יש לי רעיון למכשיר WDT! [פוצל]
אני אנסה לממש אותו ביום-יומיים הבאים ואשלח תמונה.
מה שאני חושב לעשות זה להכניס בתוך חתיכת קלקר שאחתוך בקוטר של הסלסלה הרבה קסמי עץ כך שיווצר מעין טמפר קיסמים...
לחיצה אחת, אולי חצי סיבוב והכל מפורר...
מה אתם אומרים?
מה שאני חושב לעשות זה להכניס בתוך חתיכת קלקר שאחתוך בקוטר של הסלסלה הרבה קסמי עץ כך שיווצר מעין טמפר קיסמים...
לחיצה אחת, אולי חצי סיבוב והכל מפורר...
מה אתם אומרים?
גאה להציג: טמפר WDT
טוב, זה היה מהיר ממה שחשבתי...
מה אתם אומרים?
מה אתם אומרים?
נערך לאחרונה על ידי avshalog ב 25/03/2011 8:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
דיווח מהשטח
למרות שדיי פיקפקתי בכל הסיפור הזה, אני חייב להתוודות שיש הבדל עם ה-WDT.
בטעם לא ממש הרגשתי הבדל משמעותי (בכל מקרה החיך שלי לא כ"כ מבחין)
אבל בכמה פרמטרים אחרים כן:
הטחינה כבר לא מתאימה - הזליגה היתה מהירה מידי - צריך להוריד קליק
הזליגה היתה אחידה משני הצדדים - משהו שהרבה זמן לא קרה אצלי - הייתי בטוח שהמכונה לא מפולסת ומסתבר שהיא כן
הזליגה היתה רציפה ולא "מטפטפת"
צבע הקרמה היה ממש אחיד - ופה דוקא נקודה לרעה - היה לי פחות "טייגר סקין" מכרגיל
מה שכן, עדיין זה מאוד מלכלך, דוקא עם הטכנולוגיה המתוחכמת שלי זה אפילו מלכלך יותר כי כנראה שכמות הקיסמים משפיעה על הנפח מה שגורם למפלס הקפה לעלות על גדותיו.
[/list]
בטעם לא ממש הרגשתי הבדל משמעותי (בכל מקרה החיך שלי לא כ"כ מבחין)
אבל בכמה פרמטרים אחרים כן:
הטחינה כבר לא מתאימה - הזליגה היתה מהירה מידי - צריך להוריד קליק
הזליגה היתה אחידה משני הצדדים - משהו שהרבה זמן לא קרה אצלי - הייתי בטוח שהמכונה לא מפולסת ומסתבר שהיא כן
הזליגה היתה רציפה ולא "מטפטפת"
צבע הקרמה היה ממש אחיד - ופה דוקא נקודה לרעה - היה לי פחות "טייגר סקין" מכרגיל
מה שכן, עדיין זה מאוד מלכלך, דוקא עם הטכנולוגיה המתוחכמת שלי זה אפילו מלכלך יותר כי כנראה שכמות הקיסמים משפיעה על הנפח מה שגורם למפלס הקפה לעלות על גדותיו.
[/list]
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יותר מדי קיסמים - מעלים את כמות הקפה יותר מדי.
ג'ון וייס זה הבחור שכתב את המאמר: http://www.home-barista.com/weiss-distr ... nique.html
ג'ון וייס זה הבחור שכתב את המאמר: http://www.home-barista.com/weiss-distr ... nique.html
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אתה צריך מעין משפך שאפשר להכין בשתי דקות מכוס חד פעמית שחותכים או להשקיע איזה 20$ כמוני ולקנות טבעת אלומיניום יעודית כמו זו:
http://www.orphanespresso.com/OE-Espres ... c_324.html
http://www.orphanespresso.com/OE-Espres ... c_324.html
כפיר אל תכעס, אבל אבשלוג באמת שאין צורך לרכוש ב20 דולר את המשפך הזה- זה באמת מחיר מופקע שלא שווה את זה..
כוס פלסטיק עושה את העבודה, אם מחר יצא לי אני יעלה סרט של חליטה וטחינה הרבה זמן לא צילמתי אחד כזה והעלתי לפורום.
כוס פלסטיק עושה את העבודה, אם מחר יצא לי אני יעלה סרט של חליטה וטחינה הרבה זמן לא צילמתי אחד כזה והעלתי לפורום.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
צריך לבדוק עם עוד כמה חבר'ה בעלי סילביות..avshalog כתב:איך? הרי אחרי הדפיקות והישור עם האצבע שלפני הדחיסה הקפה מגיע בדיוק לקצה הסלסלה כך שכמה שאני לא אדפוק זה לא ירד יותר מגובה שפת הסלסלה...doron_boogie כתב:avshalog כתב
לא ברור למה.. תנסה לתת שתי דפיקות על השולחן עם הידית כדי שהקפה יהיה קצת יותר נמוך משפת הסלסלה.
אולי אתה שם יותר מדי קפה?......
אצלי, אם באמת הקפה מגיע אחרי היישור וה'דפיקות' ממש עד קצה הסלסלה - זה בד"כ יותר מדי קפה: הקפה ייגע ברשת של ראש המכונה ויגיע ממש עד פס הסימון בסלסלה (או יעבור אותו).
100 ש"ח הכי מהירים שחסכתי בחיים...
חתכתי כוס חד פעמית, עובד מצויין.
אני חושב שאני אדלל קצת את ה"שערות" בטמפר החדש שלי כדי שלא יעלה על גדותיו...
אני חושב שאני אדלל קצת את ה"שערות" בטמפר החדש שלי כדי שלא יעלה על גדותיו...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני חושב שיצא משהו נדיר מהשרשור הזה - פעם ראשונה בחיי שאני רואה איזשהו שימוש בטמפר פלסטיק הדפקט הזה שבא עם המכונה....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
avshalog - שים לב בבקשה, פיצלתי את השרשור אבל יש איזה באג שקורה באתר לפעמים וכשמפצלים נעלמות תמונות.
אתה יכול בבקשה לערוך את ההודעה השניה בשרשור (התמונה שלך היתה שם) ולהוסיף שוב את התמונה? תודה.
לגבי הרעיון: מעולה!
הנקודות שהעלית לגבי איך זה משפר את הקפה - מצויינות. למעט העובדה שצריך להוריד קליק - זה לא אמור להיות ככה, מנסיוני. לא כ"כ ברור לי למה זה קורה.
בכל אופן - נראה לי שכדאי שתוריד די הרבה מהקיסמים. או שתנסה, קודם, לסובב ממש קצת, כי הקיסמים עושים כנראה עבודה מצויינת.
אפשר סרטון וידאו?
אתה יכול בבקשה לערוך את ההודעה השניה בשרשור (התמונה שלך היתה שם) ולהוסיף שוב את התמונה? תודה.
לגבי הרעיון: מעולה!
הנקודות שהעלית לגבי איך זה משפר את הקפה - מצויינות. למעט העובדה שצריך להוריד קליק - זה לא אמור להיות ככה, מנסיוני. לא כ"כ ברור לי למה זה קורה.
בכל אופן - נראה לי שכדאי שתוריד די הרבה מהקיסמים. או שתנסה, קודם, לסובב ממש קצת, כי הקיסמים עושים כנראה עבודה מצויינת.
אפשר סרטון וידאו?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
שלומצ'יק
אני לפני רגע נעשיתי קפה בצורה בזאת. אין הבדל משמעותי.
לדעתי מוטי ו-balila30 פחות תרגישו הבדר בגלל צורה של מטחנה.
כנירא מזר עושה עבודה יותר טוב מK3 וקימת אין גושים. כמובן ברגע שה אין חשמל סטטי.
כנירא זה מקור של הבדל בטעמים שונים של קפה בין מזר ואחרים.
כנירא ברוקי אתם תרגישו הבדל יותר טוב.
בקיצור אפשר להשות קפה בצורה הזאת, אבל כמה שמטחנה יותר יקרה לא תרגישו הבדל
אני לפני רגע נעשיתי קפה בצורה בזאת. אין הבדל משמעותי.
לדעתי מוטי ו-balila30 פחות תרגישו הבדר בגלל צורה של מטחנה.
כנירא מזר עושה עבודה יותר טוב מK3 וקימת אין גושים. כמובן ברגע שה אין חשמל סטטי.
כנירא זה מקור של הבדל בטעמים שונים של קפה בין מזר ואחרים.
כנירא ברוקי אתם תרגישו הבדל יותר טוב.
בקיצור אפשר להשות קפה בצורה הזאת, אבל כמה שמטחנה יותר יקרה לא תרגישו הבדל
אז ככה, הורדתי חלק מהקיסמים זה באמת יותר פרקטי ככה.moti_r כתב: לגבי הרעיון: מעולה!![]()
אפשר סרטון וידאו?...
לגבי הורדת קליק, הורדתי אחד ומה שקורה שבתחילת השוט יש זרימה ממש אחידה, איטית ויפה, ולאחר כ-10 שניות הזליגה הופכת למהירה הרבה יותר. יכול להיות שזה היה ככה גם קודם אבל עכשיו שמתי לב, זה נורמלי?
אגב, אני חושב שגם אם אוריד עוד קליק זה עדיין יהיה טוב. אולי זה קשור למזג האויר וזה סתם צירוף מקרים...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הגיוני שזה היה ככה גם מקודם, כי WDT עוזר לדחיסה ופיזור נכונים יותר, אבל הוא לא יכול לייצר יותר שטח פנים לקפה.
אם כבר, אז במידה והפיזור לא נכון ויש צ'אנלינג, אז כשתעשה WDT הזרימה תהיה איטית יותר, לא מהירה יותר.
אם כבר, אז במידה והפיזור לא נכון ויש צ'אנלינג, אז כשתעשה WDT הזרימה תהיה איטית יותר, לא מהירה יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -