NAS של Sedna עם 4 מקומות לכוננים ב-1100 ש"ח - מישהו מכיר?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
נתקלתי עכשיו ב-NAS הזה:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... G&lang=heb
כתוב שהוא תומך בכוננים של עד 2TB, והמחיר שלו נראה די אטרקטיבי, כ-1100 ש"ח, כאשר כל ה-NAS-ים המוכנים האחרים של 4 כוננים עולים מעל 2000 ש"ח.
מישהו התנסה ב-NAS של הפירמה הזו ויכול לדווח? לא הצלחתי למצוא ביקורות עליו ברשת.
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... G&lang=heb
כתוב שהוא תומך בכוננים של עד 2TB, והמחיר שלו נראה די אטרקטיבי, כ-1100 ש"ח, כאשר כל ה-NAS-ים המוכנים האחרים של 4 כוננים עולים מעל 2000 ש"ח.
מישהו התנסה ב-NAS של הפירמה הזו ויכול לדווח? לא הצלחתי למצוא ביקורות עליו ברשת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
חלש, חלש, חלש. מעבד 300MHZ וזכרון 128MB = מתכון לביצועים חלשים במיוחד. אפילו היצרן מצהיר על ביצועים נמוכים - כתיבה 12MB/S וקריאה 25MB/S.
אין מה לעשות, בעניין הזה אין ארוחות חינם.
NAS הוא שרת לכל דבר, דהיינו מחשב עם מעבד, זכרון, מע' הפעלה וכו'. אם כל אלו ירודים כך יהיו גם הביצועים. לא סתם מכשירים של חברות אחרות עולים יותר, יש להם מעבד במהירות 1.2-1.8GHZ וזכרון שמתחיל ב-512MB וכמובן הם גם משקיעים במערכת הפעלה יעילה.
אין מה לעשות, בעניין הזה אין ארוחות חינם.
NAS הוא שרת לכל דבר, דהיינו מחשב עם מעבד, זכרון, מע' הפעלה וכו'. אם כל אלו ירודים כך יהיו גם הביצועים. לא סתם מכשירים של חברות אחרות עולים יותר, יש להם מעבד במהירות 1.2-1.8GHZ וזכרון שמתחיל ב-512MB וכמובן הם גם משקיעים במערכת הפעלה יעילה.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

גם לי יש חשד שזה זול מדי, אבל המהירות פחות מטרידה אותי.
12MB לשנייה (ל-upload) זוהי גם ככה המהירות המקסימלית של רשת 100 מגה ביט.
למי שיש רשת של 1 ג'יגה ביט ורוצה כל הזמן להעתיק הרבה קבצים גדולים זו אכן מגבלה רצינית, אבל עבור משתמש קולנוע ביתי שיעשה את ההורדות ישירות אל ה-NAS, למה בעצם צריך יותר מזה?
השאלה היא איך ה-NAS הזה מבחינת אמינות, פיזור חום וכו.
12MB לשנייה (ל-upload) זוהי גם ככה המהירות המקסימלית של רשת 100 מגה ביט.
למי שיש רשת של 1 ג'יגה ביט ורוצה כל הזמן להעתיק הרבה קבצים גדולים זו אכן מגבלה רצינית, אבל עבור משתמש קולנוע ביתי שיעשה את ההורדות ישירות אל ה-NAS, למה בעצם צריך יותר מזה?
השאלה היא איך ה-NAS הזה מבחינת אמינות, פיזור חום וכו.
אם ניתן היה למצוא מעט יותר אינפורמציה
על הלוח של המכשיר סוג המעבד והזכרון יתכן ו :
1. ניתן להחליף למעבד מהיר יותר בהנחה שלא מולחם על הלוח (יש כאלה שזה כמו לוח פיסי רגיל עם סוקט).
2. לשדרג את הזכרון.
עדיין המהירות לאו דווקא נקבעת רק על ידי שני פרמטרים אילו וקשה יהיה לדעת מהן התוצאות הסופיות.
לא מצאתי שום REVIEW.
1. ניתן להחליף למעבד מהיר יותר בהנחה שלא מולחם על הלוח (יש כאלה שזה כמו לוח פיסי רגיל עם סוקט).
2. לשדרג את הזכרון.
עדיין המהירות לאו דווקא נקבעת רק על ידי שני פרמטרים אילו וקשה יהיה לדעת מהן התוצאות הסופיות.
לא מצאתי שום REVIEW.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
pixies
תעשה לי טובה ובנה לך NAS לבד, אם תצטרך עזרה דבר איתי ומבחינתי אני ארכיב לך אחד נורמלי לבד (נשתמש בו בשביל המדריך שלי במחינתי)
הSENDA זה מוצר נחמד אבל לא יותר, אם אתה רוצה משהו שישרוד ויעבוד כמו שצריך תבנה לבד, זה גם יעלה פחות (אם הHOT SWAP פחות חשוב לך, אם חשוב זה פשוט יעלה קצת יותר)
kobbi
בSENDA אי אפשר להחליף מעבד וכנראה גם לא זיכרון, זה NAS מהסוג "ישן" יותר שמשתמש בלוחות ALL IN ONE שהכל מולחם על הלוח
תעשה לי טובה ובנה לך NAS לבד, אם תצטרך עזרה דבר איתי ומבחינתי אני ארכיב לך אחד נורמלי לבד (נשתמש בו בשביל המדריך שלי במחינתי)
הSENDA זה מוצר נחמד אבל לא יותר, אם אתה רוצה משהו שישרוד ויעבוד כמו שצריך תבנה לבד, זה גם יעלה פחות (אם הHOT SWAP פחות חשוב לך, אם חשוב זה פשוט יעלה קצת יותר)
kobbi
בSENDA אי אפשר להחליף מעבד וכנראה גם לא זיכרון, זה NAS מהסוג "ישן" יותר שמשתמש בלוחות ALL IN ONE שהכל מולחם על הלוח
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הבעייה היא שאני רוצה לדחוף את ה-NAS בתוך ארון התקשורת.
לא הצלחתי למצוא מארז מחשב עם מקום ל-4 כוננים של 3.5" בגודל סביר.
הגודל המקסימלי שאני יכול לדחוף זה גובה 26 ס"מ ועומק 26 ס"מ. ברוחב אני יותר גמיש...
Hot Swap ממש לא חשוב לי.
הגודל המקסימלי שאני יכול לדחוף זה גובה 26 ס"מ ועומק 26 ס"מ. ברוחב אני יותר גמיש...
Hot Swap ממש לא חשוב לי.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצאתי NAS של D-Link שעולה 1600 ש"ח:
http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=dns-343
http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=dns-343
לדחוף זה לא טוב. אתה חייב אוורור. זה כמו מחשב. אין אוויר מת.
pixies כתב:הבעייה היא שאני רוצה לדחוף את ה-NAS בתוך ארון התקשורת.
Hot Swap ממש לא חשוב לי....
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

אם אתה מוכן לעלות עוד קצת במחיר אז כדאי לשקול את זה:pixies כתב:מצאתי NAS של D-Link שעולה 1600 ש"ח:
http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=dns-343...
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TS ... 9&lang=heb
או את זה:
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=DS ... 9&lang=heb
הדגם של QNAP חלש יותר אבל יש לו מקום ל-4 כוננים. הדגם של Synology חזק יותר אבל עם מקום לשני כוננים.
אם אתה לחוץ בכסף ושרת עם שני כוננים אכן יספק אותך אז הדגמים של Iomega גם יעשו עבודה סבירה.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קובי, ארון התקשורת שלי תקני ומאוורר. הגדלים שציינתי יאפשרו ל-NAS להיכנס לארון באופן חופשי ולא דחוס.
אורי, תודה. נחמד לראות שמחירי ה-NAS-ים של QNAP ירדו קצת.
מה רע ב-NAS של D-Link? הוא הכי זול בחבורה מלבד ה-Sedna, ויש עליו בסה"כ ביקורות טובות.
אורי, תודה. נחמד לראות שמחירי ה-NAS-ים של QNAP ירדו קצת.
מה רע ב-NAS של D-Link? הוא הכי זול בחבורה מלבד ה-Sedna, ויש עליו בסה"כ ביקורות טובות.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

pixis אין שום דבר רע במוצר של D-Link. אלא ששוב מדובר במוצר בסיסי מאד. הוא קיבל ביקורות לא רעות בזמנו כשהמתחרים היו דומים לו במפרט. המוצר בשוק משנת 2008.
אם הצרכים שלך בסיסיים אז יתכן והוא יספיק לך. היתרון של המוצרים של QNA ו-Synology הוא שהם משקיעים במערכת הפעלה מתקדמת וידידותית עם המון אופציות ויכולות ולכן יתאימו גם לצרכים עתידיים. אמנם המוצר של QNAP שהצעתי גם הוא לא עם חומרה מצטיינת אבל הוא עדיף על ה-D-Link.
זה שהרשת שלך כרגע היא 100MB ולא גיגה יכול להשתנות בתוספת קטנה של סוויץ', שעלותו נמוכה ואז אולי תצטער שהשרת לא מספק ביצועים טובים יותר.
כאן באתר יש ביקורות על המוצרים של Synology, שחביבים על מבקריו ומן הסתם אתה יכול למצוא בקלות גם ביקורות על המוצרים של QNAP. את Synology התחילו ליבא לארץ לא מזמן ומשום מה ראיתי אותם מוצעים למכירה רק אצל פלונטר, QNAP מיובאים כבר כמה שנים וניתן למצוא אותם בעוד חנויות. לשתי החברות אתרים ידידותיים עם המון אינפורמציה. תעשה סיבוב אצלם לפני שתחליט.
אם הצרכים שלך בסיסיים אז יתכן והוא יספיק לך. היתרון של המוצרים של QNA ו-Synology הוא שהם משקיעים במערכת הפעלה מתקדמת וידידותית עם המון אופציות ויכולות ולכן יתאימו גם לצרכים עתידיים. אמנם המוצר של QNAP שהצעתי גם הוא לא עם חומרה מצטיינת אבל הוא עדיף על ה-D-Link.
זה שהרשת שלך כרגע היא 100MB ולא גיגה יכול להשתנות בתוספת קטנה של סוויץ', שעלותו נמוכה ואז אולי תצטער שהשרת לא מספק ביצועים טובים יותר.
כאן באתר יש ביקורות על המוצרים של Synology, שחביבים על מבקריו ומן הסתם אתה יכול למצוא בקלות גם ביקורות על המוצרים של QNAP. את Synology התחילו ליבא לארץ לא מזמן ומשום מה ראיתי אותם מוצעים למכירה רק אצל פלונטר, QNAP מיובאים כבר כמה שנים וניתן למצוא אותם בעוד חנויות. לשתי החברות אתרים ידידותיים עם המון אינפורמציה. תעשה סיבוב אצלם לפני שתחליט.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, האמת שאני בעצמי סקרתי כאן NAS היי אנד של QNAP... 
אולי באמת שווה להוסיף 200 שקל לעומת ה-DLINK וללכת עליהם. המוצרים שלהם ממש טובים.
אולי באמת שווה להוסיף 200 שקל לעומת ה-DLINK וללכת עליהם. המוצרים שלהם ממש טובים.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

נו, ואם כזה ידע ונסיון אתה נותן לי לבזבז מילים בנסיון שיכנוע לבחור במוצרים שלהם?pixies כתב:כן, האמת שאני בעצמי סקרתי כאן NAS היי אנד של QNAP...
...
תזכור רק ש-459PRO זה לא (מבחינת ביצועים, מע' ההפעלה זהה).
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ממש אין לי צורך בביצועים כאלו. אני משתמש קולנוע ביתי, לא משרד קטן. 
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לי יש qnap -212, עם מעבד 1.2GHz ו-256 MB זיכרון, עובד ממש חלק עבור קןלנוע ביתי, כולל הרצת טורנט ו-yamj עליו.
יש דגם 412, שזה אותו דבר רק ל-4 דיסקים:
http://www.qnap.com/pro_detail_hardware.asp?p_id=193
יש דגם 412, שזה אותו דבר רק ל-4 דיסקים:
http://www.qnap.com/pro_detail_hardware.asp?p_id=193