אכן הסבלנות משתלמת, אחר חיפושים של כמה חודשים, אפשר להגיד כמעט שנה, של זוג דרייברים משנות ה90 של חברה ידוע, אם זה בEBAY ואם זה אצל היבואן ואם זה בכל
חור אפשרי, מצאתי זוג כאלה בדיוק, ומצאתי אותם באיי ביי.
במהלך החיפושים מצאתי כבר את בן לאדן ולא מצאתי את הזוג הדרייברים האלה. (היה קצת מייאש העיניין).
אצל היבואן, ניופאן, לא ידעו בכלל מה אני מדבר, זה יבוא אישי הרמקולים האלה..או יבוא לא שלהם בכל אופן..לכן לא היה להם פתרון.
זה התחיל כאשר הרמקולים היו אצל בן משפחה תקופה שלא ממש שמר עליהם, לקחתי אותם כאשר מידרנג' אחד קרוע לגמרי, בלי ממברנה, זוג הרמקולים ללא גריל, וכמובן מטונפים לגמרי..
לקחתי אותם חזרה אלי ופה נשבר לי הלב שראיתי אותם..
אלה רמקולים שאני כל כך אוהב ולא הייתי מוכן לוותר עליהם עד היום.
חוץ מזה יש לי ערך סנטימנטלי אדיר אליהם. וגם היום אני לא מחליף אותם, למען האמת חשבתי להחליף אותם כי לא מצאתי דרייברים..ולא היה אפשר יותר לשמוע ככה, איך ככה?
תכף תדעו..
אז...
הייתי חייב להתחיל ממשהו בתיקון שלהם, לקחתי אותם לתיקון בחולון, כן, לדואק, שיסדר לי את המידרנג' (ברמקול אחד זה תקין), הוא אמר שאי אפשר לסדר את זה כי אין ממברנה אפילו, הוא אמר שאני ישאיר את זה אצלו וככה עשיתי, חזר אלי ואמר לי שהוא ישים לי מידרנג' אחד בדיוק אותו דבר ויסדר לי את ה DUST CUP באוופר אחד..
נתתי לו את הOK ושישים.
מגיע הביתה אחרי שאני כולי מבסוט ואחרי שסידר לי הכל..
וכמובן אחרי שאני ניקיתי אותם כמו חדשים! זה התחיל מניקוי העץ ועד להוציא את כל האלמנטים מהרמקול ושאיבת לכלוכים בתוך התיבה..
הבחנתי שהמידרנג' שונה מהמקורי, אבל הוא אמר שזה אותו דבר..שמעתי מוסיקה, ואחרי דקה של האזנה ,לחץ הדם התחיל לעלות מעצבים, אני שומע רק בצד אחד את הזמר..
בקצרה, הלכתי אליו והוא הביא לי אחד אותו דבר מהלא מקורי ושבאמת שמעו חלש יותר..
חיברתי את זה בבית, שוב, אבל הפעם בעיה אחרת..המיד לא מקורי והDUST CUP של המיד הזה מחסה את כל הממברנה, ומאז הרמקולים ממש ממש ממש לא מאוזנים.
לדוגמא:
ניגנתי רעש לבן, ושיחקתי עם הבאלנס, שמתי 10 שניות במד ימין 5 שניות צד שמאל ואז במרכז, מה שיצא זה ששמעתי שתי צלילים שונים של רעש לבן ולא אחד אחיד..
דיברתי איתו שוב והבנתי שאין מקורי כזה...עברתי לתיקון הבא עד שתיהיה התקדמות.
הדבר הבא היה לעשות גרילים, לא פשוט היה העיניין, חיפשתי בכל רח' הרצל רח' אילת ובאמת הגעתי גם עד העיר אילת..המחירים שנגרים, וכל הבעלי מקצוע רוצים זה לא יאמן,
ויותר מזה, לא באותה צורה המקורית.
מחיר-500- 300 ש"ח ליחידה.
חיפשתי שוב ושוב באינטרנט ובכל אמצעי אפשרי, לבסוף מצאתי את המפעל של אומגה אודיו.
מיד התקשרתי והגעתי למקום..
הם עשו לי זוג גרילים יפים במיוחד, אפשר להגיד שזה כמו המקורי, כי גם הייתה לי את השבלונה של המקורי..
באמת שהייתי מרוצה מאוד ועד היום. מחיר? הדלק עלה יותר
לפני כשבוע מצאתי את הזוג דרייברים האלה באיי ביי, עקבתי אחרי זה וראיתי שאף אחד לא מציע. וכמובן לבעיות:
א.אין לי כרטיס בין לאומי ואני בכלל מעולם לא פגשתי את EBAY בצורה אישית כזאת..
ב.המוכר לא שולח לארץ.
לא מיהרתי כי ראיתי שאף אחד לא הציע ויש עוד כמה ימים לסגירה..
בינתיים כרגיל, הייתי בפורום, וראיתי שאחד מהחברים בפורום, רשם שהוא הזמין משהו מאייביי.
פניתי אליו, ל idobi בשמו, עידו ! אני אדבר עליו אחר כך..
סיפרתי לו את הסיפור והוא הסכים לעשות את הפרוצדורה הזאת בשבילי..הוא נתן הצעה, ועקב תמיד אחרי המכירה והתעניין כל כמה שעות מה קורה..הוא דיבר עם המוכר ושאל אם
הוא יסכים לקבל כסף מישראל אבל לשלוח לכתובת אחרת בארהב.. אכן המוכר הסכים..
בינתיים אני חיפשתי כתובת למשלוח לארהב, כמובן עדיפות למישהו שאני מכיר ומשם שישלחו אלי..
אכן נתתי לו את הכתובת למשלוח וזכיתי בדריברים..עידו עקב אחר המשלוח, איפה זה נמצא ומה מתקדם..
(עדיין לא סיימתי לדבר על עידו).
באתר של FEDEX רשום שהחבילה הונחה בפתח הדלת מכוון שלא היה מענה..
עבר חצי שעה מאז והרמתי טל' לארהב, נחשו מה? אין חבילה..התקשרתי מאוחר יותר אחרי 3 שעות..
נחשו מה? אין חבילה..
התקשרתי שוב אחרי כמה שעות, אמרתי להם שיבדקו טוב וככה זה נשמע:
"רגע אני אבדוק בחצר הראשונה, אמממ פה אין.." "אה רגע אולי בחצר השניה, אממ גם פה אין"
" אולי בחצר השלישית, אממ..אה!!! הנה יש פה חבילה של FEDEX"...
חזר לי הצבע לפנים.
אז אחרי שנרגעתי סיכמנו על משלוח לארץ..
והיום, אחרי 10 ימי עבודה בדיוק, הגיעו הזוג דריבריים, שמורים, מצב מעולה כחדשים.
הגעתי הביתה חיברתי את שניהם כי שניהם במצב טוב יותר מהמקורי האחר, למרות שהייתי צריך אחד.
ומה אני אגיד לכם, עברתי על כל השירים שאני מכיר היטב, איזה כיף, איזה סיפוק, זה כמו שאתה חרש באוזן אחת ואז מסדרים לך את האוזן..
פתאום אני שומע בסטריאו, שומעים ממש יפה, אני כל כך מרוצה, ואם להגיד את האמת, היה שווה!!
אז כמה זה עלה..?
20$ לכתובת בארהב משם 28$ לישראל.
4 שיחות לחול
28 מיליים
והרבה הרבה מעקבים אחר החבילה.
אגב, אם לא אמרתי איזה רמקולים אילו: JBL LX-44
אני רוצה להגיד תודה מיוחדת לעידו בכיניו idobi , עידו שילם למוכר באייבי ולא אמר מילה על הכסף, עקב אחר החבילה, והתעניין לשלומה..
בלעדיו לא הייתי כותב את הסיפור הארוך הזה..
עידו תודה רבה רבה!
ואילו הדריברים.