שתי הסיבות העיקריות לעיכוב היו:
1. הטכנולוגיה ושיטות הפענוח החדשות שהפכו כל רסיבר למיושן תוך 2~3 שנים, לעומת מגבר סטריאו טוב שניתן להתענג עליו גם לאחר שנים רבות (כמו יין טוב
2. אילוצי זמן, כסף ומקום הביאו אותי להבין שחדר קולנוע בייתי יעודי ואטום לרעש שבו אוכל לשמוע/לראות סרט בעוצמה כמו באולם קולנוע מכובד אינו בר ביצוע, והאזנה בחיק המשפחה תביא לתשלום דמי מזונות לאישה לפני שמדברים על פיצויים לשכנים ...
אני חובב אודיו כשנות דור לפחות, במשך השנים ראיתי מותגים מופיעים ונעלמים, ולמדתי שכל רכיב צריך להישפט על פי תוכן אמיתי ולא לקבל מותגים כביטחונות לאיכות.
תמיד העדפתי לקרוא מאמרים וניתוחים המשווים מערכות לעומת מאמרים המוקדשים לרכיב ספציפי.
הסיבה לכך היא שכל מבחן נעשה בתנאים מעט שונים ובוודאי ע"י אנשים אחרים וציון טוב מאוד אצל אחד יכול להיות מעולה אחר לאותה איכות יחסית, אם יש משהו אובייקטיבי כזה
לכן בשורה התחתונה אפילו אם כל העולם טוען אחרת, אם התאהבתם בצליל או תמונה של ציוד מסוים אל תיתנו לאנשים להסיט אתכם מדרככם, ללא סיבה טובה (מבחינתכם).
כל ההקדמה הארוכה הזו היא כדי להביא לידיעת הפורום המכובד מבחן השוואתי של שני רסיברים שמאוד נחשבים בשוק הישראלי (אם לשפוט לפי המערכות המשמשות להדגמה בחנויות).
Yamaha RX-V2600 ו-Denon AVR-3806
http://www.soundandvisionmag.com/articl ... le_id=1486
השורה התחתונה במאמר ביקורת זה היא העדפת הרסיבר של ימהה, מסיבות הקשורות בעיקר ליתרון החברה בכל הקשור ל-DSP המקצועי שלה שרק מעשיר (לדעתי) את החוויה בצפייה בפורמטים הסטנדרטים שקיימים ב-DVD. (ניתן לראות גם שהמגבר של ימהה במקרה זה נותן ביצועים חזקים יותר).
זה גם מה שהוביל אותי לרכוש (הרבה לפני יציאת המאמר הזה) את ה-RX-V2500, שמלבד יכולת המרה ל-HDMI והגברה כפולה (BI-AMP) לרמקולים הקדמיים, שממש לא נחוצים לי, זהה ל-RX-V2600 המנצח. אל נשכח שימהה נכנסה לשוק המגברים הביתיים כשני עשורים לפני דנון, ואת מעבד ה-DSP (המדהים) הראשון שלה (DSP1) השיקה כבר באמצע שנות ה-80!.
זוהי שנה ראשונה (2006) שבה לא מצאתי שיטת פענוח חדשה למדיה של DVD בחתך זה של מוצרים, וזה גם דחף אותי לרכישה. עכשיו ההתעסקות והשדרוג נוגעים יותר לעיבוד התמונה ובמישור הזה אני מרוצה בחלקי (כנראה עד שה-HDTV והבלו-ריי יעשו פה מהפכה אמיתית ...).
הואיל ומחירו של ה-RX-V2500 בארץ כמחצית משתי האלטרנטיבות הנ"ל, אני חושב שאין לי המלצה טובה יותר לתת למי שרוצה רסיבר איכותי עם יכולת לקבוע עד 6 נקודות שונות של RC בחדר שלכם, ואתם כמוני, מתקינים בסלון גדול ומאותגר אקוסטית ובכל אירוח מקום הישיבה שלכם או האורחים משתנה
קריאה נעימה ובהצלחה !
נ.ב. לכל אלו שנשארו עם השאלה איך אני בכל זאת מאזין לסרטים ... ובכן תלוי, כאשר המשפחה לא בבית, ולא מדובר בשעות המנוחה, לא כדאי להיות בסביבה (או בעצם כדאי מאוד).
בשאר הזמן יש לימהה המצאה נהדרת הממומשת מצוין: Silent Cinema, יכולת להפיק תחושת surround בשימוש בכל אוזניות סטריאו רגילות.