תיקון חלודה ע"י המרייט
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
בגדול איין שום צבע שיניב תוצאות טובות בצביעה על חלודה !
המרייט יחזיק כצת יותר מצבע אחר, ברמת המחיר שלו , תמיד צריך לישאוף לנקות את החלודה עד כמה שאפשר.
אם אתה צריך רק תיקון מקומי , אני ימליץ לך על צבע שנירא "זנגא" או "זינגא" חפש ברשת , תימצא את היבאן , אפשר לישם על חלודה , יחזיק יותר טוב מהמרייט ,(גם עולה יותר) אבל שוב עדיף לנקות עד כמה שניתן
יש אגב איזה שירשור שכבר דיברנו על הנושא הזה , יכול להיות שיש שם לינק ליבואן , לדעתי הזנא מחזיק מעל 100 מעלות , אבל צריך ליבדוק.
המרייט יחזיק כצת יותר מצבע אחר, ברמת המחיר שלו , תמיד צריך לישאוף לנקות את החלודה עד כמה שאפשר.
אם אתה צריך רק תיקון מקומי , אני ימליץ לך על צבע שנירא "זנגא" או "זינגא" חפש ברשת , תימצא את היבאן , אפשר לישם על חלודה , יחזיק יותר טוב מהמרייט ,(גם עולה יותר) אבל שוב עדיף לנקות עד כמה שניתן
יש אגב איזה שירשור שכבר דיברנו על הנושא הזה , יכול להיות שיש שם לינק ליבואן , לדעתי הזנא מחזיק מעל 100 מעלות , אבל צריך ליבדוק.
- עזרא
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
דבר המהנדס
לגבי ZINGA שהוזכר כאן - הוא לא בדיוק צבע אלא הפתרון הטוב ביותר לגילוון קר.
מורכב ממעל 95% אבץ, די רעיל ואני לא בטוח לגבי עמידות שלו בחום.
יש לי הרגשה שהוא יפלוט לא מעט VOC
יש ליעקובי צבע עמיד בחום בשם "בלקי" שמיועד למריחה במברשת ומתוכנן לקמינים.
נראה לי שזהו הפתרון הטוב ביותר (כמובן לאחר ניקוי של החלודה בעזרת מברשת עם שערות פליז)
נ.ב. מה לגבי שימון השלדה בשמן רובים צה"לי? גם עמיד בחום, גם מונע חלודה
מורכב ממעל 95% אבץ, די רעיל ואני לא בטוח לגבי עמידות שלו בחום.
יש לי הרגשה שהוא יפלוט לא מעט VOC
יש ליעקובי צבע עמיד בחום בשם "בלקי" שמיועד למריחה במברשת ומתוכנן לקמינים.
נראה לי שזהו הפתרון הטוב ביותר (כמובן לאחר ניקוי של החלודה בעזרת מברשת עם שערות פליז)
נ.ב. מה לגבי שימון השלדה בשמן רובים צה"לי? גם עמיד בחום, גם מונע חלודה
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
עזרה שלום , שימוש בשמן עלול ליגרום לתקיפה של יתר חלקיי המתכת הצבועים , הנשק מושחר בטיפול טרמי ולא צבוע, ולכן השמן מתאים לו , אבל שמן שבא במגע עם צבע בדרך כלל תוקף את הצבע.
הזינגא היא אכן 95% אבץ , אבל איין שום בעיית רעילות באבץ שלא בא במגע ישיר עם מזון , אגב כל צנרת המיים דרג "ב" מגולוונת בחם , כאשר אנו שותים את המיים מהצינורות הללו ברוב המערכות העירוניות , חוץ מיזה גוף המכונה לא מגיע ליותר מ70-60 מעלות ,ובטמפרטורה הזו אני לא רואה שום בעייה עם הזנגא, שאיך שלו אהייה תיתן את ההגנה הטובה ביותר לפנים גוף המכונה .
--אבץ גורם לרעילות במזון בדרך כלל כשהוא מחומם בתוך המזון עצמו , כמו רשת למנגל נניח, ששם ברור שהמסה של האבץ אינה בריאה או אפילו רעילה.
הזינגא היא אכן 95% אבץ , אבל איין שום בעיית רעילות באבץ שלא בא במגע ישיר עם מזון , אגב כל צנרת המיים דרג "ב" מגולוונת בחם , כאשר אנו שותים את המיים מהצינורות הללו ברוב המערכות העירוניות , חוץ מיזה גוף המכונה לא מגיע ליותר מ70-60 מעלות ,ובטמפרטורה הזו אני לא רואה שום בעייה עם הזנגא, שאיך שלו אהייה תיתן את ההגנה הטובה ביותר לפנים גוף המכונה .
--אבץ גורם לרעילות במזון בדרך כלל כשהוא מחומם בתוך המזון עצמו , כמו רשת למנגל נניח, ששם ברור שהמסה של האבץ אינה בריאה או אפילו רעילה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
95% אבץ היו צריכים לקרוא לזה זינקא ולא זינגא...
טמפרטורת הדוד היא 120 מעלות והוא בדרך כלל מחובר לשלדה, אז בטוח שבנקודות החיבור יש מעל 100 מעלות.
70 מעלות זאת אולי הטמפרטורה של המעטפת של המכונה.
אם אבץ רעיל אז למה מוכרים אותו בחנויות טבע כתרופה לצינון? בשביל להרוג אותך שתגמור עם הסבל הזה או מה?
טמפרטורת הדוד היא 120 מעלות והוא בדרך כלל מחובר לשלדה, אז בטוח שבנקודות החיבור יש מעל 100 מעלות.
70 מעלות זאת אולי הטמפרטורה של המעטפת של המכונה.
אם אבץ רעיל אז למה מוכרים אותו בחנויות טבע כתרופה לצינון? בשביל להרוג אותך שתגמור עם הסבל הזה או מה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- עזרא
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
צודקים, לפי דף המוצר - כאן - כתוב שהחומר אינו רעיל לאחר ייבוש ויכול לבוא במגע עם מים.
מצד שני יש לו VOC מאוד גבוה (כמעט 500 גר'\ליטר)
לעומת זאת, לפי גליון MSDS של המוצר - כאן - כתוב שיש להמנע מיישום על אלמנטים מחוממים ושהמוצר תוקף גומי בוטיל ונאופרן.
נראה לי שהייתי מעדיף ליישם צבע לקמינים.
נ.ב. אבץ מאוד רעיל בעיקר כשהוא מתחמצן והופך לתחמוצת האבץ (העשן הלבן שיוצא כשמרתכים מתכות מגלוונות)
מצד שני יש לו VOC מאוד גבוה (כמעט 500 גר'\ליטר)
לעומת זאת, לפי גליון MSDS של המוצר - כאן - כתוב שיש להמנע מיישום על אלמנטים מחוממים ושהמוצר תוקף גומי בוטיל ונאופרן.
נראה לי שהייתי מעדיף ליישם צבע לקמינים.
נ.ב. אבץ מאוד רעיל בעיקר כשהוא מתחמצן והופך לתחמוצת האבץ (העשן הלבן שיוצא כשמרתכים מתכות מגלוונות)
horsepower is an illusory mathematical equation
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אני צבעתי את האגזוז של האופנוע שלי עם צבע לקמינים, הוא מגיע בקלות ל400 מעלות, אז ה120 מעלות של המכונה שלך קטנות עליו.
אבל אני חושב שיש רק בשחור.
אבל אני חושב שיש רק בשחור.
לפני הרבה שנים היתה לי נמוקס נפוליטנה שידועה ברמות החלודה שלה.
ניקיתי היטב את החלודה, מרחתי ממיר חלודה-חומר שהופך חלודה לצבע יסוד, ומרחתי שכבה של המרייט, יצא כמו חדש וללא ריח, אבל החלודה לא היתה בדיוק במקומות החמים.
צבע לקמינים עמיד בהחלט-יש גם צבע לצביעת תנורים, רצוי לעבוד עם מיכחול ולא ספריי, אבל תמרח לפני כן ממיר חלודה.
ניקיתי היטב את החלודה, מרחתי ממיר חלודה-חומר שהופך חלודה לצבע יסוד, ומרחתי שכבה של המרייט, יצא כמו חדש וללא ריח, אבל החלודה לא היתה בדיוק במקומות החמים.
צבע לקמינים עמיד בהחלט-יש גם צבע לצביעת תנורים, רצוי לעבוד עם מיכחול ולא ספריי, אבל תמרח לפני כן ממיר חלודה.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 10/03/2013 22:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
לדעתי אין צבע למתכת שהוא לא רעיל, יש רעיל יותר ורעיל פחות.
פעם כשעבדתי בתחום הפלסטיקה נאלצתי לעבוד עם צבעים מאושרי מזון FDA, והמשמעות הברורה היתה זה שהצבע אינו מכיל עופרת, דבר שבצבעי מתכת לא בטוח שזה אפשרי, ואם לא עופרת אז יש שם ממיסים בשפע.
פעם כשעבדתי בתחום הפלסטיקה נאלצתי לעבוד עם צבעים מאושרי מזון FDA, והמשמעות הברורה היתה זה שהצבע אינו מכיל עופרת, דבר שבצבעי מתכת לא בטוח שזה אפשרי, ואם לא עופרת אז יש שם ממיסים בשפע.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מה זה משנה בשילדה כשירות למזון?
תעשה ניקוי חול ותצבע באבקה, אם אתה רוצה ללכת לקצה תעשה גילוון חם בתרשיש. יחזיק לנצח.
תעשה ניקוי חול ותצבע באבקה, אם אתה רוצה ללכת לקצה תעשה גילוון חם בתרשיש. יחזיק לנצח.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

צביעת אבקה אלקטרוסטטית.