לרציניים בלבד המעוניינים בכיול פלזמותיהם

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
unsound_methods פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

הרעיון שלי לשאלה מי מכייל
בהתחלה, שני חברים יושבים על זה, לומדים, עד שיוצא עשן לבן (לא מהמסך, אני מקווה :roll: ). מקווה שזה אפשרי בערב אחד ארוך ומתיש (אופטימי...) ואם לא אז כמה ערבים כאלה (בשאיפה לא יותר מ3).
אח"כ, נפגשת הקבוצה, השניים סוקרים מה עשו ואיך, תוך הדגמה קצרה. מעין סיכום. ערב אחד.
אח"כ, כל אחד עם ה manual לנפשו (כמובן, תו"כ עזרה בפורום, כמה שניתן).

חוצמזה, אני ממש פתוח להצעות/שיפורים כאן. אם אתם חושבים על משהו שנשמע יותר טוב, אנא הציעו.

לכל אלה שלא מאזור המרכז
התחלתי את השרשור הזה, כי אני באמת מרגיש שכיול הוא נחוץ, וצריך להיות נחלת כלל החברים שאכפת להם מאמצעי התצוגה שלהם; ולא ישכנע אותי אף אחד (מצטער עופר) שההשקעה הנלוות היא נורמאלית (אני פשוט רואה בה אבסורד צרכני מאין כמותו), ולכן אני רוצה שיתאפשר לכולנו, אלה שרוכשים ק"ב בתקרת מחיר אנושית, לבצע כיול במחיר סביר - שיתוף הציוד נותן מענה לבעיה זו.
הבעיה, שעם כל הרצון הטוב (ויש), אנחנו צריכים להיות קצת פרקטיים. כפי שאמר עופר, מדי פעם נזקקים לציוד הכיול - אני מרגיש שסוגיית המרחק יכולה להקשות, במיוחד על אלה שמרוחקים משאר הקבוצה.
אשמח לתגובות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #22 

אני סקפטי (כמו במערכון הנפלא של החמישיה הקמרית).

עשיתי כמה ניסינות לארגן כזו קבוצה לפני כמה שנים, וזה נפל בדיוק מהסיבות של עלות, שימוש אגרסיבי, למידת הציוד והתיאוריה והעובדה שהאוכלוסיה שמעוניינת תהיה מפוזרת לאורך כל הארץ. אני מחזיק אצבעות ומקווה שזה יצליח לכם.

העלויות יכולות לנוע מכמה מאות דולרים לכ-2000 דולר (המחיר של החבילה הזולה של COLORFACTS 6 היום).

חוץ מ-COLORFACTS יש גם כמה וכמה מתחרים (כמו CA-6X) ויש כמה שרכשו קיט כזה בארץ (כמדומני, סדר גודל של 1000 דולר פלוס מינוס).

קחו בחשבון שעיקר העבודה היא בלמידת התיאוריה. הציוד הוא רק כלי. אני כל פעם לומד את זה מחדש אחרי כמה סשנים של כיול או מדידה - עד כמה ידע עדיין חסר ואפשר עוד להתקדם.

אבל בסופו של דבר, כיול "פשוט" (ללא גאמה) זה דבר שרוב האנשים יכולים ללמוד. היתרון של COLORFACTS בזה (אני מכיר רק את SPYDERTV, לא ראיתי את SPYDERTVPRO) שיש לו WIZARD שמאיץ את הפעולה הזו. כמובן שמי שמבין מה שהוא עושה לא צריך את ה-WIZARD הזה (אני למשל לא משתמש בו בכלל...).

לגבי מחירים, ממליץ לקרוא את זה:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=446

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #23 

אני מעוניין להצטרף, אבל אמצעי התצוגה שלי הוא לא פלזמה אלא מקרן CRT.

לכן, קניה של SpyderTV / SpyderTV Pro לא תועיל לי מכוון שהחיישן לא מתאים למקרנים.

עפר, האם Colorfacts מתאימה למקרנים בכלל ומקרני CRT בפרט ?

תודה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #24 

MarioMan,

בגדול כן, אבל צריך לבחון איזה סנסור אידאלי עבורך.

לדעתי SPYDER2 שבא עם ה-CF יתאים בהחלט. אגב, כיול של CRT זה סיפור הרבה יותר מסובך מכיול של מסכים אחרים, מדובר על סדר גודל אחר של סיבוך, האם יש לך את הרקע הדרוש?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #25 

oferlaor כתב:MarioMan,

בגדול כן, אבל צריך לבחון איזה סנסור אידאלי עבורך.

לדעתי SPYDER2 שבא עם ה-CF יתאים בהחלט. אגב, כיול של CRT זה סיפור הרבה יותר מסובך מכיול של מסכים אחרים, מדובר על סדר גודל אחר של סיבוך, האם יש לך את הרקע הדרוש?
...
כן, אני מאמין שיש לי.
בנתיים אני לומד דיי הרבה בנושא ממספר מקורות.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #26 

עופר,

אתה מכיר את ה CA-6X ?

eugbuber
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86

שליחה #27 

רק לסבר את האוזן - COLORFACTS מחולק לחמיש עולה כמעט פי 2 מSPYDERTV אחד:
http://www.colorvision.com/profis/profi ... ent_id=404
אגב בעזרתו ניתן לכייל את הGAMMA גם בלי לשלם הון תועפות על התוכנה של COLORFACTS. יש EXCEL SPREADSHEET ב-AVSFORUM...

אני נוסע לארה"ב עוד חודש ומתכנן להביא משם את ה-SpyderTV. מישהו יודע האם התוכנה תתאים גם ל-PAL?
unsound_methods כתב:colorfacts זו גם אפשרות. לא פוסל כלום בינתיים.
הרעיון מאוד ראשוני; התוצאה תלויה במידת ההשתתפות, רצונותיהם של המשתתפים וכו'.

התקווה היא שלא נרצה לשחק עם הקיט יותר מדי once כיילנו...
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #28 

eugbuber,

יש גירסאת PAL של הדיסק. בגדול אין הבדל מעבר לזה.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #29 

unsound_methods

תבורך על הרעיון.
האם הכוונה לכייל את הפלאזמה כשמקור הוידאו הוא סוג מסויים של מחשב? או הכוונה לחיבור ל DVD?
מוטי

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #30 

אם כבר יש ציוד כיול אז עושים כיול לכל מקור בהתאם לחיבורים.

motico
כתב
כתב

שליחה #31 

lironk

אם זאת הכוונה אז אני לא בטוח שזה אפשרי, לפחות לא ברמה שהייתי רוצה.
בחיבור מחשב אפשר לתת למחשב לבנות עקומות תיקון לפני שהמידע יוצא למסך וזה באמת כיול "עמוק".

כשמקור האות הוא DVD (או דומה), כל מה שאפשר לכוון זה אך ורק "המשחקים" שהמסך מאפשר.
אז איך מתקנים גאמה? זה בחירה של כמה סוגי גאמה ובוודאי שלא כיול/תיקון גאמה בצורה מדוייקת.
את הצבעים (R,G,B) אפשר לכוון ברמה אחת בלבד כמו שמכוונים ברמות אפור. אמנם חלק מהפלאזמות מאפשרות עוד קצת משחק ברמת הצבע (נקודת עבודה + הגברה) אבל אני לא מכיר פלאזמה שמאפשרת הכנסת עקומות תיקון לאלקטרוניקה שלה.

אני לא כיילתי מעודי פלאזמה עם מכייל דוגמת SPIDER, אבל נראה לי שהתוצאה, כשמקור הוידאו זה לא מחשב, לא תהיה הרבה יותר טובה מכיול ב- DISK כיול כל שהוא.

אני מניח שלעפר (ושאר המכיילים) הפיתרונים.
מוטי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #32 

motico,

קח בחשבון שחיבור למחשב הוא לא מושלם. בד"כ DVI יעביר לך רק 8 ביט (לא חושב ש-10 ביט עובר), מה שאומר שעקומת התיקון שלך תוסיף BANDING לתמונה!

לגבי גאמה, מנסיוני בד"כ הגראפים סבירים והם סביב ה-2.2 ולא צריך כיול יותר מדי אגרסיבי

לגבי טמפ' צבע, אפשר (עם מספיק זמן, ניסיון וסבלנות) להגיע לדיוק של 3% גם עם BIAS + GAIN בלבד.

כמובן שעם מחשב או מעבד תמונה בעל יכולות כיול (למשל ה-LUMAGEN), אפשר להגיע לתוצאות הרבה הרבה יותר טובות, אבל זה גם לוח המון המון זמן. לא מכיר פרוצדורה אוטומטית ובד"כ הדיוק של הגרפים הללו בעייתית (למשל ב-NVIDIA הגרף כ"כ פיצפון שכל מיצמוץ שלך הורס את הכיול).

לגבי ההשוואה עם דיסק כיול, זה אפילו לא באותה סקאלה... גם עם הפרמטרים המועטים של מקור וידאו מסויים.

eugbuber
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #33 

עופר - השאלה היא אם אני אקנה את זה שם, האם אני אקבל גם PAL גם NTSC או רק NTSC?
oferlaor כתב:eugbuber,

יש גירסאת PAL של הדיסק. בגדול אין הבדל מעבר לזה.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #34 

רק NTSC

eugbuber
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #35 

תודה עופר.
אתה יודע במקרה איפה אני משיג דיסק של PAL?
oferlaor כתב:רק NTSC
...

motico
כתב
כתב

שליחה #36 

עפר

בהירות וקונטרסט אין בעיה לכוון עם דיסק כיול.
לגבי הגאמה אין הרבה בחירה ולמעשה אין פה כיול.
אז מה נשאר? רק כיול נקודת העבודה של הצבע והרוויה שלו. קשה לי להאמין שבדיקה של גווני אפור לא מספיקה לכיול הצבע. לדעתי בתהליך נכון אין בעיה לכוון את נקודת העבודה ואת ההגברה של כל צבע בנפרד (עם מקור אות לרמות של אפורים).

הכיול ב SPIDER או דומה לא יתקן עקומת צבע לא לינארית.
לדוגמה, אם מתוקנת סטית צבע בעוצמת אור בינוית אז יתכן שסטית צבע בעוצמת האור הנמוך לא תתוקן, ולהיפך.

לדעתי, המעונינים במערכת הכיול חייבים לקחת בחשבון שדיוק הכיול תלוי ביכולת הזזת הפרמטרים בפלאזמה שלהם, ולא בדיוק והיכולת של המתקן שהם רוכשים.

אין חכם כבעל ניסיון, ואם אתה אומר שכיול במכשיר יקר משנה דרמטית את התוצאה אז הייתי אפילו מעודד את הקבוצה לרכוש מכשיר כזה ואשמח לקבל חות דעת.
מוטי

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #37 

motico, העלת נקודה חשובה ונכונה. ישנם מסכים שדורשים חיבור מיוחד או אף מכשיר יעודי על מנת לשנות הגדרות מסויימות...
HiFiMusic IL

unsound_methods פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563

שליחה #38 

חברים יקרים,

צר לי להיות מקלקל השמחה, אבל אני חושש שאני פורש מהרעיון.
קראתי את דבריו החשובים של motico, ובררתי איזה פרמטרים צריכים להיות קונפיגורביליים לצורך כיול צבע מתקדם.
גיליתי שבפלזמה שלי (pana pwd8) פרמטרים כגון ה primaries וה secondaries אינם קונפיגורביליים.
ראו גם:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

לכן אינני בטוח האם ניתן לבצע הכיול במלואו - אם זה רק לבחור בין ה presets השונים את הקרוב ביותר לאידאל - אז לא נראה לי שזה שווה ההשקעה.

מכיוון שפתחתי השרשור, אהיה אחראי ואסכם הרצונות עד כה:
רציניים (?) -
עופרפולק
d-tox
MarioMan

לא מאזור המרכז -
lironk
lito
nirgen

מתעניינים בלבד -
aloni
vitalyi

אם אכן תתארגן הקבוצה ויבוצע אזשהו הסבר/הדגמה אשמח מאד להתארח וללמוד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #39 

אני חושב שעקרונית מכשיר כזה צריך במינימום לתת פיתרון לטמפ' צבע ואת זה ניתן לעשות עם SPYDERTV PRO (לא הפשוט יותר!).

עם SPYDERTV הרגיל ניתן לעשות זאת, אבל רק בעזרת קובץ EXCEL שטיפה מסבך את החיים.

לגבי כיול PRIMARIES, אני לא הייתי צריך לעשות את זה עד כה, מכיוון שזה בכל מקרה משפיע רק על ה-COLOR DECODER, ולכן ההשפעה לא קיימת על מקורות דיגיטליים (למשל).

בכל מקרה, קשה לי לכמת כמה משמעותי כל הסיפור של הכיול הזה. מה שיכול להיות משמעותי מאוד לאחד יהיה פחות משמעותי לאחר. אני מתקשה היום לראות מסך ללא כיול...

yugaz7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311
נתן תודות: 1 פעם

עופר, בכמה אחוזים שיפור מדובר???

שליחה #40 

דבר ראשון אני מברך על היוזמה של קניית המכשיר + למידה של הקבוצה, אינטרנט בעוצמתו (Y)

השאלה היא: בכמה אחוזי שיפור מדובר, אחרי כיוונים בסיסים YES IMPACT ? והאם כל אחד יוכל ללמוד את זה אפילו שאין לו רקע מתאים?

תודה, ובהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”