אני חובב קולנוע ביתי מושבע סרטים+ מוזיקה (על פי רוב הופעות). בסטריאו אני בדר"כ חסיד של direct...
לאחר בדיקות, השמעות ואפילו מס' פעמים שיצרנים השאילו לי ציוד לסופ"ש הוחלט בגלל חיבתי לק"ב ללכת על ה- SF.
משרשורים בפורום לגבי כיולים וכו' תמיד חשבתי שאין כמו מראה אוזניים ומשמע עיניים (ההתבלבלות בכוונה)
לפיכך כיילתי את המערכת כפי שחשבתי... לצערי היו לי מספר טעיות בסיסיות:
1). הגברה יתרה של רמקולים מסוימים כדי שאוכל לשמוע יריות מרמקול X אחורי...
2). הרעיון שאני צריך לשמוע ולדעת שהצליל X מגיע מרמקול Y ולא שהכול blend inn
3). מיקום ה- SUB
זאת ועוד,
לא הצלחתי להימנע מהצרימות יתר בגבוהים, ה- SUB והקדמיים (בגלל מיקומם יצרו מערבולת באסים וכו')...
מקריאה בפורום זה
החלטתי לאזור אומץ, להודות שכנראה כדאי לתת למומחים לבצע את עבודתם ופניתי לאחד מהחברים בפורום... איתי 123... שרבות ונצורות כתבו עליו (הן מבחינת מערכת reference שיש לו , והן מהדקדוק ומהכניסה לפרטים שהוא משקיע בכיול, כמו כן... לפי הסקירות שלו... יש לנו טעם זהה בסרטים)...
התקשרתי לאיתי 123 בחור מקסים, נחמד וחברותי (לדעתי אין שבוע שהוא: לא מארח בביתו ו/ או- משדרג משנה מיקום קומפוננט במערכת שלו)...
איתי הזמין אותי לביתו, כמובן שנעניתי להזמנה בחיוב... לראשונה נוכחתי איך מערכת ק"ב צריכה להישמע
לאחר מו"מ קצר מאוד לגבי המחיר (איתי הוגן מאוד...) למרות שביקשתי שיפעיל "מונה" (ז"א פר שעה)... מהשמיעה הראשונה שלו יעץ לי על FIX price ולשמחתי יצאתי בזול...
כמויות הליקויים, תקלות ושאר ירקות שאיתי נאלץ לעשות... (היה אצלי כמעט 4 שעות!!!!), הן מבחינת סיבוב הSUB לכיוון הכורסא ולא מול הקדמיים, כלא בחיבור חוט של קדמי שמסתבר שיומיים שמעתי ללא גבוהים ברמקול ימין (מחובר BI-AMP)
איתי ישב עם הדיסקי רפרנס שלו וכייל בגבולות חצי DB... זאת ועוד מידי פעם עצר הכל, שאל אותי מה מפריע לי בסאונד וגם שאמרתי לו שהכול טוב לעומת מה שהיה קודם...), הקשה עלי ושאל לא מפריע לך X כי אני רגיל ל-Y וכשהשתכנעתי ולאחר מס' שעות... הזמין אותי איתי (ואת אשתי שתחייה), כלאחר כבוד לשבת... שם מספר קטעים (מסרטים שלנו : טרון, שודדי, בונד 007 וכו')... וחיכה שנאסוף את לסתותינו מהרצפה
חשוב לציין שמחתי שרכשתי את המערכת (שהחליפה דנון 4308)... לאחרונה, אשתי כמעט לא ישבה איתי לראות סרטים כי אני חסיד של BOOM BOOM ולשמוע כך שהמערכת לא מכוונת לא היה נעים...
תודה לאיתי על הכיול המקסים...
תודה שבסכום יחסית פעוט לשווי המערכת שהוצאתי קבלתי מערכת חדשה!!!
מחכה לסופ"ש לראות שוב כמה סרטים שכבר ראיתי רק כדי ליהנות מהם!!!
לכל המתלבטים, ק"ב= קומפוננטים+ כיול+ אקוסטיקה...
שיפר לי את החוויה לק"ב