תהיתם פעם מה קורה בתוך המקינטה בזמן הכנתה ואיך היא בעצם פועלת? הנה קצת סדר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הסברת יפה מה שהרנטגן מראה.
הרעיון של אדים שדוחפים מים כלפי מעלה דרך הצינור כי אין להם לאן להתפשט מיושם גם במכשיר וואקום\סיפון אבל במקינטה זה ממשיך דרך הקפה חד כיוונית למיכל העליון.
הרעיון של אדים שדוחפים מים כלפי מעלה דרך הצינור כי אין להם לאן להתפשט מיושם גם במכשיר וואקום\סיפון אבל במקינטה זה ממשיך דרך הקפה חד כיוונית למיכל העליון.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
המדחום ביציאה מוקם ממש מעל עוגיית הקפה בתוך המקינטה, הנתונים שרשמתי עבור טמפ' ביציאה הם עבור מיקום זה.shtud כתב:אני מדדתי הרבה פעמים את חום המים ולא עלה על 80 מיד כשהם יוצאים. לא יודע מה זה אומר אבל קחו נתון....
לאחר שמים אלו ימשיכו לטפס במעלי העמוד ולהישפך החוצה, הטמפ' שלהם תיהיה נמוכה יותר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
creed - תודה רבה על המידע! יופי של תיאור מקצועי ומדעי.
אז בסופו של דבר כנראה שהטעם השרוף מגיע מהחלק האחרון של החליטה (למרות שחליטה ב-95 מעלות זה גם שרוף למדי).
אולי אפשר לכבות את האש ולעצור את החליטה במקינטה בדיוק בין השלבים, איכשהו?
אליאל - לא. אתה תרגיש תערובת חמצמצה ושרופה. אין קשר בין השניים, כי אתה מדבר על חמיצות שמגיעה מהתערובת ולא מהחליטה.
אז בסופו של דבר כנראה שהטעם השרוף מגיע מהחלק האחרון של החליטה (למרות שחליטה ב-95 מעלות זה גם שרוף למדי).
אליאל - לא. אתה תרגיש תערובת חמצמצה ושרופה. אין קשר בין השניים, כי אתה מדבר על חמיצות שמגיעה מהתערובת ולא מהחליטה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פשוט צריך להסתכל על המקינטה בפעולה ולהקשיב ולהוריד מיד "כשהשריקה" הזאת מתחילה.moti_r כתב:creed -
...
אולי אפילו טיפה קודם.
בבריקה אם מורידים אותה מיד כשהקפה פורץ אז זה למעשה מבטל את החלק האחרון בחליטה - וגם נשארים מים במיכל בסוף.
אני לא בטוח שרוצים לבטל את החלק האחרון בחליטה. יכול להיות שזה תכנון מכוון של החברה, כדי בכל זאת למצות מעט מהטעמים המרירים האלה. ואם לא, אני מקווה שמהנדסי החברה ביצעו אופטימזיציה של התהליך וכנראה זה הרע במיעוטו כשצריך להתחשב בשאר הפרמטרים של המערכת - כלומר לא לקבל מיצוי רטוב בטמפ' נמוכות מידי, או בספיקת מים לא מתאימה.
בכל אופן, בתנאים בהם בוצע התהליך המתואר (חימום בעוצמה מסוימת, טמפ' התחלתית של מים וכו'), הפרוצדורה נמשכת כ- 300 שניות. לאחר 150 שניות מים ראשונים מתחילים לצאת החוצה. ב- 290 שניות נגמר תהליך המיצוי הרטוב. ב -10 שניות הבאות הטמפרטורה של שארית המים עולה בצורה חדה מכמעט 100 מעלות, לאזור ה - 120. אני חושב שפרק הזמן קצר מידי כדי לקרר את המערכת מספיק מהר ולהפסיק את התהליך באופן חד במעבר בין השלבים.
בכל אופן, בתנאים בהם בוצע התהליך המתואר (חימום בעוצמה מסוימת, טמפ' התחלתית של מים וכו'), הפרוצדורה נמשכת כ- 300 שניות. לאחר 150 שניות מים ראשונים מתחילים לצאת החוצה. ב- 290 שניות נגמר תהליך המיצוי הרטוב. ב -10 שניות הבאות הטמפרטורה של שארית המים עולה בצורה חדה מכמעט 100 מעלות, לאזור ה - 120. אני חושב שפרק הזמן קצר מידי כדי לקרר את המערכת מספיק מהר ולהפסיק את התהליך באופן חד במעבר בין השלבים.