? או שיש יותר מומלצים...?
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

כל דיסק מתאים לרייד... הכל הדיסקים ה"יעודיי" הם סתם מסחטת כספים
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4626
זה ממש לא נכון
היו לי חמישה ירוקים ב NAS והם לא הפסיקו "ליפול" ממערך הרייד.iakovl כתב:כל דיסק מתאים לרייד... הכל הדיסקים ה"יעודיי" הם סתם מסחטת כספים...
קניתי חמישה חדשים של WD מיוחדים לשרתים (ויקרים להחריד לצערי - כ 750 ש"ח ל1 טרה כל אחד) עם חמש שנות אחריות והם לא נפלו מעולם.
האם להשקיע אלפי שקלים בכוננים ??? אם המידע חשוב לך אז כן.
אם הסמסונגים מצויינים אז אחלה. אין לי נסיון עימם.
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

טרחת לבטל את הTLER שלהם?
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4626
לא ניתן היה. WD ביטלו את האופציה בחדשים.
אכן זאת הבעיה אבל כפי שכתבתי אופציה זו בוטלה בדגמים החדשים.iakovl כתב:טרחת לבטל את הTLER שלהם?...
כמו כן קראת פעם על התהליך לביטול ה TLER ? לא פשוט כלל......
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1397
[left]Critical: WD Caviar Black, Caviar Green, and Caviar Blue hard drives are not recommended for and are not warranted for use in RAID environments utilizing Enterprise HBAs and/or expanders and in multi-bay chassis, as they are not designed for, nor tested in, these specific types of RAID applications. For all Business Critical RAID applications, please consider WD’s Enterprise Hard Drives that are specifically designed with RAID-specific, time-limited error recovery (TLER), are tested extensively in 24x7 RAID applications, and include features like enhanced RAFF technology and thermal extended burn-in testing. [/left]...
-
shirans
-
- חבר פעיל מאוד

ועכשיו? שורה תחתונה.. מה אני אמור לקנות?
האם בדיסקים של סמסונג אצטרך לבטל TLER ? איך מבצעים את הפעולה הזאת?
האם כדאי לרכוש דיסקים בכל כל הרבה כסף? האם יש הבדל בביצועים? וחסרונות כגון חום, צריכת חשמל?
אחרי הכל הכוננים מיועדים לNAS שאליו יש גישה דרך הרשת בלבד, דבר שמגביל את המהירות הגישה את המידע,
זה לעולם לא יהיה מהיר כמו גישה לדיסק מקומי במחשב..
...שאלות שנישראתי איתם ללא תשובות...
האם בדיסקים של סמסונג אצטרך לבטל TLER ? איך מבצעים את הפעולה הזאת?
האם כדאי לרכוש דיסקים בכל כל הרבה כסף? האם יש הבדל בביצועים? וחסרונות כגון חום, צריכת חשמל?
אחרי הכל הכוננים מיועדים לNAS שאליו יש גישה דרך הרשת בלבד, דבר שמגביל את המהירות הגישה את המידע,
זה לעולם לא יהיה מהיר כמו גישה לדיסק מקומי במחשב..
...שאלות שנישראתי איתם ללא תשובות...
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

בשורה תחתונה... לא ללכת על WD כשרוצים RAID.
בסמסונג לא צריך לבטל כלום
"כל כך הרבה כסף" הסמסונג לדעתי הזולים ביותר שיש היום ל2 טרה... אני עוד קניתי שלישיה נוספת כשהמחיר צנח ל 290
דיסק ירוק הוא אולי "איטי" יותר מדיסק רגיל אבל בכל מקרה מהיר די הצורך לכל דבר בגלל צפיפות המידע, מה שה"ירוק" נותן לו זה שקט וקרירות.
בסמסונג לא צריך לבטל כלום
"כל כך הרבה כסף" הסמסונג לדעתי הזולים ביותר שיש היום ל2 טרה... אני עוד קניתי שלישיה נוספת כשהמחיר צנח ל 290
דיסק ירוק הוא אולי "איטי" יותר מדיסק רגיל אבל בכל מקרה מהיר די הצורך לכל דבר בגלל צפיפות המידע, מה שה"ירוק" נותן לו זה שקט וקרירות.
-
shirans
-
- חבר פעיל מאוד

היכן ניתן לרכוש במחיר שציינת?
הכי זול שאני מוצא יקר יותר ב 70 ש"ח ...
הכי זול שאני מוצא יקר יותר ב 70 ש"ח ...
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

אי אפשר... המחיר צנח ועלה אחכ
-
shirans
-
- חבר פעיל מאוד

האם יש למישהו מושג מה קורה למחיר הכונן הקשיח של סמסונג?
המחיר מטפס בצורה לא הגיונית.. יש סיבה הגיונית? עד לפני שבוע ניתן היה לרכוש בתמורה ל 365 ש"ח ועכשיו המחיר עובר את ה 600

המחיר מטפס בצורה לא הגיונית.. יש סיבה הגיונית? עד לפני שבוע ניתן היה לרכוש בתמורה ל 365 ש"ח ועכשיו המחיר עובר את ה 600