מכתב ש-YES שלחו למשתמש באתר לגבי איכות ה-HD
עקב המכתב ש-YES שלחו למשתמש שמעון_ד שפירסם זאת בשרשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 4&start=60
תגובה מספר 62 החלטתי לפתוח שרשור זה לפרסום המכתב.
ציטוט של התגובה שלו:
"אחרי שפניתי ל-YES כבר 3 פעמים בעניין זה, קיבלתי סוף-סוף תשובה בכתב:
"...
4. מבדיקתנו עולה כי החברה עובדת בהתאם לנתוני והמלצות יצרן הציוד, בשיתוף פעולה ובפיקוח מלא של היצרן על התקנת והפעלת הציוד. לכן, הקביעה כי בעת הוספת ערוצי HD לשידורינו נעשה מהלך שהוא מעבר ליכולת הטכנית של הציוד משוללת כל בסיס.
5. שיטת העבודה של מערכת הדחיסה הייתה ונשארה שיטת VBR. יתרה מכך, בחרה YES לשדרג את מערכת הדחיסה שלה בהשקעה של מאות אטלפי דולרים כדי לאפשר את הגידול במספר הערוצים בכל מערכת כך שגם אם היה מקום לשאלה באשר ליכולת הדחיסה, היא הפכה ללא רלוונטית עקב בעובדה שמדובר בדור חדש המטפל ביעילות גבוהה יותר בתהליך הדחיסה.
...""
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 4&start=60
תגובה מספר 62 החלטתי לפתוח שרשור זה לפרסום המכתב.
ציטוט של התגובה שלו:
"אחרי שפניתי ל-YES כבר 3 פעמים בעניין זה, קיבלתי סוף-סוף תשובה בכתב:
"...
4. מבדיקתנו עולה כי החברה עובדת בהתאם לנתוני והמלצות יצרן הציוד, בשיתוף פעולה ובפיקוח מלא של היצרן על התקנת והפעלת הציוד. לכן, הקביעה כי בעת הוספת ערוצי HD לשידורינו נעשה מהלך שהוא מעבר ליכולת הטכנית של הציוד משוללת כל בסיס.
5. שיטת העבודה של מערכת הדחיסה הייתה ונשארה שיטת VBR. יתרה מכך, בחרה YES לשדרג את מערכת הדחיסה שלה בהשקעה של מאות אטלפי דולרים כדי לאפשר את הגידול במספר הערוצים בכל מערכת כך שגם אם היה מקום לשאלה באשר ליכולת הדחיסה, היא הפכה ללא רלוונטית עקב בעובדה שמדובר בדור חדש המטפל ביעילות גבוהה יותר בתהליך הדחיסה.
...""
נערך לאחרונה על ידי DDR10 ב 22/08/2011 0:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
תגיד...
"למרות שאין מצב שהמכתב הזה נכון כי עובדה שב-HOT רואים HD אמיתי וציוד הקצה שלהם בהרבה יותר ישן משל YES"
מהיכן אתה יודע שציוד הקצה (אולי התכוונת ציוד הדחיסה) שלהם יותר ישן מזה של יס? ומדוע "אין מצב שהמכתב נכון"? מה בדיוק במכתב לא נכון?
לא שאני סנגור של יס אבל חבל שמילים לא עולות כסף וכולם נהיים מומחים מקריאה בפורומים.
יכול להיות שבאמת יש הבדל בין יס להוט, אולי יש ואולי אין ירידה באיכות אבל מישהו באמת העמיד מסך אחד ליד השני והשווה ביניהם? ביטרייט הוא לא תמיד אומדן לאיכות.
מהיכן אתה יודע שציוד הקצה (אולי התכוונת ציוד הדחיסה) שלהם יותר ישן מזה של יס? ומדוע "אין מצב שהמכתב נכון"? מה בדיוק במכתב לא נכון?
לא שאני סנגור של יס אבל חבל שמילים לא עולות כסף וכולם נהיים מומחים מקריאה בפורומים.
יכול להיות שבאמת יש הבדל בין יס להוט, אולי יש ואולי אין ירידה באיכות אבל מישהו באמת העמיד מסך אחד ליד השני והשווה ביניהם? ביטרייט הוא לא תמיד אומדן לאיכות.
דודי.
ידידי , כנראה שאתה חי על גלקסיה נפרדת , פרטית משלך בלי קשר לעולם האמיתי...rony1234 כתב:עובדה שאני רואה סרטים באיכות מדהימה עם ביטרייט נמוך של 2.5 בבמוצע דרך הסטרימר , תלוי בתוכן שיס משדר ....
כל כך קשה לפתוח יס על ערוץ שאמור להיות ב - hd ולראות שמדובר בשידור רגיל?
נניח שאין בעייה עם הביטרייט - מדוע איכות השידור כה עלובה?
ממש לא צריך להציב שתי טלוויזיות אחת ליד השנייה כדיי לראות את זה...
Re: תגיד...
טעות שלי חשבתי שמדובר פה על ציוד הקצה שגורם לירידה באיכות. תוקן.dudil כתב:"למרות שאין מצב שהמכתב הזה נכון כי עובדה שב-HOT רואים HD אמיתי וציוד הקצה שלהם בהרבה יותר ישן משל YES"
יכול להיות שבאמת יש הבדל בין יס להוט, אולי יש ואולי אין ירידה באיכות אבל מישהו באמת העמיד מסך אחד ליד השני והשווה ביניהם? ביטרייט הוא לא תמיד אומדן לאיכות....
בכל אופן במצב של YES לא צריך להעמיד מסך אחד ליד השני.
הבעיה שאצלהם רוב התכנים אם לא כולם משודרים באיכות שהיא בכלל לא HD.rony1234 כתב:עובדה שאני רואה סרטים באיכות מדהימה עם ביטרייט נמוך של 2.5 בבמוצע דרך הסטרימר , תלוי בתוכן שיס משדר ....
אגב את התגובה הזו אתה צריך לשלוח ל-YES ולא לי.
+1dudil כתב:ידידי , כנראה שאתה חי על גלקסיה נפרדת , פרטית משלך בלי קשר לעולם האמיתי...rony1234 כתב:למרות שאין מצב שהמכתב הזה נכון כי עובדה שב-HOT רואים HD אמיתי וציוד הקצה שלהם בהרבה יותר ישן משל YES"
יכול להיות שבאמת יש הבדל בין יס להוט, אולי יש ואולי אין ירידה באיכות אבל מישהו באמת העמיד מסך אחד ליד השני והשווה ביניהם? ביטרייט הוא לא תמיד אומדן לאיכות....
כל כך קשה לפתוח יס על ערוץ שאמור להיות ב - hd ולראות שמדובר בשידור רגיל?
נניח שאין בעייה עם הביטרייט - מדוע איכות השידור כה עלובה?
ממש לא צריך להציב שתי טלוויזיות אחת ליד השנייה כדיי לראות את זה......
תשמעו...
אני אישית מוריד גם תכנים (סדרות) ב-HD ואני יכול לומר לכם בפה מלא שהאיכות המשודרת ביס מבחינת סדרות טובה בהרבה מאלו.
אני לא מתיחס לתכנים שעליהם כתוב HD מותאם אלא לסדרות שמשודרות ב-HD.
הציוד שלי נחשב לכזה שמאפשר לראות שינויים בוידאו (58V10) ואני אישית מתעסק המון בוידאו (לשמחתי ולא רק בתור צופה).
אני די מסופק שמישהו אומר לי שהוא מבחין שהשידור הוא לא HD במקור למרות שכתוב במפורש HD וכל זאת רק מצפיה וקריאה בפורומים.
מפריע לי העליהום שיש כאן על יס וכל ה'טרמפיסטים' למיניהם שקופצים על העגלה. אני לא אומר שהכל בסדר ביס ומהיכרותי עם התהליכים שלהם יש המון לשפר אבל מכאן ועד - "האיכות שלהם נראית אנאלוגית", "משדרים תוכן לא HD ומספרים לנו זה כן" וכהנה וכהנה, הדרך עוד ארוכה.
אם מישהו יכול להוכיח בוודאות שהתוכן שמשדרים הוא SD למרות שכתוב שהוא HD, שיקח את זה לבית משפט מדובר על הונאה.
אני לא מתיחס לתכנים שעליהם כתוב HD מותאם אלא לסדרות שמשודרות ב-HD.
הציוד שלי נחשב לכזה שמאפשר לראות שינויים בוידאו (58V10) ואני אישית מתעסק המון בוידאו (לשמחתי ולא רק בתור צופה).
אני די מסופק שמישהו אומר לי שהוא מבחין שהשידור הוא לא HD במקור למרות שכתוב במפורש HD וכל זאת רק מצפיה וקריאה בפורומים.
מפריע לי העליהום שיש כאן על יס וכל ה'טרמפיסטים' למיניהם שקופצים על העגלה. אני לא אומר שהכל בסדר ביס ומהיכרותי עם התהליכים שלהם יש המון לשפר אבל מכאן ועד - "האיכות שלהם נראית אנאלוגית", "משדרים תוכן לא HD ומספרים לנו זה כן" וכהנה וכהנה, הדרך עוד ארוכה.
אם מישהו יכול להוכיח בוודאות שהתוכן שמשדרים הוא SD למרות שכתוב שהוא HD, שיקח את זה לבית משפט מדובר על הונאה.
דודי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78827
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5384 פעמים
אתם כנראה מדברים על תפוחים ותפוזים. בשביל שתוכלו באמת לשפוט צריך:
1. שדברו על תוכנית מסויימת.
2. רצוי אפילו לדבר על תוכנית שמשודרת בשעה מסויימת (למשל אפשר לקבוע שעה כלשהי שכולם רואים ערוץ מסויים ומשווים למה שהם רגילים).
3. לכל אחד כאן יש מסך אחר, יתכן מאוד שהתופעה שונה ממסך אחד למסך אחר!
4. תוודאו שהתוכן שאתם מדברים עליו הוא בכלל HD ולא upscale
5. תוודאו שהממיר שלכם בוודאות של 100% מוציא 1080i
6. תוודאו שאתם משווים את אותם דברים. יש כאלה שמשווים לפי התרגום וכידוע, התרגום של יס הוא ב-SD בלי קשר לאיכות הוידאו.
2. רצוי אפילו לדבר על תוכנית שמשודרת בשעה מסויימת (למשל אפשר לקבוע שעה כלשהי שכולם רואים ערוץ מסויים ומשווים למה שהם רגילים).
6. תוודאו שאתם משווים את אותם דברים. יש כאלה שמשווים לפי התרגום וכידוע, התרגום של יס הוא ב-SD בלי קשר לאיכות הוידאו.
לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר.oferlaor כתב:אתם כנראה מדברים על תפוחים ותפוזים. בשביל שתוכלו באמת לשפוט צריך:
6. תוודאו שאתם משווים את אותם דברים. יש כאלה שמשווים לפי התרגום וכידוע, התרגום של יס הוא ב-SD בלי קשר לאיכות הוידאו....
דודי.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
ברשותכם ,יצא לי מספר פעמים לצפות בתכנים ספציפית בסדרות למשל DOCTOR WHO ששודר בזמנו ב YES SCIFI
והתמונה היתה הרבה פחות טובה מאותו הפרק שהורד ב 720P ונוגן במזרימדיה כמה חודשים לפני זה.
התמונה ב YES היתה הרבה יותר רכה מעט מוגדלת וטווח הצבעים נראה לי לוקה בחסר.יצא לי גם אתמול במקרה לצפות קצת בתכנים אצל לקוח של אחד הדילרים שלנו באמצעות 50v20 צפיתי באחד מערוצי הסדרות HD ושוב פעם התמונה נראת לי רכה חסרת צבע וחיות, אני יודע שמדובר בבדיקה מאוד סובייקטיבית אבל עדיין לעיני השידורים ב YES נראים לי הרבה פחות טוב מקובץ MKV 720P ממוצע בגודל 1.2G. וידאתי שהממיר הוא על 1080I קבוע, אני בכלל לא רוצה לדבר על איכות ה SD שלוקה בחסר באופן משמעותי.
והתמונה היתה הרבה פחות טובה מאותו הפרק שהורד ב 720P ונוגן במזרימדיה כמה חודשים לפני זה.
התמונה ב YES היתה הרבה יותר רכה מעט מוגדלת וטווח הצבעים נראה לי לוקה בחסר.יצא לי גם אתמול במקרה לצפות קצת בתכנים אצל לקוח של אחד הדילרים שלנו באמצעות 50v20 צפיתי באחד מערוצי הסדרות HD ושוב פעם התמונה נראת לי רכה חסרת צבע וחיות, אני יודע שמדובר בבדיקה מאוד סובייקטיבית אבל עדיין לעיני השידורים ב YES נראים לי הרבה פחות טוב מקובץ MKV 720P ממוצע בגודל 1.2G. וידאתי שהממיר הוא על 1080I קבוע, אני בכלל לא רוצה לדבר על איכות ה SD שלוקה בחסר באופן משמעותי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78827
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5384 פעמים
מסכים שיש הרבה מקום לשיפור אבל מי שטוען שזה sd כנראה לא רואה את מה שאני רואה.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
לעתים YES משדרים את אותו הפרק של סידרה מסויימת או סרט סימולטנית בערוץ SD ובערוץ HD יצא לי לראות זאת אתמול בשעות הצהריים , לא רשמתי את שם הסרט או הערוץ, היה הבדל משמעותי באיכות בין ערוץ SD לערוץ ה HDoferlaor כתב:מסכים שיש הרבה מקום לשיפור אבל מי שטוען שזה sd כנראה לא רואה את מה שאני רואה....
אבל עדיין גם התמונה בערוץ ה HD נראתה לי פחות טוב מערוצי HD דומים,שוב פעם מדובר בבדיקה סובייקטיבית ויתכן שגם המקור באיכות לא מדהימה, אגב אני לא יודע אם מישהו שם לב לכך אבל בערוץ MGM HD יש הרבה פעמים תוכן שעבר UPSCALE ,מכיוון שהטלסינה המקורית הייתה ככל הנראה איכותית מאוד וה UPSCALE נעשה
עם ציוד טוב אז אפשר לחיות עם זה לא רע.
אם מישהו רוצה לראות ערוץ HD שנראה רע במיוחד ה Bollywood HD המשודר בהוט נראה פחות טוב מ YOUTUBE.
תשמע...
יס משדרים עכשיו כמעט במקביל לארה"ב את דם אמיתי, אני מוריד את הפרק האמריקאי אבל מאחר והאיכות ביס טובה יותר אני מעדיף לחכות יומיים ולראות את זה ביס. איכות השידור של יס בסדרה הנ"ל טובה בהרבה מהפרקים המשוחררים ב-720P. עשיתי השוואה על אותה טלויזיה שני המקורות ניגנו יחד ואין לי שום ספק בעיניין.arotman כתב:ברשותכם ,יצא לי מספר פעמים לצפות בתכנים ספציפית בסדרות למשל DOCTOR WHO ששודר בזמנו ב YES SCIFI
התמונה ב YES היתה הרבה יותר רכה מעט מוגדלת וטווח הצבעים נראה לי לוקה בחסר.יצא לי גם אתמול במקרה לצפות קצת בתכנים אצל לקוח של אחד הדילרים שלנו באמצעות 50v20 צפיתי באחד מערוצי הסדרות HD ושוב פעם התמונה נראת לי רכה חסרת צבע וחיות, אני יודע שמדובר בבדיקה מאוד סובייקטיבית אבל עדיין לעיני השידורים ב YES נראים לי הרבה פחות טוב מקובץ MKV 720P ממוצע בגודל 1.2G. וידאתי שהממיר הוא על 1080I קבוע, אני בכלל לא רוצה לדבר על איכות ה SD שלוקה בחסר באופן משמעותי....
שוב, זה לא בא לומר שהמצב ביס מושלם, הוא טעון שיפור אבל לא כזה נורא.
דודי.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
Re: תשמע...
dudil כתב:כל מה שאתה מתאר רק מדגיש של YES קיימת יכולת לשדר באיכות גבוהה יותר בחלק מהזמן, הבעייה היא בשאר הזמן שהם משדרים באיכות נמוכה יותר.arotman כתב: שוב, זה לא בא לומר שהמצב ביס מושלם, הוא טעון שיפור אבל לא כזה נורא....
מעניין עם עופר לאור יהיה מוכן לבצע השוואה למשל ב DEXTER או סדרה אחרת כדי להצליב מידע?
כבר ראינו בעבר ש YES יכולה לשדר פרק מסדרה פעם באיכות גבוה ופעם באיכות נמוכה יותר בשידור החוזר....
תשמע...
מאחר ויס (וכל חברת BRAODCAST אחרת) משתמשים במה שנקרא "STAT MUX" אפשר להסביר (למרות שלא עשיתי בדיקה) מדוע תוכן שמשודר בPEEK TIME יראה פחות טוב, מהסיבה הפשוטה שהביטרייט הכללי מתחלק בין כל הערוצים כך שכל ערוץ מקבל קצת פחות ממה שהוא צריך ותוכניות המשודרות OFF PEEK בשעות המאוחרות יותר יכולות לקבל יותר ביטרייט על חשבון ערוצים פחות נצפים. שוב, לא עשיתי בדיקה וביטרייט הוא לא האומדן היחיד המשפיע על איכות אבל זה מסתדר די טוב עם התיאוריה...
דודי.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
הנושא מוכר והחברים בפרום כבר ביצעו מדידיות כאלה בעבר:dudil כתב:מאחר ויס (וכל חברת BRAODCAST אחרת) משתמשים במה שנקרא "STAT MUX" אפשר להסביר (למרות שלא עשיתי בדיקה) מדוע תוכן שמשודר בPEEK TIME יראה פחות טוב, מהסיבה הפשוטה שהביטרייט הכללי מתחלק בין כל הערוצים כך שכל ערוץ מקבל קצת פחות ממה שהוא צריך ותוכניות המשודרות OFF PEEK בשעות המאוחרות יותר יכולות לקבל יותר ביטרייט על חשבון ערוצים פחות נצפים. שוב, לא עשיתי בדיקה וביטרייט הוא לא האומדן היחיד המשפיע על איכות אבל זה מסתדר די טוב עם התיאוריה......
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &start=330
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15
לצערי המדידות בלינקים שנתת אינן אומרות הרבה... ניחוש אינטיליגנטי לפי השעה והביטרייט אומר לי שערוצי הסרטים והסדרות שידור תוכן UP SCALED חוץ מערוץ SIFI ששידר תוכן HD.arotman כתב:הנושא מוכר והחברים בפרום כבר ביצעו מדידיות כאלה בעבר:dudil כתב:מאחר ויס (וכל חברת BRAODCAST אחרת) משתמשים במה שנקרא "STAT MUX" אפשר להסביר (למרות שלא עשיתי בדיקה) מדוע תוכן שמשודר בPEEK TIME יראה פחות טוב, מהסיבה הפשוטה שהביטרייט הכללי מתחלק בין כל הערוצים כך שכל ערוץ מקבל קצת פחות ממה שהוא צריך ותוכניות המשודרות OFF PEEK בשעות המאוחרות יותר יכולות לקבל יותר ביטרייט על חשבון ערוצים פחות נצפים. שוב, לא עשיתי בדיקה וביטרייט הוא לא האומדן היחיד המשפיע על איכות אבל זה מסתדר די טוב עם התיאוריה......
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &start=330
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15...
זה עדיין לא אומר כלום לגבי איכות תוכן HD ביס.
דודי.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
dudil כתב:arotman כתב:אני מבין שאנו כבר לא נסכים, אבל אין שום קשר בין הביטרייט לכך שזה חומר UPSCALED או לא,dudil כתב: לצערי המדידות בלינקים שנתת אינן אומרות הרבה... ניחוש אינטיליגנטי לפי השעה והביטרייט אומר לי שערוצי הסרטים והסדרות שידור תוכן UP SCALED חוץ מערוץ SIFI ששידר תוכן HD.
זה עדיין לא אומר כלום לגבי איכות תוכן HD ביס....
המקור לשידור ש YES רוכשת בד"כ מספקי התוכן ב HD אמור להיות מקור איכותי מאוד , הרבה יותר איכותי וב 1080P מקובץ MKV ממוצע, היכן מתחילה הירידה באיכות ?
1. בתהליך ה ENCODING ל שרתי הוידיאו שלהם שגם אמור להיות איכותי יחסית אבל כבר מוריד ל 1080I.
2.YES יכולים לרכוש חומר ב HD ויכולים לרכוש חומר ב SD ולבצע עליו UPSCALE ואני רוצה לחשוב שרק מקרה 1 רלוונטי למרות שאנו בפרוש יודעים שחלק מהחומר נרכש ב SD כדי לחסוך בעלויות.
מה שכן שיש לך משיב לוויני אחד עם יכולת שידור של קצב נתונים נתון במקרה שלנו כ 60MBIT שנייה
ואתה משדר 10 ערוצים במקום למשל 2 ערוצים כמו שעשו בזמנו SKY ITALIA, או BBC שמשדרים ערוץ HD
בקצב מטורף על משיב אחד המקביל לאיכות בלו רי, אתה חייב להתפשר, כלומר אתה חייב לשתמש בדחיסה סטטיסטית ויכול לתת עדיפות לערוץ כזה או אחר בכל זמן נתון, מלבד זאת כאשר מתחיל מזג אויר בעיית בחורף, YES בד"כ מגדילים את מרכיב השידור המאפשר תיקון שגיאות, כדי להימנע כמה שאפשר מבעיות קליטה אצל המנויים, אם תשים לב באותו הזמן איכות כל הערוצים יורדת באופן מורגש.
לסיכום ל YES יש "עוגת" קצב נתונים שמתחלקת בין הרבה יותר ערוצים מבעבר ומלכתחילה חלק מהערוצים יקבלו חלק גדול יותר בעוגה, בד"כ ערוצי ספורט שצריכים מראש קצב נתונים גדול יותר כדי להעביר יותר פרטים (דשא עם הרבה שחקנים או תחרות שחייה) מאשר פרק בסדרה או סרט בלי הרבה אקשן או פרטים.
איך שלא מסתכלים על זה, קצב הנתונים הזמין לכל ערוץ ירד באופן משמעותי עם הגדלת חבילת ה HD, כך שבמיבחן התוצאה הסופי, כל ערוץ מקבל נתח קטן יותר "מהעוגה".......