שרשור תגובות: Onkyo TX-NR609 - השושלת ממשיכה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

למאמר: Onkyo TX-NR609 - השושלת ממשיכה

תמונה
בכל שנה יצרני הרסיברים יוצאים בדגמים חדשים בשלל רמות המחירים, אליהם מדי שנה נוספים פיצ'רים חדשים ביחס לדגם המקביל להם אשתקד. קיבלנו את ה-TX-NR609 של Onkyo, דגם הביניים של החברה אשר מיועד למשתמשים המחפשים קולנוע ביתי ומוסיקה ברמה קצת מעל לרמת הכניסה לתחום.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #2 

סקירה יפה וממצה מאוד!
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #3 

ביקורת מצויינת :אחלה:

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

יופי של ביקורת (Y)

m3csl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

אחלה סקירה . ממש נהניתי לקרוא ?(אפילו החזקתי מעמד עד הסוף :lol: )
לפי איך שזה נראה אין כמעט הבדל בין הדגם הנסקר לקודמו הפופולרי SR608 (חבל שלא נעשתה השוואה מבחינת סאונד ביניהם).
גם ב 608 (שברשותי) שמתי לב לאיכות לא הכי טובה בעיבוד תמונה , הרבה מריחות והפרעות לתמונה.
It's Five O'Clock Somewhere

liranh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

תגובה

שליחה #6 

יופי של סקירה - כל הכבוד!

לגבי עיבוד הוידאו - אם זה אותו מעבד לכל דגמי החברה הרי שתוספת מחיר לא תשנה הרבה ומבחינת עיבוד וידאו אין לאונקיו הרבה מה להציע.
לגבי עוצמת ההגברה - האם הגדלת עוצמת ההגברה לא תשפר בהכרח את התוצאה מול אותם רמקולים נתונים?

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #7 

תודה (Y)
אלעד

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #8 

תודה (Y)

chameleon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

יופי של סקירה. (Y)
כבעל דגם 605 מזה כ-4 שנים ומתכנן לשדרג ל609, (מישהו אולי רוצה לקנות 605?) אני רוצה רק לציין של605 יש שני פיצ'רים שציינת בטבלה שלא קיימים בו, אבל הם כן קיימים:
- Audyssey Dynamic EQ קיים
- קיים גם Upconversion, אבל אני לא חושב שהוא מ-HDMI, הוא רק ל-HDMI.

golden
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

עיבוד וידאו ברסיבר אונקיו 609 אל מול עיבוד בטלויזיה

שליחה #10 

שלום
האם המשמעות של הביצועים הגרועים בתחום עיבוד הוידאו היא שבמידה וכל מקורות הוידאו מחוברים דרך הרסיבר (כך אני מתכנן לעשות לשם נוחיות, אסתטיקה וכו'), יש להגדיר את הרסיבר בתצורת passthrough?
אם כן, כיצד מבצעים זאת ב- 609?
האם ההמלצה היא אחרת?
תודה רבה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #11 

תודה על הביקורת (Y)
קצת מאכזב כי הציפיות ממשיך הדרך של ה 608 היו גבוהות יותר.

היה מעניין מאוד להשוותו למתחרה שיהיה פופולארי לפחות באותה מידה, היאמהה RX-V671.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #12 

ביקורת איכותית . (Y)

מאוד מעניין יהיה שאותו סוקר יבחן עוד רסיברים באותה קטגוריה של האונקיו 609 ויעמוד על ההבדלים בינייהם .

יום טוב לכולם . (f)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

Re: תגובה

שליחה #13 

liranh כתב:יופי של סקירה - כל הכבוד!

לגבי עיבוד הוידאו - אם זה אותו מעבד לכל דגמי החברה הרי שתוספת מחיר לא תשנה הרבה ומבחינת עיבוד וידאו אין לאונקיו הרבה מה להציע.
לגבי עוצמת ההגברה - האם הגדלת עוצמת ההגברה לא תשפר בהכרח את התוצאה מול אותם רמקולים נתונים?
...
בדגמים הגבוהים יותר יש מעבד וידאו אחר , הHQV (לדעתי מה שיש בימהה שנבדק פה)

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

יונתן-
ביקורת מעולה , נהניתי מאוד לקרוא , רכשתי לא מזמן רסיבר של אונקיו (ה809) וממש קלעת לכל הדברים ששמתי לב אליהם.
יש לי תיקון קטנטן - רשמת הפירוט הפיצ'רים שהרסיבר בעל תקן THX ULTRA 2 והוא בעצם SELECT 2.
לגבי השלט אתה צודק ב100% , לטעמי גרוע מאוד , כבר הוסיפו מקשים מוארים , לא יכלו טיפה לחשוב על איזה מקשים מאירים ואיזה לא ומתי עושים את זה...השלט הזה אגב קיים גם בדגמים הגבוהים וחבל.
היה חסר לי רק דבר אחד והוא התייחסות לשלך לנושא האודיסי ודעתך על ההבדלים עם/בלי כיול?
סה"כ בשורה התחתונה לטעמי רסיבר טוב מאוד , עקב האכילס שלו הוא שהוא טוב רק בק"ב ובכל השאר הוא נופל אך לטעמי מי שמעוניין ברסיבר מצויין לק"ב לא יתחרט כשיקנה אותו למרות כל האמור.

וטענה קטנה לטופ אודיו -
לא הגיוני בעליל שיותר מחודשיים לאחר השקת סדרת X09 בארץ ועדיין לרוב הרסיברים אין עדיין ספרות בעברית זמינה באתר היבואן.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

טלHD כתב:תודה על הביקורת (Y)
קצת מאכזב כי הציפיות ממשיך הדרך של ה 608 היו גבוהות יותר.

היה מעניין מאוד להשוותו למתחרה שיהיה פופולארי לפחות באותה מידה, היאמהה RX-V671.
...
טל קח בחשבון שהבעיות ברסיבר אינן בקטגוריית הסאונד אלא בקטגוריות של נוחות ועיבוד וידאו.
אם אתה מחפש את הצליל נטו הרסיבר הזה מעולה כך שאין באמת ממה להתאכזב.
אני חושב שכל בעיות הממשק הלא נוח וכו' נפתרות עם הזמן כי מתרגלים אליהן,נכון שעדיף שמלכתחילה הן לא יתקיימו אבל צריך לשים את זה בפרופורציה שלט עם/בלי תאורה ,עם/בלי בורר מצבי הפעלה זה לא סיבה לא לקנות רסיבר במידה והוא נשמע לך טוב.בנוסף קח בחשבון משהו שלא היה בסקירה וזה שיש אפליקציית אייפד/פון/פוד לשליטה במכשיר (לא השתמשתי בה עדיין אבל יתכן שהיא הופכת את בעיית השלט ללא רלוונטית לבעלי מכשירים של אפל).
האכזבות האמיתיות במכשיר מבחינתי הן בתחום החיבוריות - אני אישית לא הייתי קונה רסיבר ללא פרה אאוט מלא וכניסת 5/7.1 למפענח חיצוני אבל זה אני...זה היה גורם לי לפסול אותו עוד לפני ששמעתי אותו .
לגבי דו ערוצי אני לא באמת חושב שמישהו יכול לצפות ריאלית שרסיבר ברמת המחיר הזו יוכל להתחרות עם מגבר סטריאו ייעודי (ובטח שלא המגבר ששומש כאן),וגם ברמות המחיר הגבוהות יותר ההיררכיה הזו תופסת.
הייתי לא מזמן עם חבר מהפורום כאן בחנות בצפון ושמענו את ה3008 שאני מאמין שכולם יסכימו שהוא רסיבר ברמה גבוהה מאוד וגם הוא לטעמי לא מתקרב למגברי סטריאו בעלות של 1/3 ממחירו..
אין מה לעשות , אין פתרונות קסם , מי שרוצה לשמוע סטריאו כמו שהוא אמור להישמע צריך ציוד מתאים (לדעתי)

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #16 

תודה (Y) (Y)

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

Re: תגובה

שליחה #17 

liranh כתב:יופי של סקירה - כל הכבוד!

...
לא מחייב שכל הדגמים של שנה זו משתמשים באותו המעבד אחד לאחד (עדכון: כמו שרשמו לפני, הרסיברים האחרים משתמשים במעבד וידאו HQV) - לראיה בוצעה ההשוואה מול ה-Oppo. שני המוצרים הללו רושמים שעיבוד הוידאו אצלם מבוצע ע"י Qdeo ובשטח ה-Oppo מציג ביצועים עדיפים בכל קנה מידה על פני ה-609.

באתר של Marvell ישנם שני מוצרים רלוונטיים לעניין ה-Qdeo כשברור שה-609 דווקא משתמש בדור השני ולא בראשון (התמיכה ב-4K נוספה לדור השני ולא קיימת בראשון).

אלו בכל אופן העובדות.

chameleon כתב:יופי של סקירה. (Y)
כבעל דגם 605 מזה כ-4 שנים ומתכנן לשדרג ל609, (מישהו אולי רוצה לקנות 605?) אני רוצה רק לציין של605 יש שני פיצ'רים שציינת בטבלה שלא קיימים בו, אבל הם כן קיימים:
- Audyssey Dynamic EQ קיים
- קיים גם Upconversion, אבל אני לא חושב שהוא מ-HDMI, הוא רק ל-HDMI.
...
מה שנרשם מתבסס על מה שרשום בעמוד המוצר באתר של Onkyo.

golden כתב:שלום
האם המשמעות של הביצועים הגרועים בתחום עיבוד הוידאו היא שבמידה וכל מקורות הוידאו מחוברים דרך הרסיבר (כך אני מתכנן לעשות לשם נוחיות, אסתטיקה וכו'), יש להגדיר את הרסיבר בתצורת passthrough?
אם כן, כיצד מבצעים זאת ב- 609?
האם ההמלצה היא אחרת?
תודה רבה
...
יש להגדיר את יציאת ה-HDMI על מצב Through כדי להעביר את הסיגנל להתקן הבא בשרשרת (בדרך כלל התצוגה) כמות שהוא, ללא עיבוד.

האם זה המצב האידיאלי ? לא בהכרח - זה תלוי בציוד שיש לך ובתוכן שיש לך. בביקורת נבדקו הביצועים בתחום זה אך מסקנות והמלצות שימוש יש לגבש בהתאם למקרה ספציפי.

אוריאל כתב:יונתן-
ביקורת מעולה , נהניתי מאוד לקרוא , רכשתי לא מזמן רסיבר של אונקיו (ה809) וממש קלעת לכל הדברים ששמתי לב אליהם.
יש לי תיקון קטנטן - רשמת הפירוט הפיצ'רים שהרסיבר בעל תקן THX ULTRA 2 והוא בעצם SELECT 2.
לגבי השלט אתה צודק ב100% , לטעמי גרוע מאוד , כבר הוסיפו מקשים מוארים , לא יכלו טיפה לחשוב על איזה מקשים מאירים ואיזה לא ומתי עושים את זה...השלט הזה אגב קיים גם בדגמים הגבוהים וחבל.
היה חסר לי רק דבר אחד והוא התייחסות לשלך לנושא האודיסי ודעתך על ההבדלים עם/בלי כיול?
סה"כ בשורה התחתונה לטעמי רסיבר טוב מאוד , עקב האכילס שלו הוא שהוא טוב רק בק"ב ובכל השאר הוא נופל אך לטעמי מי שמעוניין ברסיבר מצויין לק"ב לא יתחרט כשיקנה אותו למרות כל האמור.

וטענה קטנה לטופ אודיו -
לא הגיוני בעליל שיותר מחודשיים לאחר השקת סדרת X09 בארץ ועדיין לרוב הרסיברים אין עדיין ספרות בעברית זמינה באתר היבואן.
...
אתה צודק לגבי התיקון בעניין THX - יתוקן בהקדם בכתבה.
לגבי הכיול - התייחסתי לכך בכתבה ורשמתי שההשפעה על הסאונד הייתה ניכרת לטובה.

זה לא הכיול המתוחכם ביותר שראינו אבל בחלל ההאזנה שלי היה שיפור מורגש לטובה גם עם מערכת כיול בסיסית כמו זו.

לגבי מגרעות - אין מה לעשות, זה מוצר שאף אחד (לדעתי) לא מצפה ממנו שיהיה מושלם בכל התחומים. מי שרוצה מוצר מצויין בכל התחומים יאלץ להשקיע יותר כסף ולרכוש רסיבר השייך לרמת המחירים הגבוהה יותר, וגם אז סביר מאוד להניח שלא יוכל למצוא מוצר שעושה הכל בצורה מושלמת.
אוריאל כתב: הייתי לא מזמן עם חבר מהפורום כאן בחנות בצפון ושמענו את ה3008 שאני מאמין שכולם יסכימו שהוא רסיבר ברמה גבוהה מאוד וגם הוא לטעמי לא מתקרב למגברי סטריאו בעלות של 1/3 ממחירו..
אין מה לעשות , אין פתרונות קסם , מי שרוצה לשמוע סטריאו כמו שהוא אמור להישמע צריך ציוד מתאים (לדעתי)
...
מודה שלא שמעתי בחיי את ה-3008 אבל אני לא מסכים עם הקביעה שלך - אני משתמש בימהה 3067 ואני לא מרגיש שחסר לי דבר ביחס ל-Audiolab 8000S שהיה פה קודם, חוץ מאולי הקטע המגניב הזה שכאשר מחליפים כניסה באמצעות השלט הכפתור בחזית המגבר זז אוטומטית בהתאם :lol:

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

מודה שלא שמעתי בחיי את ה-3008 אבל אני לא מסכים עם הקביעה שלך - אני משתמש בימהה 3067 ואני לא מרגיש שחסר לי דבר ביחס ל-Audiolab 8000S שהיה פה קודם, חוץ מאולי הקטע המגניב הזה שכאשר מחליפים כניסה באמצעות השלט הכפתור בחזית המגבר זז אוטומטית בהתאם
...
בדיוק בגלל זה רשמתי בסוגריים לדעתי , אני חייב להודות שזו היתה האזנה שרחוקה מאוד ממשהו רציני שאפשר לפיו להחליט אבל בכל אופן בחנות זה מה שהרגשתי , ברור שזה תלוי המון במקור ובחלל ההאזנה וברמקולים אבל עדיין.בכל מקרה כרגע אין לי אפשרות לבדוק כי המערכת אצלי כרגע מפורקת עקב שינויים בחדר אבל אחרי שאני ארכיב אותה אני אבדוק את זה לעומק ואני מבטיח לעדכן.
מה שכן , אני מאוד מתקשה להעלות על דעתי בכלל פרידה מהאודיולאב ,הוא כ"כ פונקציונלי וגם הכפתורים מסתובבים לבד.

izucker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #19 

ביקורת מצויינת! כל הכבוד!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #20 

הבדלים נוספים שלא צויינו בין ה-709 ל-609 הם 2 יציאות HDMI (למשל למקרן וטלוויזיה בנפרד), שלט רחוק לומד וכיול Audyssey MultEQ XT שמאפשר לכייל גם את הסאב. רשימת ההבדלים המלאה כאן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”