מחשבות אחרונות לפני סגירה - רמקולים ומגבר.
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 378
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
דיברתי על גודל הסלון, לא מרחק בין שני רמקולים.
יש מזנון באמצע - עם טלויזיה -ורמקולים בשני צידי המזנון, כאמור לא זה לא 7 מטר.
הסלון - (כיום לא מסודר ככה, הרמקולים צמודים למזנון הסאב החליף מקום עם הרמקול השמאלי)
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Pop ... 51796177
הסאב -
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Pop ... 51784392
]
יש מזנון באמצע - עם טלויזיה -ורמקולים בשני צידי המזנון, כאמור לא זה לא 7 מטר.
הסלון - (כיום לא מסודר ככה, הרמקולים צמודים למזנון הסאב החליף מקום עם הרמקול השמאלי)
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Pop ... 51796177
הסאב -
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Pop ... 51784392
]
נערך לאחרונה על ידי Onlyktm ב 04/08/2011 12:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
אוקיי אז 5.1 אפשרי מה שכן המרחק בין הקדמיים קצת גבולי תשים לב כשאתה קונה (ולא משנה מה) תבדוק בהגדות היצרן מה המרחק המקסימלי
המומלץ בין הרמקולים.לגבי רמקולים אחוריים באמת ביפולאריים יהיו קצת בעיה מכיוון שבצדדים יש חלל פתוח אבל עדיין לדעתי הם יהיו עדיפים על מדפיים רגילים מאחור.
אפשר קצת פירוט על הרמקולים והסאב? כי אני רואה שהסאב שלך של הקו וזו לא חברה רעה כנראה (לא מכיר אבל גוגל כן ויש ביקורות די חיוביות)
המומלץ בין הרמקולים.לגבי רמקולים אחוריים באמת ביפולאריים יהיו קצת בעיה מכיוון שבצדדים יש חלל פתוח אבל עדיין לדעתי הם יהיו עדיפים על מדפיים רגילים מאחור.
אפשר קצת פירוט על הרמקולים והסאב? כי אני רואה שהסאב שלך של הקו וזו לא חברה רעה כנראה (לא מכיר אבל גוגל כן ויש ביקורות די חיוביות)
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 378
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
לא מצאתי נתון כזה ברמקולים שאני רוצה.
הסנטר והסאב שם של חברת HECO -
http://www.heco-audio.de/index.php?id=heco_home&L=1
אכן הם לא רעים, זכו יותר מפעם אחת בפרסים שונים כולל סדרת הALEVA והSTATEMENT שלהם. (כולל השנה)
נתונים נוספים - הסאב הוא Heco Concerto W30A .
הסנטר הוא Heco Concerto c13
כל השאר לא רלוונטים
האמת בכל מקרה רק הסאב ישאר, כרגע.
הסנטר והסאב שם של חברת HECO -
http://www.heco-audio.de/index.php?id=heco_home&L=1
אכן הם לא רעים, זכו יותר מפעם אחת בפרסים שונים כולל סדרת הALEVA והSTATEMENT שלהם. (כולל השנה)
נתונים נוספים - הסאב הוא Heco Concerto W30A .
הסנטר הוא Heco Concerto c13
כל השאר לא רלוונטים
האמת בכל מקרה רק הסאב ישאר, כרגע.
אוריאל כתב:מה שאתה אומר נכון אולם עדיין ישנו חוסר איזון בין הסנטר ושני הסאבים לזוג מדפים עם כל הכבוד למדפיים כל שיהיו טובים הם יבלעו בסנטר והסאבים ,זו דעתי בכל אופן.
shay1
שים לב שהצורך היחידי שלו הוא ק"ב.בשנים האחרונות המדפיים השתפרו מאוד (עד כדי כך שלא ניתן להבדיל בין חלק מהמדפיים לרצפתיים) .
אתה צודק וחלל כלל מצריך במה טובה וזו בדיוק הסיבה שהצעתי ללכת על רמקול מדפי , ברור שהאידיאל הוא רמקול רצפתי אך בתקציב המדובר אין שום אפשרות לדעתי לקנות רמקול רצפתי שיתאים ויתן במה מספיק טובה וקניה של רמקול מדפי במקום תאפשר לו לעלות מעלה בסדרות ולקנות רמקול איכותי הרבה יותר וברמות הגבוהות גם רמקול מדפי יכול לתת כזו במה.אתה חבר פה מ2004 ואני מניח שאתה זוכר את מרתון סקירות המדפיים שהיה פה בזמנו שדיבר בדיוק על זה , כשרמקול מדפי איכותי מאוד הוא יכול לתת מענה לכל מה שצריך מרמקול רצפתי (כשמדובר על ק"ב מאחר ויש סאב).
2.שני סאבים לדעתי בחלל כזה זה מסאט - סאב אחד יגביר בעוצמה מאוד גבוהה כדי להגיע כמו שצריך לכל מקום וגם לא יצליח בזה ובדרך ישתלט על הצליל בין אם הוא מגיע מרצפתיים ובין אם ממדפיים , לגבי הסנטר - אם הוא קונה מדפיים איכותיים זה לא יקרה.
4.לגבי התמיכה בשני סאבים - בדיוק בגלל זה הצעתי לו את ה809 מכיוון שאני יודע מראש שהוא תומך בכך , אגב אצלי במערכת לפחות יש אפשרות לשרשר בין שני סאבים ואני שברוב הסאבים הטובים האפשרות הזו קיימת אז אני לא בטוח שבאמת מגבר תומך הכרחי פה.
בכל מקרה עקב הבהרת הרצונות של הבחור פה קראתי את כל השרשור מההתחלה ואני חושב ש:
1.כדאי עד הכרחי בחלל שכזה להשתמש ב7.1/2 ולא ב5.1 , יהיה מאוד קשה למצוא רמקולים אחוריים שהמרחק בינהם לבין הקדמיים הוא 7 מטר (ולא משנה איזה קדמיים) ועדיין יהיה אימג' של סראונד , למעשה אני חושב שבתקציב הזה זה בלתי אפשרי בכלל.עוד זוג מדפי אחורי לא צריך לעלות יותר מדי ויכול לשנות המון.
2.אני ממליץ בחום לחשוב על יד שניה אחרת אני לא רואה אפשרות להצליח לבנות משהו שבחלל הזה יתן מענה ראוי (אני מדבר על הרמקולים)...
לשואל -לא ציינת מרחק הרמקולים אחד מהשני?
לא מומלץ לעבור את 3.5 - 4 מ' בין רמקול אחד לשני
א. לא תוכל לכייל אותם כפי שצריך עכב מגבלת מרחק הישיבה שלך
ב.ככל שהמרחק בין הרמקולים גדול יותר אתה צריך לשבת רחוק יותר וזה מחזיר אותנו לתשובה א'
(הנוסחא הכללית היא משולש שוווה שוקיים בין שני הרמקולים ומרכז הישיבה כאשר הקודקוד הוא מרכז הישיבה כמובן)
לא ניתן להגדיל עד אין סוף את מרחק הרמקולים כי אז תתחיל לאבד את הבמה לכן המרחק המומלץ הוא כפי שכתבתי...
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אני לא זוכר מהב התקציב שהקצבת לרמקולים אבל אם מדובר על האזנה מרובה לקולנוע בייתי לא הייתי הולך על דאלי ולא על מורדן שורט לא מכירכל כך את הפולק אבל לדעתי שלושתם רמקולים ללא נוכחות ופחות בימתיים בקולנוע
אני דווקא הייתי הולך בכיוון של רמקול פתוח ודינאמי כגון קליפש, לסטריאו הם פחות מומלצים אבל לקולנוע לדעתי הם מדהימים יש להם המון נפח של צליל
לקולנוע בייתי לא חייב רמקול מאוזן אחרת אתה עלול להפסיד את הבמה ולקליפש יש נוכחות שאי אפשר להתעלם
אני דווקא הייתי הולך בכיוון של רמקול פתוח ודינאמי כגון קליפש, לסטריאו הם פחות מומלצים אבל לקולנוע לדעתי הם מדהימים יש להם המון נפח של צליל
לקולנוע בייתי לא חייב רמקול מאוזן אחרת אתה עלול להפסיד את הבמה ולקליפש יש נוכחות שאי אפשר להתעלם
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
shay1
מסכים איתך לגבי הקליפש , גם אני מאוד אהבתי בק"ב .
לגבי מדפיים , גם אני חשבתי כמוך עד שהחלטתי לבדוק לעומק והיום אני חושב שיש מדפיים שלא נופלים מרצפתיים,הם כמובן עולים יותר ולא יכולים להתחרות עם רמקול רצפתי מאותה סדרה אבל מול רצפתיים מסדרות נמוכות יותר לדעתי בהחלט כן.
לגבי מדפיים , גם אני חשבתי כמוך עד שהחלטתי לבדוק לעומק והיום אני חושב שיש מדפיים שלא נופלים מרצפתיים,הם כמובן עולים יותר ולא יכולים להתחרות עם רמקול רצפתי מאותה סדרה אבל מול רצפתיים מסדרות נמוכות יותר לדעתי בהחלט כן.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אוריאל כתב:shay1
לגבי מדפיים , גם אני חשבתי כמוך עד שהחלטתי לבדוק לעומק והיום אני חושב שיש מדפיים שלא נופלים מרצפתיים,הם כמובן עולים יותר ולא יכולים להתחרות עם רמקול רצפתי מאותה סדרה אבל מול רצפתיים מסדרות נמוכות יותר לדעתי בהחלט כן....
אתה סותר את עצמך... ההשוואה חייבת להיות על אותה סידרהאוריאל כתב:shay1
לגבי מדפיים , גם אני חשבתי כמוך עד שהחלטתי לבדוק לעומק והיום אני חושב שיש מדפיים שלא נופלים מרצפתיים,הם כמובן עולים יותר ולא יכולים להתחרות עם רמקול רצפתי מאותה סדרה אבל מול רצפתיים מסדרות נמוכות יותר לדעתי בהחלט כן....
אחרת מה הרעיון להשוות תפוחים לאגסים?
כניראה שנשאר חלוקים על חלק מהדברים
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
shay
זה בדיוק הרעיון ואתה מפספס אותו.ברור שאם תקח סדרה ספציפית אז הרמקול הרצפתי יהיה עדיף על המדפי (ברוב המקרים).
אני אשתדל לפשט את זה מאוד:
אם לחברת רמקולים X יש רק 2 סדרות.סדרת כניסה וסדרה יוקרתית.אז מה שאני טוען הוא שרמקול מדפי מהסדרה היוקרתית ישמע יותר טוב מרמקול רצפתי מסדרת הכניסה אבל מצד שני הם עולים אותו דבר (כי מדפי זול ביחס לרצפתי) ולכן הרמקול המדפי עדיף.
דוגמא מצויינת:
רמקול מדפי b&w 805 nautilus עולה (מחירון) בערך 15K
רמקול רצפתי b&w cm9 גם עולה 15K אבל היתרון של ה805 על הCM9 פשוט עצום.
למרות שהם עולים אותו דבר אני מאמין שהבחירה פה ברורה...הויתור על רמקול רצפתי מאפשר לקנות באותו מחיר רמקול מדפי הרבה יותר איכותי.
ברור שכשאין שיקולי תקציב אז עדיף לקנות גם יוקרה וגם רצפתי אבל בדר"כ זה לא המצב.
זה בדיוק הרעיון ואתה מפספס אותו.ברור שאם תקח סדרה ספציפית אז הרמקול הרצפתי יהיה עדיף על המדפי (ברוב המקרים).
אני אשתדל לפשט את זה מאוד:
אם לחברת רמקולים X יש רק 2 סדרות.סדרת כניסה וסדרה יוקרתית.אז מה שאני טוען הוא שרמקול מדפי מהסדרה היוקרתית ישמע יותר טוב מרמקול רצפתי מסדרת הכניסה אבל מצד שני הם עולים אותו דבר (כי מדפי זול ביחס לרצפתי) ולכן הרמקול המדפי עדיף.
דוגמא מצויינת:
רמקול מדפי b&w 805 nautilus עולה (מחירון) בערך 15K
רמקול רצפתי b&w cm9 גם עולה 15K אבל היתרון של ה805 על הCM9 פשוט עצום.
למרות שהם עולים אותו דבר אני מאמין שהבחירה פה ברורה...הויתור על רמקול רצפתי מאפשר לקנות באותו מחיר רמקול מדפי הרבה יותר איכותי.
ברור שכשאין שיקולי תקציב אז עדיף לקנות גם יוקרה וגם רצפתי אבל בדר"כ זה לא המצב.