הסטריאופייל האחרון- המשך הסאגה...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

...כמה מחשבות.
הכתבה המעניינת ביותר היתה של מייקל פרמר, על הוונדרסטין קוואטרו,
שעולה $7K. פרמר ציין, שבמספר תחומים הקוואטרו יותר טוב מהווילסון
מקס 2, שהוא הריפרנס הנמצא כרגע בביתו.
הייתי רוצה לראות את פניו של דיויד ווליסון, בשעה שהוא קורא את השורות
הללו בכתבה.
לטענת פרמר, אחד החסרונות שלך הקוואטרו, שהוא משחזר יותר מידי
אינפורמציה מהאירוע המוזיקלי, או במילים אחרות: יותר מידי מפורט
או חושפני.

תומר

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

תומר איפה הלינק לכתבה ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

ד"א - יש להם לפעמים הברקות של כתבות מאלפות.

דוגמת כתבה על הקלטה של KIND OF BLUE או רעיון עם מיסטר פוסגייט.

אבל זה מתפלק להם משהו כמו פעם ברבעון............
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow :)

http://sites.google.com/site/crocweb

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Metheny כתב:תומר איפה הלינק לכתבה ?
...
הכתבה פורסמה בגיליון יולי של סטריאופייל, אולי גם באתר של וונדרסטין (צריך לבדוק).

מה שהפתיע אותי:

א. התעוזה לכתוב שרמקול ב-$7K נשמע בכמה תחומים טוב יותר מרמקול ב-$45K.
ב. המשפט "משחזר יותר מידי אינפורמציה מהאירוע המוזיקלי"

מענין מי מחברי הפורום התנסה עם רמקולים כאלה?

תומר

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

אני לא רואה שום בעיה עם המשפט שמוצר שעולה X טוב בתחומים

שליחה #5 

מסויימים ממוצר שעולה 7X. קח לדוג' מרצדס ומכונית סמארט. הסמארט יותר טובה בחניות ויש לה צריכת דלק טובה יותר. זה לא אומר שמישהו חושב שהיא באופן אבסולוטי טובה יותא מאשר מרצדס.

חוץ מזה לא צריך כ"כ להסתנוור ממחירים - לא שמעתי את הוילסון ולכן אינני יכול לומר נחרצות, אבל אני מתאר לעצמי שחלק מהמחיר הוא עניין של מיצוב ולא רק עלויות פיתוח, לכן זה שרמקול עולה הרבה יותר לא בהכרח אומר שהוא גם יותר טוב.

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

עם או בלי קשר לעיתונות הקנויה באודיו

שליחה #6 

מצרף לינק של פורום מעניין עם אדם דעתני שלא משאיר שבויים בשטח בכל מה שנוגע לכותבי מאמרי ביקורת אודיופילים וגם העיוורים וחרשים שקוראים אותם

http://www.goodsoundclub.com/

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

יותר מדי?

שליחה #7 

אם יותר מדי מידע מוזיקלי עושה למיכאל פרמר לא טוב, הוא פשוט נכשל בניתוח. או שאותה תוספת מידע מוזיקלי מגיעה לאוזן באופן לא נעים בגלל הרמקול או בגלל שאחד המרכיבים במערכת הייחוס שלו נכשל בהגברה/העברה, דבר שהובלט בהרכב הזה, או שסתם אין חתונה מוצלחת. יש כאן סתירה מוחלטת בין הביקורת שלו לבין מטרת העסק – או בקיצור, אין דבר כזה "יותר מדי" בהקשר למידע מוזיקלי. אבל לא צריך להתרגש, זאת לא הפעם הראשונה (והאחרונה, כנראה) שפרמר כותב משפטים בעייתיים (והעורך שלו מפשל).
- ואם זה באמת עושה לו לא טוב, אז באמת יש כאן בעיה (לפרמר ולקוראיו)

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: יותר מדי?

שליחה #8 

יואלפלרמן כתב:אם יותר מדי מידע מוזיקלי עושה למיכאל פרמר לא טוב, הוא פשוט נכשל בניתוח. או שאותה תוספת מידע מוזיקלי מגיעה לאוזן באופן לא נעים בגלל הרמקול או בגלל שאחד המרכיבים במערכת הייחוס שלו נכשל בהגברה/העברה, דבר שהובלט בהרכב הזה, או שסתם אין חתונה מוצלחת. יש כאן סתירה מוחלטת בין הביקורת שלו לבין מטרת העסק – או בקיצור, אין דבר כזה "יותר מדי" בהקשר למידע מוזיקלי. אבל לא צריך להתרגש, זאת לא הפעם הראשונה (והאחרונה, כנראה) שפרמר כותב משפטים בעייתיים (והעורך שלו מפשל).
- ואם זה באמת עושה לו לא טוב, אז באמת יש כאן בעיה (לפרמר ולקוראיו)
...
יואל,

התופעה שפרמר מציין דומה למצב של האזנה למגבר בו ווסת הטרבל נמצא במקסימום.
האשמה היא כמובן ברמקול. כיום, רוב מתכנני האודיו משתדלים ליצור roll-off בטרבל מעל 16Khz, מסיבות ברורות.

תומר

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: אני לא רואה שום בעיה עם המשפט שמוצר שעולה X טוב בתחומים

שליחה #9 

theezway כתב:מסויימים ממוצר שעולה 7X. קח לדוג' מרצדס ומכונית סמארט. הסמארט יותר טובה בחניות ויש לה צריכת דלק טובה יותר. זה לא אומר שמישהו חושב שהיא באופן אבסולוטי טובה יותא מאשר מרצדס.

חוץ מזה לא צריך כ"כ להסתנוור ממחירים - לא שמעתי את הוילסון ולכן אינני יכול לומר נחרצות, אבל אני מתאר לעצמי שחלק מהמחיר הוא עניין של מיצוב ולא רק עלויות פיתוח, לכן זה שרמקול עולה הרבה יותר לא בהכרח אומר שהוא גם יותר טוב.
...
פרמר מציין שלוונדרסטין יש סאונד סטייג' יותר טוב מאשר לווילסון (אני מעריך אותו על האומץ). זה בערך כמו לכתוב שהסמארט יותר נוחה לנהיגה מממרצדס S500.

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

סוף הסאגה

שליחה #10 

ציטוט מאתר שהמלצתי היום עליו
הוא מגדיר את סטראופיל:
Being raped, receiving an invoice for “the service” and then sending the check out

ומי שרוצה להשתעשע עם דימויים נוספים שלו לגבי יצרני אודיו שונים ולנסות להבין למה התכוון המשורר -אז:

http://www.goodsoundclub.com/Satire.aspx
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!

alchimedes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

אני בטוח שלאישה מבוגרת אשר גובהה לא עולה על 1.57 תעדיף לנהוג בסמארט
כי הוא יהיה לה הרבה יותר נח לנהיגה מאשר ב S500 הענקי .

דרך אגב , נוכל להמשיך ככה לנצח ..

בכל מקרה עד שלא נאזין ל "וונדרסטיין " לא נוכל לדעת האם "פרמר " צדק בקשר "לסאונד סטיג'" או לא .

בקשר לאומץ שלו , אני איתך בעיניין הזה . (Y)

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

לפעמים המכשירים שעולים עשרות אלפי דולרים

שליחה #12 

הם יותר בשביל הרושם, ובשביל שהקונה יוכל להשוויץ לחברים שלו, ויש מכשירים הרבה יותר זולים, שנשמעים יותר טוב
יש הרבה בולשיט בענף הזה, ויש מוכרים שמתמחים בלמכור מערכות מאד יקרות, לעשירים שלא מבינים ב SOUND

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

הרמקול אשם

שליחה #13 

תומר, העניין של היענות תדר מעל 16 קה"צ לא נראה לי, מכיוון שאחת מהשתיים: או שמדובר במידע לכשעצמו - ולזה, לפי מה שכתבת, התייחס פרמר – ואז לא ייתכן שזה רע; או שמדובר בדרך בה המדיע מועבר ואז זה עניין אחר. ומה קורה אם הרמקול, לצורך העניין, מעביר במדויק הכל – כולל בעיות בהגברה, במקור או במשהו בדרך? או בקיצור: אין דבר כזה "יותר מדי מידע" כתכונה רעה. תכונה רעה יכולה להיות אם תוספת המידע באה יחד עם תכונות מגעילות של משהו אחר בעסק. אם פרמר לא יכול לנתח ולהפריד יש לו ולקוראים שלו בעיה. מכיוון שפרמר כתב שבסיס לפטיפון ב-25,000 דולר הוא מחיר סביר למשהו איכותי, יש לי בעיה קלה עם הדרך בה הוא מנתח דברים (ויש עוד תריסר דוגמאות אחרות).

mmhifi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75

Re: לפעמים המכשירים שעולים עשרות אלפי דולרים

שליחה #14 

oferab כתב:הם יותר בשביל הרושם, ובשביל שהקונה יוכל להשוויץ לחברים שלו, ויש מכשירים הרבה יותר זולים, שנשמעים יותר טוב
יש הרבה בולשיט בענף הזה, ויש מוכרים שמתמחים בלמכור מערכות מאד יקרות, לעשירים שלא מבינים ב SOUND
...
You are absolutely right, especially if we remember the 50% of system performance is in right and careful system setup and it's absolute secret for most non-audiophile public. Once I heard 150000$ system and owner asked me: "do you strive for absolutely best as well?" And
system sounded as absolute shit.
Interestingly this situation born counterreaction where some people tell to public "all things sound the same so buy least dear cdp and amp and the best speakers you can afford and you are OK". Well, it causes enormous chaos in people brains and shit results and money lost in all cases
I don't know to say who is bigger offender
Analogue Rules

mmhifi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75

Re: הרמקול אשם

שליחה #15 

יואלפלרמן כתב:תומר, העניין של היענות תדר מעל 16 קה"צ לא נראה לי, מכיוון שאחת מהשתיים: או שמדובר במידע לכשעצמו - ולזה, לפי מה שכתבת, התייחס פרמר – ואז לא ייתכן שזה רע; או שמדובר בדרך בה המדיע מועבר ואז זה עניין אחר. ומה קורה אם הרמקול, לצורך העניין, מעביר במדויק הכל – כולל בעיות בהגברה, במקור או במשהו בדרך? או בקיצור: אין דבר כזה "יותר מדי מידע" כתכונה רעה. תכונה רעה יכולה להיות אם תוספת המידע באה יחד עם תכונות מגעילות של משהו אחר בעסק. אם פרמר לא יכול לנתח ולהפריד יש לו ולקוראים שלו בעיה. מכיוון שפרמר כתב שבסיס לפטיפון ב-25,000 דולר הוא מחיר סביר למשהו איכותי, יש לי בעיה קלה עם הדרך בה הוא מנתח דברים (ויש עוד תריסר דוגמאות אחרות).
...
You are completely right (Y)
Analogue Rules

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”