שאלה קטנה לגבי פילטר

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #21 

לא הבנתי איך אתה מתכוון להכין קפוצ'ינו בעזרת פילטר אבל בכל אופן, לאחרונה התאהבתי מחדש בפלנג'ר- זה קטן, מהיר וטעים- בתנאי שיש מטחנה צמודה.
אני שם בערך שתי כפות מדידה גדושות של קפה טחון טרי לכל ספל, מוסיף מים חמים מקומקום 3 דקות אחרי שהוא רותח (בשביל לא לשרוף את הקפה) מחכה 3-4 דקות לחליטה טובה ואז מוריד את הפילטר לאט, מוזג לספל, מוסיף טיפה חלב בשביל לאזן את החמיצות וזה פשוט מעולה! התחליף הכי טוב למי שנמאס לו מנס קפה אבל לא מעוניין בעלויות גבוהות ותהליך הכנה ממושך.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #22 

איזה קטע, גם אני :)

התחלתי להשתמש שוב בפרנץ' פרס שלי. טוחן די הרבה קפה פנימה, מים חמים, 5 דקות... ואחלה קפה!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #23 

נכון?
כי לפעמים אין זמן או חשק להכין אספרסו/ קפוצ'ינו על הבוקר, בייחוד אם שותים לבד...
באמת אחלה פתרון- גם גדול, גם דל חלב, גם מעורר וגם טעים לאללה!
ולחשוב שכבר כמה שנים הפלנג'ר יושב לו בארון ומחכה שאזכר בו....
(Y)
הבנת איך עושים קפוצ'ינו מפילטר...?
:roll:

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #24 

האמת היא שהפילטר הויאטנמי הזה נראה מגניב לאללה!
יאללה להזמנה
מילה של אקסטרימיסט.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #25 

:roll:[/quote]

קפה מפילטר שותים אותו בדרך כלל כשחור,או כפי שאמרתה בתוספת של חלב.
אבל מי שמתעקש להכין מוקצף,יש מקציף ידני,יש פלנג'ר ועוד.
נכון,הקצף לא יצא כמו שרובנו מעדיפים,אבל זה גם פתרון.

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #26 

baristaman כתב:לא הבנתי איך אתה מתכוון להכין קפוצ'ינו בעזרת פילטר אבל בכל אופן, לאחרונה התאהבתי מחדש בפלנג'ר- זה קטן, מהיר וטעים- בתנאי שיש מטחנה צמודה.
אני שם בערך שתי כפות מדידה גדושות של קפה טחון טרי לכל ספל, מוסיף מים חמים מקומקום 3 דקות אחרי שהוא רותח (בשביל לא לשרוף את הקפה) מחכה 3-4 דקות לחליטה טובה ואז מוריד את הפילטר לאט, מוזג לספל, מוסיף טיפה חלב בשביל לאזן את החמיצות וזה פשוט מעולה! התחליף הכי טוב למי שנמאס לו מנס קפה אבל לא מעוניין בעלויות גבוהות ותהליך הכנה ממושך.
...
אתה צריך מטחנה כמו לאספרסו בשביל זה ? או שמטחנה הכי פשוטה ?
יש לך קישור לפלנג'ר טוב ?
ואם יש גם סרטון לראות איך עובדים עם דבר כזה זה יהיה עוןד יותר טוב (כי עם הידיים השמאליות שלי , אני בטח אצליח להרוס גם את זה :lol: )

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #27 

baristaman כתב:נכון?
כי לפעמים אין זמן או חשק להכין אספרסו/ קפוצ'ינו על הבוקר, בייחוד אם שותים לבד...
באמת אחלה פתרון- גם גדול, גם דל חלב, גם מעורר וגם טעים לאללה!
ולחשוב שכבר כמה שנים הפלנג'ר יושב לו בארון ומחכה שאזכר בו....
(Y)
:roll:
...
פשוט מאוד (או שכך זה אמור להיות :lol: ), שמים נייר בתוך המשפך , לוקחים קפה מקפה ג'ו הסמוך , ושמים בשקית כשהיא מולבשת על הפלסטיק , ושופכים מיים חמים עד שכול המיים עוברים :lol:
ואז לוקחים חלב קר ומוסיפים ויש לך הפוך מפילטר :lol:
זה מכול מקום מה שחשבתי לעשות , למה יש דרך אחרת ?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #28 

מציע לשפוך מים לא רותחים אלא בסביבות 90 מעלות.
עדיף לשפוך קצת רק להרטיב את הקפה שיספוג מים ואחרי עשרים שניןת לשפוך את שאר המים.

הקפה סופג מים בהתחלה ומתרחב ואז החליטה יוצאת יותר מרוכזת וטעימה.

תמיר8
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
קיבל תודות: 5 פעמים

הגיע הפילטר הויאטנמי

שליחה #29 

כבר זמן רב אני מנסה להכין קפה פילטר עם משפך מליטה ונייר.עבור כוס אחת קיימת בעיה גם עם המשפך הקטן וחור אחד:המיים יורדים מהר מדי.כמות מוגדלת של קפה(14 גרם),הצרת החור,כלום לא עוזר.תוך חצי דקה המיים יורדים והקפה בהתאם.עבור שתי כוסות עם כמות קפה גדולה הזרימה סבירה .לדעתי המשפכים האלה מתאימים למספר כוסות ולא לכוס אחת.
פרנץ פרס מוציא קפה טוב יותר אבל לטעמי הקפה חזק ודומיננטי מדי עקב חליטה "ישירה" של כל הקפה בו זמנית ולזמן ארוך יחסית.בעקבות הודעות קודמות הפילטר הויאטנמי הוזמן מ"איביי".12 דולר,הגיע לאחר חודש ואכן הוא עושה את העבודה.המיים יורדים במשך כ3 דקות(ניתן לכוונן עם הבורג),רק המיים שבמגע עם הפילטר נחלטים והטעם מעולה.מעין שילוב של פילטר נייר ופרנץ פרס.קצת מזכיר בתצורה את קפה "רומבוטס"מהסופר אבל הטעם הרבה יותר טוב מקלייה וטחינה עצמאית.

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: הגיע הפילטר הויאטנמי

שליחה #30 

תמיר8 כתב: כבר זמן רב אני מנסה להכין קפה פילטר עם משפך מליטה ונייר.עבור כוס אחת קיימת בעיה גם עם המשפך הקטן וחור אחד:המיים יורדים מהר מדי.כמות מוגדלת של קפה(14 גרם),הצרת החור,כלום לא עוזר.תוך חצי דקה המיים יורדים והקפה בהתאם.עבור שתי כוסות עם כמות קפה גדולה הזרימה סבירה .לדעתי המשפכים האלה מתאימים למספר כוסות ולא לכוס אחת.
פרנץ פרס מוציא קפה טוב יותר אבל לטעמי הקפה חזק ודומיננטי מדי עקב חליטה "ישירה" של כל הקפה בו זמנית ולזמן ארוך יחסית.בעקבות הודעות קודמות הפילטר הויאטנמי הוזמן מ"איביי".12 דולר,הגיע לאחר חודש ואכן הוא עושה את העבודה.המיים יורדים במשך כ3 דקות(ניתן לכוונן עם הבורג),רק המיים שבמגע עם הפילטר נחלטים והטעם מעולה.מעין שילוב של פילטר נייר ופרנץ פרס
...
ז"א שהפילטר הוויטנאמי לטעמך יותר טוב מפרנץ פרס ? האם זה בגלל שהפרנץ פרס מוציא קפה יותר חזק או בגלל שיש טעם של אבקה ?
כי אם זה רק קפה חזק אז אולי הפרנץ פרס מתאים לי יותר

תמיר8 כתב: .קצת מזכיר בתצורה את קפה "רומבוטס"מהסופר אבל הטעם הרבה יותר טוב מקלייה וטחינה עצמאית.
...
לא הבנתי , קפה רומבוטס יותר טעים מקפה טחון טרי ?

היכן משיגים פרנץ פרס ?

תמיר8
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #31 

כמובן שהתכוונתי לומר שהפילטר הויאטנמי , עם קפה טרי שנטחן ונקלה עצמאית הרבה יותר טוב מהרומבוטס.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”