שאלה ישנה, אבל בכ"ז - playstation או x-box

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Muaddib פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

התלהבתי מאד מהקינקט וכבר הייתי די סגור על x-box ואז התחלתי לקרוא קצת ונראה של x-box בהכללה יש כותרים קצת פחות טובים.
כמו כן, גם בהשוואה של ה move מול הקינקט נראה שהקינקט, חסר הכפתורים והדיוק הלא לגמרי מושלם (בניגול ל move), מתאים יותר למשחקי "כל המשפחה" ולא ממש לפלח השוק של חובבי משחקים אמיתיים. מובן שהכל תלוי בכותרים ובאיכות המשחק בהם, אבל רוב הביקורות על הקונסולות נעשו בשחרור שלהם ואי אפשר לדעת באמת לפי זה.

רציתי לדעת אם ההבנה שלי נכונה בעייני בעלי הנסיון פה.

אני נוסע עוד מעט לאיטליה ולפי מה שאני רואה כדאי לקנות שם (יותר זול, PAL, החזרי מס) אז אני קצת בלחץ זמן...
סליחה שאני חופר ותודה!

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

המלצתי היא

שליחה #2 

תקנה מה שהילדים שלך רוצים שכן עיקר העניין הוא משחק בין החברים.
אני קניתי PS3 ופרצתי אותו.
יש לי 400 משחקים כולם על NAS ומידי פעם אני מעביר 20-30 להרדיסק הפנימי של המכשיר.
כמו כן רכשנו גיטרה, תופים, שלט MOVE, הגה.
הכל כיף ומשחקיות מדהימה.
אינני משתמש ב PS3 כנגן בלו ריי אבל זה כמובן אפשרי ויתרון על XBOX.

Muaddib פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אה.... ילד בן שלושים, אבל הילדים זה אני :D לכן אני עדיין זקוק לעוד עצות בקשר למשחקים ולאקססוריס הכרחיים.

בקשר לפריצה - אני בטח אצטרך לפרוץ אותה עם CFW. זה אמור להיות קל? או שיש עם זה כל מני בעיות של bannים וכאלה כמו ב X-box?
המחשבה המקורית שלי הייתה שלא יהיו לי המון משחקים, ואני אפילו לא אפרוץ את הקונסולה.

נ.ב למנהלי הפורום: אני רואה שפירסמתי את זה בטעות ב"חדשות גיימינג" במקום "קונסולות" (סליחה). יש מצב להעביר את הדיון לשם?

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #4 

הקינקט מספק חוויה שהמוב לא מתקרב אליה אפילו.
חוסר הדיוק והדיליי הקל לא ממש מפריעים אם כי הם בהחלט קיימים.
עשה לעצמך טובה וקרא ביקורות של משתמשים ולא של "מומחים".

Muaddib פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

הטענה שאני ראיתי היא שהדיליי, הדיוק וחוסר המקשים פשוט מוציאים מחשבון את האופציה של משחקים רציניים כמו 3D shooters וכאלה.
שוב, כמו שאמרתי - יכול להיות שאני טועה, הכל תלוי בהיצע ואיכות המשחקים. ועל זה פשוט אין כ"כ ביקורות שלוקחות את הדברים האלה בחשבון.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #6 

אני חושב שחוץ מלכוון את כלי הירי בצורה ריאליסטית אין למוב הרבה מה להציע מעבר לשלט רגיל.
הדיליי בקינקט הוא ממש לא סיפור.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

לפני שלוש שנים החלטתי PS3. אם היום הייתי מתחבט כנראה שהייתי הולך על XBOX360.
ה Kinect בהחלט נראה יותר כיפי מה Move
Need more cowbell

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #8 

נתחיל מבקרי התנועה - אם אתה מחפש משחקים רציניים, כמו שאמרת בהודעה הראשונה, הם לא אמורים לעניין אותך בכלל. הם צ'ופר נחמד, אבל ממש לא משהו שנחוץ או אפילו מומלץ למשחקים רציניים.

עכשיו השאלה היא אם אתה אוהב לשחק לבד או ביחד. לפלייסטיישן יש לא מעט משחקים בלעדיים מעולים - סדרת קילזון, סדרת אנצ'רטד, סדרת God of War, גשם כבד, ועוד ועוד ועוד. מצד שני, הרשת שלו על הפנים. ניתוקים תכופים (רק לפני שלושה ימים קראתי הודעה שמישהו כתב, שמשבחת את קוד הרשת של קילזון 3, שהוא כל כך טוב שהבחור סובל מניתוקים רק ב15% מהמשחקים. כן, המצב בפלייסטיישן כל כך רע שהבחור באמת ובתמים האמין שמדובר בסטטיסטיקה טובה), ואין תקשורת שאינה תלויה במשחק. לעומת זאת, באקסבוקס הרשת פועלת בצורה מעולה וכוללת תקשורת מצויינת. היא עולה 50-60$ לשנה, שזה לא סכום משמעותי ובהחלט שווה את התמורה (בין היתר התמורה כוללת הנחות על משחקים בחנות המקוונת, כך שמי שקונה כאלה אפילו עלול להחזיר את ההשקעה בסופו של דבר).

בקיצור - למי שמשחק בעיקר לבד - פלייסטיישן. למי שהמשחק ברשת הוא עיקר החוויה - אקסבוקס.
בקשר לפריצות - החיבור לאינטרנט עם פלייסטיישן פרוץ עדיין בעייתי. אם אתה בונה על פריצה, קנה אקסבוקס שהפריצה שלה כבר הבשילה, ולא פלייסטיישן שבה הדברים עדיין משתנים כל הזמן.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #9 

מוסיף לMAL דיעה משלי: בנושא מספר שחקנים בו זמנית, אם הנושא חשוב לך אז הסוני לוקח בגדול, יצא לי לשחק כמה פעמים חמישה ושישה שחקנים (Pro Evolution), מאוד מאוד תלוי מה אתה אוהב. בנושא האינטרנט - MAL, לא הזכרת את שירות הPSN PLUS, אלא אם כן זה נבדק ונמצא לא הכי טוב. בכל אופן - האון ליין של אקס בוקס נבדק והוכח כטוב ביותר.
Vocare Ad Regnum

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

בקשר לשחקנים ביחד על אותה קונסולה, אכן נקודה חשובה - האקסבוקס יודע להתחבר לארבעה בקרים, הפלייסטיישן לשבעה. זה אומר שבמשחקי ספורט יש לפלייסטיישן יתרון משמעותי.
בקשר ל PSN Plus - מדובר בשירות שמספק תוכן, הוא לא משנה את האופן שבו משחקים ולא מוסיף פונקציות חדשות למנויים.

עוד נקודה חשובה - למי שאוהב משחקי קצב, המפתחים של רוק בנד, שהוא כרגע משחק הקצב היחיד (אקטיויז'ן בדיוק קברו את גיטר הירו) מעדיפים את האקסבוקס. המשחק טוב יותר על האקסבוקס ולמי שמתעניין בלהקות פחות ידועות, יש באקסבוקס יותר שירים. מבחינת הלהקות הגדולות והמוכרות, אין הבדל בתוכן בין הפלטפורמות.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #11 

להגיד על רשת ה PSN שהיא לא יציבה וסובלת מניתוקים זאת אימרה נכונה (אני בעלים של PS3).
אבל מנסיון זה בגלל ספקי האינטרנט בארץ!

תנסו לשחק ב ONLINE במדינה עם אינטרנט מתוקן וטוב (ארה"ב, סינגפור, ועוד...)
ותבינו מהי חוויה! (Y)

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

kaplaey2 כתב:להגיד על רשת ה PSN שהיא לא יציבה וסובלת מניתוקים זאת אימרה נכונה (אני בעלים של PS3).
אבל מנסיון זה בגלל ספקי האינטרנט בארץ!
...
זה פשוט לא נכון. אם זה היה המצב, שחקני אקסבוקס ו PC היו סובלים בדיוק כמו שחקני PS3, אבל זה לא נכון. האקסבוקס נותנת לך להתחבר בצורה חלקה לגמרי גם בארץ, וכנ"ל לגבי ה PC. הרשת של ה PS3 נחותה משמעותית מהתחרות.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #13 

לא מכיר XBOX, אבל כן שיחקתי ONLINE עם PS3 בארה"ב - ועובד מעולה!
לא נכון, כן נכון, זאתי דעתי האישית!

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #14 

אתה יכול לדבר מניסיונך, אבל עובדתית:
1. בכל העולם, בעלי PS3 מתלוננים על רשת PSN. אין השוואה מקצועית שנעשתה בעולם שלא התייחסה לנושא הזה.
2. רשת הXBOX עובדת טוב גם בארץ.

אגב, אצלי הPS3 עובד בסדר גמור ואפילו יותר מזה.

לפותח השרשור, אני חושב ש MOVE/KINECT לא צריכים להוות שיקול. יש לזה יתרונות ולזה יתרונות.
אני בחרתי PS3 בשל משחקים בלעדיים עדיפים (לטעמי), כונן בלו ריי ובגלל שממש לא אהבתי את איכות הבנייה וההרגשה של ה-XBOX ושלטיו.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #15 

מצטרף למאוכזבי ה PSN. מדהים שאחרי כל השנים עדיין מדובר במוצר חצי אפוי. באופן אישי הייתי משלם את ה50 60 דולר בשנה כדי לקבל שירות כמו לאקס בוקס. לצערי זה כולל גם שירותים שלעולם לא יעבדו בארץ כמו נטפליקס וכו' שנראה לי כלולים עם ה xbox gold.
אני שוקל כבר כמה חודשים לעבור למחנה המתחרה
Need more cowbell

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

kaplaey2 כתב:לא מכיר XBOX, אבל כן שיחקתי ONLINE עם PS3 בארה"ב - ועובד מעולה!
לא נכון, כן נכון, זאתי דעתי האישית!
...
יש דברים שהם מעבר לדיעה אישית כאן.
לדוגמא, שחקני PC משתמשים בתוכנות כמו Teamspeak, שנותנות להם לדבר עם חברים, או עם חברי הקלאן/גילדה שלהם, בלי להסתבך יותר מדי. התוכנה לא קשורה במשחק שבו משחקים, ואין שום בעיה לשחק ביחד במשחק אחד ולשמוע אחד את השני, ואז לעבור למשחק אחר ועדיין לשמוע אחד את השני, גם בזמן שבין טעינות המשחקים. זה אומר גם שאפשר להיות בקשר עם חברים בלי קשר למשחק שבו כל אחד משחק. אני יכול לשחק WOW ולדבר עם חבר שמשחק COD ועם חבר אחר שמשחק אמנזיה.
באקסבוקס לקחו את זה עוד צעד קדימה - לא רק שיש צ'אט שלא תלוי במשחק (כלומר, אפשר לדבר עם מי שרוצים בלי קשר למה הוא משחק ומה אני משחק), אלא שהקבוצה שמדברת גם משחקת ביחד - זה אומר שאם אני מוזמן לשיחה עם חברים, אני יכול גם להצטרף אליהם למשחק באופן אוטומטי ולהופיע מיד בלובי שבו הם משחקים. זה אומר שאם עכשיו סיימנו לשחק COD והחלטנו לעבור לבאטלפילד, עדיין נהיה ביחד בלי להסתבך עם שליחת הזמנות זה לזה.

ומה יש בפלייסטיישן? הצ'אט הוא חלק מהמשחק, יש משחקים עם צ'אט סבבה, יש משחקים שבהם הוא פשוט מחורבן. יש משחקים שבהם בשלב מסויים אין צ'אט - למשל מסכי הטעינה שבין סיבובים בקילזון 2. ואם החלטנו לצאת מקילזון ולעבור לבורדרלנדס? נצטרך לנתק את השיחה, להחליף משחקים, ולהתחיל לבזבז זמן על להזמין אחד את השני.

בלי קשר לחוויה הסובייקטיבית, משחק הרשת באקסבוקס טוב יותר - אובייקטיבית. בעלי פלייסטיישן מתחננים כבר שנים לקבל רשת כזאת, ולא מקבלים.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

Pavelz כתב:מצטרף למאוכזבי ה PSN. מדהים שאחרי כל השנים עדיין מדובר במוצר חצי אפוי. באופן אישי הייתי משלם את ה50 60 דולר בשנה כדי לקבל שירות כמו לאקס בוקס. לצערי זה כולל גם שירותים שלעולם לא יעבדו בארץ כמו נטפליקס וכו' שנראה לי כלולים עם ה xbox gold.
אני שוקל כבר כמה חודשים לעבור למחנה המתחרה
...
פשוט תחזיק קונסולה נוספת. יש לי כמה חברים שעושים את זה.
הרכישה שלי של הסוני הייתה בעיקר בגלל נושא המשחקים מרובי המשתתפים לא און ליין, ונושא החומרה, שהייתה יותר אמינה באותו זמן. אם הפרמטרים היו אינטרנט - מייקרוסופט היו לוקחים בענק. אני לא מאוכזב מהPSN, אבל זה בגלל שאני לא משחק און ליין יותר מפעם בשנה.

Muaddib פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

קשה לי להגיד עכשיו אם און-ליין יהיה חלק משמעותי עבורי, אני משער שזה תלוי משחק.
אני לא כ"כ רואה את עצמי במשחק עם יותר מ 4 אנשים אז לא נראה לי שזו בעיה.

אני קצת מאוכזב ממה שאתם אומרים על בקרי התנועה. הייתי מצפה ששלט כמו ה move ישדרג את הממשק של כמעט כל משחק, בדגש על 3D shooters ושהקינקט יפתח אופציות חדשות שלא היו לנו קודם.
כרגע נראה לי שהנטייה היא לפלייסטישן בגלל היצע המשחקים ככלל ובפרט כיוון שיש יותר בארץ (אפשר להחליף וכאלה). למרות שנראה לי שהייתרונות של שירות און ליין טוב הם גדולים.

נקודה להתמרמרות - לא יאמן כמה קשה בארץ למצוא מקום שאפשר לבוא, לראות ולהתנסות בקונסולות עם עזרה של מישהו מקצועי שיראה לך גם כמה כותרים מרכזיים, את שירותי הלייב וכו'.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

Muaddib כתב:קשה לי להגיד עכשיו אם און-ליין יהיה חלק משמעותי עבורי, אני משער שזה תלוי משחק.
אני לא כ"כ רואה את עצמי במשחק עם יותר מ 4 אנשים אז לא נראה לי שזו בעיה.

אני קצת מאוכזב ממה שאתם אומרים על בקרי התנועה. הייתי מצפה ששלט כמו ה move ישדרג את הממשק של כמעט כל משחק, בדגש על 3D shooters ושהקינקט יפתח אופציות חדשות שלא היו לנו קודם.
כרגע נראה לי שהנטייה היא לפלייסטישן בגלל היצע המשחקים ככלל ובפרט כיוון שיש יותר בארץ (אפשר להחליף וכאלה). למרות שנראה לי שהייתרונות של שירות און ליין טוב הם גדולים.

נקודה להתמרמרות - לא יאמן כמה קשה בארץ למצוא מקום שאפשר לבוא, לראות ולהתנסות בקונסולות עם עזרה של מישהו מקצועי שיראה לך גם כמה כותרים מרכזיים, את שירותי הלייב וכו'.
...
יש כמה מקומות בארץ שמתמחים בזה, ויש גם החלפות, יש גם החלפות דרך הפורום עצמו - תבדוק שרשור החלפות.
גם ההערה שיש יותר משחקי סוני מאשר אקס בוקס לא נכונה, פשוט לא שאלת או שהפנו אותך לנתונים לא נכונים, וזה ממישהו שיש לו סוני.
הKinect נפלא, גם אם כי לא לטעמי (אין לי עדיין השוואה לעומת הMove, עדיין לא שיחקתי). תחושת תלת ממד - אתה צריך מסך תלת ממד, משקפי תלת ממד, Killzone 3 בגרסת תלת ממד ואת הMove.
אתה יכול ללכת לראות את המוצרים ולהחליט בעצמך. אין לך מה להיות מאוכזב, לא שיחקת עדיין :)
שיהיה בהצלחה בכל מקרה ושתהנה מהרכישה.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”