[פוצל] דיון על כללים החלים על "עוסקים בתחום" בפורומי קפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #21 

eliel מה השיפוץ הדרוש?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #22 

דבר ראשון צריך לבצע את המדריך שנכתב עבור הפורום להוספת ספק כוח חיצוני.
אני קצת שיפצתי את המרכיבים:
השתמשתי בספק 24v של מחשב נייד, חיברתי על הקו שמחובר מהספק למכשיר- מפסק דימר תאורה.
אני מכניס טרמומטר פנימה ושולט על מהירות המפוח וככה שומר על טמפ קליה יציבה לכל האורך של התהליך.
חתכתי פחית חמוצים לגודל של הפתח של מכשיר כדי ל״הגביהה״ אותו וככה אני דוחף כ 120 ג בקליה.
במקביל מודדים אם סטופר את התהליך.
וככה מסתדרים כשאין ג׳ין :wink:

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #23 

מוטי- נכון, הכללים לא מסובכים ואני חושב שאתה צודק בעניין שאול. לא יודע אם זרקו עליו רפש או מה היה כי גם אני לא היתי פעיל בזמנו. כמו שאמרתי- תזמינו אותו אתם, לי הוא לא נענה.
ובזאת אני מסיים לדבר עליו ולהגיב בשמו.
shtud אל תמות מסקרנות, סה"כ כתבתי איזה מכונה יש לי בבית.. איפה במרכז אפשר לטעום קפה שלך?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

מק-גייבר קטן עליך, זאת אומרת, שאתה פשוט משחק עם המהירות של המאורר, העניין הוא שלפי מה שאתה אומר הפולים אמורים לצאת די יבשים. כיוון שאמנם אתה מאריך את זמן הקלייה,אבל האוויר עובר גם דרך הפולים ומיבש אותם, כנראה שצריך בהתחלה להפעיל את המאוורר למינימון ולערבב את הפולים בצורה מכנית, ואחרי שהפולים מקבים קצת צבע (ב'ז כזה) לעבור לקלייה יותר עדינה עד לסוף התהליך, אז אתה מרוויח שהפולים נסגרים בהתחלה ובהמשך הם מעבדים פחות נוזלים.

נראה לי שאם אתה יכול לכבות את גוף החימום ולהפעיל את המאוורר על פול אתה יכול גם לקרר את הפולים בסוף הקלייה בתוך המכשיר עצמו.

אמרתי כאן משהו נכון, או סתם לא תפסתי טוב את העניין?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

בריסטמן,איפה אתה נמצא?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #26 

אני כבר מרגיש שהאח הגדול(ביג מוטי) יושב עם מחק וטוש אדום ליד המחשב...מי ראשון יזרוק איזה שם או כתובת... :lol:
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 30/01/2011 19:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

אמרת נכון, אני מכבה את הגוף חימום ומקרר את הפולים ככה.
ואתה צודק שהפולים בעצם עוברים קליה מהאוויר החם.
אם עושים כמות קטנה אפשר להחליש את המפוח למינימום ואז הקליה מתבצעת מהחום שנתפס בפחית.
המשתמש שכתב את המדריך הראשון אמר שבקרוב הוא יעלה מדריך של שליטה על גוף החימום ואז אולי אני יצליח לשלוט עוד יותר על הקליה ולגרום לקליה מהפחית מאשר מאוויר חם.

נראה מה יבוא קודם, המדריך או הג׳ין :wink:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #28 

אני מהמר על ג'ין ו K3 :wink:

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

יש משהו בדבריך כפיר :D

אני מקווה רק שהאוטו שלי לא יחליט לקבל לי איזה מחלה, הוא מתחיל להשמע רע בזמן האחרון.
אמרתי לאוטו שלי, שמע מה אתה צריך ברקסים עכשיו? עזוב אותך תחכה קצת קודם כל ג'ין, בנתיים נשמור מרחק :lol:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

בואנה רק שהוא לא חטף את הוירוס של Chura (חן) :) זה וירוס חנטריש שגורם לך לותר על הואריו בייבי ממש איך כשהיא נולדה עוד בבית החולים מבלי לתת לך אפילו להחזיק אותה ביד ולומר שלום :(

אני הייתי משדרג אפילו אם הייתי צריך לסחוב את המטחנה והקולה על אופניים :)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

:lol: :lol:
אופניים אני עוד מוכן, אוטבוסים זה כבר מקרה שלא יקרה לעולם.
אני לא חוזר לנסוע באוטובוסים גם אם אני אצתרך להתחיל לטחון את הקפה בידיים! אני אדפוק על הפולים אם פטיש שניצלים לפני שאני חוזר לנסוע באגד :lol:

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #32 

gedkoz- מצחיק!
shtud- ת"א, אבן גבירול, לא חשוב שמות...
אני נפרדתי מרכבי הנאמן לפני שבועיים, הוא חלה במחלה רצינית שנקראת החלפת גיר אוטומטי עם סימפטומים של אוברול כללי טורף.... היום הוא במרכז שיקומי טייבה.
עכשיו אני נהנה מאופניים ואחלה קפה
:lol:

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #33 

מה זה? יש כאן וירוס-מעכל-רכבים?
גם אני רוצה למכור את הרכב. הגיע הזמן להחליף אותו. אבל אני מחפש רכב חדש כבר המון זמן ולא מוצא - את האוטו שלי לקח לי למצוא כמעט חצי שנה!
(כי אני מחפש מודל יחסית ישן, 3-5 שנים על הכביש, אבל עם מעט קילומטרים. את הרכב הנוכחי שלי קניתי ב-2007 כשהוא מודל 2002 עם 42,000 ק"מ!)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #34 

מוטי - היום בבוקר שמתי את הילד בגן וראיתי בצומת כפר סבא רעננה מרצדס amg sls שחורה.
במנהל הפורום וחובב מותגים ידוע אין לך ברירה אלא לקנות כזאת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

מוטי הוא טיפוס יותר "סולידי" הוא מעדיף אאודי RS8 וכשתהיה לו משפחה הוא ימיר לסטיישן משעממת כגון האאודי RS6, כולה 580 כ"ס ועם הרבה ליטרים בתא המטען, מעולה לעגלות !

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #36 

כפיר קלע בול :wink:

האמת שאוטו החלומות שלי כמעט תמיד היה אודי. בשנת 2000 זה היה אודי TT, אח"כ זה היה אודי A4 טורבו והיום זה אודי A5.
A5 מנוע 3.2 בצבע לבן (לא יודע למה, דווקא בלבן זה נראה לי הכי נקי ומכובד).
לא רוצה יותר מזה. אני מסתפק במועט...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #37 

מדהים שאודי פשוט חיה על אנשים שחולמים עליה
הזוי שהיא מתחרה במכוניות כמו במוו ומרצדס, פאר הטכנולוגיה בכל בורג, כשתכלס היא מייצרת גרסאות שונות של פאסאט... אמנם עם מנועים בטכנולוגיה גבוהה (לא ברמה של במוו אבל את זה אפשר לומר על כל יצרן אחר שאני יכול לחשוב עליו כרגע).
אבל אני מבין את החולמים, אודי משיקה מכוניות עם מראה כל כך עוצמתי ודרמטי שקשה לא לשקוע בחלומות. אודי TT הראשונה פשוט מיגנטה אליה אנשים, A6 הראשונה , A3 הראשונה . יש להן את זה. הגרסאות שאחריהן כמובן היו פושרות ובינוניות יותר כי לא היה להן מה להוכיח.
אני הגשמתי לעצמי חלום השבוע, וקניתי רכב שלא האמנתי שאוכל לעמוד בהוצאות שהוא דורש. אבל בסוף עשיתי זאת, ורכשתי 306 , 97 , 1600 ידנית, יד שניה , 5000 שח ... אבא וגם השכן הבטיחו לשים יד עם כל צרה לא עלינו... בינתיים חוסכים לחלום האמיתי במוו 130 ידנית. אלא אם מישהו יאתר לי 2002 איפשהו בארץ (לא שיהיה לי ביצים לקנות אחת)
מוטי אני בכלל מדמיין אותך במרצדס SL אדומה
---------------------
ואם נחזור לדיון המקורי
אם לסכם, קחו דוגמה שמדברת בעד עצמה:
בפורום המקביל היה עוסק בתחום שבאחד הדיונים פירט אילו מאפיינים צריך לחפש במכונה ואיזה תצורה מהווה יתרון. ב מ ק ר ה , הוא מייבא את המכונה היחידה הנכרת בארץ העונה ליתרונות שהגדיר. אגב, טובה לכשעצמה אך בוודאי לא הטובה מכולן. אז מצד אחד נראה היה שהוא "מלמד" ובאמת הוא כתב דברים מחכימים, אבל המסקנה היתה מוטה לצרכיו. אם אני הייתי מנהל בפורום זה, הייתי מעיף את הודעתו לכל הרוחות.
לצערי, בתחום הקפה בארץ יש יותר מידי יצרים בין העוסקים בתחום, כי כנראה השוק לא כזה קטן כמו שמנסים למכור לנו. לצערנו, נתקלים בזה בפורומים לא מעט וזה מה ששאול חווה כשניהל את פורום קפה בנענע. אגב, תחשבו על זה, עוסק בתחום שמנהל פורום - הרי אין לו סיכוי להיות נייטראלי גם אם הוא הישר באדם. הדרך היחידה להתמודד עם זה ובהצלחה שכבר נראית לעין היא הדרך הננקטת כאן, ואני קורא לעוסקים בתחום לקבל עריכות בהבנה. עדיף כך מאשר בכלל לא.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #38 

זה מזכיר לי את הטוש האדום שהיה לי כשהייתי מדריך בטכני - כל טעות סומנה ב X גדול אדום...
פה אפשר לערוך עם טקסטבוקס אדום כל חריגה...
הפורום שייך למשתמשים והוא לא פלטפורמה שיווקית של אף גורם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”