רוצה לדעת עוד על מנורות.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

שליחה

אין לי כוונה לדבר פה בשום צורה על שום ציוד שאני מייבא. זה לא אתי, לא נכון ולא רציני.

מעבר לכך, במאמר שלי לא רשום בשום מקום ובשום צורה שלמגברי מנורות יש פחות עיוותים מאשר למגברים טרנזיסטוריים. אני לא ממש מבין מאיפה זה בא.
השאלה היא מה משמעות העיוות הנמדד במגבר, על כך כבר כתבתי.

אני חושב שנתתי כאן לא מעט חומר על ההבדלים בין שתי טכנולוגיות ההרכבה האלה, וכל אחד יכול לקרוא ולהחליט בעצמו מה נראה לו נכון.

אבל, הערה טכנית קצרה לגבי הטמפרטורה בהלחמת גל: בהלחמה זו אכן מגיעים לטמפרטורה גבוהה, (ואחוז מסוים של מעגלים באמת לא עומד בה!).
יחד עם זאת, זה לא נכון להשוות זאת לחימום הנקודתי שנוצר מרכיבים ספציפיים על פני המעגל לאורך חייב, מה שגורם התפשטות שונה בחלקים שונים של המעגל, שלא לדבר על כך שחימום זה הולך וחוזר, הולך וקורה, בכל הדלקה של המכשיר, וכל פעם הוא מחליש קצת את המגעים, החיבורים, ונחומרים המעורבים.
לא במקרה, אחת מבדיקות האיכות שמבוצעת למעגלים, היא חימום וקירור מחזורי פעמים רבות. אם הלחמת הגל היתה ערובה לכך ששום בלאי תרמי לא יקרה, לא היו עושים זאת.
איל פור

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

שליחה

הויכוח על נאמנות למקור או נאמנות לחוויה הוא כל הענין במגברי מנורות -לדעתי
בעוד שמגברים טרנזיסטורים הינם בעלי אחוזי עיוות נמוכים ביותר ומשחזרים את המקור באופן טוב יותר ממגברי מנורות מגברי מנורות על כל מגרעותיהם ויש כאלו נותנים לצליל ערך מוסף אשר תורם לנאמנות לחוויה לשונה.
וכאן מתחלק העולם לעשרה סוגי אנשים כפי שמרטין אומר..
אלו שהאודיופיליה שלהם מוגדרת כנאמנות למקור...
ואלו שימכרו נשמתם לטובת הנאמנות לחוויה....
אני דרך אגב מהסוג השני!!!

אייל -כפי ששמת לב השרשור התקצר לפתע-אז אל תחזור לויכוח ההוא ...בתודה
ישראל

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

לגבי מה שכתב ישראל:

שליחה

ואני רוצה להדגיש לפני הכל שאני מייבא גם מגברים טרנזיסטוריים וגם מגברי מנורות, כך שבמה שאני כותב אין שום שייכות לאינטרס מסחרי:

למגברי מנורות יש אכן THD גבוה משמעותית ממגברים טרנזיסטוריים. זה יכול להוביל להשקפה שאומרת, כמו שכתבת, שמגברי מנורות פחות מדויקים, אבל אולי בגלל זה נשמעים יותר טוב לאנשים מסוימים.
הגישה הזו יכולה להיות נכונה, אבל יש גם גישה אחרת, והיא אומרת:
THD הוא מספר שכשלעצמו לא אומר כלום מבחינת האוזן והמוח. יכול להיות שלמגברים מסוימים יהיה THD נמוך, אבל הם ישמעו רע כי העיוותים שלהם מרוכזים באזור שהאוזן והמוח רגישים לו במיוחד.
כלומר, להגיד THD בלי להתייחס הן לספקטרום המלא שלו והן לתגובה המשולבת של האוזן והמוח, זה חסר משמעות.
לדוגמא, מדוע THD זה לא מספר פלא :
ניקח שני מגברים, לאחד מהם 1% THD , והעיוותים מפוזרים לינארית בכל התדרים. במקרה זה, ובהתחשב בעיוותים של ממברנות הרמקול, העיוותים האלה לא משמעותיים ולא שמיעים כמעט.
מצד שני, ניקח מגבר עם THD של 0.1%, אבל כשכל העיוות הזה מרוכז בתחום 10 - 11KHZ. התוצאה תהיה מעצבנת ושמיעה בהחלט.
איל פור

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900

שליחה

ישראל,

או שתמחוק הכל או שאל תמחוק כלום. אתה לא יכול להשאיר תגובות
למשהו שלא קיים.

><>
נציג AQUA-AUDIO

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900

שליחה

בעצתו של רדנקו אני משנה את צורת הביטוי שלי ומצטט:

מה שאתה כותב לא נכון. אין מגברים שמעוותים רק בתחום תדרים מסויים.
מה שקיים זה אופי עיוותים והמבנה ההרמוני של העיוותים. אבל כל זה
הופך חסר משמעות מתחת ל - 0.1 אחוז בערך, כך שהתעסקות באופי
ההרמוני של העיוותים אינה רלוונטית, ובאחוזים כאלה זה זה באמת לא
מספר פלא - בכלל לא משנה איך נראים העיותים האלה, אף אחד לא מסוגל
לשמוע אותם.

><>
נציג AQUA-AUDIO

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

מה שכתבתי,

שליחה

זה דוגמא לא אמיתית כדי לסבר את האוזן. לא חייבים להתייחס אליה - מה שכתבתי מעבר לדוגמה זו הוא לדעתי מה שצריך להתייחס אליו.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

א. אני זה שמחקתי חצי מהשירשור בגלל דיבורים לגופם של אנשים ולא לגופה של השאלה/עיניין.
ב. משיחה של שני העוסקים בתחום ניתן ללמוד הרבה ואני מוכן להשאיר את הדיון, כל עוד הוא מקצועי ועינייני.
ג. כל עוד הרמה המקצועית תישמר ויש לדיון ערך שניתן ללמוד ממנו, אני אשאיר אותו, במידה והוא שוב ייגלוש לפסים אישיים, אני מוחק אותו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי

שליחה

נמר,
בכל דגם של שפופרות שי יצרנים מומלצים אחרים.

אחת הדרכים הטובות לדעת מה נחשב לטוב יותר זה לראות מחירים ב-EBAY :wink:

אבל כמובן זה תמיד גם קשור למעגל של המגבר הספציפי - לכן לא ניתן להבטיח תוצאות.

אפשר להתייעץ עם אנשים בעלי הרבה ניסיון או עם בעלי מגבר כמו שלך בארץ ובחול.

לדעתי JJ רחוקות מלהיות הכי טובות מבחינת הסאונד.
אבל אני חושב שהן אמינות - שזה גם חשוב 8O

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”