פינוקיו של ספינל. יציבה אמינה ואיכותית...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
בטח שיש מלאי, אם תזמין מקרלו (lagondola) יש לו מלאי והוא מוציא לך עוד באותו היום עם DHL מכונה ישר אליך הביתה. (וגם יצא קצת יותר זול).
הרי הם יכלו להביא 2 מכונות ולהצהיר שהן מיועדות ל"תצוגה" או "בחינה ראשונית" ואז לא צריך שום מכון תקנים ...
הכנת שקע 20A ? או שאתה מתכוון להפעיל אותה במוד "חיסכון" של 15A ?
הרי הם יכלו להביא 2 מכונות ולהצהיר שהן מיועדות ל"תצוגה" או "בחינה ראשונית" ואז לא צריך שום מכון תקנים ...
הכנת שקע 20A ? או שאתה מתכוון להפעיל אותה במוד "חיסכון" של 15A ?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
האמת שאני גר בדירה שכורה , היחלפתי פה את כל מערכת החשמל ליפני כמה שנים , אז כבר הכנסתי בקירות את החוטים החדשים 2.5 קוודרט , ההפרש היה ממש לא גדול על כול החוטים אולי עוד 700 ש"ח , בעל הביית אישר , כך שעכשיו בבית הזה איפה שלא תיתקע את המכונה אתה רק צריך לידאוג לממ"ת של 20 אמפר בלוח לשקע שמשכת אליו.
חוץ מיזה ניראה אוליי שגסטרוליין מנסים להסתכל צעד אחד קדימה , ולתקננן כבר את המכונה , עקרונית זו חברה מאוד מסודרת בענייני היבוא , כך היתרשמתי בכלאופן.
חוץ מיזה ניראה אוליי שגסטרוליין מנסים להסתכל צעד אחד קדימה , ולתקננן כבר את המכונה , עקרונית זו חברה מאוד מסודרת בענייני היבוא , כך היתרשמתי בכלאופן.
הניסיון שלי - ספינל יציבה להפליא...
כל שוט (החל מהראשון !) יוצא זהה לרעהו. אין הפתעות, אין פספוסים. אין נפילות וגם אין ניקיונות...
הבחירה היחידה היא הפודים. לקפוצ'ינו אני משתמש ב Gioia קלאסיקו, ולאספרסו ב Baristot פרמיום המאוזן להפליא.
הבחירה היחידה היא הפודים. לקפוצ'ינו אני משתמש ב Gioia קלאסיקו, ולאספרסו ב Baristot פרמיום המאוזן להפליא.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ברור שייצא זהה - זה פודים.
כמו המבורגר של מקדונלד. כל אחד זהה לשני ואף אחד לא טוב כמו המבורגר אמיתי.
כמו המבורגר של מקדונלד. כל אחד זהה לשני ואף אחד לא טוב כמו המבורגר אמיתי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היציבות אליה התייחסתי בפוסט הקודם מתמודדת שתי בעיות
אחת - הקושי להוציא שוטים זהים במכונות ביתיות. שתיים - חוסר היציבות והאחידות המיוחסת למכונות מבוססות טרמובלוק.
ובעובדה, ספינל מייצרת לחץ אחיד וטמפרטורה יציבה להפליא. הקפה איכותי וטעים.
תנסה. אולי תשנה את דעתך...
ובעובדה, ספינל מייצרת לחץ אחיד וטמפרטורה יציבה להפליא. הקפה איכותי וטעים.
תנסה. אולי תשנה את דעתך...
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אבי,אתה מנסה שוב באותם מילים להגיד שזה טוב לך צעד אחת קדימה -- צלם או תסריט את השוט שנוכל לראות...אני בטוח שזה טוב בשבילך,אם אתה כל כך מתעקש...אבל בטוח גם זה שיש אופציות טובות יותר שגם הם מוכרות בפורום 
צריך לטעום. בניגוד לרבים מחברי הפורום אני מכיר את
..שתי הדיסציפלינות (חצי אוטומטית ופודים), ולכן אני יכול לומר שעבורי קפה שמופק ממכונת ספינל עם פודים איכותיים הוא (תמיד) טוב.
בנוסף, קיימים היתרונות הלוגיסטים של מכונת פודים. נדמה לי שרם אבגי אמר פעם שמכונת אספרסו מקצועית היא אוברקילינג למרבית משקי הבית. רוב האיטלקים לדוגמא, מסתפקים במקינטה ביתית ובקפה שהם טוחנים פעם ביומיים-שלושה בסופרמרקט. זאת בנוסף לקפה שהם שותים בבית הקפה.
שים לב, שאני לא משווה את האיכות של קפה טחון לפודים. ברור שבהכנה נכונה במכונה המתאימה - חצי אוטומטית לוקחת בגדול.
וחוץ מזה, חשבתי שזה פורום "מכונות אוטומטיות פודים וקפסולות", והמילה טרמובלוק טאבו רק בפורום "בית הקפה" ...
בנוסף, קיימים היתרונות הלוגיסטים של מכונת פודים. נדמה לי שרם אבגי אמר פעם שמכונת אספרסו מקצועית היא אוברקילינג למרבית משקי הבית. רוב האיטלקים לדוגמא, מסתפקים במקינטה ביתית ובקפה שהם טוחנים פעם ביומיים-שלושה בסופרמרקט. זאת בנוסף לקפה שהם שותים בבית הקפה.
שים לב, שאני לא משווה את האיכות של קפה טחון לפודים. ברור שבהכנה נכונה במכונה המתאימה - חצי אוטומטית לוקחת בגדול.
וחוץ מזה, חשבתי שזה פורום "מכונות אוטומטיות פודים וקפסולות", והמילה טרמובלוק טאבו רק בפורום "בית הקפה" ...
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
בסופו של דבר קודם כל הקפה --- אם הוא טרי וטוב ,אז גם בבוץ הוא יהיה טוב ולהרבה אנשים.כמו גם הרבה אנשי הפורום שהם מכינים בבריקה,או פילטר,או פרנץ' פרס,דז'זבה,נספרסו,גאג'יה פיור,לא פבוני,סילביה,אניטה או לה צימבלי +אלקטרה ט1 כל אחת נהנה בדרכו. אבל לי יש הרגשה שאתה נלהב מהמכונה וכל שוט מביא ואתך להגן אל מכונה וזה נהדר
... כמו שביקשתי ואני ראשון יגיד לך תודה -- צלם ותראה לנו איך זה עובד בפינוקיו... 
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 26/01/2011 11:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
avihersh, אם אתה מרוצה מהמכונה שלך - זה מה שחשובavihersh כתב:Re: צריך לטעום. בניגוד לרבים מחברי הפורום אני מכיר את שתי הדיסציפלינות (חצי אוטומטית ופודים),...
אבל למה אתה מניח שחברי הפורום לא מכירים את "שתי הדיסציפלינות", כהגדרתך?
אני יכול להעיד על חבר פורום אחד (moti_r) שטעם מכונות משתי הדיסציפלינות, וחושב שההבדל בקפה ביניהן הוא כמרחק מזרח ומערב. בתיאוריה יכול להיות שספינל עשו עבודה מדהימה והצליחו, עם טרמובלוק פשוט ופודים מוגבלים, להוציא קפה ברמת-על, אבל בפרקטיקה זה לא עובד ככה. אשמח בכיף לטעום את המכונה הזו ולהתבדות, אבל קשה לי להאמין שאתבדה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
למיטב זכרוני חלק מהכותבים העידו שהם לא התנסו במכונה בטכנולוגיה של ספינל..
..אם טעיתי, אני מתנצל.
יחד עם זאת, , אני סבור שבפורום הזה, הדן במכונות פודים, קפסולות וכו', הנושאים וחוות הדעת צריכים להישפט מנקודת מבט של נושא הפורום. אם נשווה כל מכונה או טכנולוגית פודים למכונה ידנית או חצי אוטומטית הרי שמדובר בהשוואה לא הוגנת, בבחינת תפוחים מול תפוזים...
יחד עם זאת, , אני סבור שבפורום הזה, הדן במכונות פודים, קפסולות וכו', הנושאים וחוות הדעת צריכים להישפט מנקודת מבט של נושא הפורום. אם נשווה כל מכונה או טכנולוגית פודים למכונה ידנית או חצי אוטומטית הרי שמדובר בהשוואה לא הוגנת, בבחינת תפוחים מול תפוזים...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לספינל תרמובלוק ופודים - כמו הרבה מכונות אחרות. אין שם טכנולוגיה מיוחדת.
נכון שיש אחידות בין שוטים אבל אף שוט לא מפיל אותי.
זה נכון שלאיטלקים אין מכונות אספרסו בבית (כמעט כי יש המון גאג'ות ולהפבוני באיביי שלהם) אבל זה לא אומר כלום.
לך אין אופציה לרדת מהבית ולקבל אספרסו טוב ולהם יש.
נכון שיש אחידות בין שוטים אבל אף שוט לא מפיל אותי.
זה נכון שלאיטלקים אין מכונות אספרסו בבית (כמעט כי יש המון גאג'ות ולהפבוני באיביי שלהם) אבל זה לא אומר כלום.
לך אין אופציה לרדת מהבית ולקבל אספרסו טוב ולהם יש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מסכים עם האמירה לגבי שיפוט דברים בתוך קטגוריה, אין פתרון אחיד לכלל שותי האספרסו, רוב האנשים אכן לא מחזיקים מכונת אספרסו בבית, לא בישראל ולא באיטליה.
אם מכונה נותנת את המענה המבוקש, ראוי לשפוט אותה לפי הביצועים שלה. קפה טוב טעים גם בפוד, גם בקפסולה וגם טחון.
אם מכונה נותנת את המענה המבוקש, ראוי לשפוט אותה לפי הביצועים שלה. קפה טוב טעים גם בפוד, גם בקפסולה וגם טחון.