שאלה קטנה לגבי פילטר
- baristaman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
לא הבנתי איך אתה מתכוון להכין קפוצ'ינו בעזרת פילטר אבל בכל אופן, לאחרונה התאהבתי מחדש בפלנג'ר- זה קטן, מהיר וטעים- בתנאי שיש מטחנה צמודה.
אני שם בערך שתי כפות מדידה גדושות של קפה טחון טרי לכל ספל, מוסיף מים חמים מקומקום 3 דקות אחרי שהוא רותח (בשביל לא לשרוף את הקפה) מחכה 3-4 דקות לחליטה טובה ואז מוריד את הפילטר לאט, מוזג לספל, מוסיף טיפה חלב בשביל לאזן את החמיצות וזה פשוט מעולה! התחליף הכי טוב למי שנמאס לו מנס קפה אבל לא מעוניין בעלויות גבוהות ותהליך הכנה ממושך.
אני שם בערך שתי כפות מדידה גדושות של קפה טחון טרי לכל ספל, מוסיף מים חמים מקומקום 3 דקות אחרי שהוא רותח (בשביל לא לשרוף את הקפה) מחכה 3-4 דקות לחליטה טובה ואז מוריד את הפילטר לאט, מוזג לספל, מוסיף טיפה חלב בשביל לאזן את החמיצות וזה פשוט מעולה! התחליף הכי טוב למי שנמאס לו מנס קפה אבל לא מעוניין בעלויות גבוהות ותהליך הכנה ממושך.
- baristaman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
נכון?
כי לפעמים אין זמן או חשק להכין אספרסו/ קפוצ'ינו על הבוקר, בייחוד אם שותים לבד...
באמת אחלה פתרון- גם גדול, גם דל חלב, גם מעורר וגם טעים לאללה!
ולחשוב שכבר כמה שנים הפלנג'ר יושב לו בארון ומחכה שאזכר בו....
הבנת איך עושים קפוצ'ינו מפילטר...?

כי לפעמים אין זמן או חשק להכין אספרסו/ קפוצ'ינו על הבוקר, בייחוד אם שותים לבד...
[/quote]
קפה מפילטר שותים אותו בדרך כלל כשחור,או כפי שאמרתה בתוספת של חלב.
אבל מי שמתעקש להכין מוקצף,יש מקציף ידני,יש פלנג'ר ועוד.
נכון,הקצף לא יצא כמו שרובנו מעדיפים,אבל זה גם פתרון.
קפה מפילטר שותים אותו בדרך כלל כשחור,או כפי שאמרתה בתוספת של חלב.
אבל מי שמתעקש להכין מוקצף,יש מקציף ידני,יש פלנג'ר ועוד.
נכון,הקצף לא יצא כמו שרובנו מעדיפים,אבל זה גם פתרון.
אתה צריך מטחנה כמו לאספרסו בשביל זה ? או שמטחנה הכי פשוטה ?baristaman כתב:לא הבנתי איך אתה מתכוון להכין קפוצ'ינו בעזרת פילטר אבל בכל אופן, לאחרונה התאהבתי מחדש בפלנג'ר- זה קטן, מהיר וטעים- בתנאי שיש מטחנה צמודה.
אני שם בערך שתי כפות מדידה גדושות של קפה טחון טרי לכל ספל, מוסיף מים חמים מקומקום 3 דקות אחרי שהוא רותח (בשביל לא לשרוף את הקפה) מחכה 3-4 דקות לחליטה טובה ואז מוריד את הפילטר לאט, מוזג לספל, מוסיף טיפה חלב בשביל לאזן את החמיצות וזה פשוט מעולה! התחליף הכי טוב למי שנמאס לו מנס קפה אבל לא מעוניין בעלויות גבוהות ותהליך הכנה ממושך....
יש לך קישור לפלנג'ר טוב ?
ואם יש גם סרטון לראות איך עובדים עם דבר כזה זה יהיה עוןד יותר טוב (כי עם הידיים השמאליות שלי , אני בטח אצליח להרוס גם את זה
פשוט מאוד (או שכך זה אמור להיותbaristaman כתב:נכון?
![]()
...
ואז לוקחים חלב קר ומוסיפים ויש לך הפוך מפילטר
זה מכול מקום מה שחשבתי לעשות , למה יש דרך אחרת ?
הגיע הפילטר הויאטנמי
כבר זמן רב אני מנסה להכין קפה פילטר עם משפך מליטה ונייר.עבור כוס אחת קיימת בעיה גם עם המשפך הקטן וחור אחד:המיים יורדים מהר מדי.כמות מוגדלת של קפה(14 גרם),הצרת החור,כלום לא עוזר.תוך חצי דקה המיים יורדים והקפה בהתאם.עבור שתי כוסות עם כמות קפה גדולה הזרימה סבירה .לדעתי המשפכים האלה מתאימים למספר כוסות ולא לכוס אחת.
פרנץ פרס מוציא קפה טוב יותר אבל לטעמי הקפה חזק ודומיננטי מדי עקב חליטה "ישירה" של כל הקפה בו זמנית ולזמן ארוך יחסית.בעקבות הודעות קודמות הפילטר הויאטנמי הוזמן מ"איביי".12 דולר,הגיע לאחר חודש ואכן הוא עושה את העבודה.המיים יורדים במשך כ3 דקות(ניתן לכוונן עם הבורג),רק המיים שבמגע עם הפילטר נחלטים והטעם מעולה.מעין שילוב של פילטר נייר ופרנץ פרס.קצת מזכיר בתצורה את קפה "רומבוטס"מהסופר אבל הטעם הרבה יותר טוב מקלייה וטחינה עצמאית.
פרנץ פרס מוציא קפה טוב יותר אבל לטעמי הקפה חזק ודומיננטי מדי עקב חליטה "ישירה" של כל הקפה בו זמנית ולזמן ארוך יחסית.בעקבות הודעות קודמות הפילטר הויאטנמי הוזמן מ"איביי".12 דולר,הגיע לאחר חודש ואכן הוא עושה את העבודה.המיים יורדים במשך כ3 דקות(ניתן לכוונן עם הבורג),רק המיים שבמגע עם הפילטר נחלטים והטעם מעולה.מעין שילוב של פילטר נייר ופרנץ פרס.קצת מזכיר בתצורה את קפה "רומבוטס"מהסופר אבל הטעם הרבה יותר טוב מקלייה וטחינה עצמאית.
Re: הגיע הפילטר הויאטנמי
ז"א שהפילטר הוויטנאמי לטעמך יותר טוב מפרנץ פרס ? האם זה בגלל שהפרנץ פרס מוציא קפה יותר חזק או בגלל שיש טעם של אבקה ?תמיר8 כתב: כבר זמן רב אני מנסה להכין קפה פילטר עם משפך מליטה ונייר.עבור כוס אחת קיימת בעיה גם עם המשפך הקטן וחור אחד:המיים יורדים מהר מדי.כמות מוגדלת של קפה(14 גרם),הצרת החור,כלום לא עוזר.תוך חצי דקה המיים יורדים והקפה בהתאם.עבור שתי כוסות עם כמות קפה גדולה הזרימה סבירה .לדעתי המשפכים האלה מתאימים למספר כוסות ולא לכוס אחת.
פרנץ פרס מוציא קפה טוב יותר אבל לטעמי הקפה חזק ודומיננטי מדי עקב חליטה "ישירה" של כל הקפה בו זמנית ולזמן ארוך יחסית.בעקבות הודעות קודמות הפילטר הויאטנמי הוזמן מ"איביי".12 דולר,הגיע לאחר חודש ואכן הוא עושה את העבודה.המיים יורדים במשך כ3 דקות(ניתן לכוונן עם הבורג),רק המיים שבמגע עם הפילטר נחלטים והטעם מעולה.מעין שילוב של פילטר נייר ופרנץ פרס...
כי אם זה רק קפה חזק אז אולי הפרנץ פרס מתאים לי יותר
לא הבנתי , קפה רומבוטס יותר טעים מקפה טחון טרי ?תמיר8 כתב: .קצת מזכיר בתצורה את קפה "רומבוטס"מהסופר אבל הטעם הרבה יותר טוב מקלייה וטחינה עצמאית....
היכן משיגים פרנץ פרס ?