מורה נבוכים...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם אני חדש כאן

יש לי מקינטה ביאלטי דמה אולם אני לא מצליח להישתמש בה נכון

לאחרונה הבנתי קצת וגם קניתי קפה לאספרסו כ"כ הבנתי איך להשים את הקפה וכו'
אולם דבר אחד קשה עלי
איך חולטים את הקפה איזה עוצמה האם המים יוצאים בביעבוע או בזרם אחיד האם לחכות שיצאו כל המים וכו'

תודה על ההסבר

נ''ב יש לי דמה ל2 כוסות וכן כירים חשמליות תודה מראש

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

צריך למלא מים עד לקו המסומן במקינטה, למלא קפה בסלסלה (קפה טחון גס למקינטה).
כשהמקינטה על הכיריים תחכה עם מכסה פתוח עד שהקפה יתחיל לזלוג - סגור את המכסה ותכבה את הכיריים
תוך כמה שניות הקפה צריך למלא את המיכל העליון ואז אפשר למזוג.
http://www.htcafe.co.il/article01665.%D ... 7%A1%D7%95

http://www.htcafe.co.il/article01685.%D ... 7%A4%D7%94
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

OK

שליחה #3 

מה שאמרת אני מבין רק הקטע האחרון של המים רותחים להוציא מהאש
מה הכוונה?
1המים יוצאים בפעם אחת בזרם? אם המכסה פתוח זה משפריץ החוצה
2המים יוצאים בטיפטוף ואז כאשר אני מרים מהגז אין יותר יציאה של מיים

בקיצור עניין החליטה לא מובן לי

תודה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #4 

כמו שאמרתי - ברגע שהקפה מתחיל לזלוג (לאט במקינטה רגילה ומהר בבריקה) מכבים את הכיריים החשמליים וסוגרים את המכסה.
המקינטה נשארת על הכיריים החשמליים עד שרואים דרך המכסה את הקפה במיכל העליון ואז אפשר למזוג.
הכיריים שומרים על החום הרבה אחרי הכיבוי אז אפשר להשאיר את המקינטה עד למזיגה אבל לא יותר מדי זמן כי אז הקפה סתם יתחמם יותר מדי

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #5 

כשהמים רותחים זה עלול קצת להתיז החוצה. זה לא ייצא בגייזר לתקרה. :)
לכן כדאי לסגור את המכסה.
כשתרים את המקינטה מהגז, הקפה עדיין ייצא כי המים עדיין רותחים והמקינטה גם.

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

???

שליחה #6 

אני מבין מה אתם אומרים אך זה לא יוצא לי בפועל

יכול להיות בגלל הכירים החשמלית
אם אני שם על חום נמוך המיים יוצאים לאט
אם אני שם על חום גבוה המיים יוצאים מהר -משפריצים

מה לעשות :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #7 

תחמם מראש את הכיריים. שים על חום גבוה.
וסגור את המכסה.
מילה של אקסטרימיסט.

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

נראה לי

שליחה #8 

:lol: :lol: :lol: :lol:
שהצלחתי!!!!!

האם זה בסדר שנשאר מים במיכל למה ולא הכל נחלט?

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אבל

שליחה #9 

יצא חמוץ למה זה קורה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

איזה קפה זה?

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

של

שליחה #11 

אספרסו של חברת ILLY מהסופר

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

בדרך כלל בסופר יש קפה בן מעל שנה = ישן.
תנסה קפה אחר - למקינטה יש בדרך כלל נטייה קצת לשרוף את הקפה (שמיוחד שכיריים חשמליות אם משאירים יותר מדי זמן) לכן החשד המיידי הוא בקפה.

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אז

שליחה #13 

החמיצות נובעת משרפת הקפה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #14 

"שריפה" גורמת למרירות - קפה ישן מאבד הרבה מהטעם ובדרך כלל מקבל טעם חמוץ\עצי

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

תגובת יבואן

שליחה #15 

שלום,

קודם כל, לנושא התפעול:

1. את המקינטה מפרקים, ממלאים את החלק התחתון במים, עד לקו שעובר מתחת לשסתום הבטחון.

2. מכניסים פנימה את פילטר התעלה וממלאים אך ורק בקפה הטחון למקינטה, כשההמלצה החד-משמעית נוטה איתך, לקחת קפה מחברה גדולה ומוכרת.

הסיבה פשוטה, בכל מקום בו טוחנים קפה במטחנת תבלינים, טוחנים מעט שונה, לעומת זאת החברות הגדולות טוחנות במדויק למקינטה באופן אחיד את כל הקפה. יתרה מכך, עקב הנפוצות של ביאלטי בעולם, כל חברת קפה טוחנת לביאלטי. הסיפורים על קפה ישן נושן על מדפי הסופר רלוונטיים לשנים עברו, בהן מקינטות היו מראה חריג בנוף הישראלי. כיום תחלופת הקפה במדפי הסופרים גבוהה והקפה תמיד טרי וחשוב מכך, עקבי בטעמו ואינו משתנה מקלייה לקלייה באופן דרסטי.

3. את המקינטה מניחים על להבה קטנה מקוטר מיכל המים, עוצמת אש נמוכה או בינונית. סימן מצוין להכנת קפה טובה היא שהקפה זולג בעדינות מהמקינטה למיכל העליון, לא משפריץ לכל הכיוונים ומאלץ סגירת מכסה.

סגירת המכסה והרתחת הקפה בפנים לפרק זמן זה מתכון בטוח לשריפת הקפה. לעומת זאת, השגחה על המקינטה והורדתה מהאש כשהקפה כבר מפסיק יציאתו, מבטיחה קפה טעים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

למקינטה אין צורך בטחינה מדויקת - זה לא אספרסו.
אם קונים קפה טחון מראש מאבדים את כל הטעם.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #17 

אלכס, תודה על המידע המועיל.

כמובן שאני חולק עליך *לחלוטין* לגבי קפה טחון מראש. לא מסכים אפילו עם מילה אחת שלך בסעיף הרלוונטי.

- קפה מחו"ל לא משתווה לקפה טרי מהארץ, 3 ימים לאחר שנפתח מהאריזה
- קפה טחון מראש, לא חשוב מה תעשה לו, לא ישתווה לקפה טחון טרי
- מקינטה לא צריכה שום טחינה מדוייקת. בסה"כ כלי פשוט שחולט אספרסו בלחץ נמוך יחסית
- מקינטות מסויימות (הבריקה כמובן, אבל גם הפוראבר מיס אינוקס שיש לי כבר כמה חודשים) מסוגלות אפילו לקבל טחינת אספרסו (!) בלי שום בעיה. רק צריך לדעת לא להדק וזהו. לא אידיאלי, אבל בהחלט עובד
- הכי מומלץ, היה ונשאר: לקנות קפה ישראלי, זול משמעותית מחו"ל, טרי משמעותית מחו"ל וגם כחול-לבן, ולטחון לבד בבית עם מטחנת תבלינים או למי שיכול להרשות לעצמו, מטחנת דיסקיות זולה (אורביט)

והכי חשוב: קפה ישראלי משובח זול כמעט בחצי מקפה מחו"ל!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

כחול לבן

שליחה #18 

מומלץ לרוץ עם הדגל תו"כ שתיית הקפה או להפגין פטריוטיות בצורה אחרת כמו להצדיע כל פעם?

דיברתי על טחינה מדוייקת ואחידה.

אתה יכול למלא בצמיגים שלך אוויר בדיוק לפי המלצת היצרן, יכול טיפה פחות, יכול יותר והאוטו יסע, השאלה מה יקרה לצמיגים.

ההשפעה היא אחרת. בעולם סהרורי של שינויים יום-יומיים, אתה רוצה שכל כוס קפה תהיה טובה כמו הקודמת.

הדבר האחרון שבא לי לעשות זה לגלות הקולה בדיוק החליף תערובת וזה לא טעים לי יותר. או שהקפה שקניתי טחון גס מדי והתוצאה דלוחה. או שנהגתי כעצתך, מעט חסרת האחריות, ושמתי קפה טחון לאספרסו שסתם לי את המקינטה, שרף את הקפה ואכזב אותי.

לכן יש סטנדרטים, כמו בכל תחום. למשל הלחץ בראש מכונות האספרסו. אני בטוח שאם תחלוט ב-7 בר או ב-11 בר, ייצא משהו לכוס, רק שלא נוכל לקרוא לזה אספרסו.

למען האמת, עם הדקדקנות שלך, אני מתפלא שאתה נלחם באופן נחוש למען משהו רנדומלי כמו קלייה וטחינה ביתית, תוך ניסיון להציג אנשים שלא עושים כך כ.. מה בדיוק עובר לך בראש? לא ישראלים? לא כחולים-לבנים?

תקרא שוב את הפוסט שלי, אני לא הזכרתי את המילה חו"ל, אבל לך בוער לחזור לנושא הזה כדי להתנגח במשהו אקראי. מדוע לא קנית את מכונת האספרסו שלך כחול-לבן? הרי ישנן כאלה. מדוע לא הרכבת מטחנת אספרסו בבית או קנית מיבואן או משווק ישראלים אלא הלכת עם הכסף לחו"ל במקום לחזק את השוק המקומי? תפרק את התגובה שלי לגורמים ככל שתרצה, בהקשר הנוכחי אתה מזגזג ונוהג כפי שנוח לך בסיטואציות שונות, מדוע שלא תתיר לאחרים את האפשרות הזאת?

אנשים אחרים לא פחות "פטריוטים" או ישראלים ממך, תפסיק לפחד מזה שאם לא תצעק "רק טרי!" או "רק ישראלי!" אנשים יוכלו לבחור.

אני מתנצל מראש אם זה נשמע אישי, מפריע לי שבפורום שרוצה ליצור רושם מקצועי יש BIAS חזק מאוד שאינו אובייקטיבי, אלא אינטרסנטי גרידא. או שתשלים עם זה שאף אחד לא אובייקטיבי או שתנסה להיות כזה בעצמך אם אתה מבקש מאחרים.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #19 

לא זכור לי שנתקלתי בקפה טחון מראש באריזת ואקום בסופר שהיה טרי וטעים, במרבית המקרים הקפה היה לא טרי בעליל עד כדי כך שכמעט ולא נדף ממנו ריח של קפה טחון.

גם אם צריך טחינה מדויקת למקינטה (שזה יחסית מפתיע כי מנסיונות רבים שעשיתי לא היה הבדל משמעותי בהזזות קלות של עובי הטחינה) עדיין עדיף קפה טרי שנטחן "לא מדויק" במטחנת תבלינים מאשר קפה שעמד חודשים על המדף בסופר שנטחן "במדויק" למקינטה אך חסר כל טעם.

לגבי הנקודה של כחול לבן, זה ויכוח עקר כי מהבנתי מה שמוטי ניסה להעביר זה שהקפה בבתי הקליה המקומיים לרוב יהיה טרי יותר ואני מסכים כי כשיצא לי לקנות קפה מבתי קפה שקולים בארץ (לדוגמה ארקפה) או מחנות קפה שקולה מקומית (כדוגמת אמיגו) בדרך כלל הקפה היה טרי מאוד והיה לו טעם מצוין.

הגיוני להניח שמותג גדול מחו"ל יכול לקלות קפה/תערובת קפה טובה יותר (לדוגמה אני מאוד אוהב את הדנזי אורו וסקוואלה מייג'ור) אבל צריך המון מזל לקבל שקית קפה טריה שנקלתה לפני מספר שבועות ולרוב מדובר באריזות של קילו שבשימוש ביתי אין סיכוי שתסיים בזמן סביר ולכן זה ממש לא משתלם כלכלית במיוחד שהמחיר לקפה מיובא לרוב יקר בעשרות אחוזים! מקפה מקומי.

יש בתי קליה נהדרים בארץ (נכון בלי ההילה של המותגים הגדולים באיטליה) שיש להם קולים מקצוענים ותערובות נהדרות, לאחרונה מוטי שיבח את התערובת של "פורטופינו", בנוסף טעמנו יחד בבית הקליה של "קפה לנדוור" אספרסו מצוין מתערובת שלהם שנמכרת במחיר נמוך בעשרות אחוזים מקפה מיובא, אנשים התרשמו מהקפה של ספורה (קליה של "קפה רוטשילד"), תערובת הקפה "טוסקנה" של אמיגו טובה מאוד ומתערובות טובות אחרות כגון הטזורו המעולה של "אוא" שנמכר ברולדין.

אשמח לקבל הוכחות ממך למשפט שאמרת "לגלות הקולה בדיוק החליף תערובת וזה לא טעים לי יותר", האם נתקלת בבית קליה ישראלי שנוהג כך ? האם זה משהו שבתי קליה מקומיים נוהגים לעשות בניגוד לבתי קליה מאיטליה ?

אגב, אני מאוד סקרן לדעת מהן הסיבות שבגללן אתה נחרץ כל כך שקליה ביתית היא "רנדומלית" ולא עקבית ? היה לך קולה ביתי והתאכזבת מהתוצאות ?

משפט אחרון לגבי מוטי, אני חושב שכל משתמש בפורום הנהדר הזה נחשף לפוסטים שמוטי כותב והפיק מהם הרבה תועלת תוך כדי שהוא נהנה מהאישיות בעלת הסגנון המיוחד וההומור המדהים שלו! בלעדיו היה חלל גדול מאוד פה בפורום שאיש לא יכל להשלים.
אני גאה להחשיב את עצמי לחבר שלו (אגב הכרנו דרך הפורום הזה לפני כשנתיים), בזכותו למדתי המון והרווחתי היכרות עם אדם מדהים שלדעתך מייצג פורום אינטרסנטי ו "BIAS", אני חושב שמוטי הוא האדם האחרון שניתן לומר עליו דברים קשים כאלו, הוא כאן מנהל פורום בהתנדבות ללא שכר בגלל אהבתו לתחום והשקיע וממשיך להשקיע המון מזמנו הפרטי כדי ליצוק תוכן לפורום ולסייע לעשרות משתמשים שונים בלבטים שלהם תוך כך שהוא מתאים (בכישרון מדהים שלו) את עצותיו לאדם שעומד מולו ולא ממש זכור לי שאדם שביקש לקנות מכונת קפסולות ששוכנע על ידי מוטי בצורה כזו הוא אחרת לקנות ציוד לקליה ביתית ומכונה ב 10K...

לדעתי אין זה ראוי לתקוף אישית ולהאשים חבר מכובד בפורום כמו מוטי, כולנו נמצאים כאן כי אנו חובבים מושבעים של תחום הקפה והקליה הביתית וגם כי כיף לנו להעביר חוויות בין אחד לשני בצורה הומוריסטית, לא מרובעת ומהנה והפורום הפך למקום מפגש באווירה חברית שלא יצא להיתקל בפורומים אחרים.
מותר לחלוק על דעותיו של חבר אחר בפורום ובגלל זה הפורום קיים, החלפת הדעות והסיפורים האישיים מההתנסות של כל חבר בפורום רק תורמים להבנה של הכלל ומסייעים לחדשים שרק רוצים להיכנס לתחום - אם לא מסכימים אין צורך לתקוף אישית אף אחד וזה גם לא ראוי.

לילה טוב.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #20 

תכלס, קפה איטלקי לרוב יהיה טוב יותר מקפה ישראלי, בעל עוצמת טעמים ודיוק בקליה שקשה לקבל בארץ (גם בבית). אבל זה נכון גם לגבי בורקס בולגרי. אז אני אמור להתחיל לייבא בורקס מבולגריה? זה אפשרי, אבל מובטח לי שעד שאוכל אותו הוא יהיה פחות טוב מאחיו הטרי שקניתי בשופרסל.
לגבי קפה טחון מראש, כל מילה מיותרת. דיוק זה חשוב, אבל טחינה לפני השימוש חשובה עשרות מונים (לדעתי, גם במקרה של מכונת אספרסו! עדיף להשתמש במטחנה זולה מאשר לטחון מראש)
אלכס, אם תמצא דרך לקצר את זמני ההגעה של קפה איטלקי לארץ מרגע הקליה, ולמכור בחבילות קטנות יותר מקילו, אני הראשון לשתף איתך כאן פעולה.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”