שירשור הטריוויה הגדול של פורום סרטים!
- theezway
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2344
וRUMBLE FISH.
דרך אגב, אם מישהו סקרן מה בעצם קרה לדמות של ראסטי ג'יימס שנים אחרי השלב בו הסרט הסתיים, אז גם לזה יש תשובה.
אגב אם מישהו לא ראה אחד מהשניים - אני ממליץ בחום. אני יודע שאת RUMBLE FISH גם מלמדים בבית ספר לקולנוע בקורסי המבוא.
דרך אגב, אם מישהו סקרן מה בעצם קרה לדמות של ראסטי ג'יימס שנים אחרי השלב בו הסרט הסתיים, אז גם לזה יש תשובה.
אגב אם מישהו לא ראה אחד מהשניים - אני ממליץ בחום. אני יודע שאת RUMBLE FISH גם מלמדים בבית ספר לקולנוע בקורסי המבוא.
- taotao7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 719
טוב השנים הראשונים זה קל
מאט דילון ופרנסיס פורד קופולה.
בקשר לשלישי...
אבי
בקשר לשלישי...
אבי
Avi Merkado - www.filma.co.il
- theezway
-
- חבר ותיק

אבי אתה צודק ועליך להשלים רק את השלישי
זה לא כ"כ קשה אגב ואם אני אראה בהמשך היום שלא מפצחים את זה, אוסיף רמז עבה.
אני לא יכול עדיין להגיד מה קרה לדמות של מט דילון אח"כ (האם הוא נהיה דומה לאח שלו כפי שתמיד קיווה, האם איבד כיוון לגמרי...) כי זה די יחשוף את הגורם המשותף השלישי.
אני לא יכול עדיין להגיד מה קרה לדמות של מט דילון אח"כ (האם הוא נהיה דומה לאח שלו כפי שתמיד קיווה, האם איבד כיוון לגמרי...) כי זה די יחשוף את הגורם המשותף השלישי.
- theezway
-
- חבר ותיק

הגורם המשותף השלישי הוא המקור לשני הסרטים,
שניהם מבוססים על ספרים של S.E. HINTON. זו גם הסיבה שאנו יודעים שראסטי ג'יימס גדל להיות ולהיראות כמו אחיו הנערץ (זה בערך 2 השורות הראשונות בספר - שם סטיב פוגש אותו שנים לאחר מכן ואומר לו שלרגע הוא חשב שהוא ראה רוח רפאים מרוב שראסטי דומה למוטורסייקל-בוי.
אבי היית הכי קרוב, זכות השאלה עוברת אליך.
אבי היית הכי קרוב, זכות השאלה עוברת אליך.
- taotao7
-
- חבר פעיל במיוחד

יפה מאוד, לא ידעתי ששניהם ספרים במקור - שאלה טובה
ונעבור למערבונים:
בסרט היו זמנים במערב, צ'ארלס ברונסון שמכונה בסרט "HARMONICA" מנגן במפוחית (כמובן) כל הזמן - מישהו זוכר למה?
ומה שם השחקן שגורם לו לנגן?
אבי
בסרט היו זמנים במערב, צ'ארלס ברונסון שמכונה בסרט "HARMONICA" מנגן במפוחית (כמובן) כל הזמן - מישהו זוכר למה?
ומה שם השחקן שגורם לו לנגן?
אבי
- theezway
-
- חבר ותיק

קלינט איסטווד גנב לו את הקטע עם הסיגרים
אז נשאר לו רק את המפוחית. אני כמובן צוחק, האמת היא שמעולם לא ראיתי את הסרט ואני דווקא חובב מערבונים, כדאי לקחת מהספרייה?
- d-tox
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1858
- taotao7
-
- חבר פעיל במיוחד

- taotao7
-
- חבר פעיל במיוחד

- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
לא הבנתי מה קרה פה.
ניתנה תשובה? הזכות עוברת בזכות זה שיש לו את הסרט?
ניתנה תשובה? הזכות עוברת בזכות זה שיש לו את הסרט?
משה
- theezway
-
- חבר ותיק

D-TOX קראתי את המלצתך החמה מאוד
והיא אכן עשתה חשק לראות את הסרט. מקווה שגם היום איהנה ממנו (הרבה סרטים ישנים נס ליחם למי שרואה אותם לראשונה כיום).
- taotao7
-
- חבר פעיל במיוחד

אני ראיתי את הסרט לראשונה בשבוע שעבר
ואני מצטרף להמלצה החמה של D TOX אכן סרט משובח - ישר נכנס אצלי לרשימת הקלאסיקות.
MOCO אם אתה יודע את התשובה אתה מוזמן לענות, אני פשוט מניח - ש D TOX יודע את התשובה, על פי ההמלצה שהוא כתב, אין לא אפילו ספק בכך.
אבי
MOCO אם אתה יודע את התשובה אתה מוזמן לענות, אני פשוט מניח - ש D TOX יודע את התשובה, על פי ההמלצה שהוא כתב, אין לא אפילו ספק בכך.
אבי
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
איני יודע את התשובה, אך אשמח לקרוא אותה:-)
קצת מוציא את הפואנטה מהמשחק אם השאלה הבאה תגיעה בלי תשובה לקודמת, לא?
קצת מוציא את הפואנטה מהמשחק אם השאלה הבאה תגיעה בלי תשובה לקודמת, לא?
משה
- d-tox
-
- חבר ותיק

ספויילר!
למרות שזה לא הוזכר במפורשות אף פעם לאורך כל הסרט, האיש שבגללו 'הרמוניקה' מנגן במפוחית ובכלל מגיע לעיירה (כשאת זה אנחנו מגלים בהמשך הסרט) הנידחת סוויטווטר, הוא פרנק (פונדה) שככל הנראה היה אחראי לרצח אחיו.
- taotao7
-
- חבר פעיל במיוחד

נכון D TOX
אכן הנרי פונדה הוא הבחור שרצח את אחיו של צ'ארלס ברונסון - סצנת הרצח והסיבה למפוחית נמצאת בסצנה - אבל עכשיו כשאומר זאת D TOX זהו אכן ספויילר מטורף, אז תרוצו לראות מי שפיספס.
D TOX תורך...
אבי
D TOX תורך...
אבי
- d-tox
-
- חבר ותיק

אני חייב כמה מילים על 'היו זמנים'
הוא בהחלט לא סרט לכל אחד. 170 דקות של הרבה שקט, סצינות ארוכות, תנועות מצלמה וכו'.
'היו זמנים' הוא לא מערבון רגיל. אין חלוקה מסודרת לטובים ורעים, אין גיבורים ולכולם יש אינטרס ניסתר. ועדיין למרות כל זאת הוא לדעתי הסרט הטוב ביותר של סרג'יו לאונה.
מגזין טיים הכניס אותו לחמישיה הכי טובה של סרטי המאה הקודמת והרולינג סטון כתב עליו,DIVINE......
בסיפריות ישנה את הגירסה הבודדת של הסרט שמגיעה בדולבי סטריאו...
אני ממליץ ללכת על גירסת האספנים הכפולה עם תוספות שהם פשוט תאווה לעיניים. הגירסה המהודרת מגיעה גם בדולבי דיגיטל מלא ותמונה אנאמורפית. עולה קצת יקר אבל שווה כל שקל.
סרג'יו לאונה, ברנרדו ברטולוצ'י, דריו ארג'נטו..... כל אחד מהם יכול להחזיק סרט שלם על הכתפיים, תארו לכם מה שלושתם יחד בפרוייקט אחד עושים לסרט.
אין ספק שהמשפט 'לסרג'יו פנית לא טעית' מעולם לא היה נכון יותר...
חובה! חובה! חובה!
'היו זמנים' הוא לא מערבון רגיל. אין חלוקה מסודרת לטובים ורעים, אין גיבורים ולכולם יש אינטרס ניסתר. ועדיין למרות כל זאת הוא לדעתי הסרט הטוב ביותר של סרג'יו לאונה.
מגזין טיים הכניס אותו לחמישיה הכי טובה של סרטי המאה הקודמת והרולינג סטון כתב עליו,DIVINE......
בסיפריות ישנה את הגירסה הבודדת של הסרט שמגיעה בדולבי סטריאו...
אני ממליץ ללכת על גירסת האספנים הכפולה עם תוספות שהם פשוט תאווה לעיניים. הגירסה המהודרת מגיעה גם בדולבי דיגיטל מלא ותמונה אנאמורפית. עולה קצת יקר אבל שווה כל שקל.
סרג'יו לאונה, ברנרדו ברטולוצ'י, דריו ארג'נטו..... כל אחד מהם יכול להחזיק סרט שלם על הכתפיים, תארו לכם מה שלושתם יחד בפרוייקט אחד עושים לסרט.
אין ספק שהמשפט 'לסרג'יו פנית לא טעית' מעולם לא היה נכון יותר...
חובה! חובה! חובה!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- d-tox
-
- חבר ותיק

אה שכחתי
,
אם במערבונים עסקינן, הנה עוד אחת:
באיזה מערבון קלאסי יוצא הגיבור בעקבות אחייניתו שנשבתה, למסע הצלה מפרך בין חמש שנים, רק כדי להרוג אותה?.......
אם במערבונים עסקינן, הנה עוד אחת:
באיזה מערבון קלאסי יוצא הגיבור בעקבות אחייניתו שנשבתה, למסע הצלה מפרך בין חמש שנים, רק כדי להרוג אותה?.......
- taotao7
-
- חבר פעיל במיוחד

אני זוכר שזה ג'ון ווין
אבל שם הסרט חומק מזכרוני...
נדמה לי שזה ב"מחפשים" או סרט שיש לו שם של שבט אינדיאנים קומצ'רס או משהו כזה. אני לא בטוח.
בכל אופן עוד סרט מעולה
אבי
נדמה לי שזה ב"מחפשים" או סרט שיש לו שם של שבט אינדיאנים קומצ'רס או משהו כזה. אני לא בטוח.
בכל אופן עוד סרט מעולה
אבי
- d-tox
-
- חבר ותיק

אכן 'המחפשים',
אכן ג'ון וויין וגם ג'פרי האנטר ונטלי ווד בסרטו של ג'ון פורד.
עוד קלאסיקה..... (אני מקווה שמישהו רושם
)
אבי תן לנו בראש.
אכן ג'ון וויין וגם ג'פרי האנטר ונטלי ווד בסרטו של ג'ון פורד.
עוד קלאסיקה..... (אני מקווה שמישהו רושם
אבי תן לנו בראש.
- taotao7
-
- חבר פעיל במיוחד

המחפשים אכן סרט נפלא
ועם כבר ג'ון ווין, מה שמו של הסרט (מערבון) שבו הוא משתף פעול עם ג'ימס סטוארט ולי מארוין ומה הוא שמו או תפקידו של כל אחד מהשחקנים בסרט ?
אבי
אבי