מבקש עצה בבחירת LCD- מתלבט בין Sony KDL 40BX400 ל- LG 37/42 LD460

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
allons פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלומות,
הגיע הזמן להפרד מה- CRT 29" שבסלון ואשמח להארות , הערות ועצות שלכם בהתלבטות בין הדגמים שבנושא כי זו הפעם הראשונה שאני מתעניין בבחירת טלויזיה.
שימוש:
מרחק צפיה 3 מטר, יש חלון גדול בקיר הסמוך ותהיה צפיה ביום אז די פסלתי מסכים מבריקים ופלסמות בגלל השתקפויות
תקציב באזור ה -3000.
תשמש בעיקר ל SD משידורי DTT ערוצים 2, 1, 10, 99. (במאמר מוסגר, אני ממליץ לתת צ'אנס לערוץ 99. יש שם בערבים כמה talk shows בשתי רמות עומק מעבר למה שנהוג במחוזותינו לאחרונה).
גם לסדרות/סרטים SD מהאינטרנט ומ DVD (בעיקר תכניות ילדים)
ומתישהו בעתיד יהיה HTPC ויהיה קצת HD וקצת גלישה...
אנחנו לא מרבים לראות סרטי אקשן ו/או ספורט.
מתכוון להשתמש הרמקולים של הטלויזיה.

לגבי גודל אני (ואשתי) עוד מלבטים אם נסתפק ב 37 או שיש הצדקה ל- 40 או 42 (42 נראה לנו על גבול הגדול מדי אבל כבר קראתי פה שמתרגלים מהר...). נראה לי שנחליט רק כשנקנה והמחיר יהיה חלק מההחלטה...
לאחר התלבטות והתרשמות ש 100Hz לא נותן כמעט כלום בשימושים שלנו, אני נוטה להסתפק ב 50Hz

ההתרשמות שלי (אשמח להערותיכם) בחנות היתה ש:
1. דוקא ב sony KDL 40BX400, ערוץ 2 נראה לא טוב, נתנו לי לשחק בכיוונון ולא ממש הצלחתי להגיע לאיזון טוב של הצבעים. או שצבע הפנים היה מת מדי או שהכל היה אדמדם/מואר מדי (אבל אין לי נסיון בכיוון LCD...) .
ה 37LD460LG נראתה יותר טוב בקונפיגורציה הסטנדרטית שלה בערוץ 2.
האמת שחלק גדול ברושם הזה היה מול ה LD 42LD550 כי היא היתה ממש לידה והיה נראה לי שערוץ 2 נראה די אותו דבר ב LG 37LD460 וב LG42LD550 (ה 37LD460 היתה בקצה השני של הקיר)
אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להתייחס לרושם הזה שלי כי זה קצת סותר את מה שכותבים אחרים על ה SONY וזה ההבדל הכי משמעותי שראיתי וזה השימוש העיקרי שלי.

2. ב SONY תוכן HD (ללא הרבה אקשן) נראה לי קצת יותר טוב, שם היה נדמה לי שהטווח הדינמי שלה יותר טוב (ב LG או שחלק מהתמונה היה מושחר או שחלק היה בהיר מדי).
השלט והתפריטים של LG תענוג, הניווט בתפריטים עם השלט של SONY היה לי ממש לא אינטואיטיבי ולא כ"כ נח.
מהחוות דעת באינטרנט ראיתי שהסאונד בשתיהם נחשב די טוב.

עוד מחשבות:
אם הממיר הדיגיטלי המובנה ב-SONY עובד טוב (HD, כתוביות, GUIDE) היא חוסכת לי 350 ש"ח על ממיר אז אשמח גם לחוות דעת עליו. אגב יש אנטנה מרכזית של הבניין ועם ממיר חיצוני לא נתקלתי בבעיות קליטה עד היום.

כרגע ה -2 כניסות HDMI של ה LG מספיקות לי אבל אני די חושש שזה יהפוך להיות לא נוח בעתיד הלא רחוק. זה בכיה לדורות או שמקסימום יש איזו רכזת ב 100 ש"ח?

אה, וה SONY מגיעה עם 5 שנות אחריות שזה עוד יתרון קטן.

זה מה שאני חשבתי. יוצא שלSONY יש כמה יתרונות קטנים אבל מפסידה בגדול ל-LG ב SD ובממשק. מה דעתכם?

כמו כל המתלבטים, אשמח להתייחסותכם המהירה...
תודה,
אלון

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

לא יודע. עם כוונים מתאימים (נכנסת לאופציות המתקדמות?) ה 460 נראית נהדר בסרטי HD כיאות לפאנל SIPS. דוקא בחנות שהשוויתי אותה ל 400 הסוני נראתה טוב יותר ב SD. :מבולבל:

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #3 

אם יש לך 3 מטר בסלון, אני מבטיח לך שאחרי זמן קצר
תתחרט שלא קנית לפחות 46"
אני לא אוביקטיבי כי יש לי סוני ולכן לא הייתי מתלבט.
לדעתי עדיפה על ה-LG במרבית הפרמטרים שציינת.

allons פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תגובה לintegral ו se1

שליחה #4 

integral, האמת שלא נגעתי בכיוונים של ה LG בכלל אז יכול מאוד להיות שאתה צודק לגבי HD.

לגבי SD, כאמור אני לא מחזיק מעצמי מכוון טלויזיות דגול, אבל בתוכן שראיתי בחנות צבע בעור ב-sony נראה לי פשוט זוועה גם בקונפיגורציות המקוריות (וזה אומר משהו לדעתי) וגם במשחקים שלי. כמובן שהמוכר לא הסכים איתי אבל זה לא ממש משכנע אותי. האמת שזו היתה תכנית אחת והיתה שם רק בחורה אחת ואולי פשוט יש לה צהבת... פעם הבאה אני צריך לשגע את המוכר עוד קצת ולגוון גם בתכני SD שונים...

se1, לגבי הגודל זה עניין די אישי (ולא רק בטלויזיות...) .
לגבי יתרונות ה sony BX400 על ה LG LD460 אני אשמח אם תוכל לפרט.

תודה, אלון

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #5 

שמע, בוטום ליין, מה שחשוב זה מה שאתה רואה. אתה זה שתחיה עם הטלוויזיה.

orenP
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

ברשותי מסך ה BX400 בגודל 32".
כתבת שאתה מתכנן לראות תכנים מהאינטרנט.
אני מקוה שיש לך נגן יעודי לכך (נגן DVD או סטרימר), כי הנגן הפנימי בסוני לא שמיש - הוא לא מנגן הרבה פורמטים, ואת אלה שכן, הוא מנגן ברזולוציה המקורית ולא מותח על פני כל המסך.
מלבד זאת, הסוני מסך מעולה, איכות SD מצוינת בחיבור סקארט, HD גם מעולה.

allons פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה על הטיפ
הייתי היום בעוד חנות וה SONY נראתה מעולה בערוץ 2. הוא אמר שהיא בקונפיגורציה סטנדרטית אבל שכשאלתי אם זה הסטנדרט או ה VIVID וביקשתי לבדוק אמר שאין לו שלט והוא לא יודע... אז עכשיו זה נוחות התפריטים והשלט, והמחיר של LG מול השם של SONY וזה שיש לה יותר כניסות וממיר פנימי...

בקשה - מישהו יכול להתייחס אם הממיר DVB-T הפנימי בסוני באמת חוסך לי ממיר חיצוני או שיש איתו בעיות (כתוביות, בעיות קליטה). אני אתחבר לאנטנה מרכזית של הבניין ואין לי בעיות קליטה.

אה, ואם מישהו יכול גם להתייחס אם מיעוט כניסות HDMI ב LG זו בכיה לדורות או שיש איזו רכזת נוחה ב-100 ש"ח.

תודה,
אלון

tomerl12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה #8 

אני הייתי בוחר בסוני. לאחר שימוש של שנים בLCD סוני מסך פשוט מעולה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

אתה מתכוון לטיונר הפנימי (אין צורך בממיר). עובד טוב אך אין לוח שידורים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”