עזרה בבחירת מצלמה
שלום לכולם
אני מחפש לקנות מצלמה ניקון או קנון דיגיטלית מקצועית\חצי מקצועית לא יקרה במיוחד
אני בעיקר רוצה לצלם אנשים או ארועים
קצת נוף
שתהיה מצלמה יחסית מהירה , גם שמצלמים בפלאש .
לגבי עדשות אני פחות מבין שתהיה עדשה טובה ואפילו עדשה אחת רחבה
אשמח לכל עזרה הן בלהין את המחירי והן ברמת הדגמים
אין לי בעיה לקנות יד שניה
תודה מראש
דודי
אני מחפש לקנות מצלמה ניקון או קנון דיגיטלית מקצועית\חצי מקצועית לא יקרה במיוחד
אני בעיקר רוצה לצלם אנשים או ארועים
קצת נוף
שתהיה מצלמה יחסית מהירה , גם שמצלמים בפלאש .
לגבי עדשות אני פחות מבין שתהיה עדשה טובה ואפילו עדשה אחת רחבה
אשמח לכל עזרה הן בלהין את המחירי והן ברמת הדגמים
אין לי בעיה לקנות יד שניה
תודה מראש
דודי
חושב על זה עדיין
ההבדל בין "מקצועית" ל "לא מקצועית" יכול להיות שמיים וארץ גם מבחינת איכות וכמובן מבחינת מחיר.
מה התקציב שלך הכולל למצלמה + עדשה?
אתה מתכוון לעשות בעתיד שימוש בציוד למטרה מקצועית או יותר כתחביב?
פלאש חיצוני יש כבר ברשותך, או שגם אותו צריך לכלול בתקציב?
יד שנייה לגבי עדשה פחות קריטי, אבל לגבי פלאש ומצלמה אני אישית לא הייתי ממליץ, במיוחד אם הם נרכשים ממישהו שעבד איתם מקצועית. הבלאי של ציוד כזה הוא גבוה מאוד...
מה התקציב שלך הכולל למצלמה + עדשה?
אתה מתכוון לעשות בעתיד שימוש בציוד למטרה מקצועית או יותר כתחביב?
פלאש חיצוני יש כבר ברשותך, או שגם אותו צריך לכלול בתקציב?
יד שנייה לגבי עדשה פחות קריטי, אבל לגבי פלאש ומצלמה אני אישית לא הייתי ממליץ, במיוחד אם הם נרכשים ממישהו שעבד איתם מקצועית. הבלאי של ציוד כזה הוא גבוה מאוד...
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לא יודע אם הייתי קונה מצלמה ביד שניה אבל עדשות בהחלט כן.
מה התקציב?
מצלמת SLR רמת כניסה עולה בסביבות 2500 ש"ח ללא עדשות. (3 תמונות בשניה)
עדשות מתחילות מ500 ונגמרות רחוק באופק. כמובן שהאיכות בהתאם למחיר. (לא הייתי קונה עדשה ב500 ש"ח, התנסיתי עם עדשות קיט וזה פשוט לא זה)
אתה יכול לקחת עדשה אחת שתכסה טווח יחסית גדול, מה שייתן לך מצד אחד גמישות (טווח אורכי מוקד גדול) אך מצד שני מפתח צמצם יחסית סגור, בייחוד באורכי מוקד גדולים. (זה נכון לגבי עדשות בינויות, לעדשות יקרות בד"כ יש מפתח יחסית גדול שנשמר לאורך כל הטווח)
אפשרות אחרת היא לקנות סט עדשות שיכסה את הטווח שאתה מחפש וייתן לך בד"כ איכות טובה יותר ומפתחי צמצם גדולים יותר (תלויי בעדשה) - בד"כ יעלה יותר.
אם אתה מתכוון לצלם אירועים אתה חייב תיאורה, מצלמות SLR מהרמות הנמוכות מגיעות עם פלאש "קופץ" מובנה. הפלאש הזה לא מחמיא, הוא חלש, ואי אפשר לכוון אותו. הפתרון הכי זול הוא פלאש hotshoe שפועל על סוללות AA. אפשר להרכיב אותו על המצלמה ואפשר להרכיב אותו על חצובה או מעמד מיוחד (נדרש כבל מיוחד או ערכת משדר-מקלט - לא זול). בד"כ יהיה אפשר לכוון אותו כדי להקפיץ את האור מהתקרה\קיר\דיפיוזר ולהלביש עליו פילטרים בצבעים.
אחרי פלאש פשוט יש ציוד יותר מקצועי, מסורבל, כבד ויקר.
מחזיר טעינה של פלאש פשוט הוא 3-4 שניות בד"כ, פלאשים מקצועיים המתחברים לחשמל או למצבר גדול יכולים לתת קצב מהיר יותר אך הם יקרים מאוד.
אם אתה לא רוצה להתעסק עם החלפת עדשות, אלטרנטיבה טובה יכולה להיות מצלמת סופר-זום, הן זולות יותר, קטנות יותר ויש להן עדשה קבועה עם טווח יחסית גדול.
שים לב! המצלמה לא עושה את התמונות, הצלם עושה את התמונות. גם אם תקנה ציוד שבעשרות אלפי שקלים ולא תדע איך להשתמש בו לא יצאו תמונות טובות\מעניינות. כדאי מאוד לקרוא וללמוד על יסודות הצילום, קורס צילום זה פתרון מעולה (יש דברים שרק הניסיון ילמד אותך ולא שום ספר\אתר).
זה על קצה המזלג...
מה התקציב?
מצלמת SLR רמת כניסה עולה בסביבות 2500 ש"ח ללא עדשות. (3 תמונות בשניה)
עדשות מתחילות מ500 ונגמרות רחוק באופק. כמובן שהאיכות בהתאם למחיר. (לא הייתי קונה עדשה ב500 ש"ח, התנסיתי עם עדשות קיט וזה פשוט לא זה)
אתה יכול לקחת עדשה אחת שתכסה טווח יחסית גדול, מה שייתן לך מצד אחד גמישות (טווח אורכי מוקד גדול) אך מצד שני מפתח צמצם יחסית סגור, בייחוד באורכי מוקד גדולים. (זה נכון לגבי עדשות בינויות, לעדשות יקרות בד"כ יש מפתח יחסית גדול שנשמר לאורך כל הטווח)
אפשרות אחרת היא לקנות סט עדשות שיכסה את הטווח שאתה מחפש וייתן לך בד"כ איכות טובה יותר ומפתחי צמצם גדולים יותר (תלויי בעדשה) - בד"כ יעלה יותר.
אם אתה מתכוון לצלם אירועים אתה חייב תיאורה, מצלמות SLR מהרמות הנמוכות מגיעות עם פלאש "קופץ" מובנה. הפלאש הזה לא מחמיא, הוא חלש, ואי אפשר לכוון אותו. הפתרון הכי זול הוא פלאש hotshoe שפועל על סוללות AA. אפשר להרכיב אותו על המצלמה ואפשר להרכיב אותו על חצובה או מעמד מיוחד (נדרש כבל מיוחד או ערכת משדר-מקלט - לא זול). בד"כ יהיה אפשר לכוון אותו כדי להקפיץ את האור מהתקרה\קיר\דיפיוזר ולהלביש עליו פילטרים בצבעים.
אחרי פלאש פשוט יש ציוד יותר מקצועי, מסורבל, כבד ויקר.
מחזיר טעינה של פלאש פשוט הוא 3-4 שניות בד"כ, פלאשים מקצועיים המתחברים לחשמל או למצבר גדול יכולים לתת קצב מהיר יותר אך הם יקרים מאוד.
אם אתה לא רוצה להתעסק עם החלפת עדשות, אלטרנטיבה טובה יכולה להיות מצלמת סופר-זום, הן זולות יותר, קטנות יותר ויש להן עדשה קבועה עם טווח יחסית גדול.
שים לב! המצלמה לא עושה את התמונות, הצלם עושה את התמונות. גם אם תקנה ציוד שבעשרות אלפי שקלים ולא תדע איך להשתמש בו לא יצאו תמונות טובות\מעניינות. כדאי מאוד לקרוא וללמוד על יסודות הצילום, קורס צילום זה פתרון מעולה (יש דברים שרק הניסיון ילמד אותך ולא שום ספר\אתר).
זה על קצה המזלג...
נערך לאחרונה על ידי harari ב 29/07/2011 13:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
WOW כמה שאלות כנראה באמת אני לא הכי מבין
אז ככה אני אנסה למקד את מה שאני מבקש לדעת .
נתחיל בזה שאין לי כלום מתחיל מאפס.
צריכה מצלמה ,עדשה , ואלי בהמשך אני אוסיף פלאש חיצוני.
אני מדבר על מצלמה ניקון או קנון (לא אוטומטיות או פוקט).
עדשה סבירה להתחלה
יש אתר של צילום צילום קמרה מיה יש בו המון דגמים שנעים מ סביב ה 2000 עד רמות של 30000 .
אני לא צריך הייאנד אבל מצלמה טובה
אני גם אשמח לקבל אם בכלל יש הבדל בין החברות .
ועל מה צריך להמקד ברמת נתונים (לעזאזל יש המון.
מעבד, הכפלות,רגישות ISO, מהירות צמצם, תמונות לשניה
אני לא צלם חתונות אבל אוהב לצלם כרגע עושה זאת עם מצלמת סוני DSC717 שעשתה עבודתה נאמנה
(צרפתי תומנה לדוגמה)
תודה
נתחיל בזה שאין לי כלום מתחיל מאפס.
צריכה מצלמה ,עדשה , ואלי בהמשך אני אוסיף פלאש חיצוני.
אני מדבר על מצלמה ניקון או קנון (לא אוטומטיות או פוקט).
עדשה סבירה להתחלה
יש אתר של צילום צילום קמרה מיה יש בו המון דגמים שנעים מ סביב ה 2000 עד רמות של 30000 .
אני לא צריך הייאנד אבל מצלמה טובה
אני גם אשמח לקבל אם בכלל יש הבדל בין החברות .
ועל מה צריך להמקד ברמת נתונים (לעזאזל יש המון.
מעבד, הכפלות,רגישות ISO, מהירות צמצם, תמונות לשניה
אני לא צלם חתונות אבל אוהב לצלם כרגע עושה זאת עם מצלמת סוני DSC717 שעשתה עבודתה נאמנה
(צרפתי תומנה לדוגמה)
תודה
חושב על זה עדיין
שוב, לא ציינת מהי מסגרת התקציב שלרשותך, כדי שיהיה אפשר להמליץ לך על דגמים ספציפיים.
אין שום טעם לנסות להמליץ לך על דגמים, כשאח"כ יסתבר שהמחיר גבוה מידי בשבילך, או לחילופין שניתן היה להמליץ לך על ציוד יותר מתקדם, כי התקציב שלך לצורך העניין גבוה יותר...
אם בכוונתך להתנסות בצילום אירועים, בכל מקרה תצטרך פלאש חיצוני כזה או אחר. אל תסמוך על הפלאש המובנה במצלמה.
ככלל - אם תקציבך מאפשר DSLR ברמת כניסה של קנון או ניקון, חשוב יותר להתמקד בעדשה עם איכות אופטית טובה יותר, ופחות בפיצ'רים שמעמיסים במצלמה. לשתי החברות יש מצלמות טובות ברמת כניסה למשתמש מתחיל, מבלי להכנס כרגע להבדלי פונקציות ופיצ'רים ספציפיים ביניהן.
אין שום טעם לנסות להמליץ לך על דגמים, כשאח"כ יסתבר שהמחיר גבוה מידי בשבילך, או לחילופין שניתן היה להמליץ לך על ציוד יותר מתקדם, כי התקציב שלך לצורך העניין גבוה יותר...
אם בכוונתך להתנסות בצילום אירועים, בכל מקרה תצטרך פלאש חיצוני כזה או אחר. אל תסמוך על הפלאש המובנה במצלמה.
ככלל - אם תקציבך מאפשר DSLR ברמת כניסה של קנון או ניקון, חשוב יותר להתמקד בעדשה עם איכות אופטית טובה יותר, ופחות בפיצ'רים שמעמיסים במצלמה. לשתי החברות יש מצלמות טובות ברמת כניסה למשתמש מתחיל, מבלי להכנס כרגע להבדלי פונקציות ופיצ'רים ספציפיים ביניהן.
אני מעריך ....
בסביבות 4000 ש"ח עדשה כולל מצלמה
השאלה האם זה סביר וייתן לי מצלמה טובה
ולפי מה שראיתי כאן לא מומלץ לקחת גוף יד שניה .
ולפי מה שראיתי כאן לא מומלץ לקחת גוף יד שניה .
חושב על זה עדיין
Re: אני מעריך ....
טוב, התקציב די דחוק ולא מאפשר יותר מידי מרחב בחירה.dudigolan כתב:בסביבות 4000 ש"ח עדשה כולל מצלמה
ולפי מה שראיתי כאן לא מומלץ לקחת גוף יד שניה ....
הוא יכול להספיק לציוד ברמת כניסה (אבל יתכן וכרגע זה יספיק לך) דוגמת ה- Canon EOS 600D / Rebel T3i
ואחת מהעדשות הפשוטות, יחסית כמו ה-
Canon EF 75-300mm f/4.0-5.6 III USM
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS
העדשות מהוות פשרה בין הרצוי למצוי (תקציב), אבל לדעתי כל עוד הן לא לשימוש מקצועי, הן יעשו עבודה מצויינת.
וכמו שאמר כבר לפני כן החבר harari:
דבר אחד למדתי בחיים
אין תחביב זול
אכן 717 צילמה לי אלפי תמונות והשאירה לי המון זכרונות .
אבל הגיע הזמן לקחת צעד קדימה .
זה המון עדשות צריך את כולן או אחת מהן
אגב המחיר שרואים למשל באתר של קמרה מיה לגבי המצלמה זה רק גוף
או כולל עדשה בסיסית.
אין תחביב זול
או כולל עדשה בסיסית.
חושב על זה עדיין
באתר של קמרה מיה, כשאתה נכנס לדגם מסויים של מצלמה, המחיר הראשון שאתה רואה הוא לגוף בלבד (בנוסף, יש גם תמונה של גוף ללא עדשה).
ככל שאתה גולל את הדף מטה, תוכל לראות קומבינציות שונות של אותו גוף, עם עדשות שונות, כשרשום לך בדיוק "מצלמת ריפלקס + עדשה X ...
האתר מאוד ברור, וקשה לא להבחין ולהבין את הקומבינציות השונות...
ככל שאתה גולל את הדף מטה, תוכל לראות קומבינציות שונות של אותו גוף, עם עדשות שונות, כשרשום לך בדיוק "מצלמת ריפלקס + עדשה X ...
האתר מאוד ברור, וקשה לא להבחין ולהבין את הקומבינציות השונות...
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לא, לא צריך את כל העדשות.dudigolan כתב:דבר אחד למדתי בחיים
אין תחביב זול
או כולל עדשה בסיסית....
זה תלוי מה ואיך אתה רוצה לצלם.
כמה המלצות :
תתחיל עם עדשה עם טווח גדול יחסית שיתן לך טעימה מהכל (כמעט), קצת רחב, קצת טלה, וביניים. ומשם תוכל להתמקד ולהבין מה יותר מעניין אותך ומה אתה רוצה לצלם ולהתקדם משם.
תתרחק מעדשות קיט, בייחוד ה18-55, עשויה לגמרי מפלסטיק (אפילו הביונט) מרגישה זולה, מפתח קטן, פילטר קדמי מסתובב ולא נשאר במקום (אי אפשר להשתמש בפילטר מקוטב), בקיצור - לא.
תקנה עדשות יד שניה, כדאי מחנות כי נותנים אחריות. התמורה לכסף הרבה יותר גדולה.
- naorgamliel
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שתי אפשרויות טובות הן
ניקון D5100 עם עדשת קיט 18-55
קנון 600D עם עדשת קיט 18-55
שתיהן יתנו לך תמורה טובה ואיכות גבוהה מאוד. מומלץ לקפוץ לחנות בכדי "לחוש" את המצלמה.
בהצלחה
ניקון D5100 עם עדשת קיט 18-55
קנון 600D עם עדשת קיט 18-55
שתיהן יתנו לך תמורה טובה ואיכות גבוהה מאוד. מומלץ לקפוץ לחנות בכדי "לחוש" את המצלמה.
בהצלחה